Eltandbørster: Test af 9 modeller 2016

Vores eksperter har udnævnt eltandbørsten Oral-B 2000 Triumph til bedst i test og vores anbefalede køb i 2016. Eksperterne hedder Ann og Therese og er autoriserede tandplejere. Oral-B 2000 udnævnes til bedst i test, fordi den er yderst effektiv, brugervenlig og har en rimelig pris. Philips HX6932 er også en god elektrisk tandbørste, som passer glimrende til både børn og voksne. Alle modeller i testen er af høj kvalitet og giver en god mundhygiejne. Det betyder, at de effektivt modvirker caries, tandsten og betændelse i tandkødet. Tænderne bliver også hvidere efter misfarvninger og pletter fra kaffe og tobak sammenlignet med manuelle tandbørster.

De billigere eltandbørster i denne test har færre finesser og mindre tilbehør. Hvis man har besluttet sig for at få en bedre mundhygiejne, kan en funktionsrig model til en højere pris være et klogt og et godt køb med henblik på at gøre tandbørstningen sjovere og mere effektiv.

Forskelle på Oral-B og Philips.

Kliniske studier har bevist, at batteridrevne eltandbørster er mere effektive end manuelle tandbørster. Vi har kun testet elektriske tandbørster fra de største mærker: Oral-B, som produceres af Braun, samt Philips. Oral-B er markedsledende i Danmark, mens Philips er storsælger i mange andre lande. Begge hævder, at det er dem, der anbefales af fleste tandlæger og tandplejere. Der er en del forskelle i den teknik, som eltandbørsterne benytter sig af. Oral-B pulserer og roterer i en oscillerende bevægelse, mens Philips i stedet vibrerer i en sonisk pulserende bevægelse, som sætter spyttet i svingninger. Børsterne føles forskellige, og det er smag og behag, hvad man foretrækker. Begge teknikker er skånsomme og effektive i forhold til at fjerne plak og bakteriebelægninger. De giver også en renere og friskere fornemmelse i munden end en manuel tandbørste. Oral-B har en bred distribution i Danmark, hvilket gør det nemt at finde reservebørster. Philips storsatser nu på Danmark, men reservebørsterne findes endnu ikke i lige så mange butikker.

Børsteteknik

Børst tænderne med fluortandpasta to gange om dagen i to minutter. Flyt den elektriske tandbørste langsomt og blidt fra tand til tand. Skrub ikke, men lad børsten gøre hele arbejdet. Lad børsten hvile lidt på hver tand, inden du går videre til den næste. Børst først tænderne på ydersiden og derefter på indersiden. Vær ekstra omhyggelig med tandkødskanten, hvor der ofte samles plak og bakteriebelægninger. Afslut med kindtændernes tyggeflader. Alle eltandbørster i testen garanterer et korrekt børstetryk. Børstehovedet skal ifølge producenterne udskiftes hver tredje måned. Supplér med tandtråd eller tandstikker samt tungeskraber for at modvirke caries, parodontose og dårlig ånde.


Produkter i testen

Badge-Bedst-i-test.dk 2016 DK

Oral-B Pro 2000

Højeffektiv og kraftfuld eltandbørste til udmærket pris


Bedste pris hos:

Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Nej Børstefunktioner (2 stk.): Daglig rengøring, Tandkødspleje

Bedste pris hos:

Oral-B Pro 2000 er en basismodel i Brauns Pro-serie. Modeller højere serienummer har ganske vist mere tilbehør, flere børstehoveder, app-understøttelse, timere og børstefunktioner, men egentlig er det den samme eltandbørste med samme højeffektive motoreffekt. Det gør Oral-B Pro 2000 utroligt god til prisen, da den "almindelige" børstefunktion oscillerer, roterer og føles nøjagtig på samme måde som de betydeligt dyrere modeller i 4000-, 5000- og 7000-serien. Det er selvfølgelig sjovt at eksperimentere med apps og forskellige funktioner, men det er vores opfattelse, at langt de fleste normale brugere anvender den "almindelige" børstefunktion til hverdag. Ud over denne funktion kan man aktivere funktionen "Gum Care" ved at trykke knappen ind en ekstra gang for at få en slags massage, der har en pulserende intensitet.


Det lille, runde børstehoved gør det let at børste præcist på steder, hvor der samles mange bakteriebelægninger, for eksempel på tandfladen nærmest tandkødet og på kindtænderne. Håndtaget er bekvemt for både store og små hænder, og en advarselslampe blinker, hvis man trykker for hårdt. Det er en god funktion, især for nye brugere. Hvis du har mange problemer med tandsten eller har brug for ekstra motivation til at børste tænder, kan det måske også være værd at købe en dyrere model med flere børstefunktioner, børstehoveder og app-understøttelse. Men hvis du bare vil have en rigtig god eltandbørste uden bling-bling, så er det lige hvad du får med Oral-B Pro 2000, og til en uovertruffen pris.

Bedste pris hos:
 • Kraftfuld motor, effektiv mod plak og bakteriebelægninger, udmærket resultat
 • Få børstefunktioner, ingen app-understøttelse
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Oral-B Genius 9000

En af markedets bedste eltandbørster med meget, smart tilbehør


Bedste pris hos:

Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Ja Børstefunktioner (6 stk.): Daglig rengøring, Dybderengøring, Tandkødspleje, Blød, Blegende, Tungerengøring

Bedste pris hos:

Oral-B Genius 9000 er næste generation af eltandbørste, udstyret med sin egen app. Den er rigtig god og engagerende, og efter et stykke tid opdager man, at det faktisk er blevet sjovere at børste tænder. I appen vises det pædagogisk nøjagtig hvor i munden, man skal børste, hvor rene tænderne bliver, og hvornår det er tid til at flytte børsten til en anden position. Børstningen kan skræddersys til din personlige mundhygiejne, og det kan gøres helt selv eller i samråd med en tandplejer eller tandlæge. Med til Genius 9000 følger en holder til telefonen, så den kan fastgøres på væg eller spejl, så man kan se ordentligt, mens man børster. Hvis man virkelig vil gøre tandbørstningen personlig, er det også muligt at skifte farve på børstens indbyggede lampe.

Er man ikke interesseret i ekstra bling-bling, så har Oral-B Genius 9000 også mange praktiske egenskaber, der sagtens kan motivere den ret høje pris. Børsten har flere forskellige program, som man nemt kan skifte imellem med et tryk på en knap. De mest brugbare er den almindelige børstning og funktionen til at rense mellem tænderne. Funktionerne til at polere og børste tungen har ikke en lige så tydeligt mærkbar effekt. Motorn i Genius 9000 er stærk, med 10.500 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut er den virkelig højeffektiv. Selv personer der har tidligere, mangeårig erfaring med brug af eltandbørste, oplever en wow-effekt med Oral-B Genius 9000. Munden har aldrig føltes renere, og tandbørstningen har aldrig været mere underholdende. Prisen er høj, men hvis man har et stort budget til købet, så er Genius 9000 et udmærket valg.

Bedste pris hos:
 • Meget effektiv, smart tilbehør, sjov og praktisk app
 • Høj pris
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Philips Sonicare Diamond Clean

Let og ergonomisk eltandbørste, der børster højeffektivt og stille, stilrent design


Børstehastighed: 31.000 pulserende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (5 stk.): Rengøring, tandkødspleje, polering, sensitive, hvid

De første gange, man børster tænder med Philips Sonicare Diamond Clean, kilder det i munden. Det er ikke ubehageligt, nærmere interessant – en følelse, der skal opleves for at forstå det. 31.000 pulserende bevægelser i minuttet får mundvandet til at løbe, og munden skal holdes lukket, ellers kommer du til at oversprøjte badeværelsesspejlet. Den soniske børsteteknik fører væske ind mellem tænderne og langs med tandkødsranden. Efter nogle dage lærer man at holde af Philips' børsteteknik, og munden føles ren og frisk. Vi mener, at Philips laver de flotteste eltandbørster på markedet. Batteritiden er udmærket, et medfølgende glas fungerer som trådløs ladestation – en stilren og praktisk løsning, som virker med både 110 og 230 volt. Der medfølger desuden et rejseetui, som oplades via USB, hvilket også er praktisk, da man slipper for at medbringe en separat oplader. Børsten er relativt let, samtidig med at grebet er tyndt og ergonomisk udformet, hvilket gør det nemmere at nå kindtænderne. Der er fem børsteprogrammer, og en indbygget timer giver besked, når man er færdig med hver fjerdedel af munden. Timeren er ikke nær så pædagogisk som Oral-B's dyrere modeller, men fungerer godt. Philips har 60 dages tilfredshedsgaranti, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Har man først lært at holde af Philips' børsteteknik, vil man helt bestemt fortsætte.

 • Let, ergonomisk, stilren, lydsvag, højeffektiv rengøring, 60 dages tilfredshedsgaranti
 • Det kan tage nogle dage at vænne sig til børstefornemmelsen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Oral-B SmartSeries 5000

Meget populær eltandbørste. Nu med flere smarte forbedringer


Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Ja Børstefunktioner (4 stk.): Daglig rengøring, Tandkødspleje, Blød og Blegende

Oral-B SmartSeries 5000 er en opdatering af den utrolig populære og kompetente Oral-B Pro 5000 Triumph. Det er sådan set den samme eltandbørste med samme høje kvalitetsindtryk, men med nogle interessante forbedringer. En stor nyhed er, at eltandbørsten kan parres med din smartphone via Bluetooth. En app guider dig med tandbørstningen og giver besked, når det er tid til at skifte til næste kvadrant. I appen får du også data og statistik, hvilket er en god ting, hvis man har brug for ekstra motivation for at få en bedre tandhygiejne. Håndtaget er også opdateret og er nu meget behageligere at holde i og lettere at manøvrere, selv for små barnehænder.

Børstehastigheden er den samme som tidligere. Den roterer, vibrerer og pulserer tusindvis af gange per minut, hvilket er meget effektivt mod pletter og plak. Renhedsfølelsen bliver meget god. Sammenlignet med en almindelig, manuel tandbørste er det som nat og dag. De forskellige børsteprogrammer gør det nemt at finde en personlig favorit. Tre forskellige børstehoveder, der passer til hver sit program, er inkluderet i pakken. Tandbørsten reducerer automatisk hastigheden, hvis du trykker for hårdt. Vi synes godt om eltandbørstens 30 dages tilfredshedsgaranti. Oral-B SmartSeries 5000 er bedre en forgængeren, men prisen er relativt høj.

 • Meget godt børsteresultat, smart app, god garanti
 • Relativt høj pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Philips Sonicare FlexCare

Flot og smart eltandbørste med langtidsholdbart batteri og stille, effektiv rengøring


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 31.000 pulserende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (3 stk.): Clean, Skånsom, Massage Børsteteknikker (2 stk.): Go care, Max Care

Bedste pris hos:

Philips' bedste eltandbørste har et smalt gummieret greb med smagfulde forkromede detaljer. Modellen er tilpas flot til at kunne stå fremme selv i eksklusive badeværelsesmiljøer. Den lave vægt og håndtagets udformning gør det nemt at komme til på svært tilgængelige steder i munden, selv for børn. Børsten er desuden effektiv mod både plak og pletter. Når børsteprogrammet er slut, slukker en timer automatisk for eltandbørsten. Det tager et par forsøg at vænne sig til den soniske pulserende teknik, som Philips benytter, men med tiden føles teknikken mere og mere behagelig. Batteriet holder længe, og opladeren fungerer til både 110 og 220 volt.

Bedste pris hos:
 • Flot og smart, støjsvag og yderst effektiv rengøring, rejsetandbørste med lang levetid
 • Ekstrabørster fås indtil videre kun i et begrænset antal butikker
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Braun Oral-B Pro 7000

Avanceret eltandbørste med intelligent tryksensor og smartphone-app til statistik


Bedste pris hos:

Børstehastighed: 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (3 stk.): Daglig rengøring, Blød, Polering, Massage, Dyb rengøring, Tunge, Trippelsensor

Bedste pris hos:

Pro 7000 er den mest avancerede elektriske tandbørste fra Oral-B. Det er også den mest intelligente – ifølge oplysningerne er processorens beregningskapacitet større end på computeren på måneraketten Apollo 12. Tandbørstens udseende minder meget om den tidligere topmodel Oral-B PC 5500 Triumph. Mange af funktionerne er også de samme, for eksempel børstehastigheden og den trådløse smartguide. Der er dog nogle interessante nye funktioner, for eksempel et ekstra børsteprogram til at skrabe tungen med. Den store nyhed er dog, at Oral-B Pro 7000 har Bluetooth-teknologi. Det kan lyde som en gimmick, men for statistiknørder bringer det tandbørstningen ind i fremtiden. Med en app til iPhone og Android får du realtidsoplysninger om din tandbørstning med børstetips og råd direkte på telefonen. Historikken giver dig også adgang til statistik og analyse af dine børstninger. Appen giver også besked, når det er tid til at skifte børstehoved. Den integrerede tryksensor reducerer automatisk børstehastigheden, hvis du trykker for hårdt. Oral-B Pro 7000 er et premiumprodukt til premiumpris. Alligevel synes vi, at man får mere for pengene med forgængeren, Oral-B Professional Care 5500 Triumph.

Bedste pris hos:
 • Smartphone-app med statistik, intelligent tryksensor
 • Meget høj pris
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Oral-B Pro 600


Bedste pris hos:

Børsteteknik: Oscillerer, roterer og pulserer Børsteindstillinger (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja App-understøttelse: Nej

Bedste pris hos:

Oral-B Pro 600 er en eltandbørste, der hurtigt bliver en trofast følgesvend i de daglige badeværelserutiner. Hvis man mest interesserer sig for en god, grundig tandbørstning og ikke går så meget op i ekstra funktioner, så er Pro 600 et godt lavprisalternativ. Med til eltandbørsten følger et opladeligt håndtag, en ladestation samt et børstehoved. Pro 600 kan også suppleres med andre børstehoveder og er blandt andet kompatibel med Cross Action, Sensitive Clean, Floss Action, 3D White og Trizone. Tandbørsten er udstyret med én børstefunktion, Daily Clean, som arbejder med 8.800 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer i sit bevægelsesmønster.

På Pro 600 er der en lysindikator, som viser batteriets opladningstilstand. Brugstiden ved fuld opladning er cirka 30 minutter, hvilket svarer til omkring 6-7 dage, hvis man børster godt 2 minutter både morgen og aften. Tandbørsten er også udstyret med mekanisk tryksensor for skånsom børstning og en timer på 2 minutter for at motivere til at børste den anbefalede tid. Sammenlignet med Oral-B Pro 2000-modellen føles Pro 600 som om, at den kører med et dårligt batteri. Den har ganske enkelt ikke den samme kraft i motoren. Men den er alligevel bedre end en almindelig, manuel tandbørste og gør sit arbejde trofast i længere perioder uden at miste sin effektivitet. Oral-B Pro 600 kan derfor anbefales, hvis man vil have en god eltandbørste uden at skulle bruge mange penge på den.

Bedste pris hos:
 • Lav pris, nem at bruge
 • Svag motoreffekt sammenlignet med dyrere modeller
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Philips HealthyWhite

Effektiv eltandbørste med et godt greb, der også passer til børn, god pris


Børstehastighed: 31.000 pulserende bevægelser i minuttet Børsteindstillinger (3 stk.): Clean, Clean & White, Skånsom

Philips HealthyWhite har det samme smidige, gummibelagte håndtag som Philips Sonicare FlexCare, og det passer glimrende til både voksne og børn. Børstehastigheden skulle også være den samme, men den føles ikke lige så effektiv. Den elektriske tandbørste har tre forskellige programmer, hvor Clean & White-indstillingen efter sigende skal kunne blege tænderne hele to nuancer på to uger. Den slukkes automatisk efter to minutter, men hvis man vil slukke for den inden da, skal man klikke sig igennem samtlige børsteindstillinger. Den soniske teknik gør denne eltandbørste betydeligt mere støjsvag end konkurrenternes – den er faktisk stort set lydløs for alle andre på badeværelset. Modellen er billig, men vi foretrækker alligevel den funktionsspækkede Philips Sonicare FlexCare.

 • Relativt billig, godt greb selv for børn, enkel instruktionsbog, effektiv
 • Det tager nogle dage at vænne sig til Sonic Care-teknikken
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Oral-B Professional Care 500

Billig og god eltandbørste, der passer til børn og førstegangsbørste til voksne


Bedste pris hos:

Børsteindstillinger (1 stk.): 3D-rengøring Børstehastighed: 7.600 oscillerende bevægelser i minuttet

Bedste pris hos:

Grundmodellen Oral-B 500 har en relativt lav børstehastighed og kun én børsteindstilling. Teknisk set ligger den altså et stykke efter de øvrige tandbørster i denne test. Den er dog stadig langt mere effektiv end en manuel tandbørste og har en rigtig god pris. Disse faktorer kombineret med det slanke håndtag og de enkle funktioner gør modellen velegnet som eltandbørste til børn. Oral-B 500 kan også være et godt valg til voksne, som køber en elektrisk tandbørste for første gang. Hvis man har prøvet en af de mere avancerede modeller i denne test, vil man dog ikke gå tilbage til grundmodellen.

Bedste pris hos:
 • Billig, god eltandbørste til børn og som førstegangstandbørste til voksne
 • Relativt lav børstehastighed, få funktioner og begrænset tilbehør, kan ikke håndtere 100 volt.
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Eltandbørster til børnBåde Oral-B og Philips har udviklet specielle elektriske tandbørster til børn. Philips' er mere avanceret, men også betydeligt dyrere. For at motivere børnene i kampen mod Karius og Baktus spilles der melodier i tandbørstningens forskellige faser. I stedet for at købe en separat tandbørste til barnet kan man lige så godt anvende farvestrålende børstehoveder til familiens almindelige eltandbørster. Så mister man dog det opmuntrende moment med melodierne.

Hjælp barnet, indtil det har udviklet finmotorikken i hænderne. Brug altid tandpasta med fluor. I denne test har vi taget hensyn til, om børsterne er velegnede til børn.

 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2 af 5

+ Vis også udgåede produkter

Oral-B Professional Care 3000

Eltandbørste med godt greb, let at finde ekstra børster, giver en god rengøring


Børstehastighed: 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet Børsteindstillinger (3 stk.): Daglig rengøring, Blød, Polering

Oral B Professional Care 3000

Oral-B 3000 har samme børstehastighed som søstermodellen Oral-B 5000. Funktioner, tekniske finesser og tilbehør er desværre ikke på samme niveau, selvom prisen stort set er den samme. Der er dog visse fordele ved denne tandbørste: Håndtaget er slankere, og den vejer mindre. Det går dog ud over batteriets levetid. Derfor vil vi uden tøven anbefale Oral-B 5000 i stedet for Oral-B 3000. Prisen er måske nok lidt høj, men det er stadig en af de absolut bedste elektriske tandbørster på markedet, da den er utrolig effektiv mod plak og caries. Desuden kan man købe ekstrabørster stort set alle steder.

 • God rengøring og effektivitet, godt greb
 • Ikke lige så prisgunstig som Oral-B 5000, batteriet holder kun i en uge

Oral-B Professional Care 5500 Triumph


Børstehastighed: 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet. Børsteindstillinger (5 stk.): Daglig rengøring, Blød, Polering, Massage, Dyb rengøring.

Oral B Professional Care 5500 Triumph

Braun Oral-B PC 5500 Triumph giver et helstøbt kvalitetsindtryk. Børstehastigheden er den samme som på topmodellen Oral-B Pro 7000 (anmeldt nedenfor). Renhedsfornemmelsen bliver meget god, og de forskellige programmer gør det nemt at finde sin personlige favorit. Det lille, roterende børstehoved gør det let at præcisionsbørste, for eksempel tandfladen nærmest tandkødsranden og kindtænderne. Børsten er meget effektiv mod pletter og plak. Vi synes godt om tandbørstens 30 dages tilfredshedsgaranti. Da Oral-B PC 5500 blev lanceret for nogle år siden, kostede den næsten dobbelt så meget. Den nye, attraktive pris kombineret med eltandbørstens glimrende funktioner, tilbehør, finesser og garanti gør, at vi udpeger den til bedst i test.

 • Bedst i test, glimrende rengøring, smart digital timer, 30 dages tilfredshedsgaranti
 • Relativt tung, nogle kan opleve håndtaget som for kraftigt
Del testen