Baerbar

Bærbar

Det behøver ikke at være så svært, som man kan tro, at købe den bedste bærbare computer. Mange har nok en forestilling om deres budget, og hvad computeren hovedsagelig skal anvendes til. Alligevel bliver mange overvældet af det enorme udvalg af modeller, størrelser og prisklasser. Med vores købsguide får du opdaterede tips og råd om de mest interessante, bedste og prisgunstige bærbare computere netop nu. Vi anfører også de mest interessante laptopserier fra producenter som Acer, HP og ASUS med flere. Tjek også vores guide om komponenter og hardware.

Bærbare computere kan være flere tusind kroner billigere at købe online sammenlignet med butikspriser. Online køber man altid nyfremstillede computere med de nyeste processorer og grafikkort. En laptop fra butikken kan være flere måneder gammel, og det er lang tid inden for computerverdenen.

Mest prisgunstige bærbare computer netop nu

Her giver vores computerredaktør tips om den mest prisgunstige bærbare computer netop nu. Købstippet er baseret på computerens pris i forhold til ydeevne, funktion og support. Computeren passer til dem, der har planer om at købe en god, moderne laptop, der både skal anvendes til arbejde og fritid.

Købstips november 2016

I Danmark er HP markedsførende, og netop nu har de to multimediecomputere med udmærkede specifikationer til en god pris. HP giver meget ydeevne og kvalitet for pengene, samtidig med at de har en god dansk support via telefon, e-mail eller chat. De er svære at slå for konkurrenterne i øjeblikket.


Produkter i testen

HP Pavilion 15-au101no


Bedste pris hos:

Størrelse: 15,6 tommer Processor: 2,7 GHz Intel® Core™ i7-7500U Hukommelse: 16 GB DDR4 Harddisk: 256 GB SSD Grafik: NVIDIA GeForce 940MX (4 GB DDR3L dedikeret) Vægt: 1,99 kg Garanti: 1 år Optisk drev: SuperMulti DVD-brænder Operativsystem: Windows 10 Øvrigt: Full HD-skærm, HDMI-port, USB 3.0, HD-webkamera, kortlæser, slagbeskyttet harddisk, fuldt tastatur, 2 stk. Bang & Olufsen-højttalere, McAfee LiveSafe™ Anti-virus

Bedste pris hos:

Pavilion-serien er en af verdens kendteste og mest solgte computermodeller og har været i produktion lige siden 1995. Der er en simpel årsag til, at HP har haft så stor succes med denne serie, nemlig at man får rigtig meget computer for pengene og adgang til HP's udmærkede kundeservice. Vi synes rigtig godt om det nye, rene formsprog, som føles eksklusivt og moderne. Computeren vejer kun to kilo og er gedigen og velbygget i alle detaljer.

HP Pavilion 15-au101no er en rigtig arbejdshest. Computeren er udstyret med den nyeste generations Intel Core i7-processor med 14 nanometerteknologi (også kaldet Kaby Lake) og en enorm RAM-hukommelse på 16 GB. Denne højtydende kombination af komponenter gør computeren meget hurtig med udmærket multitasking, samtidigt med at driften bliver energieffektiv, hvilket forlænger batteriets levetid. Harddisken er af SSD-typen (Solid State Drive), en teknik som er betydeligt hurtigere, modstandsdygtig over for slag og mere energibesparende end ældre, roterende harddiske. Med det dedikerede grafikkort på 4 GB kan computeren klare grafikkrævende spil, og det har også godt med styrke til meget avancerede brugere. Computeren er kort fortalt vanvittigt hurtig.

Skærmen har Full HD-opløsning med knivskarp skarphed, og såvel farver som kontrast imponerer, også hvis man sidder lidt forskudt for skærmen. Højttalerne er fra det danske kvalitetsmærke Bang & Olufsen. De er helt OK for en laptop, men vi anbefaler alligevel at købe et par eksterne højttalere, hvis man stiller store krav til lyden. Tastaturet er i fuld størrelse med numerisk keypad. Der medfølger 25 GB gratis cloud-lagring med Dropbox. Wi-Fi-modtagelsen er udmærket.

Pavilion-serien har flere gode og smarte funktioner, dobbelt mikrofon med støjreduktion, pegefelt med multitouch og lysfølsomt HD-webkamera. Sammenfattet synes vi, at den meget høje ydeevne og byggekvaliteten kombineret med den attraktive pris gør det til et glimrende køb. Den er et godt valg, hvis du har planer om at arbejde med særdeles krævende programmer til f.eks. musikproduktion, billedbehandling eller videoredigering, men er også en god spillecomputer.

Microsoft Surface Pro 4


Bedste pris hos:

Størrelse: 12,3 tommer Processor: Intel Core m3, Intel Core i5 (Skylake), Intel Core i7 (Skylake) Hukommelse: 4 GB, 8 GB eller 16 GB RAM Harddisk: SSD med 126 GB, 256 GB eller 528 GB Grafik: m3 Intel HD-grafik 515, i5 Intel HD-grafik 520, i7 Intel Iris-grafik Vægt: i5/i7: 786 gram m3: 766 gram Garanti: 2 år for hardware og 1 år for tilbehør Optisk drev: Nej Operativsystem: Windows 10 Øvrigt: Surface-pen, USB 3.0, HD-webkamera (fremadrettet 5 MP, bagudrettet med autofokus 8 MP), kortlæser, headsetstik, Mini-DisplayPort, omgivelseslyssensor, accelerometer, gyroskop, magnetometer

Bedste pris hos:

Microsoft Surface Pro 4 er en hybridcomputer, dvs. både tablet og laptop med aftageligt tastatur. Flere andre computerproducenter har udviklet lignende koncepter, men ingen af konkurrenterne vækker den samme instinktive lyst til at måtte have. Design og byggekvalitet er enestående, samtidigt med at ydeevne og brugervenlighed er i top. Surface Pro 4 er baseret på forgængeren Surface Pro 3, men ved nærmere eftersyn finder man en række betydningsfulde forbedringer. Skærmen er større, selvom målene er de samme. Desuden er skærmens kvalitet bedre med fantastisk farvegengivelse og knivskarpt billede med 267 ppi (pixel per tomme). Selv tastaturet er blevet forbedret med adskilte taster, en ny, udmærket pegeplade af glas og indbygget fingeraftrykslæser. Som prikken over i'et er Surface-pennen endnu bedre med 4 gange så mange trykfølsomhedsniveauer. Du kan tilkøbe flere slags pennespidser for at få bedre følelse når du tegner, skriver eller lave avancerede tekniske CAD-tegninger.
 
Teknikken i Surface Pro 4 er i verdensklasse, men det er det samlede indtryk, der er mest mindeværdigt, den måde hvorpå de forskellige dele smelter sammen til en grænseløs brugeroplevelse. For eksempel at computeren låses op, når den genkender dit ansigt, at du kan hvile hånden på skærmen når du skriver, og at støtten på bagsiden gør, at du kan vinkle skærmen, lige som du ønsker. Der er selvfølgelig også nogle irritationsmomenter: Tastaturet medfølger ikke ved køb, der er meget få porte, og pennen, der sættes fast på siden af computeren med magneter, går ret let løs. Disse mangler er små i det store billede, og de børnesygdomme, der fandtes ved lanceringen, har vi ikke mærket noget til under vores månedslange test. Prisen er høj, især med de hurtige i5- og i7-processorer, men hvis du er på udkig efter en god tablet, der ved behov kan multitaske tunge, ydelseskrævende Windows 10-programmer, så er der ingen tvivl om, at Surface Pro 4 er et udmærket køb. Vi er meget imponerede.

Bedste pris hos:
  • Praktisk og innovativt format, god skærm, udmærket ydeevne
  • Tastatur medfølger ikke, få porte
Bedste pris hos:
  • Karakter 1/5
  • Karakter 2/5
  • Karakter 3/5
  • Karakter 4/5
  • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Komponenter og hardware i en laptop

Komponenterne i en laptop er udviklede til at være mindre og mindre strømkrævende end dem i en stationær computer. Derfor er det dyrt at købe en laptop med samme ydeevne som en stationær computer. Fordele som at de er bærbare og støjsvage er dog mere tungtvejende argumenter, og i de seneste år har bærbare computere solgt bedre end stationære.

Her anfører vi de vigtigste komponenter og den hardware, der indgår i en moderne laptop.

Processor

Intel core i7Processoren er computerens hjerne, der bestemmer og prioriterer forskellige instruktioner og beregninger. Intel og AMD er de to største producenter med varemærker som Core, Atom, Fusion og Ontario. Processorens hastighed måles traditionelt i clockfrekvensen hertz (Hz).

Man kan ikke længere generelt konkludere, at en højere clockfrekvens giver en hurtigere computer. For eksempel er en Intel Atom-processor på 1,5 GHz ikke nødvendigvis lige så hurtig som en Intel Core i3-processor på 1,3 Ghz. Man kan heller ikke bare sammenligne clockfrekvensen på en Intel-processor med en fra AMD, da firmaerne måler med forskellige metoder. Det gør det vanskeligt at sammenlige forskellige processorer med hinanden.

I stedet kan man generelt sige, at man får den ydeevne på processoren, som man betaler for. Dyrere modeller har fire eller seks kerner, højere bushastighed og 64-bit-teknologi. De bedste processorer netop nu er den nyeste generation af Intel-processorer, som er baseret på Haswell-arkitekturen med modelbetegnelserne i3, i5 og i7. De har firecifrede modelnumre, der begynder med tallet 4, for eksempel Intel Core i7-4700MQ. 

Grafikkort

NVIDIA GeForce GrafikkortGrafikkortet er en ekstra processor, som er dedikeret til databehandling af det, der vises på skærmen. De ekstra hestekræfter er nødvendige til tunge grafikapplikationer som billedbehandling i Photoshop, filmredigering eller til at vise film i høj opløsning på en ekstra LCD-skærm eller et TV. Prisintervallet går fra nogle hundrede kroner til flere tusind afhængigt af grafikkortets ydeevne. Rigtigt dyre grafikkort giver mulighed for at spille grafiktunge computerspil som Starcraft 2, Black Ops II eller Battlefield 4. De kraftigste computere bliver dog hurtigt varme og kræver støjende blæsere til afkøling.

Virksomhederne Nvidia og ATI dominerer markedet for separate, dedikerede grafikkort med serierne GeForce og Radeon. Hvis man er interesseret i at vide, hvilket grafikkort der er hurtigst og bedst, kan man læse benchmark-test som for eksempel 3D-mark 2013.

Hvis du kun har planer om at anvende computeren til at surfe på nettet, betale regninger eller office-programmer, kan du i stedet vælge et billigere on-board grafikkort. De er integreret i den almindelige processor og deler hukommelsen, når det er nødvendigt. Eksempler på on-board grafikkort er Mobile Intel og AMD Radeon.

Skærm

Bildskarm storlekDagens LCD-skærme har forbedret billedkvalitet med bedre lysstyrke, dybere sorthed og højere kontrast end nogensinde før. Højblanke skærme dominerer, da de har bedre farvegengivelse end de matte skærme, der tidligere var almindelige. Ulempen er, at der lettere opstår refleksioner i lyse omgivelser. Som kompensation for dette bliver lysstyrken stadig bedre, og de bedste skærme kan yde op til 400 candela pr. kvadratmeter ved maksimumsbelysning. Skærmopløsningen bliver også stadig bedre, og fuld HD i 1080p er i dag normalt på større skærme.

Hvis laptoppen skal anvendes som primær computer, bør skærmstørrelsen være mindst 13 tommer. 13 tommer er nemme at tage med, men har ringere ydeevne, hvis man ikke går en prisklasse op. Mange synes også, at skærmstørrelsen er for lille til lange arbejdstider. Der sælges flest bærbare computere på 15 tommer, da de generelt har en god blanding af bærbarhed, ydeevne og pris. De passer glimrende både til hjemmet og på farten. 17 tommer er ofte kraftfulde computere, hvor processor, grafikkort og den store skærm bruger meget batteri. De vejer meget, men de er et godt valg, hvis man ønsker at udskifte den stationære computer. Mini-pc, eller Netbook har skærme på 9 til 12 tommer og mindre strømkrævende processorer som Intel Atom, AMD Brazos 2.0 eller Nvidia Tegra 3. De egner sig bedst som sekundær computer til enklere opgaver som et surfe på internettet. Netbooks fås med Windows 8 og Linux, men også uden operativsystem.

Operativsystemet Windows 8 er udviklet specifikt til brug med pegeskærm og har derfor store, fingervenlige ikoner. Pegefunktionen er forbavsende ofte rigtig brugbar, selvom det ikke er alle programmer, der kan udnytte teknikken endnu. En række producenter er begyndt at forhandle laptops med pegeskærm. Mange computerbrugere kommer til at elske pegefunktionen, hvor man arbejder på samme måde som på sin iPhone eller Android-mobil. Andre vil nok synes, at det er en unødvendig gimmick. Alligevel mener mange teknikeksperter, at pegeskærmene vil være standard på alle computere i løbet af et par år.

Arbejdshukommelse

DDR3 SODIMM ArbetsminneOperativsystemet og al aktiv software anvender computerens arbejdshukommelse, også kaldet intern hukommelse eller RAM. Mere hukommelse betyder, at computeren kan køre flere programmer samtidig uden at blive langsom. Man bør ikke spare på hukommelsen, da det risikerer at blive en flaskehals, der forhindrer processoren i at udnytte hele sit potentiale. Det er dog nemt at opgradere en bærbare pc med mere RAM selv, da bundkortet for det meste har to hukommelsespladser.

I øjeblikket anbefaler vi mindst 4 GB intern hukommelse af typen DDR3.

Optisk drev

MSI DVD brannareDet optiske drev har ikke den samme betydning i dag som for 5 år siden. Dengang anvendtes cd- eller dvd-brændere til at gemme og flytte filer, en funktion der nu er overtaget af eksterne harddiske og USB-hukommelser. Billige netbooks og tynde, dyre ultrabooks som MacBook Air og ASUS Zenbook har slet ikke dvd-drev, da der helt enkelt ikke er plads til det. Det optiske drev ser altså ud til at gå den samme skæbne i møde som diskettedrevet.

Blu-ray-afspillere er blevet meget populære til multimediecomputere. Video i høj opløsning stiller dog større krav til resten af computerens hardware. Der skal for eksempel være en HDMI-post til at slutte computeren til et tv eller en projektor. For at kunne udnytte billedkvaliteten på selve skærmen skal den kunne vise Full HD-opløsning i 1920 x 1080 pixel. Der kræves også et godt grafikkort, da billige on-board grafikkort ikke kan håndtere HD.

Hårddisk

2.5Der er to faktorer, der har betydning for harddiske: størrelse og hastighed

Med en større harddisk kan man installere flere programmer og gemme flere filer. Hvis man downloader mange film og meget musik fra internettet, skal man konstant bruge mere lagerplads. En harddisk på 500 gigabyte er nok til at gemme ca. 350 film eller 9250 timers musik. Hvis det alligevel ikke er nok, bør man anskaffe en ekstern harddisk eller streame filerne fra en medieserver eller NAS-server. Eksterne harddiske er et must til sikkerhedskopiering af vigtige filer som f.eks. egne fotos og film.

En harddisk lagrer oplysninger magnetisk på roterende metalplader. Hastigheden måles i RPM, omdrejninger i minuttet, og i dag er 5400 RPM mest normalt for 2,5 tommer SATA-harddiske, der anvendes til bærbare computere. Hvis man behøver ekstra ydeevne, er næste trin 7400 RPM. En højere hastighed medfører dog større varmeudvikling, støjniveau og batteriforbrug.

De allerhurtigste harddiske er baseret på SSD-teknologi, Solid State Drive. De fungerer i princippet som et stort hukommelseskort og har ingen bevægelige dele. Deres energiforbrug er derfor lavere, og de tåler slag bedre end traditionelle harddiske. Ulempen er, at harddiskpladsen er lille i forhold til den høje pris.

Batteri

Styrken i et batteri afhænger af, hvor mange celler det består af, og dets kapacitet (mAh) og spænding (V). Højere værdier giver længere driftstid, men så vejer Litiumjon batteribatteriet også mere. Energiforbruget afhænger desuden direkte af den bærbare computers ydeevne. Hurtige processorer og stærke grafikkort sluger batteri. De kræver hurtigt adgang til en oplader eller et ekstra batteri i computertasken. Små netbooks og ultrabooks kan således have en meget længere driftstid end en bærbar gamingcomputer med et stort batteri.

De almindeligste specifikationer i dag er batterier med 6 og 9 celler. Producenterne er ofte meget optimistiske, når de angiver driftstiden. Den kan være fra 2 timer helt op til 12 timer. Disse oplysninger bør dog tage med et gran salt, da de er baseret på optimale forhold. I stedet kan man regne med, at batteriet holder 2/3 af tiden til at surfe på internettet, og kun halvdelen af tiden, hvis man ser film eller spiller computerspil.

Moderne batterier er af typen lithium-ion eller lithium-polymer. De har bedre batteritid, længere levetid og er mere miljøvenlige end de tidligere teknologier nikkel-cadmium (NiCd) og nikkel-metalhydrid (NiMH).

Tilslutninger

Anslutningar MacBooc ProAll laptops leveres i dag med både faste og trådløse tilslutninger.

De faste tilslutninger som USB og Firewire anvendes til tilslutning af en række forskellige produkter og tilbehør til computeren, for eksempel digitalkameraer, printere og webkameraer. De nyeste standarder USB 3.0 og Firewire 800 giver betydeligt højere overførselshastigheder, men fås normalt kun i dyrere computere.

De almindeligste skærmtilslutninger er de digitale HDMI, DVI og Mini DisplayPort, men de ældre, analoge standarder VGA og S-video er stadig hyppigt forekommende. Indbyggede hukommelseskortlæsere er en smart genvej til filoverførsel. En fælles port kan understøtte mange forskellige formater som SD, ExpressCard og Memory Stick pro.

Trådløse tilslutninger som Wi-Fi og Bluetooth har revolutioneret de bærbare computeres fleksibilitet og har dannet grundlag for den moderne, café-arbejdende funktionær. For at etablere det trådløst Wi-Fi-netværk til internetforbindelse skal man bruge en router. De nyeste modeller understøtter standarden 802.11n, der er påkrævet, når man streamer film i høj opløsning. Hvor der ikke er adgang til Wi-Fi, er trådløst mobilt bredbånd via USB-modem et godt supplement. Med 3G-abonnement kan man i dag surfe med 16 Mbit/s, mens 4G giver hastigheder på helt op til 80 Mbit/s. Hvis man ikke har brug for internetforbindelse til laptoppen på daglig basis, er et billigt datakort tilstrækkeligt.

Antivirus

AntivirusVi anbefaler, at du køber og installerer et antivirusprogram, inden du opretter forbindelse til internettet. Antivirus er beregnet til at søge efter skadelig software på computeren, for eksempel virus, trojanske heste eller anden malware, der er udviklede til at ødelægge dine filer, stjæle dine adgangskoder eller bombardere dig med reklamer. Antivirusprogrammet opdager og fjerner disse skadelige programmer.

Programmet skal være opdateret og aktivt, mens computeren har forbindelse til internettet, for at virke. Moderne antivirusprogrammer opdateres automatisk og kræver generelt meget lidt processorkraft, du bemærker ikke engang, at det kører. Der findes mange forskellige producenter af antivirus, men de grundlæggende funktioner er ofte de samme. Nogle af de største producenter er McAfee, Panda og AVG.

De bedste bærbare computere fra de 9 største producenter

De fleste større computerproducenter har et stort og bredt sortiment. For at skille sig ud fra mængden i test har mange af dem specialiseret sig inden for særlige modelprogrammer, som de fokuserer meget på. Det kan være en specifik funktion, forudinstallerede programmer eller unik ydeevne inden for et bestemt område. Derfor får disse bærbare computere topkarakterer i mange tests. Herunder giver vores computerekspert gode råd om de mest interessante serier og modelprogrammer fra de 9 største computerproducenter. Vores oplysninger viser, at disse bærbare computere ofte ligger forrest inden for udvikling og innovation for deres særlige niche.
Acer

Acer Aspire

- Laptops, der er skånsomme for tegnebogen, til små virksomheder og familier
Acer er Europas største inden for bærbare computere til forbrugere. Deres store salgssucces er den meget prisgunstige Aspire-serie, der blev lanceret allerede i 1999. Siden da har de solgt millioner af eksemplarer, og målgruppen er hovedsageligt små virksomheder og familier. På det seneste er mange af modellerne blevet udstyret med pegeskærm, hvilket gør dem til en fin blanding af tablet og computer. Priserne er desuden virkelig overkommelige sammenlignet med konkurrenterne.

Bedømmelse:Meget computer for pengene, gode allround-computere

Sony VAIOSony VAIO

- Luksuriøs byggekvalitet og god garanti
Sonys VAIO-serie er kendt for sit elegante, robuste og funktionelle industridesign. Kabinettet er fremstillet af kulfiber og magnesiumlegeringer. Med omfattende test af de bærbare computeres kvalitet kan Sony yde 2 års garanti på standardstørrelserne. Vaio er spækkede med den nyeste teknologi og fås med skærmstørrelser fra 10 til 16 tommer. Skærmene har høj opløsning, afkølingen er støjsvag, og tastaturerne er blandet de bedste på markedet.

Bedømmelse:God byggekvalitet, gode garantier, altid den nyeste teknologi, flot design

AppleApple MacBook Air

– Superlette, præcisionsfremstillede og innovative
Til forskel fra øvrige computerproducenter fremstiller Apple både hardware og operativsystem til sine computere. Det medfører færre problemer, da alle komponenter og driftsrutiner er skræddersyede til at passe sammen. Derudover er Mac stort set forskånede fra virus og trojanske heste. Manke synes om Apples unikke brugeroplevelse i Mac OS X og computernes prisvindende, innovative design. De kompetente bærbare MacBook Air-computere er blandt de letteste på markedet.

Bedømmelse:Smart operativsystem, multitouch-pegeplade, baggrundsbelyste taster

HP PavilionHP Pavilion

- Verdens største udvalg af bærbare computere til forbrugere
HP er verdens største computerproducent og har populære firmacomputere. For virksomheder er pålidelighed, sikkerhed, nem konfigurering, garantier og support af største vigtighed. HP har overført sine erfaringer fra firmacomputerne til den forbrugertilpassede ENVY-serie. Disse laptops er kendetegnede ved hurtige multimedieoplevelser til en god pris. Alle HP-computere er fremstillet af kvalitetsmetal. Næsten hver tredje computer, der sælges i Danmark, er en HP.

Bedømmelse:Verdens største computerproducent, prisgunstige multimediecomputere

DellDell Alienware

- Ekstremt kraftfulde spillecomputere med mange funktioner
Hos Dell vælger kunden selv computerens ydeevne, hukommelse og harddisk. Derefter specialbygges hver enkelt laptop. Dells omfattende logistiksystem sikrer hurtig levering og lave priser. Inspiron-serien er for prisbevidste hjemmebrugere. De mest interessante Dell-modeller er dog den højtydende Alienware-serie til computerspil. Med de bedste grafikkort og de hurtigste Intel-processorer bliver disse bærbare computere ofte bedst i test.

Bedømmelse:Specialbyggede laptops, stort supportteam, ekstremt hurtige spillecomputere

ToshibaToshiba Satellite

- Gode multimediecomputere og garantier
De billige forbrugerorienterede modeller i Toshibas Satellite-serie har et neutralt design, men under overfladen finder man flere skjulte fordele. 2 års standardgaranti er blandt de bedste på markedet. Toshiba satser også på multimedieoplevelser med avanceret audioteknik og opskalering af video. Lydmæssigt udpeges Toshibas bærbare computere ofte til bedst i test med lydkort från Dolby Advanced Audio og højttalere fra prestigemærket Harman Kardon.

Bedømmelse:Billige, god garanti, meget god understøttelse af multimedie, video og lyd

LenovoLenovo ThinkPad

- Velkonstruerede og innovative notebooks til små virksomheder
ThinkPad-serien lagde i 90'erne grundlaget for den moderne bærbare computer. Flere af de bedste computerinnovationer blev lanceret i ThinkPad, for eksempel slagfaste harddiske, spildsikre tastaturer og støjvage blæsere. Lenovo sælger hovedsagelig computere til virksomheder, men forbrugermodellerne er også velkonstruerede og har mange funktioner. Mange testere synes godt om Lenovos patenterede TrackPoint i midten af tastaturet, så man kan styre musen uden at flytte hånden.

Bedømmelse:Klassisk, testvindende bærbar computerserie, innovationsrig, TrackPoint-mus


ASUSASUS Zenbook

– ultrabook, der er tynd, let og hurtig at starte
ASUS har fået en enorm salgssucces med Ultrabook-serien Zenbook, og vi kan godt forstå hvorfor. Computerne er ekstremt tynde, lette og flotte, og fremstilles af børstet aluminium. Både processoren og SSD-harddisken har en høj hastighed, og højttalerne kommer fra kvalitetsmærket Bang & Olufsen. Mange af de nyeste Zenbook-modeller har også pegeskærm og baggrundsbelyst tastatur. Byggekvaliteten er meget høj, og garantien er på hele 2 år. Priserne er også høje.

Bedømmelse:Superlet ultrabook, udmærket ydeevne, gode skærme, god garanti

compaqCompaq Presario

– Billige computere til lettere opgaver
Compaq har fremstillet personlige computere lige siden 1982. Deres fokus ligger nu på billige laptops til lettere opgaver som surfing, Facebook, Youtube, Skype, Spotify og bankforretninger.  På trods af den lave pris får man god support og garantier, da Compaq i dag er ejet af it-giganten HP. Webkamera, dvd-brænder, trådløst netværk og USB-porter er altid inkluderet. Hvis man ikke stiller de store krav til ydeevnen, kan Compaq Presario-serien være et godt alternativ.

Bedømmelse:Meget billige, gode til lettere opgaver, god support

+ Vis også udgåede produkter

HP ENVY 15-j012eo


Størrelse: 15,3 tommer Processor: 2,6 GHz Intel® Core™ i5-3230M Hukommelse: 8 GB DDR3 Harddisk: 500 GB SATA (5400 rpm) Grafik: NVIDIA GeForce GT 740M (2 GB DDR3 dedikeret) Vægt: 2,19 kg Garanti: 1 år Operativsystem: Windows 8 Øvrigt: Full HD-skærm, HDMI-port, USB 3.0, HD-webkamera, hukommelseskortlæser, slagbeskyttet harddisk, fingeraftrykslæser, baggrundsbelyst tastatur i fuld størrelse, 90 dages assistance inkluderet, 4 stk. Bea

HP Pavilion 15 p046no 2

Den nye ENVY 15-j012eo vejer kun lidt over to kilo. Det rene, eksklusive formsprog minder en hel del om Apple MacBook. Computeren har en flot finish og føles robust og velbygget med ganske få undtagelser. Rammen omkring tastaturet er i aluminium, mens låg og bund er fremstillet af hård plastic af høj kvalitet. Computeren har en stor RAM-hukommelse og en hurtig Intel i5-processor, der giver strømbesparende drift og udmærket multitasking. Med det dedikerede grafikkort på 2 GB kan computeren klare grafikkrævende spil, og det har også godt med styrke til meget avancerede brugere.

Skærmen har Full HD-opløsning. Kontrast og farver er gode, så det er en ren fornøjelse at se film. Betragtningsvinklen også god, i hvert fald fra siden. Den vertikale betragtningsvinkel er dårligere, men skærmen kan vippes langt bagud for at kompensere for dette. Fire Beats Audio-højttalere og en subwoofer giver meget god styrke til lyden – faktisk noget af det bedste, vi har hørt fra en laptop med klar diskant og flot bas. Lydindstillingerne foretages via Beats Audios eget interface med avancerede funktioner til både afspilning og optagelse af lyd.

Pegepladen er godkendt, men den mangler følsomhed yderst ved kanterne. Der er ingen separate knapper til at venstre- og højreklikke, men det gør ikke så meget i kraft af multitouch-funktionaliteten. Tastaturet er stille og har et godt snit. Det har baggrundsbelysning, hvilket er udmærket, hvis man arbejder i svag belysning. Tastaturet giver en smule efter i midten, ikke noget man lægger mærke til, når man skriver, men det er alligevel lidt sløjt af HP og forringer helhedsindtrykket.

ENVY-serien har flere gode og smarte funktioner, for eksempel slagbeskyttet harddisk, dobbelt mikrofon med støjreduktion, lysfølsomt HD-webkamera og fingeraftrykslæser. Sammenfattet synes vi, at den høje ydeevne og byggekvaliteten kombineret med den attraktive pris gør det til et glimrende køb på trods af enkelte små skønhedsfejl.

HP ENVY 17-j008eo

Flot designet bærbar computer med høj byggekvalitet og rent formsprogHP Pavilion 17 f108no

Er du på udkig efter en flot 17-tommer laptop som erstatning for din stationære computer? Specifikationerne på HP ENVY HP ENVY 17-j008eo er ud over det sædvanlige. normalt skal man op omkring 10.000 kr. for en tilsvarende ydeevne. Computeren har en farvestrålende skærm med Full HD-opløsning, en enorm harddisk og et kraftfuldt, dedikeret grafikkort på 2 GB. Processoren er med den splinternye Haswell-arkitektur, der giver bedre beregningshastighed og betydeligt længere batterilevetid. I kombination med den store RAM-hukommelse leverer computeren lynhurtig multimedieydeevne. Den er et glimrende valg, hvis du har planer om at arbejde med meget krævende programmer til f.eks. musikproduktion, billedbehandling eller videoredigering, men er også en god spillecomputer. Derudover er både format og vægt rigtig god for denne computerstørrelse.

Del testen