Elkedel bedst i test

Elkedel

Vi har testet 8 forskellige elkedler i forskellige prisklasser: Tre i lavprisklassen, to på mellemniveau og tre premiummodeller. Deres volumen varierer mellem 1 og godt 1,5 liter. Samtlige elkedler er blevet anvendt i dagligdagen af vores testfamilier, men de har også været stillet op på række for at sammenligne dem. Vi har målt, hvor lang tid det tager for hver kedel at bringe nøjagtig 1 liter vand i kog og målt vandets temperatur efter 20 minutter. Visse kedler har en varmholdningsfunktion, som i i dette tilfælde ikke har slået til – vi er i stedet gået ud fra elkedlens egen evne til at holde på varmen.

Vi undersøgte elkedlernes brugervenlighed – håndtagets udformning, og hvordan elkedlen er at holde og hælde med. Derudover sammenlignede vi knapper og eventuelle displays. Dette omfatter, hvordan knapperne er at bruge, og hvor tydelig indikatoren for vandniveauet er. Testen inkluderer også en bedømmelse af indikatorerne for, at vandet er kommet i kog, inklusive deres lydniveau. Lydniveauet, mens vandet bringes i kog, indgår også i vores bedømmelse. Vi har kigget på ledningen, elkedlens udvendige størrelse og på materialevalget. Vi har gennemgået alle funktionerne og behandlet de væsentligste. Sikkerhedsmæssigt fokuserede vi først og fremmest på, at elkedlerne ikke blev for varme under og efter brug. Vi har også bedømt elkedlernes udseende og den generelle fornemmelse af kvalitet.

Vores test viser, at premiummodellerne overordnet har de mest avancerede funktioner, men også at testens dyreste model faktisk er den eneste, hvis yderside holder sig kølig nok til at håndtere den, selvom den er fyldt med nykogt vand. Men bedst i test bliver nu alligevel den model, der bedst kombinerer de brugbare funktioner med en rimelig pris. Effektiv kogning af vand var imidlertid en opgave, som alle modellerne kunne klare, og selv elkedlerne i lavpris- og mellemkategorien holder et fint niveau.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Electrolux EEWA7500

Brugervenlig elkedel med gode lys- og lydindikatorer, der kommer hurtigt i kog


Prisklasse: Mellem Volumen: 1,7 liter. Effekt: 2400 watt Kogetid 1 liter: 03:16 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 79 grader. Digitalt display: Ja. Justerbar temperatur: Ja Temperaturindikator: Ja

Når det gælder funktioner, er Electrolux EEWA7500 en af testens mest veludstyrede. Den har en praktisk form og optager ikke for meget plads. Temperaturen kan justeres fra 50 grader op til kogende. Et smart digitalt display på håndtaget viser vandets nøjagtige temperatur både under og efter kogning. Volumenmåleren på elkedlen har integreret belysning, der skifter farve i takt med opvarmningen – meget praktisk og brugervenligt. Håndtaget er gribevenligt, og volumenmåleren forbliver i lighed med låget køligt, også når resten af ydersiden er blevet varm. Lydindikatoren har oven i købet et tydeligt, men alligevel ikke for højt lydniveau. Både kogetid og varmholdning er normale. Brugervenligheden sammen med de funktionelle og flotte displays giver meget værdi for pengene, og derfor udpeger vi Electrolux EEWA7500 til bedst i test.

 • Meget brugervenlig, gode indikatorer, meget funktionel
 • Ret varm yderside
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE PREMIUMVALG 2017 DK.png

Kitchen Aid Artisan 5KEK1522

Premium-elkedel med høj brugsglæde, ydersiden holder sig køling under kogning


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium. Volumen: 1,5 liter. Effekt: 3000 watt Kogetid 1 liter: 03:28 minutter. Vandtemp. efter 20 minutter: 83 grader. Digitalt display: Ja Justerbar temperatur: Ja Temperaturindikator: Ja, to stk.

Bedste pris hos:

Testens gigant både billedligt og bogstaveligt talt. Hvis ikke det var fordi, at prisen er dobbelt så høj som den næstdyreste model, kunne Kitchen Aid Artisan Elkedel for alvor have været med i kampen om førstepladsen. Kedlen fylder en del på køkkenbordet, men kompenserer med fantastiske lys- og lydindikatorer, flere digitale og analoge displays og letbetjente knapper. Håndtaget er gribevenligt, og tuden er blandt de bedre, bestemt en overvejelse værd, hvis man vil kunne hælde præcist op.

Varmeholdningen er god, men det bedste af det hele er elkedlens dobbeltvægge. De gør, at ydersiden i alle situationer forbliver kølig og mindsker lydniveauet markant. Selv lige efter vandet er bragt i kog, kan man lægge hænderne på elkedlen uden at brænde sig. Kitchen Aids elkedel er et utrolig godt valg med eksklusive funktioner. Hvis man har ubegrænset budget til anskaffelse af en elkedel og et stort køkken med masser af plads, så er Kitchen Aid et oplagt valg.

 • Ydersiden holder sig kølig, gennemførte funktioner, høj brugerglæde
 • Høj pris, pladskrævende
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips elkedel HD9326/21


Prisklasse: Mellem Volumen: 1,7 liter Effekt: 2200 watt Kogetid 1 liter: 3:43 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 80 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Ja Temperaturindikator: Nej

Philips har med deres elkedel faldet for den samme fristelse som mange af deres konkurrenter og har placeret volumenmåleren inden for håndtaget. Vi fatter ikke hvorfor. Med en stor hånd omkring det i øvrigt meget gribevenlige håndtag er det næsten umuligt at se, hvor fyldt elkedlen er. Elkedlen har en veldesignet låg med åbningsknappen placeret øverst på håndtaget. Den driller aldrig og gør, at man ikke behøver at komme i nærheden af det varme metal under brug. Tuden er bred og let at hælde med. Kogetiden er ret lang, men holder et meget godt lydniveau. Elkedlen står på en sokkel, der fylder mere plads på køkkenbordet, end man kunne ønske sig. På undersiden er der en praktisk tromle til ledningen. Vandet kan varmes op til 80, 90, 95 eller 100 grader. Philips' elkedel har også en varmholdningsknap, men intet display, der viser vandets aktuelle temperatur. Alle knapper lyser, når de trykkes ind. Brugervenligheden er god, og bortset fra nogle mindre minusser er Philips Elkedel HD9326/21 en behagelig tilføjelse til husholdningsapparaterne.

 • God knap til låget, nem at bruge og hælde med
 • Ret stor sokkel, volumenmåleren sidder inden for håndtaget
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Eva Solo Elkedel

Stilrent design, kommer meget hurtigt i kog og er meget let at anvende


Prisklasse: Premium Volumen: 1,5 liter. Effekt: 2400 watt. Kogetid 1 liter: 02:57 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 78 grader. Digitalt display: Nej. Justerbar temperatur: Nej. Temperaturindikator: Nej.

Testens flotteste elkedel er Eva Solo. Premiumpris, men et design, der er værd at betale for. Fordelene ved Eva Solos omfatter den store brugervenlighed. Der er intet låg, som skal løftes, det er bare at hælde vand i, koge det og servere. Det kan ikke gå galt. Kedlen er ret høj og kan være vanskelig at få ind under vandhanen i en lav vask. Den er meget støjsvag, og staven man tænder den med, lyser diskret under kogningen. Håndtaget er fint at løfte kedlen med, men resten af overfladen bliver varm.

Den praktisk "åbne" åbning medfører dog en nogle lavere vandtemperatur 20 minutter efter kogning. Hvis man ikke er ude efter smarte funktioner, men bare vil koge vandet nemt, hurtigt og pænt, så er Eva Solo det bedste alternativ blandt elkedlerne i vores test.

 • Meget enkel at betjene, flot design, hurtigste kogetid
 • Besværlig at få ind under visse vandhaner, ingen funktioner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Wilfa WSWK-1

Elkedel med smarte funktioner, tydeligt display og meget god evne til at holde varmen


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Volumen: 1 liter. Effekt: 2200 watt. Kogetid 1 liter: 03:23 minutter. Vandtemp. efter 20 minutter: 86 grader. Digitalt display: Ja Justerbar temperatur: Ja Temperaturindikator: Ja

Bedste pris hos:

Wilfas elkedel, model WSWK-1 er bedst til at holde varmen i tyve minutter efter kogning med 86 grader, og det er uden aktiveret varmholdningsfunktion. Selve kedlen er meget kompakt, men volumenkapaciteten er på grænsen til at være for lille for en børnefamilie. Med tanke på, at prisen er i mellemklassen, så er WSWK-1 godt udstyret. Soklen har digitalt display, man kan selv justere temperaturen, og efter kogning kan man se vandets temperatur. Ydersiden bliver meget varm, men låget holder sig køligt nok til, at man kan røre ved det, og det samme gælder håndtaget.

Kedlen indikerer med lyd ved kogning, displayet er belyst og let at læse selv i mørke. Lydniveauet er fint. Wilfa har konstrueret en velgennemtænkt elkedel, der virkelig holder vandet varmt i lang tid efter kogning.

 • Bedst varmeholdning, mange funktioner, godt display
 • Ydersiden bliver varm, ret lille volumen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

OBH Nordica Gravity 7905

Ukompliceret og rummelig elkedel med flotte funktioner og godt støjniveau


Prisklasse: Mellem. Volumen: 1,6 liter. Effekt: 2200 watt. Kogetid 1 liter: 03:15 minutter. Vandtemp. efter 20 minutter: 82 grader. Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej. Temperaturindikator: Nej.

Gravity 7905 fra OBH Nordica har en høj volumenkapacitet, men fylder alligevel kun lidt på køkkenbordet. Elkedlen har indledningsvis et højt lydniveau, når den begynder at spilkoge, derefter bliver den rigtig støjsvag og forstyrrer ikke under morgenmadspostyret. Kogningen opleves som hurtig, men er stort set den samme som hos de øvrige modeller i testen. Funktionerna er praktiske. Vandmåleren sidder bag håndtaget og bliver let gemt af vejen bag ens egen hånd, men låget er nemt at åbne og lukke med en smart trykoverflade, der giver et godt greb. Låget forbliver køligere end resten af ydersiden efter kogning. Flot lysindikator i form af en gennemsigtig plasticstav, der lyser op, når kedlen tændes. OBH Nordica Gravity holder varmen godt og virker overordnet set som en ukompliceret model, der er god til prisen, hvis man vil have en elkedel med lidt ekstra.

 • Rummelig og kompakt, generelt støjsvag, flotte funktioner
 • Varm yderside
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

C3 Elkedel Design

Lille og praktisk elkedel med god lydindikation, når den er klar


Prisklasse: Lavpris Volumen: 1,2 liter Effekt: 2200 watt Kogetid 1 liter: 03:25 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 79 grader. Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej. Temperaturindikator: Nej.

C3 Elkedel Design er en lille, praktisk maskine. Lidt mindre volumen, men alligevel tilstrækkeligt til nogle kopper te og en portion grød. Denne elkedel har som flere andre modeller mulighed for at vinde ledningen op under bundpladen. Vandniveauet er lidt svær at se bag håndtaget, men kedlen har en tydelig lydindikator til at signalere, når vandet koger. Kogetiden for 1 liter er i den høje ende, men det drejer sig om marginale forskelle. Låget er nemt at åbne, og der kommer en god stråle, når man hælder. Den største ulempe er, at hele elkedlen bliver meget varm, især netop låget, som er af metal. Håndtaget forbliver dog køligt og til at holde i. C3 elkedel er en ukompliceret model, der lever op til alle de grundlæggende krav uden en masse omsvøb.

 • Praktisk model, tydelig lydindikation
 • Længere kogetid, meget varm yderside efter kogning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Electrolux EEWA7100

Elkedel i lavprismodel, som holder varmen rigtig godt


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris. Volumen: 1,5 liter. Effekt: 2200 watt. Kogetid 1 liter: 03:22 minutter. Vandtemp. efter 20 minutter: 85 grader. Digitalt display: Nej. Justerbar temperatur: Nej. Temperaturindikator: Nej.

Bedste pris hos:

Elkedlen Electrolux EEWA7100 er en lavprismodel, der er rigtig god til at få vandet varmt og holde det varmt efter kogningen. Men det er ikke kun indholdet, der bliver varmt. Yderside og låg bliver også meget varme. Kedlens volumendisplay sidder bag håndtaget, en almindelig placering, der kan gøre det svært at se vandmængden, hvis man har en stor hånd. Dette bliver også varmt, så man skal passe på, når man bærer kedlen med varmt indhold.

Der er ingen lys- eller lydindikation, men et tydeligt klik efter kogning. Man skal trykke midt på låget for at åbne det. Det er ikke vanvittig praktisk, men det fungerer. Hvis god varmeholdningsevne er en prioritet, så er EEWA7100 alligevel et godt køb – et lavprisalternativ for køberen, der vil have Electrolux-kvalitet.

 • Meget god varmeholdning
 • Ydersiden og låget bliver meget varme ved kogning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips elkedel HD9305/20

Elkedel til en fornuftig pris, der hurtigt og effektivt bringer 1 liter vand i kog


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris. Volumen: 1,5 liter. Effekt: 2200 watt. Kogetid 1 liter: 3:08 minutter. Vandtemp. efter 20 minutter: 82 grader. Digitalt display: Nej. Justerbar temperatur: Nej Temperaturindikator: Nej.

Bedste pris hos:

Philips elkedel HD9305/20 er en klassisk model, hvor funktionerne er skåret ned til de allervigtigste. Håndtaget har en god størrelse, og selv med store hænder kan man få et godt greb. Lydniveauet ved kogning er acceptabelt. Kogetiden for 1 liter vand er blandt de hurtigste i vores test. Der er hverken lys- eller lydindikator, men der høres et tydeligt klik, når elkedlen er færdig. Den største ulempe er det manuelle låg, der skal trækkes op. Det kræver et tohåndsgreb, hvilket gør den ekstra besværlig at bruge. Kedlen bliver desuden meget varm og kan hverken berøres med det samme eller efter 20 minutter, uden at man brænder sig. Philips har således brugt energien på det væsentlige, men mangler lidt i detaljerne, men hvis man bare er interesseret i at få kogt noget vand, så kan man bestemt blive tilfreds med Philips Elkedel.

 • Kogetiden, varmeholdning og et godt prisniveau
 • Bliver meget varm, kræver to hænder for at åbne låget
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:
Del testen