Gaband bedst i test

Gåbånd

Gåbånd er den letteste type af motionsbånd og et mere økonomisk alternativ til det betydeligt dyrere løbebånd. Som navnet antyder, er gåbåndet kun beregnet til at gå på, og er altså ikke konstrueret til at kunne holde til løb. Det gør, at gåbåndet ikke behøver at være lige så robust og højtydende som løbebåndet, så det er billigere at producere. Således er gåbåndet et attraktivt alternativ for mange motionister, der først og fremmest ønsker at motionere gående. På trods af sin lette konstruktion har motordrevne motionsbånd ofte så stærke motorer, at de kan drive båndet i jogginghastigheder. Dette medfører, at man egentlig kunne kalde dem for joggingbånd.

Mens selvom motionsbåndet kan køre i jogginghastighed, er det dog ikke altid specielt tilpasset til kontinuerlig jogging. Jo højere hastighed, man motionerer i, desto større båndareal kræves der, for at motionen skal føles afslappet. Jogging adskiller sig desuden meget fra gang, og bevægelsesmønstret minder mere om løb. I lighed med løb medfører jogging nemlig, at man i praksis hele tiden hopper på motionsbåndet. Dette kræver foruden en mere robust ramme også bedre affjedring for at skåne såvel gåbånd som bruger. Ellers overbelastes led og knæ unødvendig meget, og gåbåndets levetid mindskes markant. Det mest bekvemme motionsbånd til både at gå og jogge på er naturligvis et løbebånd. Hvis man har plads og budget til at købe et løbebånd, er dette derfor et udmærket alternativ. Ligesom som de fleste ikke kører Porsche til arbejde, nøjes mange motionister dog med et gåbånd til vandreturene i hjemmet.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2016 DK.png

Master Fitness T20


Hastighed: 0-16 km/h Antal Træningsprogram: 25 stk Prisklasse/båndtype: Elite Hældning: 0-15 %  Motoreffek (kontinuerlig): 2 HK Mål (LxBxH): 162x75x132 cm Løbeareal (LxB): 130x45 cm  Maskinvægt: 67 kg  Maksimal brugervægt: 120 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Modstandstype: Vand Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 5 tommer Lydniveau: Middel Højeste måling: 70 dB Transporthjul: 2 stk. Garanti: 2 år Glidelængde: 91 cm Foldbar: Ja Maks. hastighed: 16 kmh

Master Fitness T20 kan ydelsesmæssigt kategoriseres som et lavprisløbebånd, men prisen er netop nu presset så langt ned, at den ikke koster mere end et godt gåbånd. T20 har en meget stærk motor, der ikke kun kan holde til gåture og jogging, men også egentligt løb. Gåarealet er glimrende og stort nok til at jogge på. Byggekvaliteten er betydeligt højere end på det gennemsnitlige gåbånd. Det vidner blandet andet den høje maskinvægt om. Takket være de fire transporthjul er gåbåndet alligevel let at flytte. T20 er også let at klappe ud og klappe sammen. Derimod er det for stort til at kunne være under sengen.

Træningscomputeren har en række forudprogrammerede træningsprogrammer at vælge imellem. Samtidig er det virkelig nemt at starte båndet med lynstart-funktionen. Kontrolpanelets layout er lidt forvirrende, men da det er så simpelt, er det alligevel til at forstå. Ud over en tydelig start- og stopknap har kontrolpanelet også en hylde til en tablet og praktiske genvejsknapper til både hastighed og hældning. T20 har pulsmåling, som hurtigt registrerer pulsen, men desværre halter pålideligheden. Sidehåndtagene kunne godt have været længere, hvis man vil støtte sig til dem, men man går. De to velplacerede flaskeholdere er praktiske til et svedigt træningspas. T20 er en god tusindkroneseddel dyrere end et gennemsnitligt gåbånd, men hvis man har råd til at betale lidt mere, er det pengene værd.

 • Uovertruffen værdi for pengene, kraftfuld motor, justerbar hældning, høj maks. hastighed
 • Relativt pladskrævende, upålidelig pulsmåling, korte sidehåndtag
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

Viking Sport 101

Prisgunstig testvinder, der også kan klare lettere jogging


Bedste pris hos:

Antal Træningsprogram: 3 stk Prisklasse/båndtype: Gåbånd Motoreffek (kontinuerlig): Maksimal: 0,75 HK Mål (LxBxH): 122x62x45 cm Løbeareal (LxB): 115x33 cm Maskinvægt: 22 kg Maksimal brugervægt: 100 Transporthjul: Ja Garanti: 3 år Foldbar: Ja Maks. hastighed: 8 kmh

Bedste pris hos:

Viking Sport bliver bedste løbeband/gåbånd i lavprisklassen, i høj grad fordi det kan holde til løb, men samtidig er prissat som et almindeligt gåbånd. Både træningscomputer og display er meget enkle, men samtidig lette at bruge, når man først har lært, hvordan de fungerer, på trods af at displayets forside har spansk tekst. Den kraftige motor for at gåbånd giver en maks. hastighed i joggingtempo. Meget hurtigere kan man ikke løbe med tanke på det begrænsede løbeareal. Gåbåndet er også overraskende stabilt med tanke på sin lave vægt, og den maksimale brugervægt er meget høj for et gåbånd. Viking Sport er perfekt, hvis man lige er begyndt at træne og mest går, men gerne vil begynde at jogge, når konditionen er blevet bedre.

 • Tåler jogging, robust, meget lav pris, finjustering af hastigheden
 • Ikke intuitivt display, tynd brugervejledning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Stamm Bodyfit Xenos 1000

Prissat i lavprisklassen, men ydeevne i mellemklassen


Antal Træningsprogram: 8 stk Prisklasse/båndtype: Joggingbånd Motoreffek (kontinuerlig): 1,25 HK Mål (LxBxH): 170x71x128 cm Løbeareal (LxB): 125x43 cm Maskinvægt: 55 kg Maksimal brugervægt: 100 Transporthjul: Ja Garanti: 3 år Foldbar: Ja Maks. hastighed: 16 kmh

Den tyske Stamm Bodyfits Xenos 1000 bliver bedste lavprisvalg. Til forskel fra mange andre løbebånd i lavprisklassen har Xenos 1000 et stilrent design og en gedigen byggekvalitet, der gør konstruktionen stabil. Displayet er let at navigere på, ikke mindst takket være de praktiske hurtigknapper. Træningscomputeren har flere velafbalancerede træningsprogrammer, der giver en varieret og udfordrende træning. Hastigheden kan justeres via håndtagene, der desuden har indbyggede pulssensorer. Hældningen kan indstilles manuelt, men ikke under løb. Motoren giver en så høj hastighed i forhold til løbebåndets størrelse, at løbearealet kan føles smalt ved maksimumshastigheden. Affjedringen føles begrænset ved den højeste hastighed, men dette er nærmere et luksusproblem end en egentlig mangel med tanke på, at løbebåndets pris er i lavprisklassen.

 • Høj ydeevne til en lav pris, robust, letforståeligt display
 • Lidt smalt løbeareal ved maksimumshastigheden
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Master Fitness 290

Gedigent gå- og joggingbånd med kraftig motor


Antal Træningsprogram: 6 stk Prisklasse/båndtype: Gåbånd Motoreffek (kontinuerlig): 0,75 HK Mål (LxBxH): 156x69x122 cm Løbeareal (LxB): 115x36 cm Maskinvægt: 40 kg Maksimal brugervægt: 90 Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Foldbar: Ja Maks. hastighed: 10 kmh

Master Fitness 290 er et gåbånd i den høje ende af lavprisklassen og har en høj ydeevne for at være netop et lavprisbånd. Med en motor på meget respektable 1 HK har Master 290 en maksimumshastighed på hele 10 km/h, hvilket gør det muligt også at jogge på båndet. Det er robust bygget og føles også stabilt ved tophastigheden. Ved jogging-hastigheder over 8 km/h opleves løbearealet på 115x36 cm dog utilstrækkeligt, især i bredden. Master 290 kan foldes sammen og er udstyret med transporthjul, hvilket gør den mobil, og den har en tyk måtte på hele 2 mm. Den maksimale brugervægt på blot 90 kg føles dog lidt nærigt og udelukker sandsynligvis mange potentielle købere. Derimod er både display og træningscomputer fuldt ud acceptable for båndets prisklasse.

 • Kraftig motor for et gåbånd, høj tophastighed, mobil
 • Stabil, utilstrækkeligt løbeareal ved maksimumshastighed, lav maksimal brugervægt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Nordic 400 MT


Prisklasse/båndtype: Gåbånd Løbeareal (LxB): 115x36 cm Maksimal brugervægt: 100 Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Maks. hastighed: 10 kmh

Nordic 400 MTNordic 400 MT er et gåbånd uden motor i lavprisklassen. Gåbåndets styrker omfatter dens meget lave pris, et enkelt men ret pænt design og en stabil konstruktion med gedigne håndtag. Det er også let at flytte, da den har lav vægt, hjul og kan foldes sammen. 400 MT's svaghed findes hos alle gåbånd uden motor, nemlig at man uden en motor til at drive bevægelsen er nødt til at gøre det hele selv. Dette har man løst ved at give båndet en hældning på ca. 15 % opad, så man konstant glider bagud og derfor er nødt til at gå. Konstruktionen fungerer ganske vist, men ganghastigheden bliver uregelmæssig, i det mindste til man har lært den rette gangteknik. Derudover gør den konstant bagudglidende bevægelse, at det er vanskeligt at nå helt frem til displayet og i stedet må bøje sig fremover.

 • Mobil, meget lav pris, stabil konstruktion, gedigne håndtag
 • Ujævnt tempo, besværligt at nå displayet, lav maksimal brugervægt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5

Del testen