Flyverdragt bedst i test

Flyverdragt

Der findes i dag flere kvalitetsflyverdragter til børn end nogensinde før på det skandinaviske marked, og de bedste overalls er af en fantastisk høj kvalitet. Hvis man ønsker den allerbedste ydeevne, kommer man dog også til at betale for den. De bedste flyverdragter koster mellem 1500-2000 kr., men man kan også få prisgunstige børneflyverdragter til under en tusindkroneseddel. Deres kvalitet kan dog ikke måle sig med de allerbedste flyverdragter og deres ekstremt høje ydeevne. Selvom de bedste flyverdragter også generelt hørte til blandt de dyrere, syntes vores panel, at de er meget prisgunstige, da deres kvalitet er så høj. Desuden er de meget højtydende flyverdragter ikke nødvendigvis så dyre i længden, da de kan anvendes flere vintre af flere søskende. Visse modeller kan også videresælges til en god pris på brugtmarkedet og på den måde mindske den endelige omkostning.

Bast i test overall miljobild 3.jpg.90I årets udgave af vores test af flyverdragter til børn har vi vurderet 14 modeller fra førende skandinaviske producenter. Bedst i test blev Tenson Bloom, en udmærket flyverdragt til en attraktiv pris. Bedste premium-flyverdragt blev Isbjörn of Swedens meget prestigefyldte og fuldendte PENGUIN. I lavprisklassen vandt – for femte år i træk – Mikk-Line med deres Nylon Junior, der har en rigtig god ydeevne i forhold til prisen. Testens mest prisgunstige og bedst udformede flyverdragt til småbørn blev Mikk-Line Nylon Baby. . Den vandt prisen for Bedste babyflyverdragt.

Sådan bedømte vi flyverdragterne

Vi har bedømt flyverdragterne og givet dem karakter for ydeevne, funktionalitet, holdbarhed og design i forhold til prisen. En dyrere flyverdragt forventes således at have bedre egenskaber end en billigere flyverdragt. Alle fire testvindere var meget gode i forhold til prisen og blev bedømt som meget prisgunstige. Selvom om Isbjörn of Swedens flyverdragt PENGUIN teknisk set var bedst, så gjorde dens høje pris, at andre flyverdragter ansås som mere prisgunstige. I vores bedømmelse har vi lagt stor vægt på flyverdragtens holdbarhed, dvs. hvor godt de modstår alle former for slitage. For eksempel slid, stik- og rivekræfter, vask og tørring. Hvis man køber en kvalitetsflyverdragt, synes vi nemlig, at den måde skal kunne tåle meget og holde længe. Det er derfor ikke tilstrækkeligt, at flyverdragten har en høj ydeevne, når man køber den. Ydeevnen skal også holde på sigt.

Alle flyverdragterne i vores test forventedes at være af høj kvalitet, og de fleste var også gode, selvom flere modeller havde graverende svagheder. Testen viste, at en dyrere flyverdragt ofte også præsterer bedre end en billigere, men at det ikke altid er tilfældet. Det er også langt fra altid, at en flyverdragt med en høj teoretisk ydeevne lever op til dette i praksis. Man bør altså ikke stirre sig blind på, hvor mange millimeter vand en flyverdragt kan holde til. Eller hvor mange gram vand pr. kvadratmeter og døgn en flyverdragt kan ånde ud. Nogle gange er en flyverdragt med en lavere teoretisk ydeevne bedre end en flyverdragt med en højere.

Vi inddelte testkandidaterne i tre forskellige prisklasser for at kunne vejlede flere læsere om den mest prisgunstige flyvertragt inden for netop deres budget. Selvom de bedst præsterende modeller også er meget prisgunstige, kan/vil de fleste ganske enkelt ikke betale så mange penge for en børneflyverdragt. For mange ligger smertegrænsen for anskaffelse af en flyverdragt omkring 1000 kr., eller endnu lavere. Heldigvis findes der også prisgunstige flyverdragter til omkring en tusindkroneseddel.

For at kunne give købsråd til vores læsere uanset tegnebogens tykkelse har vi inddelt testkandidaterne i tre forskellige prisklasser og udpeget en vinder i hver af følgende prisklasser:

Lavpris: op til 1.000 kr.     Mellem: ca. 1000-1500 kr.    Premium: over ca. 1.500 kr.

Sådan testede vi flyverdragterne

Bast i test overall miljobild.jpg.1379621992276

Vores test er sandsynligvis den største, længste og mest omfattende, der er foretaget på børneflyverdragter. Testflyverdragterne måtte gennemgå meget hårde prøvelser en hel vintersæson i en skovbørnehave, hvor børnene tilbringer størstedelen af dagen udendørs, året rundt, under alle forhold. Børnene anvendte en række modeller fra førende producenter af kvalitetsflyverdragter. Vi testede mindst to eksemplarer af hver model og lod børn i forskellige aldre og med forskellige adfærdsmønstre være testpiloter for at opnå den størst mulige pålidelighed af testresultatet. Flyverdragterne blev efterfølgende bedømt af pædagoger, forældre og – så vidt muligt – også af børnene selv. Vi tror, at en skovbørnehave er den skrappeste prøve, en børneflyverdragt kan blive udsat for, da den ikke kun bliver udsat for omfattende slitage. Den skal også være varm i alt slags vejr, i såvel kuldeperioder som kraftig vind. Flyverdragten skal desuden holde barnet tørt i sjap og flittig leg i varmere tøvejr. Endvidere skal den have en god pasform, være let at tage på, føles behagelig at have på, og hæmme barnets bevægelighed mindst muligt. Vi mener ikke, at man kan efterligne børns legemønstre lige så godt i et laboratorium som med en test udført af børn for børn. Vores test er således et supplement til andre test, og vi tror at den kan give jer en udmærket vejledning i, hvilke flyverdragter der er bedst i jeres prisklasse!


Produkter i testen

Badge-Bedst-i-test.dk 2016 DK

Tenson Bloom

Flyverdragt af høj kvalitet, med god pasform og modstand mod både kulde og sjap


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Premium Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 86/92-134/140 Tilgængelige farver: 340-lyserød, 513-aqua, 550- blå, 964-grå Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Bionic Finish Eco Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Farver: Cerise, Lilla, Turkis, Blå, Marineblå, Sort

Bedste pris hos:

Tenson Bloom er en kraftig og ordentlig vinterflyverdragt med flot design og god funktionalitet, og den høje kvalitet gør modellen til en værdig vinder. Den har holdt varme inde og det våde ude. Vandtætheden skyldes både gode materialevalg og en god konstruktion i ben- og ærmeåbninger. Bloom har været nem for barnet at tage af og på. Den tynde snelås i ærmerne går lidt ned, hvilket holder vanterne godt på plads. Fodremmene i benåbningerne kan reguleres i længden. Flyverdragten kunne godt have haft nogle flere reflekser, især på forsiden. Hverken vind eller kulde kommer igennem flyverdragtens yderlag, og Tenson Bloom holder også vandet ude i sjap, inklusive leg i vandpyt. Hvis flyverdragten bliver mudret til, er det nemt at vaske den. Hverken form eller funktion er blevet påvirket, selvom den periodevis er blevet vasket dagligt.  Farverne, som Bloom fås i, har dog også hjulpet med at camouflere snavset.

Både slid- og rivestyrken har været meget god på Tenson Bloom, og der er hverken opstået huller eller flænger efter brug. Flyverdragtens forstærkninger er godt placeret. Pasformen har været god. Flyverdragten kan spændes ind i lovet, så den ikke glider ned over barnets krop og gør benene posede og svære at gå i. Bloom føles let og føjelig, og det bidrager også til, at barnets bevægelighed ikke er blevet påvirket. Flyverdragten har praktiske lommer på benene, men en knap gik ret hurtigt løs. På en af de testede flyverdragter gik sømmen også op til et af burrebåndene. Bortset fra disse mindre detaljer er Tenson Bloom en både flot og praktisk flyverdragt. Den er et køb man bliver tilfreds med, og derfor udpeger vi den til bedst i test 2016.

Bedste pris hos:
 • Veldesignet flyverdragt, der er både varm og vandtæt, meget slidstærk
 • Dårligere kvalitet i visse små detaljer, f.eks. fastgøring af knapper
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Bedste pris hos:
Badge Bedste premiumflyverdragt.dk 2016.png

Isbjörn of Sweden PENGUIN

Legevenlig flyverdragt, der holder varmen godt og er modstandsdygtig over for vand


Testår: 2016 Type: Barnoverall Prisklasse: Premium Vandtæthed: 15000 mm Åndeevne: 15000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Imprægnering: Bionic Finish Eco Størrelser: 80-128 cl Vægt: Medel | Densitet: ca 8,0 g/cl Farver: CandyFrog, FierceRed, Smoothie, SuperheroBlue, NavyBlue, Mole og Royal For: Bluesign-licenseret Primaloft Black Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C

I dette års test af flyverdrager fortsætter Isbjörn of Sweden PENGUIN med at holde fanen højt som vinder i premiumklassen. På trods af den høje pris er flyverdragten meget god til prisen, da den kan holde flere vintre og virkelig skiller sig ud på de vigtigste parametre – funktion, kvalitet og pasform. Den har en udmærket åndeevne og holder varmen meget godt, selv i hård kulde. Materialets slidstyrke modstår både kravlen og klatring godt. Dette gælder både knæene og bagdelen, der oftest er de mest udsatte steder på en flyverdragt. Hyppig vask af flyverdragten har eller ikke gjort nogen skade på stoffet. Pasformen er god, barnet kan bevæge sig uhindret, og midjen kan tilpasses i størrelsen, så kropsformen ikke behøver at påvirke, hvordan flyverdragten sidder. Der er ikke snestop, men ribben i ærmer og ben holder tæt. Det har ikke været svært at få flyverdragten over vinterstøvlerne.

Et stort plus er flyverdragtens alsidighed, da den både har en god varmeholdningsevne og åndeevne. Derfor kan flyverdragten med fordel anvendes i flere årstider, blæsende efterår, kold vinter og vådt forår. Udvendigt kan den virke fugtig på læggene, hvis barnet har leget i vandpytter, men det er ikke trængt igennem til kroppen. Da flyverdragten ånder godt, er den glimrende til aktive børn. Vi har ikke oplevet, at indersiden er blevet våd på grund af sved på varme eftermiddage. Vi synes, at ærmer og ben har for få reflekser, men ellers er flyverdragtens sikkerhed udmærket, der er ingen løsthængende snører eller andre ting, som barnet kan komme til skade på. Det tåler en gentagelse: Funktion, kvalitet og pasform er enestående , og den lange levetid gør Isbjörn of Sweden PENGUIN til et udmærket køb. Bedste premium-flyverdragt 2016 – uden tvivl.

 • Meget god varmeholdning og åndeevne, god vandtæthed, god pasform
 • Høj pris, få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

Bedste lavprisflyverdragt.dk 2016.png

Mikk-Line Nylon Junior

Varm og vandtæt flyverdragt med meget gode ærme- og benåbninger


Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92-140 Tilgængelige farver: Ensfarvet og mønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: fri fluorerade ämnen Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 30 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Nylon Junior er en funktionel vinterflyverdragt fra Mikk-Line, der holder høj kvalitet til en lav pris. I lighed med mange andre modeller af vinterflyverdragter har også Nylon Junior færre reflekser, end man kunne ønske sig. Flyverdragten har også problemer med, at knapperne til fodremmene hurtigt går løs, og selve fodremmene bliver slidt i stykker. Dette er imidlertid to mindre ulemper ved en i øvrigt meget god vinterflyverdragt. Mikk-Line Nylon Junior har en god åndeevne, og barnet bliver ikke svedigt af at have den på, men heller ikke koldt. Varmeholdningsevnen opleves som meget god, og ikke engang på de koldeste vinterdage har børnene klaget over temperaturen. Hætten kan tages af, hvis barnet ønsker det. Pasformen føles godt tilpasset et barns krop. Flyverdragten bliver hverken for stram eller poset og vanskelig at røre sig i. Der er ingen snører eller andre detaljer, der virker som en sikkerhedsrisiko. Flyverdragten har YKK-lynlåse, der har fungeret godt.

Flyverdragten er godt tilpasset til at kunne fungere godt i hverdagen, og det mærker man især ved påklædningen. Benene er vide, så det er nemt at få buksebenet ud over støvlen. Elastikken i snelåsen i fodenden er meget god, og flyverdragten er blevet siddende, selvom fodremmene hurtigt gik i stykker. Selv ærmerne har gode åbninger, der gør det let at få en barnehånd igennem med en tyk vintervante på. Mikk-Line Nylon Junior er let og føjelig i designet, lukker ikke kold blæst ind, og slidstyrken er godkendt. Efter en sæsons intens brug har vi se, at den visse steder har mistet lidt farve, og at den er lidt slidt på knæene – men ikke så det har påvirket funktionen. Vandtætheden har der overhovedet ikke været problemer med. Mikk-Line Nylon Junior er en meget veldesignet, varm og god vinterflyverdragt, og kombineret med dens lave pris bliver Nylon Junior det selvfølgelige valg til bedste lavprisflyverdragt 2016.

 • Varm, vandtæt og meget gode ærme- og benåbninger
 • Fodremmene går hurtigt i stykker, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Bedste babyflyverdragt.dk 2016.png

Mikk-Line Nylon Baby

Vandafvisende flyverdragt der virker let og smidig for barnet og har smarte funktioner


Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-104 cl Tilgængelige farver: Ensfarvet og mønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: Ja Imprægnering: fri fluorerade ämnen Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 30 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja

Mikk-Line Nylon Baby er en flyverdragt til de mindste børn. Den er specialtilpasset til sit formål blandt andet med de dobbelte lynlåse, som skal gøre på- og afklædning lettere. Mikk-Line har nøje gennemtænkt detaljerne, og Nylon Baby har den smarte funktion, at halskraven kan knappes først. Da flyverdragten holdes sammen af kraven gør det endnu lettere at trække YKK-lynlåsene op efterfølgende. Der er ingen snelås i ærmer og ben, men elastikkerne er stramme, hvilket holder sneen ude og får buksebenet til at blive på plads på støvlen. Desuden har fodremmene holdt vinteren igennem, hvilket ellers er den detalje, der hurtigt plejer at blive påvirket af slitage. De stramme elastikker i ærmegabene blev dog opfattet som et minus, når man skulle have en barnehånd med vante på igennem.

Pasformen på Mikk-Line Nylon Baby er god, men til den posede side, selvom den har elastik i ryggen. Materialevalget gør derudover flyverdragten let og føjelig, og stoffet virker hverken stift eller hårdt. Der er ingen løse snore eller andre sikkerhedrisici. Vinterflyverdragtens hætte er sat fast med burrebånd. Nylon Baby har reflekser på blandt andet arme og skuldre, men de måtte gerne have været flere og større. Åndeevnen har været meget god. Flyverdragten har aldrig gjort barnet svedigt, men det har heller aldrig frosset. Ud over at holde på varmen er den også vind- og vandtæt. Maskinvask og tørring af Nylon Baby har ikke påvirket stoffets funktioner, og farven er eller ikke blevet afbleget. Mikk-Lines flyverdragt har en glimrende rivestyrke og tåler slitage meget godt, hvilket er imponerende med tanke på, at stoffet føles så blødt. Mikk-Line Nylon Baby er en enkel men velkonstrueret flyverdragt, hvis funktioner gør den meget prisgunstig, og derfor bliver den vores valg som bedste babyflyverdragt 2016.

 • Gennemtænkte funktioner, god vandtæthed, let og smidigt stof
 • Noget post pasform, stramme elastikker i ærmegab, få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Reimatec® Gotland

Varm og kraftig flyverdragt, der samtidig har en smidig pasform og tåler snavs og leg godt


Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: Pink, Plum, Grey, Lime, Blue, Navy, Black Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-98 cl Tekstilcertificering: Oeko-Tex® standard 100 Maskinvask: Ja

Gotland fra det kendte mærke Reima fås i størrelserne 74-98 (virker lidt stor i størrelsen) og er altså ikke beregnet til helt små børn. Mange andre babyflyverdragter er udstyret med to lynlåse, men på Gotland er der desværre kun en. Det gør det noget mere besværligt at give barnet flyverdragten på, selvom lynlåsen går hele vejen ned på det ene ben. Gotland har rib i ærmeåbningerne, som er tilpas stramme, så en hånd med vante på kan komme igennem. På indersiden er der knapper, som kan bruges til at fastgøre andre beklædningsdele fra Reima med. Hvis man ikke bruger andet fra Reima, er knapperne bare hårde og unødvendige. Designet er klassisk flot men en kant af imiteret pels på hætten. Pasformen er god til en barnekrop, og flyverdragten virker let og smidig. Barnet kan bevæge sig helt som normalt i den. Der er plads til et ekstra lag tøj under. Gotland er en varm vinterflyverdragt, og børnene der har brugt den, har aldrig klaget over at fryse. Vindtætheden har også været god, flyverdragten har en god vindklap med knapper.

Reimatec® Gotland er meget modstandsdygtig over for vand og hold barnet tørt i sjap, men også når barnet sad og plaskede midt i en vandpyt. Ribben i buksebenene slutter tæt omkring barnets støvler, og fodremmene har også fungeret godt. Efter vinteren er der små huller på flyverdragtens knæ men den smule slitage, der er opstået, påvirker ikke flyverdragtens funktion. Det er gået fint med at vaske og tørre Reima Gotland, men på den ene flyverdragt kan vi efter nogen tid alligevel se, at farven er blevet lidt blegere. Det kan ses, at den er blevet vasket. Alt i alt har den dog været meget modstandsdygtig over for snavs. Reimatec® Gotland virker både kraftig og smidig, og den er blevet et stykke yndlingstøj, der fungerer hele vinteren.

 • Varm, smidig og samtidig kraftig, tåler snavs, god og legevenlig pasform
 • Nogen slitage på knæene, kunne have haft flere og større reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Ticket to Heaven Baby Baggie Suit

Slidstærk og vandtæt flyverdragt, som holder varmen godt og er flot designet


Testår: 2016 Type: Baby Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-86 cl Maskinvask: Ja

Ticket to Heavens (Ticket Outdoors) babyflyverdragt Baby Baggie Suit kan alt det, en flyverdragt skal kunne, og har desuden et flot design. Der er slet ingen reflekser på bukseben og ærmer, og dem på bryst og skuldre er alt for små. Et almindeligt minus på børneflyverdragter, men alligevel noget, der nemt kunne gøres bedre. Pasformen er udmærket, barnet kan røre sig naturligt i Baby Baggie Suit. Størrelsen er rummelig, hvilket er godt at vide inden købet. Materialevalget gør, at den alligevel ikke virker tung eller poset. Yderstoffet har desuden vist sig at være meget slidstærkt, og der er næsten ingen tendens til huller og slitage på bagdel og knæ.  Man kan næsten ikke se, at flyverdragten har været brugt, når vinteren er forbi. Ticket to Heaven Baby Baggie Suit er tilpasset mindre børn med sine dobbelte lynlåse, der gør åbningen større og gør påklædning lettere. Ærme- og benåbninger er også rummelige, og det har været nemt at få barnets hænder igennem, også med tykke vanter på. Fodremmene har været af høj kvalitet og sidder stadig på deres plads efter vinteren, uden at være slidt i stykker.

Åndeevnen har været rigtig god, og flyverdragten holder varmen godt. Det har ikke været nødvendigt med ekstra lag undertøj sidste vinter. Ticket to Heaven Baby Baggie Suit har god rib i både ærmer og ben. Både løs sne og sjap er blevet holdt ude, og selve stoffet har ikke sluppet fugt igennem. Baby Baggie Suit er varm og vindtæt og har en udmærket sikkerhed helt uden løse snore. Hætten kan tages helt af. Flyverdragtens krave er dog ret lav, så uden hætten bliver nakken blottet for en del kold luft. Ticket to Heaven Baby Baggie Suit løser sin opgave i fin stil og virker som en rigtig god vinterflyverdragt til prisen.

 • Slidstærk, varm og vandtæt, flot design med god bevægelighed for barnet
 • Lav krave, for få og for små reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Didriksons Ojos Kid’s Coverall

Varm og vandafvisende flyverdragt, der kan tilpasses, så den vokser med barnet


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 4000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: Navy (mørkeblå), Flag red (rød) og Amaranth (mørkelilla) Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja, men ved lav varme Størrelser: 80 – 140 cl.

Bedste pris hos:

Didriksons' vinterflyverdragt Ojos er en børneflyverdragt i premiumprisklassen fra Didriksons. Som en unik egenskab er modellen udstyret med en specialfunktion, der kaldes Extended Size. Den betyder, at man kan fjerne en søm i ærmer og ben, så de kan forlænges. Det gør, at flyverdragten også kan bruges, når barnet er vokset en størrelse. Extended size-funktionen kan således spare en nogle penge, hvis barnet laver en vækstspurt midt i vintersæsonen, eller gøre, at den kan anvendes to vintre efter hinanden. Pasformen på Ojos er rummelig og god. Barnet kan få ekstra undertøj eller et mellemlag på, uden at flyverdragten føles for stram. Didriksons Ojos holder varmen udmærket, men hvis barnet normalt er varmt, kan den føles lidt for varm i mildere udendørstemperaturer. Flyverdragtens åndeevne er ganske vist bestået, men ventilationen havde måske kunnet være endnu bedre.

Justerbare snelåse gør Didriksons Ojos lettere at få af og på, samtidig med at de effektivt forhindrer, at der kommer sne ind ved ærmer og ben. Livet kan justeres med elastik, og for enden af lynlåsen sidder en afdækning, så den ikke gnaver mod barnets hals. Rive- og slidstyrken er udmærket, og Ojos ser ikke slidt ud på trods af intensiv brug. Flyverdragten har en del reflekser, men det kunne godt have været endnu flere på ærmer og ben samt på ryggen. Vi havde også gerne set flere lommer på flyverdragten. Vand- og vindtætheden er i særklasse. Ikke engang i rusk og rigtigt sjap bliver barnet koldt eller vådt.  Den meget gode pasform, som giver barnet samme bevægelighed med flyverdragten som uden, er et stort plus – og gør børn såvel som voksne tilfredse med Didrikson Ojos.

Bedste pris hos:
 • Modstår væde godt, holder varmen udmærket, kan vokse med barnet
 • Lidt for varm til visse børn, for få lommer og reflekser
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Lego Wear Jyll/Javier

Varm og tør flyverdragt med god pasform, som gør det let for barnet at røre sig


Testår: 2016 Type: Baby Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 3500 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: Rød, Lilla, Turkis, Marineblå, Sort, Grøn Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav temp., syntetisk Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-104 cl

LEGO Wear er et børnetøjsmærke, som fremstiller både over- og undertøj. Vinterflyverdragten Jyll/Javier er en smidig og varm model med god pasform, som gør det muligt at bevæge sig helt som normalt under vinterlegen. Flyverdragten føles let og tynd, men har holdt varmen rigtig godt, ikke engang i Nordsverige er børnene blevet kolde med denne flyverdragt på. Vind- og vandtætheden har også været god. Lego Wear Jyll, Javier har intet snestop, og lynlåsen er ikke tapet, men der er alligevel ikke kommet fugt og sjap ind til barnet. Fodremmen i benåbningen har fungeret godt og bidraget til at holde flyverdragten på plads over støvlen. De har dog været til den hårdere side – mere stretch havde været lettere ved påklædning. Ben- og ærmeåbninger har ellers været gode og tilstrækkelig vide til at få en hånd med luffe på igennem. Hvis man anvender Lego Wear-luffer, er der også knapfastgøringer til dem på flyverdragtens ærmer.

Både slid- og rivestyrken hos Lego Wear Jyll, Javier har været god. Selv når tøjet har været brugt af børn, der kravler i flyverdragten, har stoffet set fint ud efter sæsonen. Vask og tørring har også fungeret godt, men visse pletter har sat sig, så flyverdragten er blevet lidt nusset. Udseendet på Lego Wear Jyll, Javier er frisk og farvestrålende, men ikke så moderne. Flyverdragten har mange sjove detaljer, for eksempel at man kan sætte en Lego-klods i mærket, der har en Lego-knop. Flyverdragtens fleeceforede krave har beskyttet barnets hals rigtig godt uden at begrænse udsynet. Vi synes dog, at der var alt for få reflekser, især på ben og ærmer. Hvis man har et aktivt barn, som har brug for en let og praktisk vinterflyverdragt med udmærket pasform, så lever Lego Wear Jyll, Javier fuldt ud op til kravene.

 • God pasform, nem for barnet at bevæge sig i, holder varm og tør
 • For få reflekser, ikke så moderne design, hårde fodremme
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Ticket to Heaven Baggie Oxford

Legevenlig flyverdragt, som barnet kan bevæge sig naturligt i, tåler både sne og sjap


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Størrelser: 80-140 cl Vægt: Middel | Densitet: ca 8,5 g/cl Farver: Orange, True Red, Grape Juice, Beetroot, Navy Iris, Majolica Blue, Caribbean Sea, Coffee, Castlerock, Black Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C Åndbarhed: 8000 g/m2/24 h

Bedste pris hos:

Ticket to Heaven (Ticket Outdoor) Baggie Suit Oxford får meget flotte bedømmelser på nogle af de allervigtigste punkter. Pasformen og det flotte design er to af de største fordele ved Baggie Suit. Flyverdragten er lige i formen med en praktisk elastik i ryggen, og den virker rummelig uden at blive poset. Flyverdragten har intet overflødigt stof, der forhindrer barnets naturlige bevægelsesmønster. Mange af detaljerne virker gennemtænkte og er meget funktionelle. Ærmelukningerne har smarte knapper, lommerne har en god form og er godt placeret, og lynlåsbeskyttelsen i halsen er virkelig rart. Det har været nemt at klæde barnet på. Ærme- og benåbninger har været rummelige nok til at kunne komme ud over vinterstøvler og tykke vanter, men de har alligevel stoppet sneen effektivt. Varmeholdningsevnen har været meget god, og der er plads til ekstra undertøj på vinterens koldeste dage. Dette er en flyverdragt, som uden problemer kan klare rigtig koldt vejr, men alligevel ikke går på kompromis med barnets komfort.

Baggie Suit kan vaskes, men i år lader en af flvyerdragternes yderstof til at suge snavs til sig, og en del bliver i stoffet, efter flyverdragten er blevet vasket, hvilket vi ikke har set tidligere år. Denne flyverdragt er blevet påvirket af børnenes leg og har fået slidmærker på knæene. Antal reflekser er godkendt, men der måtte gerne have været flere med en mere synlig placering. Bortset fra en vis slitage fra vask og brug er Baggie Suit en vinterflyverdragt, som holder barnet både varmt og tørt. Med sin supergode pasform bliver Ticket to Heaven Baggie Suit hurtigt meget populær hos både børn og forældre.

Bedste pris hos:
 • Meget god pasform, smarte funktioner, meget god vandtæthed og varmeholdning
 • Vis slitage, for få synligt placerede reflekser
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Reima Copenhagen

Slidstærk flyverdragt i babymodel, tåler vand og holder varmen godt


Testår: 2015 Vandtæthed: 12000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24h Tilgængelige størrelser: 62 – 98 cm Tilgængelige farver: navyblå, brun, grå, lilla, klar/kraftig lyserød Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja


Reima Copenhagen udpeges til bedste babyflyverdragt. Denne meget prisbillige vinterflyverdragt er en rummelig model med dobbelt lynlås, så den er lettere at tage af og på. Børnene har kunnet bevæge sig normalt i den. Flyverdragten er udstyret med en lidt blødere rib i halsen, så lynlåsen ikke gnaver, og det har fungeret godt for nogle børn, mens andre stadig har foretrukket, at lynlåsen ikke trækkes helt op. Copenhagen ånder godt, og barnet bliver ikke svedigt. Stoffet har både været rive- og slidstærkt. Med tanke på, at flyverdragten også fås i babystørrelse, er det en god egenskab, at den kan låse at blive kravlet med. Copenhagen tåler også vask og tørring godt, uden at dens stand påvirkes. Pasformen er som sagt rummelig, og stofmængden gør den lidt tung, men samtidig gør det, at flyverdragten er godt isoleret. Den har også vist sig at holde varmen godt, selv på rigtig kolde vinterdage.

Ud over den dobbelte lynlås gør de vide ben- og ærmeåbninger også påklædningen lettere. Det er nemlig let at få vantebeklædte hænder igennem og trække buksebenene over vinterstøvlerne. Reima Copenhagen har elastik i ærmer og ben, der fungerer efter hensigten. I ekstremt vejr med meget sjap er et af flyverdragternes ærmer og ben blevet fugtige. Derudover har flyverdragten en meget god vandtæthed, der ikke slipper fugt ind, og elastikbåndet til at sætte fast under fodtøjet har været af høj kvalitet og har holdt hele vinteren. Nøjagtig som de fleste andre flyverdragter lider Reima Copenhagen af mangel på reflekser. Samlet set er flyverdragten af høj klasse og løser de vigtigste funktioner med bravur. Det er også en flyverdragt, der med fordel kan arves af yngre søskende. Reima Copenhagen er varm, tør og vindtæt, så den fungerer god for småbørns leg hele vinteren igennem.

 • Meget slidstærk, holder varmen godt og vind og vand ude
 • For få reflekser, lidt tung
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Ticket to Heaven Othello Suit

Slidstærk flyverdragt med god pasform og modstand mod vand og kulde


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellomklasse Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 15000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80-140 cl Tilgængelige farver: Blue Stars, Hydra Navy, Purple Camou flower, Purple Stars, Purple magic, Grey Stars og Black Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej Størrelser: 80-140 cl Farver: Blue Stars, Hydra Navy, Purple Camou flower, Purple Stars, Purple magic, Grey Stars og Black Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C Åndbarhed: 8000 g/m2/24 h

Bedste pris hos:

Othello Suit fra Ticket to Heaven (Ticket Outdoor) er en model, der har eksisteret i flere sæsoner og ofte har fået meget gode bedømmelser. Årets version virker noget mindre i størrelsen end tidligere, men beholder den samme gode pasform, omend bagdelen er lidt poset. Flyverdragtens kraftige stof er let at holde rent, og selvom den er blevet vasket flere gange på grund af snavs og tisseuheld, har det ikke påvirket funktionen. Det lette, luftige design bidrager til, at Othello Suit holder varmen udmærket, men giver også god plads til ekstra lag tøj. Rummeligheden er også et plus ved af- og påklædning. I og med at barnet kan klædes på med lag på lag, uden at flyverdragten bliver for stram, giver det desuden mulighed for en god bevægelighed, også når vejret bliver rigtig koldt. Ærme- og benåbninger har ingen snelås, og det er nemt at få flyverdragten ud over vanter og støvler.

Reflekserne er for få og tynde. Hvis man har flyverdragten i en mørk farve, ses den meget dårligt, når det er blevet mørkt udenfor.  Vindtætheden har været god, og Othello Suit har ikke lukket vand ind på trods af mudderbade og leg i sjap. Halskraven giver plads til et halstørklæde, uden at der bliver åbent ind til halsen. Nogle af detaljerne på Othello Suit har ikke været helt så gode som tidligere år. Knapperne blev hurtigt slidt på en af flyverdragterne, og lynlåsen gik i stykker forneden. Slid- og rivestyrken kunne godt have været bedre. Efter vinteren er der tydeligt slid på knæene. Testfamilierne der har anvendt Ticket to Heaven Othello Suit, har alligevel været meget tilfredse og først og fremmest syntes, at denne flyverdragt er god for barnet både ved leg udendørs og påklædningen indenfor.

Bedste pris hos:
 • Meget god pasform, varm og rummelig, holder tæt mod vind og vand
 • For få reflekser, er blevet lidt slidt
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Mikk-Line: Oxford Snowsuit

Rivestærk flyverdragt med god pasform, tåler både vand og holder varmen


Testår: 2015 Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Imprægnering: fri fluorerade ämnen Farver: Stribet eller ensfarvet Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30°C Densitet: 7,3 g/cl

Den bedste lavprisflyverdragt bliver Oxford Snowsuit fra Mikk-Line. Oxford snowsuit er et umærket valg, hvis man er ude efter en kvalitetsflyverdragt til en overkommelig pris. Mikk-Lines vinterflyverdragt holder varmen godt og har en godkendt vandtæthed, samtidig med at den kan holde til en sæsons slitage, uden at der kommer huller eller andre store mærker. Der kan dag komme nogen ruhed på knæ og bagdel. Designet er flot med tanke på flyverdragtens funktionalitet, sømmene er robuste, og flyverdragten kan vaskes og tørres adskillige gange, uden at man kan se eller mærke nogen spor efter det. I blæsevejr modstår Mikk-Lines flyverdragt de kolde vindstød godt, og den holder barnets temperatur på det rette niveau ved leg i sneen. Pasformen er god, Mikk-Line er tilstrækkeligt rummelig til at give barnet bevægelsesfrihed, uden at den opleves som poset med for meget stof. Ærmeåbningerne er rummelige og mangler elastik eller rib, så det har været problemfrit at få en hånd med vante på igennem. Benåbningerne har heller ingen rib eller elastik, hvilket medfører, at de af og til glider op under legen. Knapperne til fodbåndene gik også let løs, hvilket er et almindeligt problem hos flere forskellige vinterflyverdragter.
 Åndeevnen hos Mikk-Line er også godkendt, selvom der er plads til forbedring. Flyverdragten føles ikke tung. Vores almindeligste kritikpunkt angående mangel på reflekser gælder også Mikk-Line. Det forekom endda, at visse af de reflekser, der var limet på flyverdragten, begyndte at gå løs i kanterne efter kortere tids brug. Hvad angår vandtætheden, så er yderstoffet modstandsdygtigt, og der trænger ikke fugt ind i sjappet vejr. Der kan mærkes nogen fugtighed på overfladen i tøvejr, men den har været tør indvendigt. Samlet set er Mikk-Line den bedste lavprisflyverdragt til prisen og tåler både sne og sjap, sidder godt på barnet og kan tåle at blive leget i.

Bemærk! Oxford Suit er udgået og erstattet med efterfølgeren Nylon Suit. De eneste forskelle mellem modellerne er, at Nylon Suit er forbedret og har en lavere vægt samt smudsafvisende overflade.

 • Holder varmen godt, godt vandtæthed, god pasform og god rivestyrke
 • Mangler reflekser, dårlig kvalitet på fastgring af knapperne til skobåndene
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Reima Trondheim

Varm flyverdragt, som kan modstå kold blæst og tåler snavs meget godt


Bedste pris hos:

Testår: 2015 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 15.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: 92-140 cm Tilgængelige farver: marineblå, brun, grå, græsgrøn, mosgrøn, mørk blomme/lilla, kirsebærrød Tåler maskinvask: Max 40°C  Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Max 40°C

Bedste pris hos:

Reima Trondheim er en vinterflyverdragt i klassisk snit, der holder varmen godt og kan modstå isnende kold blæst. Flyverdragten har en god åndeevne. Pasformen er god, normal til rummelig i størrelse, og flyverdragtens design virker i det store hele funktionelt. Hætten har et ekstra burrebånd, der virker overflødigt, og flyverdragten har indbyggede  seler, der ikke lader til at opfylde nogen egentlig funktion. Selerne kan ikke reguleres i længden, og i stedet for at holde flyverdragten på plads, er de af og til i vejen ved på- og afklædning. Trondheim er meget modstandsdygtig over for snavs.
Der er ingen snelås i ærmer og ben på Trondheim, og den er let at få på ud over vinterstøvler og at få armene igennem, selvom man har de tykke handsker på i forvejen. Den har et par lommer, men det havde været rart med et par stykker til, for eksempel på et ærme. Trondheims slidstyrke er normal, farven har dog haft tendens til at blegne på visse dele. Støvlestropperne er af varierende kvalitet. På visse eksemplarer har de siddet lige, som de skal, men de på andre er gået løs og blevet væk. Vandtætheden er bestemt godkendt i vintervejr, men der er risiko for, at flyverdragten tager fugt ind under ekstreme vejrforhold. Reima Trondheim er en varm og smidig flyverdragt, der er glimrende til normal brug.

Bedste pris hos:
 • Varm og vindtæt, modstår snavs godt
 • Har en del unødvendige funktioner
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Lego Tec Jussi

Prisbillig flyverdragt med god slidstyrke og fleksibel pasform med god plads


Bedste pris hos:

Testår: 2015 Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: </=18 m2 Pa/W Tilgængelige størrelser: 104-152 cl Tilgængelige farver: Turkis, marineblå, limegrøn, sort, pink og lilla Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja

Bedste pris hos:

Lego Tec Jussi er blød og fleksibel med et gennemtænkt design i muntre farver. Flyverdragten har holdt sig i god stand på trods af hårdhændet behandling. I sømmene har det været svært at få noget af snavset væk, men farven har holdt, også efter vask. Vandtætheden på ydersiden er god. Det er sket, at flyverdragten er blevet lidt fugtig i inderstoffet, men barnet er forblevet tørt og har ikke frosset. Flyverdragten har ikke snelås i ben og ærmer, så det er lettere at få flyverdragtens ben over vinterskoene eller at få handskerne igennem ærmerne. Benåbningerne kan dog virke lidt stramme, når man skal trække dem ud over store vinterstøvler.

Pasformen er god, og der har været plads til et ekstra lag tøj. Fordi modellen ikke er så smal, passer den også til mange forskellige kropsformer. Der er ingen snører eller andre detaljer, der virker usikre. Vindtætheden er god, og hvis man på de koldeste dage supplerer med uldent undertøj eller et mellemlag til børn, der har let til at fryse, så holder Lego Tec Jussi niveauet meget godt med tanke på prisen.

Bedste pris hos:
 • Smidig pasform, god slidstyrke og god vandtæthed, meget prisgunstig
 • Kan være nødvendigt at supplere med uldundertøj/mellemlag, flere reflekser ønskes
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Wheat

Varm og stilrent designet flyverdragt med snelås i ærmarne, som effektivt holder sne ude


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Barn Prisklasse: Lavpris Vandtæthed: 8.000 mm Åndeevne: 8.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Størrelser: 74cm-128cm Farver: powder rose, heather rose, dark lilac, cardinal, ashley blue, steel. Tekstilcertificering: Oeko-Tex® standard 100 Maskinvask: Maks. 30 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 40 °C

Bedste pris hos:

Vinterflyverdragten fra Wheat har et enkelt men flot design og fås i en farveskala, der er populær hos både børn og voksne Vi havde syntes endnu bedre om dens look, hvis der havde været en sjov detalje, måske et logo i refleksmateriale. Udseendet er naturligvis sekundært til funktionen, og Wheat er en flyverdragt, som virkelig kan holde barnet varmt. Stoffet er ret tykt og isolerer meget godt. Børnene klager aldrig over at de fryser, men de bliver heller ikke unødvendigt svedige i den. Så åndeevnen er god, og den holder også vinden ude. Pasformen er rummelig, men til den posede side, hvorfor Wheat af og til opfattes som lidt klodset. Selve modellen virker bedre tilpasset til småbørn end bevægelige 4-5-årige. Børnene har af og til syntes, at det tykke inderfor var i vejen, når de skulle lege.

Flyverdragten fra Wheat kan vaskes og har holdt godt til både vaske og tørring. Yderstoffets evne til at modstå slitage er godkendt, undtagen ved sømmene på indersiden af knæene. Der kan vi efter en sæsons brug se, at der er opstået små huller. Flyverdragtens ærmer har snelåse, som meget effektivt holder sneen ude, men de er også stramme, så det ikke er så let at få ærmet over en børnehånd med vante på. Fodremmene i buksebenene bliver hurtigt slidt af og må udskiftes flere gange i løbet af vinteren. Wheats flyverdragt har samme mangel på store, tydeligt synlige reflekser som de fleste andre vinterflyverdragter i vores test – hvilket gør at børnene desværre ikke ses så godt i mørket. For et koldt barn, som absolut ikke vil fryse, kan vi dog konstatere, at Wheat vinterflyverdragt rigeligt opfylder kravene.

Bedste pris hos:
 • Varm, stilrent design, effektive snelåse i ærmerne
 • For poset pasform, der opstår slitage på indersiden af knæene, for få reflekser
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Lego Wear Jenay/Jadon

Vindtæt flyverdragt med føjelig pasform og god snebeskyttelse i ærmer og ben


Testår: 2016 Type: Barn Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 8000 mm Åndeevne: 3500 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: Lav temp., syntetisk Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 104-152 cl Farver: Rød, Lilla, Turkis, Marineblå, Sort, Grøn Maskinvask: Ja

Lego Wear Jenay, Jadon er en vinterflyverdragt med smidig pasform, som holder varmen godt. Formen på Jenay, Jadon er hverken poset eller for smal. Selv de mest aktive børn har været meget tilfredse med deres bevægelsesfrihed i flyverdragten. Ærme- og benåbningerne var ret stramme først på vinteren, men de gav sig lidt efter nogen tids brug og fungerede samtidig godt som snebeskyttelse. Flyverdragten har ingen farlige detaljer, ingen løse snore eller lignende. Hætten er fastgjort med små tryklåse, der hurtigt slipper, hvilket føles trygt, da det fjerner kvælningsrisikoen, hvis hætten skulle sidde fast et sted, mens barnet leger. Udseendet på Lego Wear Jenay, Jadon er ret neutralt. Farverne er friske, og de lyse detaljer ved lynlåse og krave ser godt ud. Flyverdragten har været nem at vaske og har ikke mistet farve eller funktion af den grund.

Selvom Lego Wear Jenay, Jadon er en let og tynd flyverdragt, har den haft en meget god vindtæthed, og barnet har altid holdt sig varm i den. Flyverdragtens åndeevne har fungeret godt for de fleste børn, men hvis barnet i forvejen er meget varmt, er der risiko for, at det kan blive fugtigt af sved. Vandtætheden er stort set godkendt, men efter længere tids ophold i slud, er det sket, at der er trængt vand ind.  Reflekserne er meget få og for små til, at barnet kan ses ordentligt i mørke. Det største problem ved Lego Wear Jenay/Jadon er dog dem manglende slidstyrke. Efter en vinters leg er der gået hul på det ene knæ, og der er tydeligt slid i sømmene i livet. Derfor virker flyverdragten ikke så prisgunstig, da levetiden kun blev en enkelt sæson. Med forbedret slidstyrke havde Lego Wear Jenay/Jadon fået en betydeligt højere karakter.

 • Meget god og føjelig pasform, god snebeskyttelse i ærmer og ben, god vindtæthed
 • Bliver slidt hurtigt og meget, for få reflekser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Molo Pyxis

Rive- og slidstærk flyverdragt i babymodel, god pasform og er nem at tage på


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: x cl, Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: x °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: x C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Flyverdragten Pyxis fra Molo er en "babyflyverdragt", og den er derfor udstyret med to lynlåse. Dette gør det lettere at klæde et lille barn af og på. Pasformen er glimrende til et barn på 1-2 år og hindrer ikke barnets leg. Elastikken i ærme- og benåbninger holder flyverdragten på plads. Samtidig er den fleksibel nok til, at man uden vanskeligheder kan få en hånd med handske igennem eller føre buksebenet ud over en vinterstøvle med bredt skaft. Pyxis virker sikker, den har ingen løsthængende store eller lignende, der udgør en risiko. Vi havde dog gerne set større og flere reflekser, for eksempel på ryggen og på forsiden af benene.

Pyxis har en god åndeevne, holder varmen godt, og den tåler at blive slidt af kravlende børn. Vandtætheden er overordnet god, men kunne have været bedre med snelås. Dette har man sandsynligvis valgt fra, da snelås gør flyverdragten vanskeligere at tage på. Pyxis er vasket og tørret uden at miste farve eller form.

 • God pasform, holder varmen godt, god rivestyrke
 • For få reflekser, mangler rib i ærmerne, dyr babyflyverdragt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Molo Polaris

Vindtæt flyverdragt med god åndeevne, der forhindrer, at barnet bliver svedigt


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Tilgængelige størrelser: x cl, Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: x C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: x C Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

Molo Polaris er en sikker flyverdragt uden unødvendige snore eller lignende detaljer. Flyverdragten ånder godt, er god til at holde varmen, og vindtætheden er god. Børnene har på intet tidspunkt haft det koldt i den. Polaris er meget bred og kan opleves poset, og hæmmer i disse tilfælde børnenes bevægelsesfrihed. Af- og påklædning fungerer godt, takket være bredden og den manglende snelås.

Vandtætheden på Polaris er godkendt. Den ene testflyverdragt har tålt slitage godt, men den anden er blevet meget slidt på knæene, sømmene omkring benåbningerne og på undersiden af benene. Der er også opstået små revner efter børnenes leg på jorden. Det havde været smart, hvis Polaris var udstyret med en lynlåslomme til opbevaring af småting.

 • Varm flyverdragt, der holder vinden ude, god åndeevne
 • Poset pasform, begrænset slidstyrke
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Mini Rodini Alaska Jr

Meget flot designet flyverdragt, som er varm, smidig og let for barnet at lege i


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Premium Vandtæthed: 10.000 mm vandsøjle Åndeevne: 8000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: blå, pingvinmønstret Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: BIONIC-FINISH® ECO Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-128

Bedste pris hos:

Mini Rodinis vinterflyverdragt Alaska er en moderigtig flyverdragt, der fås i flere farver og mønstre. Den har en aftagelig hætte, og indvendigt er Alaska delvist fleeceforet, hvilket er behageligt for barnet, som får lidt ekstra varme om bagdelen. Flyverdragten virker til at have en normal åndeevne og gør ikke barnet svedigt. Mini Rodinis vinterflyverdragt klarer sig bedst i den koldeste del af vinteren. Den holder effektivt blæsten ude og varmen inde. I sjap har resultatet været mere varieret. En af flyverdragterne holdt altid tæt, mens den anden havde tendens til at lukke fugt ind, hvor barnets ben blev våde efter en halv dags brug. Formen på Mini Rodinis flyverdragt virker funktionel. Buksebenene kan justeres og er bredere i fodenden og smallere foroven for ikke at blive posede. På Alaska er der en ekstra kile med stof for også at få plads til de rigtig store støvler. I ærmerne er der snelås. Vi oplever, at ærmeåbningerne er lidt stramme, når barnet har vanter på.

Flyverdragten er let og tynger ikke det lille barn, som skal gå og løbe i sneen. Rivestyrken er også godkendt Mini Rodini Alaska kan maskinvaskes, men det virker svært at få snavset af stoffet, efter flyverdragten er blevet beskidt. Den bliver helt enkelt aldrig helt ren igen, i hvert fald ikke visse farver på flyverdragten. Vi savner også ordentlige reflekser på Alaska, mens lommerne havde et passende antal og kloge placeringer. Nøjagtig som på mange andre flyverdragter med fodremme, så gik knappen til elastikken, der skal sidde fast under støvlen, hurtigt løs. Mini Rodini Alaska har klaret sig igennem hele vinteren med moderat slitage, og det er overordnet en god flyverdragtmodel, så længe man får et eksemplar, der holder tørt. Den største fordel ved Alaska er, at den på en god måde kombinerer smidighed og varme.

Bedste pris hos:
 • Varm, smidig og let for barnet at lege og bevæge sig i
 • Et eksemplar blev fugtigt i buksebenene og var svær at få ordentligt ren, få reflekser
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Bedste pris hos:

Mini Rodini Alaska Baby

Flot designet flyverdragt med dobbeltlynlås og rive- og slidstærkt yderstof


Bedste pris hos:

Testår: 2016 Type: Babyflyverdragt Prisklasse: Premium Vandtæthed: 10.000 mm vandsøjle Åndeevne: 8000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige farver: rød, leopardmønstret Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: BIONIC-FINISH® ECO Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 74-98 cl Maskinvask: Ja

Bedste pris hos:

Den største forskel mellem Mini Rodinis større Alaska-flyverdragt og Alaska Baby er, at babyversionen har to skrå lynlåse, så den kan åbnes helt ned til knæhøjde i buksebenene. Det gør det meget lettere at klæde barnet på. Øverst i halsåbningen er der også knapper, som kan lukkes, inden lynlåsene trækkes op – en praktisk detalje, som gør det lettere at lukke den. Buksebenene kan også tilpasses ved at knappe op til en kile med ekstra stof, som giver større vidde. I ærmerne virker stoffet til den stive side, så det er vanskeligt at få en vante igennem. Fodremmene der skal holde støvlerne på plads, gik i stykker, men da både bukseben og ærme er stramme, får man alligevel en god beskyttelse mod indtrængende sne.  Mini Rodini Alaska Baby ender ikke i toppen for hverken vandtæthed eller varmeholdningsevne, men den holder effektivt kold blæst ude.

Pasformen har været god med en god justering i livet, så flyverdragten ikke glider ned. Flyverdragten virker lidt lille i størrelsen.  Yderstoffet har vist sig at være meget slidstærkt og rivestærkt, så det kan holde til børn, der kravler og leger meget, mens de sidder på jorden. Mini Rodini Alaska Babys funktion er heller ikke blevet påvirket af vask. Derimod virker det besværligt at få flyverdragten ren. Snavset satte sig i stoffet på de lysere flyverdragter og kunne derefter ikke vaskes ud. Flyverdragten har også for få og for små reflekser, der hurtigt blev slidt, så de mistede den reflekterende effekt. Det kraftige stof gør flyverdragten ret tung, hvilket påvirker barnets bevægelighed, når det bruger Alaska Baby. Det er dog et plus, at der er ekstra fleece-for i bagdelen. Samlet set får Mini Rodini Alaska Baby topkarakter i flot design og robust stof, men den mangler en del i de andre funktioner, hvorfor prisen desværre virker ubegrundet høj.

Bedste pris hos:
 • Flot design, rive- og slidstærkt yderstof
 • Snavs sætter sig i stoffet, dyr, tung og poset
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Bedste pris hos:
+ Vis også udgåede produkter

Tenson Bloom (2015 år model)


Testår: 2015 Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja, alle Maksimal vasketemperatur: 40 °C Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Ja Størrelser: 86/92-134/140 Farver: 340-lyserød, 513-aqua, 550- blå, 964-grå Maskinvask: Ja

Tenson Bloom

Tenson Bloming er lidt af en opkomling i vores flyverdragttest. Til en overkommelig pris og med høj kvalitet, bortset fra nogle mindre detaljer, så fremstår Bloming som et produkt, der er meget godt til prisen og med en udmærket pasform, der gør det nemt for barnet at bevæge sig normalt under leg. Den bliver ikke nemt slidt, og for forstærkninger på knæ og bagdel gør deres job godt. Både ben- og ærmeåbninger har snelås, hvilket gør det lidt svært at få hænderne igennem med vanter på, men det sikrer samtidig, at der aldrig kommer sne ind.

Hverken vind eller kulde kommer igennem flyverdragtens yderlag, og den holder også vandet ude i sjap, inklusive leg i vandpyt. Hvis flyverdragten bliver mudret til, er det nemt at vaske den. Hverken form eller funktion er blevet påvirket af regelmæssig rengøring. Hætten har en pelskant som ekstra beskyttelse mod blæst og fugt. Fodremmenes knapper går let løs, og hvis man strammer elastikken i livet meget, kan den hænge ret meget inde i flyverdragten, hvilket kan virke generende for barnet. Foruden disse skavanker er testpersonerne meget tilfredse med Bloming, og de oplever, at det er en flyverdragt af høj kvalitet, der er i så god stand efter en sæson, at den kan gå i arv til yngre søskende.

 • Varm, vandtæt og udmærket pasform
 • For få reflekser, dårligt påsyede knapper til fodrem

Polarn O. Pyret

Flyverdragt, der holder varmen meget godt, perfekt til vintre med meget sne


Testår: 2015 Type: Børneflyverdragt Prisklasse: Mellem Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5000 g/m2/24 h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 86-128 cl, Tilgængelige farver: Daffodil/Seaport/Ladybug/Black Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Maksimal tørretemperatur i tørreskab: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja, ved lav temperatur Tåler tørreskab: Ja, ved lav temperatur

Polarn O. Pyret 300x400

Vinterflyverdragten fra Polarn O. Pyret holder varmen inde og sneen ude, men kunne god bruge yderligere forstærkninger for at kunne holde bedre til slitage og hård brug. På en af de testede flyverdragter gik der hul på stoffet på både ben, hofte og bryst, hvor stoffet ikke er forstærket. Flyverdragtens pasform er god, der er elastik i livet, som holder flyverdragten oppe og giver barnet en god bevægelsesfrihed. Der er også plads til et ekstra lag tøj. PoP's vinterflyverdragt har også ved god i kold vind, men det tykke stof, der hjælper med til dette gør også, at flyverdragten opleves ret tung.

Flyverdragten kan vaskes, men efter en sæson kan det ses ved sømmene. De tykke ben er også lang tid om at tørre efter vask. Ved ben og ærmer har den ene testflyverdragt af og til virket fugtig, mens den anden har modstået sjap godt – på trods af manglende snelås i åbningerne. Yderstoffet tåler væde på en god måde. Flyverdragten ånder godt, og børnene er ikke blevet svedige med den på. Samlet set fungerer Polarn O. Pyrets vinterflyverdragt allerbedst til en snerig vinter.

 • Meget god varmeholdningsevne, god pasform og flot design
 • Tåler ikke slitage så godt, påvirkes af vask

Troll

Meget varm flyverdragt med for, der kan tages ud med henblik på brug forår og efterår


Testår: 2015 Vandtæthed: Yderstof 5.000 mm, forstærkning 10.000mm Åndeevne: 8000 g/m2/24 h Farver: marineblå, rød Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Ja, maks. 40 °C

Troll

Den norske vinterflyverdragt fra Troll har de vigtigste egenskaber, der efterspørges hos en flyverdragt, der skal kunne tåle en dansk vinter, nemlig at holde barnet varmt og tørt. Åndeevnen er god, barnet bliver ikke svedigt, og eventuelt fugt transporteres ud mellem inder- og yderfor. Inderforet er nemlig løst i Trolls vinterflyverdragt, hvilket gør det muligt også at anvende den om foråret og efteråret. Flyverdragtens yderside løser også sin opgave godt, og yderstoffet er vindtæt. Stoffet er groft og kraftigt, der er ikke opstået slitage på selv de mest udsatte steder – bagdelen, knæene og buksebenenes underkant. Flyverdragten tåler vask godt. Ved ærme- og benåbninger sidder der rib, som fungerer som snelås og forhindrer, at barnet bliver vådt af at lege i sneen. Flyverdragten har for få og for små reflekser, men den store svaghed er pasformen, der kan virke for poset på trods af en snorelukker i livet. Derudover at det udtagelige for tendens til at komme med ud, når man klæder barnet af. Dette kan opleves så generende, at barnet ikke har lyst til at bruge flyverdragten.

* Troll meddeler, at overfladen på uldforet på årsmodel 2015 har fået en polysteroverflade, der modvirker, at foret kommer med ud.

 • Holder varmen godt, tåler vand godt, meget slidstærk, kan anvendes forår og efterår
 • Problematisk pasform, dårligt design af det udtagelige for

Katvig: Snowsuit Baby


Testår: 2014 Vandtæthed: 10000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Beluga, Surf the web, Wild aster Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 5000 g/m2/24h

Katvig Snowsuit 300x400

Katvig profilerer sig selv som et mærke for bevidste forældre, der ønsker at købe økologisk børnetøj af høj kvalitet. Katvig Snowsuit Baby lever på flere måder op til dette image. Den har et behageligt, enkelt og moderne design med rigtig god slidstyrke. Efter en hel vinters belastninger er der ingen synlige spor. Desuden tåler den maskinvask og bliver som ny – vask efter vask. Åndbarheden er udmærket, så barnet slipper for at svede i flyverdragten. Barnet bliver heller ikke vådt i tøvejr, da vandtætheden i lighed med vindtætheden får topkarakter. Og – måske vigtigst af alt – barnet holder sig altid varmt. Flyverdragtens største svaghed er dens stramme ærmer, der gør det vanskeligt at få barnets hænder igennem, hvis vanterne allerede er taget på. Da dette er en babymodel, og det lille barn ikke kan hjælpe med at holde imod, når flyverdragten tages på, bliver dette problem ekstra tydeligt. De dobbelte lynlåse gør det ellers lettere at klæde små børn på, men samtidig kan flappen mellem lynlåsene irritere barnets ansigt. Derudover fik kraven en del kritik for ikke at være så blød. Ud over de stramme ærmer er svaghederne dog små, og når det gælder slidstyrke og modstandsdygtighed over for vejr og vind, er det få flyverdrager, der kan måle sig med Katvig Snowsuit Baby.

 • Meget slidstærk, vand- og vindtæt, glimrende åndbarhed
 • Stramme ærmer, af og til irriterende lynlåsflap, lidt hård krave

Mini a ture: Wanni Snowsuite


Testår: 2014 Vandtæthed: 8000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Ombre Blue, Rapture Rose Maskinvask: Maks. ?0 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. ?0 °C Åndbarhed: 8000 g/m2/24 h

Mini a Ture Wanni Snowsuit 300x400

Wanni Snowsuite er en stilren børneflyverdragt i den øverste mellemklasse fra det succesrige modehus Mini A Ture. Wanni er gedigent udformet med groft, slidstærkt stof, der er både smuds- og vandafvisende. Åndbarheden er gennemsnitlig, og det samme gælder isoleringsevnen. Samtidig giver det kraftige stof flyverdragten en forholdsvis høj vægt, og den kan derfor opleves som lidt poset. Wanni har ganske mange elastikker, løbesnore osv., der gør det muligt at tilpasse størrelsen i takt med, at barnet vokser. Som på så mange andre flyverdragter er reflekserne desværre alt for få, og flyverdragten bør derfor suppleres med en refleksvest, når synligheden er ekstra vigtig, for eksempel i trafikken. I lighed med flere andre flyverdragter i testen tåler Wanni ikke vask og tørring særlig godt, da høje temperaturer og kemikalier – såsom skyllemiddel – nemt ødelægger vandtætheden, åndbarheden og de smudsafvisende egenskaber. Hvis man kommer til at dumme sig og vasker flyverdragten for varmt eller anvender skyllemiddel, havner man i en ond spiral, hvor flyverdragen lettere bliver snavset og derfor skal vaskes stadig oftere, så egenskaberne forringes yderligere. Hvis man derimod følger vaske- og tørreanvisningerne, forbliver Wanni en flyverdragt med gode egenskaber, der effektivt afviser snavs og vand.

 • Stilrent design, slidstærk, justerbar størrelse
 • Følsom over for vask og tørring, tung og lidt poset, få reflekser

Lego Wear: Josh


Testår: 2014 Vandtæthed: 8000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Grøn, lyserød Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 50 °C Åndbarhed: 4000 g/m2/24 h

Lego Wear Coverall 1

Lego Wears Jacob er en blød, let og smidig flyverdragt, der også er let at trives i. Den har blødt stof, er rummelig og har en god pasform. Flyverdragten er også let at tage på og har store benåbninger, der kan klare både vinter- og skistøvler bedre end mange andre flyverdragter. Den holder barnet varmt og tørt i det fri, men har også en god åndbarhed. Jacob bør ikke tørretumbles, men kan derimod maskinvaskes og lufttørrer derefter i løbet af natten. Husk dog at følge vaskeanvisningen – ellers mister flyverdragten let både åndbarhed og vandtæthed. De stærke farver gør barnet tydeligt synligt i dagslys. Antallet og placeringen af reflekserne er bedre end gennemsnittet, men bør suppleres med refleksvest for at give optimal synlighed i vintermørket. Slidstyrken kunne godt have været bedre, og hvis barnet er meget aktivt, bliver flyverdragten tydeligt slidt i løbet af en hård vintersæson. Er barnet derimod ikke særlig aktivt eller måske ikke vejer så meget, kan flyverdragten holde betydeligt længere. Lego Wears Jacob egner sig derfor bedst til børn, der ikke slider sit overtøj så meget og sætter pris på en let, tør, varm, smidig og blød flyverdragt.

 • Let og smidig, blød, tør, god pasform, holder varmen, nem at tage på
 • Kræver forsigtig vask og tørring

Hummel: Sky Snowsuit


Testår: 2014 Vandtæthed: 10000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Beluga, Surf the web, Wild aster Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 5000 g/m2/24h

Original Hummel Sky Snowsuit

Sky Snowsuit er en smagfuldt designet flyverdragt i mellemklassen fra Hummel, der er kendt for deres gode æstetik. Sky Snowsuit er søstermodel til Star Snowsuit – som vi også har anmeldt – og det er ikke bare navnene, der minder om hinanden. Disse to flyverdragter er faktisk så ens, at det ikke altid var helt nemt at skelne dem fra hinanden. I lighed med sin søstermodel har Sky Snowsuit en god åndbarhed og isoleringsevne, men også en høj vandtæthed. Vægten er over middel, og nogle oplevede den som lidt "poset", mens andre ikke gjorde. En af vores testflyverdragter fik tidligt et hul på det ene knæ. Vi har dog ikke kunnet konstatere, nøjagtig hvordan hullet opstod, og den pågældende flyverdragt blev båret af et relativt stort – og dermed tungt – barn. Sky Snowsuit har flere reflekser end gennemsnittet, og de gule detaljer på ærmerne øger både barnets synlighed og fungerer godt designmæssigt. Samtidig skader det naturligvis ikke at supplere flyverdragten med en refleksvest i trafikken eller i skov og mark. I lighed med sin søstermodel har Sky Snowsuit også ærmer, der godt kunne have været mere vantevenlige. Samlet set synes vi, at Sky Snowsuit er en flot designet flyverdragt med visse tekniske svagheder.

 • Flot design, god åndbarhed og isoleringsevne, vandtæt, tåler vask
 • Noget poset, stramme ærmer

Reima: Kiddo Pleione


Testår: 2014

Reima Kiddo Pleione 300x400

Kiddo Pleione från finska Reima är en snygg overall med god andningsförmåga som låter barnet vara aktivt utan att svettas. Tyget är grovt och slitstarkt och overallen står emot revor. Slitagetåligheten är inte lika imponerande och overallerna blev ganska slitna på knän och i rumpa under testperioden. Fodret på overallen är glatt vilket gör den enklare att ta på sig. Väl på är passformen bra, barnet rör sig smidigt och den låga vikten bidrar till att overallen är lätt att leka i. Barnet hålls varmt och tyget stänger ute vinden. Kiddo Pleione verkar emellertid känslig för maskintvätt och en av overallerna fick märkbart sämre vattentålighet efter endast en maskintvätt, trots att tvättanvisningarna följts. Ingen av de två testoverallerna hade vattentäthet i toppklass och vattenmotståndet blev sämre allteftersom overallen nöttes på knä och rumpa. Kiddo Pleione är mer välförsedd med reflexer än de flesta overallerna i testet, men några till hade inte skadat. Overallens färg gör att barnet syns väl dagtid. Sammanfattningsvis är Kiddo Pleione snygg och enkel att leka och röra sig i, men – då den kommer från Reima – hade vi förväntat oss att den skulle stå emot väta bättre.

 • Smakfull design, bra passform & andningsförmåga, god rörlighet
 • Vattentäthet under medel

Helly Hansen K-rider Ins Skisuit

Varm flyverdragt med lav vægt, så det er let for barnet at bevæge sig med dragten på


Testår: 2015 Tilgængelige størrelser: 86-134 cl, Tilgængelige farver: racer blue, navy, sweet lilac Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Tørretumbling/tørreskab: Lav varme

Helly Hansen K rider Ins Skisuit

K-rider Ins Skisuit giver overordnet et godt indtryk med enkelte undtagelser. I koldt vejr med meget sne holder den varmen rigtig godt og ånder fint. Rivestyrken vurderes også som god. Det er ikke noget problem at vaske flyverdragten, og den tørrer hurtigt. Pasformen er rummelig, benene virker lidt unødvendigt vide, men samtidig har det været meget nemt for børnene at få armene igennem ærmeåbningerne og at få benåbningerne ud over vinterstøvlerne. For større børn har lynlåsåbningen i flyverdragten gjort det nemt at tage tøj på selv.

Flyverdragten virker let og er smidig at bevæge sig i. Den er velegnet til varme børn, der gerne vil have stor bevægelsesfrihed, f.eks. på kælkebakken. I slud og sjap klarer flyverdragten sig ikke lige så godt. Børnene er blevet våde på knæene og rumpen, og flyverdragten slipper også en del sjap ind ved fødderne på grund af den manglende snelås. De lange burrebånd ved fødderne opleves også som besværlige. I alle andre henseender har testpersonerne syntes godt om flyverdragten, og er prioriteten at holde varmen, så løser den opgaven med bravur.

 • Lav vægt og let for barnet at bevæge sig i, holder varmen meget godt
 • I sjap kan der trænge vand igennem

Vaude Kids: Suricate Overall II

Slidstærk flyverdragt med gode forstærkninger, smal pasform og god vindtæthed


Testår: 2015 Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 10.000 g/m2/24 h Tåler tørreskab: Maks. 30 °C Farver: Pistachio, Rosebay og Hydro Blue Maskinvask: Maks. 30°C

Original Vaude Kids Suricate Overall

Vinterflyverdragten Kids Suricate Overall II fra mærket Vaude er en model med en lidt smallere pasform end mange af konkurrenterne. Flyverdragten sidder godt på børnene, men hvis man har brug for et ekstra lag tøj indenunder, kan den virke lidt stram. Flyverdragtens åndeevne er god. Yderstoffet er samtidig meget rive- og slidstærkt, også selvom barnet har kørt ned ad kælkebakken på bagdelen. Det skyldes nok de smarte forstærkninger på netop bagdelen og på knæene. Kids Suricate har hverken mistet farve eller funktion efter vask. Den modstår vind godt. Angående vandtætheden fik den blandede vurderinger, men flest gode.

Flyverdragten har reflekser, men der er alt for få, og på bagsiden er der slet ingen. Ærmeåbningerne er vide nok til at få en behandsket hånd igennem, og benene er vide nok til at få ned over en vinterstøvle. Kids Suricate har snelås. Støvlestropperne kunne godt have været mere slidstærke, men de opfylder deres funktion. Hvis man vil klæde sit barn på efter lag på lag-princippet, så er vinterflyverdragten Vaude Kids Suricate Overall II bedst egnet til ret slanke børn.

 • Meget slidstærk med gode forstærkninger
 • Smal pasform, lav kvalitet på støvlestropperne

Ej Sikke Lej: Wintersuit


Testår: 2014 Vandtæthed: 7000 mm Tapede sømme: Ja Farver: Electric blue, Fiery Coral Maskinvask: Maks. 40 °C Tørretumbling/tørreskab: Maks. 30 °C Åndbarhed: 7000 g/m2/24h

Original Ej Sikke lej Wintersuit 2

Wintersuit fra Ej Sikke Lej er en smagfuldt designet flyverdragt i den øverste mellemklasse. Den har en rigtig god vandtæthed, der bevares efter maskinvask. Samtidig afviser yderstoffet snavs relativt godt, og det er derfor ikke nødvendigt at vaske flyverdragten så ofte. Vindtætheden er udmærket, mens isoleringsevnen er moderat. Hvis man klæder barnet ordentligt på med to eller tre lag under flyverdragten, bør han/hun dog kunne holde sig varm, så længe termometeret ikke kravler alt for langt under frysepunktet. På trods af den begrænsede isoleringsevne, virkede Wintersuit som en relativt bred model. Den blev også anset for at være lidt kluntet og tung, hvilket medførte en noget hæmmet bevægelighed. Samtidig er flyverdragtens vægt/densitet kun en smule over gennemsnittet. Desværre har det indvendige fleecefor en tendens til at suge sig fast på barnets tøj under påklædning, og foret risikerer at følge med ud i ærmer og ben. Hvis det sker, er man nødt til at stoppe foret tilbage med hænderne, hvilket gør påklædningen langsommere. Det skaber let unødig irritation på stressede morgener.

 • Smagfuldt design, meget vandtæt, tåler vask, smudsafvisende, glimrende vindtæthed
 • Lidt kluntet design, upraktisk fleecefor inderst
Del testen