Baerbar

Bærbar computer: Test & købsguide

Det behøver ikke at være så svært, som man kan tro, at købe den bedste bærbare computer. Mange har nok en forestilling om deres budget, og hvad computeren hovedsagelig skal anvendes til. Alligevel bliver mange overvældet af det enorme udvalg af modeller, størrelser og prisklasser. Med vores købsguide får du opdaterede tips og råd om de mest interessante, bedste og prisgunstige bærbare computere netop nu. Vi anfører også de mest interessante laptopserier fra producenter som Acer, HP og ASUS med flere. Tjek også vores guide om komponenter og hardware.

Bærbare computere kan være flere tusind kroner billigere at købe online sammenlignet med butikspriser. Online køber man altid nyfremstillede computere med de nyeste processorer og grafikkort. En laptop fra butikken kan være flere måneder gammel, og det er lang tid inden for computerverdenen. 

Her giver vores computerredaktør tips om den mest prisgunstige bærbare computer netop nu. Købstippet er baseret på computerens pris i forhold til ydeevne, funktion og support. Computeren passer til dem, der har planer om at købe en god, moderne laptop, der både skal anvendes til arbejde og fritid.

Købstips november 2016

I Danmark er HP markedsførende, og netop nu har de to multimediecomputere med udmærkede specifikationer til en god pris. HP giver meget ydeevne og kvalitet for pengene, samtidig med at de har en god dansk support via telefon, e-mail eller chat. De er svære at slå for konkurrenterne i øjeblikket.


Produkter i testen

HP Pavilion 15-au101no


Bedste pris hos:

Størrelse: 15,6 tommer Processor: 2,7 GHz Intel® Core™ i7-7500U Hukommelse: 16 GB DDR4 Harddisk: 256 GB SSD Grafik: NVIDIA GeForce 940MX (4 GB DDR3L dedikeret) Vægt: 1,99 kg Garanti: 1 år Optisk drev: SuperMulti DVD-brænder Operativsystem: Windows 10 Øvrigt: Full HD-skærm, HDMI-port, USB 3.0, HD-webkamera, kortlæser, slagbeskyttet harddisk, fuldt tastatur, 2 stk. Bang & Olufsen-højttalere, McAfee LiveSafe™ Anti-virus

Bedste pris hos:

Pavilion-serien er en af verdens kendteste og mest solgte computermodeller og har været i produktion lige siden 1995. Der er en simpel årsag til, at HP har haft så stor succes med denne serie, nemlig at man får rigtig meget computer for pengene og adgang til HP's udmærkede kundeservice. Vi synes rigtig godt om det nye, rene formsprog, som føles eksklusivt og moderne. Computeren vejer kun to kilo og er gedigen og velbygget i alle detaljer.

HP Pavilion 15-au101no er en rigtig arbejdshest. Computeren er udstyret med den nyeste generations Intel Core i7-processor med 14 nanometerteknologi (også kaldet Kaby Lake) og en enorm RAM-hukommelse på 16 GB. Denne højtydende kombination af komponenter gør computeren meget hurtig med udmærket multitasking, samtidigt med at driften bliver energieffektiv, hvilket forlænger batteriets levetid. Harddisken er af SSD-typen (Solid State Drive), en teknik som er betydeligt hurtigere, modstandsdygtig over for slag og mere energibesparende end ældre, roterende harddiske. Med det dedikerede grafikkort på 4 GB kan computeren klare grafikkrævende spil, og det har også godt med styrke til meget avancerede brugere. Computeren er kort fortalt vanvittigt hurtig.

Skærmen har Full HD-opløsning med knivskarp skarphed, og såvel farver som kontrast imponerer, også hvis man sidder lidt forskudt for skærmen. Højttalerne er fra det danske kvalitetsmærke Bang & Olufsen. De er helt OK for en laptop, men vi anbefaler alligevel at købe et par eksterne højttalere, hvis man stiller store krav til lyden. Tastaturet er i fuld størrelse med numerisk keypad. Der medfølger 25 GB gratis cloud-lagring med Dropbox. Wi-Fi-modtagelsen er udmærket.

Pavilion-serien har flere gode og smarte funktioner, dobbelt mikrofon med støjreduktion, pegefelt med multitouch og lysfølsomt HD-webkamera. Sammenfattet synes vi, at den meget høje ydeevne og byggekvaliteten kombineret med den attraktive pris gør det til et glimrende køb. Den er et godt valg, hvis du har planer om at arbejde med særdeles krævende programmer til f.eks. musikproduktion, billedbehandling eller videoredigering, men er også en god spillecomputer.

Microsoft Surface Pro 4


Bedste pris hos:

Størrelse: 12,3 tommer Processor: Intel Core m3, Intel Core i5 (Skylake), Intel Core i7 (Skylake) Hukommelse: 4 GB, 8 GB eller 16 GB RAM Harddisk: SSD med 126 GB, 256 GB eller 528 GB Grafik: m3 Intel HD-grafik 515, i5 Intel HD-grafik 520, i7 Intel Iris-grafik Vægt: i5/i7: 786 gram m3: 766 gram Garanti: 2 år for hardware og 1 år for tilbehør Optisk drev: Nej Operativsystem: Windows 10 Øvrigt: Surface-pen, USB 3.0, HD-webkamera (fremadrettet 5 MP, bagudrettet med autofokus 8 MP), kortlæser, headsetstik, Mini-DisplayPort, omgivelseslyssensor, accelerometer, gyroskop, magnetometer

Bedste pris hos:

Microsoft Surface Pro 4 er en hybridcomputer, dvs. både tablet og laptop med aftageligt tastatur. Flere andre computerproducenter har udviklet lignende koncepter, men ingen af konkurrenterne vækker den samme instinktive lyst til at måtte have. Design og byggekvalitet er enestående, samtidigt med at ydeevne og brugervenlighed er i top. Surface Pro 4 er baseret på forgængeren Surface Pro 3, men ved nærmere eftersyn finder man en række betydningsfulde forbedringer. Skærmen er større, selvom målene er de samme. Desuden er skærmens kvalitet bedre med fantastisk farvegengivelse og knivskarpt billede med 267 ppi (pixel per tomme). Selv tastaturet er blevet forbedret med adskilte taster, en ny, udmærket pegeplade af glas og indbygget fingeraftrykslæser. Som prikken over i'et er Surface-pennen endnu bedre med 4 gange så mange trykfølsomhedsniveauer. Du kan tilkøbe flere slags pennespidser for at få bedre følelse når du tegner, skriver eller lave avancerede tekniske CAD-tegninger.
 
Teknikken i Surface Pro 4 er i verdensklasse, men det er det samlede indtryk, der er mest mindeværdigt, den måde hvorpå de forskellige dele smelter sammen til en grænseløs brugeroplevelse. For eksempel at computeren låses op, når den genkender dit ansigt, at du kan hvile hånden på skærmen når du skriver, og at støtten på bagsiden gør, at du kan vinkle skærmen, lige som du ønsker. Der er selvfølgelig også nogle irritationsmomenter: Tastaturet medfølger ikke ved køb, der er meget få porte, og pennen, der sættes fast på siden af computeren med magneter, går ret let løs. Disse mangler er små i det store billede, og de børnesygdomme, der fandtes ved lanceringen, har vi ikke mærket noget til under vores månedslange test. Prisen er høj, især med de hurtige i5- og i7-processorer, men hvis du er på udkig efter en god tablet, der ved behov kan multitaske tunge, ydelseskrævende Windows 10-programmer, så er der ingen tvivl om, at Surface Pro 4 er et udmærket køb. Vi er meget imponerede.

Bedste pris hos:
  • Praktisk og innovativt format, god skærm, udmærket ydeevne
  • Tastatur medfølger ikke, få porte
Bedste pris hos:
  • Karakter 1/5
  • Karakter 2/5
  • Karakter 3/5
  • Karakter 4/5
  • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:
+ Vis også udgåede produkter

HP ENVY 15-j012eo


Størrelse: 15,3 tommer Processor: 2,6 GHz Intel® Core™ i5-3230M Hukommelse: 8 GB DDR3 Harddisk: 500 GB SATA (5400 rpm) Grafik: NVIDIA GeForce GT 740M (2 GB DDR3 dedikeret) Vægt: 2,19 kg Garanti: 1 år Operativsystem: Windows 8 Øvrigt: Full HD-skærm, HDMI-port, USB 3.0, HD-webkamera, hukommelseskortlæser, slagbeskyttet harddisk, fingeraftrykslæser, baggrundsbelyst tastatur i fuld størrelse, 90 dages assistance inkluderet, 4 stk. Bea

HP Pavilion 15 p046no 2

Den nye ENVY 15-j012eo vejer kun lidt over to kilo. Det rene, eksklusive formsprog minder en hel del om Apple MacBook. Computeren har en flot finish og føles robust og velbygget med ganske få undtagelser. Rammen omkring tastaturet er i aluminium, mens låg og bund er fremstillet af hård plastic af høj kvalitet. Computeren har en stor RAM-hukommelse og en hurtig Intel i5-processor, der giver strømbesparende drift og udmærket multitasking. Med det dedikerede grafikkort på 2 GB kan computeren klare grafikkrævende spil, og det har også godt med styrke til meget avancerede brugere.

Skærmen har Full HD-opløsning. Kontrast og farver er gode, så det er en ren fornøjelse at se film. Betragtningsvinklen også god, i hvert fald fra siden. Den vertikale betragtningsvinkel er dårligere, men skærmen kan vippes langt bagud for at kompensere for dette. Fire Beats Audio-højttalere og en subwoofer giver meget god styrke til lyden – faktisk noget af det bedste, vi har hørt fra en laptop med klar diskant og flot bas. Lydindstillingerne foretages via Beats Audios eget interface med avancerede funktioner til både afspilning og optagelse af lyd.

Pegepladen er godkendt, men den mangler følsomhed yderst ved kanterne. Der er ingen separate knapper til at venstre- og højreklikke, men det gør ikke så meget i kraft af multitouch-funktionaliteten. Tastaturet er stille og har et godt snit. Det har baggrundsbelysning, hvilket er udmærket, hvis man arbejder i svag belysning. Tastaturet giver en smule efter i midten, ikke noget man lægger mærke til, når man skriver, men det er alligevel lidt sløjt af HP og forringer helhedsindtrykket.

ENVY-serien har flere gode og smarte funktioner, for eksempel slagbeskyttet harddisk, dobbelt mikrofon med støjreduktion, lysfølsomt HD-webkamera og fingeraftrykslæser. Sammenfattet synes vi, at den høje ydeevne og byggekvaliteten kombineret med den attraktive pris gør det til et glimrende køb på trods af enkelte små skønhedsfejl.

HP ENVY 17-j008eo

Flot designet bærbar computer med høj byggekvalitet og rent formsprogHP Pavilion 17 f108no

Er du på udkig efter en flot 17-tommer laptop som erstatning for din stationære computer? Specifikationerne på HP ENVY HP ENVY 17-j008eo er ud over det sædvanlige. normalt skal man op omkring 10.000 kr. for en tilsvarende ydeevne. Computeren har en farvestrålende skærm med Full HD-opløsning, en enorm harddisk og et kraftfuldt, dedikeret grafikkort på 2 GB. Processoren er med den splinternye Haswell-arkitektur, der giver bedre beregningshastighed og betydeligt længere batterilevetid. I kombination med den store RAM-hukommelse leverer computeren lynhurtig multimedieydeevne. Den er et glimrende valg, hvis du har planer om at arbejde med meget krævende programmer til f.eks. musikproduktion, billedbehandling eller videoredigering, men er også en god spillecomputer. Derudover er både format og vægt rigtig god for denne computerstørrelse.

Del testen