Motionscykel bedst i test

Motionscykel

Motionscyklen er den mest klassiske træningsmaskine til hjemmet og er altid meget populær blandt hjemmebrugere. Det er vel ikke så underligt, da motionscykle har en række egenskaber, som gør den til et udmærket træningsredskab. Motionscyklen træner både hjerte og lunger såvel som ben og baller. Derudover er den en effektiv kalorieforbrænder og sandsynligvis den type træningsmaskine, som kræver mindst plads. Takket være den varierbare modstand kan motionscyklen anvendes til både let og hård træning. Da cyklens ramme bærer brugerens kropsvægt, skånes knæ og led sammenlignet med gang eller løb. Dette gør motionscyklen ekstra populær blandt overvægtigt og ældre, men også til genoptræning. Motionscyklen er også meget populær at bruge til opvarmning inden styrketræning.

Spinningcykel – en type motionscykel

En særskilt variant af motionscyklen er spinningcyklen, som ofte forbindes med såkaldte spinningtimer, hvilket er en slags aerobics-time, hvor man cykler i en gruppe til musik. Spinningcyklen er dog i løbet af de seneste år blevet meget populær at bruge hjemme, da den har en række fordelagtige egenskaber. En spinningcykel er ekstra stabil, hvilket gør, at den kan tåle hårdere brug, som f.eks. at stå op, når man cykler. Den bruger ikke strøm og har en justerbar modstand, der meget godt efterligner kørsel op og ned ad bakke. Den har også et ekstra tungt svinghjul. Derudover kan man ofte både justere sadel og styr i højden, men også frem eller tilbage, hvilket ikke mindst værdsættes af lavere brugere. Spinningcyklen har ikke en træningscomputer, som tæller kalorier, plus, distance osv. Motivation og tempo holdes i stedet for oppe af, at man cykler til musik, og rytmen bestemmer tempoet.

Motionscykel eller spinningcykel?

Hvad er så bedst? Motionscykel eller spinningcykel? Svaret afhænger af, hvilken type træning du skal anvende træningscyklen til. Meget simpelt kan man sige, at motionscyklen passer bedst til mere lavintensiv træning, mens spinningcyklen er til mere intensiv træning. Selv om det for det meste er yngre mennesker, som kører spinning, passer træningsformen også til ældre og utrænede personer, da man selv kan bestemme tempo og modstand afhængig af, hvor meget man er i stand til. Det centrale i spinning er intensiteten, hvilket gør musikken meget vigtig for træningsformen. Motionscyklen derimod bruges dog også ofte til hård træning, men generelt tager man det lidt roligere på en motionscykel. Brugere af motionscykler foretrækker måske at se fjernsyn eller høre radio, mens de træner, i stedet for at fokusere helt på træningen og musikken.

Den bedste motionscykel 2016

I vores test af motionscykler har vi udvalgt de mest populære motionscykler lige nu. For at finde ud af hvilken model, der passer til netop dine behov, skal du stile dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 •    Hvor ofte vil jeg anvende motionscykelen?
 •    Hvilke forventninger har jeg til motionscyklens kvalitet?
 •    Hvor mange penge vil jeg give for den?
 •    Skal andre personer bruge motionscyklen, og hvilke forventninger har de til ydeevne og funktionalitet?

Når du har fundet ud af dette, ved du nogenlunde, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til en motionscykel. Dette er vigtigt, da prisen afhænger meget af motionscyklens konstruktionskvalitet, funktionalitet, design, mærke osv. Vi har inddelt træningscyklerne i følgende tre forskellige prisklasser:

Budgetklassen: op til ca. 3.500 kr        Mellemklassen: ca. 3.500-7.000 kr        Prof-klassen: over 7.000 kr

”Budget”-klassen kendetegnes ved enklere, lettere og mindre robuste cykler, som har enklere træningscomputere og færre justeringsmuligheder. ”Mellem”-klassen kendetegnes af mere solide konstruktioner, ofte med en bedre træningscomputer og bedre justeringsmuligheder for den bedste træningsstilling. ”Prof”-klassen kendetegnes af dyre og meget velbyggede modeller, som tåler hård og omfattende brug i lange perioder med meget lidt vedligeholdelse.

Vi har givet cyklerne point efter, hvor prisværdige, vi synes, de er. Det vil sige efter, hvor meget motionscykel, vi synes, at man får for pengene. Baseret på dette har vi så kåret en vinder i hver prisklasse. Den bedste af disse tre vindere for derudover titlen som ”bedst i test”.


Produkter i testen

BEDSTE BUDGETVALG 2017 DK.png

Casall Infinity 1.2B

Stabil og stilren motionscykel, velkonstrueret med god værdi og træningscomputer


Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Sort | Størrelse: 8,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 st Modstandsniveauer: 16 st Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 37 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Bremsesystem: EMS Maks personvægt: 140 kg Dimensioner (LxBxH): 114x54,4x151 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 9 kg

Casall Infinity 1.2B er en stilren motionscykel i mellemklassen, og den store prisværdi gør den til bedst i test. Ligesom lillesøsteren Infinity 1.1B er den en del af Casalls helt nye Infinity-serie. Søskendemodellerne er ens, men den kraftigere ramme på Infinity 1.2B gør den større, mere robust og solid.  Noget den meget høje maksimale brugervægt kan bevidne. De tunge svinghjul giver en mere jævn, behagelig gang, og det pålidelige håndtag et bedre greb. Infinity 1.2B er derfor egnet til både høje og lave brugere, hvilket gør den til en udmærket motionscykel for hele familien. Designet er Apple-inspireret og eksklusivt. Displayets baggrundsbelysning er praktisk i mørke fjernsynsrum. Træningscomputeren er brugervenlig med varierede indstilte træningsprogrammer. Den maksimale modstand er usædvanlig stærk og passer også til meget veltrænede brugere. Transporthjulene er tynde, men motionscyklen er på samme tid nem at flytte.

 • Stor prisværdi, meget stabil, flot design, stille, god træningscomputer
 • Små transporthjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

Finnlo Exum


Bedste pris hos:

Antal Træningsprogram: 18 stk Modstandsniveauer: 16 stk Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lodret: 20 cm Maks. brugervægt: 150 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Dimensioner (LxBxH): 120 x 55 x 125 cm Type: Baggrundsbelyst LCD Svinghjulsmasse: 8 kg

Bedste pris hos:

Exum er en støjsvag og velbygget motionscykel fra det tyske firma Finnlo, og den bliver til sin nuværende pris bedst i test.
Byggekvaliteten er god, med en stabil og robust konstruktion, der kan holde til en høj brugervægt. Svinghjulets vægt er lidt under middel, men det har ingen mærkbar effekt på modstanden. Samtidig har Exum en elektromagnetisk modstand (EMS), hvad man normalt kun ser på betydeligt dyrere modeller i pro-klassen. EMS-modstand har som regel længere holdbarhed end almindelige permanentmagnetiske modstande. Exum har en bred, relativt blød sadel, der først og fremmest er beregnet til større bagdele, men også passer fint til mindre. Sadlen er ligesom styret let at indstille for brugere af forskellig højde. Motionscyklens design er traditionelt kontinentalt, hvilket mange i Skandinavien nok vil opleve som lidt kedeligt. Displayet er baggrundsbelyst, så det er muligt at læse det i et mørkt lokale, for eksempel foran fjernsynet. Træningscomputeren er let at bruge, når man først har fundet ud af, hvordan menusystemet og knapperne fungerer. Forvalget er praktisk nok et watt-program, så man hurtigt kan komme i gang. Der er desværre ingen hylde til f.eks. en tablet.  Foruden pulsmåler i håndtaget får man også pulsmålere til øreflipperne med i prisen. Den bliver let irriterende at have siddende i øret, men det er svært at klage, når man ikke betaler ekstra for den. Derudover understøtter Exum trådløst pulsbælte.

 • God byggekvalitet, robust og stabil, EMS, støjsvag
 • Svinghjulets vægt lidt under middel
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Christopeit Sport AL2

Robust og stabil motionscykel med stort svinghjul og uovertruffen pris


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 9 Display: LCD Antal Træningsprogram: 17 stk Modstandsniveauer: 24 stk Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lod- og vandret Maskinvækt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 96x59x134 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 3 år Digital brugsanvisning: PDF

Bedste pris hos:

Christopeit Sports motionscykel AL2 kombinerer en meget konkurrencedygtig pris med en gennemgående god ydeevne og udnævnes derfor til det bedste lavprisvalg. AL2 har et flot design og en for prisklassen stabil konstruktion. Svinghjulet er stort, og de mange modstandsniveauer går helt op til 400 watt. Styret er behageligt med et godt håndtag og pulsaflæsning og kan, ligesom sadlen, vinkles. Det er desuden nemt at justere sadlen både lod- og vandret. AL2 har en avanceret træningscomputer med flere forskellige træningsprogrammer, der omfatter funktioner som pulskontrol, recovery og kropsfedt-program. Træningscomputeren har engelsk display, men er samtidig nemt at forstå. Det er imidlertid besynderligt, at displayets "+"-knap i modsætning til praksis sidder til venstre for "–"-knappen.

 • Uovertruffen pris, robust og stabil, stort svinghjul
 • Displayets "+"–knap sidder til venstre for "–"–knappen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Stream UB X

Moderne designet motionscykel med EMS-modstand, app-understøttelse, stort svinghjul


Bedste pris hos:

Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: Type: EMS | Maksimal modstand: - W Sædejustering: Lodret: - cm | Maskinvækt: 46 kg Maks. brugervægt: 200 kg Mål (LxBxH): 95x51x143 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (inkl. trådløs) Garanti: 2 år Type: EMS | Vandret: - cm Antal niveauer: 16 stk

Bedste pris hos:

Stream UB X er sammen med sin billigere søstermodel UB V efterfølgere til Abilicas populære CrossTech, der nu er udgået. Forgængerens vovede, vinrøde stil er nu i stedet sobert grå med strejf af skandinavisk minimalisme.

Konstruktionen er robust og stabil, hvilket den bemærkelsesværdigt høje maksimale brugervægt og modstanden vidner om. Til forskel fra den billigere søstermodel har UB X en elektromagnetisk modstand, der gør den støjsvag og taler for en lang holdbarhed. Kontrolpanelet har baggrundsbelyst farvedisplay og er både flot og tydeligt. Det har en praktisk liste over de forskellige træningsprogrammer, men også en bogstøtte. Træningscomputeren er nemlig udstyret med bluetooth og understøtter foruden trådløst pulsbælte også apps via tablet eller smartphone. App-udbuddet er indtil videre begrænset til den ret besværlige app iConsole, men på sigt vil udbuddet formentlig eksplodere. Indtil da klarer den indbyggede træningscomputer sig fint, men vi kunne godt have ønsket, at den havde en retur-knap. Hvad angår ydeevnen er UB X på niveau med sin forgænger WinTech, men prismæssigt er den indtil videre for dyr til at matche prisgunstigheden.

 • Moderne design, stor svinghjulsvægt, robust og stabil, støjsvag, EMS-modstand, app-understøttelse via bluetooth
 • Lidt besværlig træningscomputer, pris over gennemsnittet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Sole B94


Bedste pris hos:

Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 kg Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 8,5 tommer Antal Træningsprogram: 10 stk Modstandstype: Permanent Modstandsniveauer: 20 stk Maksimal modstand: 600 W Sædejustering: Lod- og vandret Maskinvækt: 56 kg Maks. brugervægt: 135 kg Mål (LxBxH): 112x59x140 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (medfølger) Garanti: 2 år

Bedste pris hos:

Sole Fitness B94 er en eksklusiv motionscykel i pro-klassen og beregnet til den målrettede forbruger, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Designet er moderne sporty, men også diskret og stilrent, hvorfor den passer godt ind både i hjemmet og i kommercielle lokaler. Motionscyklens konstruktion er meget robust og gedigen, hvilket afspejler sig i den høje maskinvægt. Materialevalgene er generelt gode og tåler flittig brug. Den eneste afvigelse er plastkapperne, som dækker fødderne. De har ganske vist kun kosmetisk betydning, men de kan alligevel gå itu og gå løs, hvis de bliver udsat for hårde slag. Sadlen har god affjedring, er tilpas hård og er desuden let at indstille både vand- og lodret. Udformningen af styret muliggør flere forskellige greb og dermed en mere varieret træning. Med flere genvejsknapper på kontrolpanelet er det nemt for forbrugeren at komme hurtigt i gang med det rigtige træningsprogram. Træningscomputeren er let at bruge og tilbyder et afvekslende udvalg af træningsprogrammer og flere modstandsniveauer.

Det baggrundsbelyste display gør det nemt at få overblik over sin træning i mørke. Under displayet er der en hylde til en tablet. Selvom displayet er stort, bliver det dækket af en tablet i normal størrelse, så det er svært at se på sin tablet og følge med i træningen samtidig. Denne svaghed er desværre nærmere reglen end undtagelsen blandt motionscykler. B94 har transporthjul foran og et stabilt håndtag bagpå, så cyklen er let at flytte. Manualen fås kun på engelsk, men er samtidig let at forstå, hvis man har gennemsnitlige engelskkundskaber. B94 er et udmærket valg for den flittige og kræsne motionist, da den giver rigtig meget kvalitetscykel for pengene.

 • Meget høj byggekvalitet, udmærket komfort, brugervenlig træningscomputer
 • Ingen dansk manual, tablet kan dække displayet, noget skrøbelige fodkapper
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Casall Infinity 1.3B

Velbygget, stille motionscykel med god modstand og pulsstyring via brystrem


Bedste pris hos:

Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Sort | Størrelse: 8,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 st Modstandsniveauer: 16 st Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 40,5 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (tilbehør) Garanti: 1 år Bremsesystem: EMS Maks personvægt: 140 kg Dimensioner (LxBxH): 110x54x133 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 9 kg

Bedste pris hos:

Infinity 1.3B er den dyreste motionscykel i Casalls nyligt lancerede Infinity-serie. Lige som søskendemodellerne har den et stilrent, skandinavisk design. For at vise sin eksklusivitet er den sort i stedet for hvid. Præstationsmæssigt er Infinity 1.3B næsten identisk med testvinderen Infinity 1.2B. Den har en solid, stabil og stille konstruktion. En behagelig og fleksibel saddel. Et baggrundsoplyst og intuitivt display med en brugervenlig træningscomputer. En meget pålidelig maksimal modstand og en generøs maksimal brugervægt. Som noget unikt ved Infinity 1.3B er dens pulsmåler, som tilpasser modstanden efter brugerens puls.  Derudover er der inkluderet et trådløst puls-brystbælte i størrelse medium. Lige som øvrige Infinity-modeller kunne transporthjulet på Infinity 1.3B have været lidt kraftigere for først og fremmest at skåne skrøbelige gulve. Mange almindelige motionister vil sikkert mene, at prisøgningen for pulsmåleren er lidt høj. For mere rutinerede cyklister, som sætter pris på pulsbaseret træning, anses pulsmåleren nok mere prisværdigt.

 • Velkonstrueret og flot, stille og god træningscomputer, brystbælte
 • Små transporthjul, brystbæltet er for lille til meget store brugere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Casall Infinity 1.1 B

Mobil motionscykel med høj værdi for pengene, god træningscomputer og lavt støjniveau


Bedste pris hos:

Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Sort | Størrelse: 8,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 st Modstandsniveauer: 16 st Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 32 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (tilbehør) Garanti: 1 år Bremsesystem: EMS Maks personvægt: 130 kg Dimensioner (LxBxH): 110x54x133 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 7 kg

Bedste pris hos:

Infinity 1.1B er den billigste motionscykel i Casalls nye Infinity-serie. Motionscyklen har en solid konstruktion og er stabil under cykling, selv med sadlen indstillet på det højeste niveau. Designet kendetegnes af Casalls rene, skandinaviske design, men er også inspireret af Apple. Dette gælder ikke mindst displayet, som er iPod-inspireret. Træningscomputeren er intuitiv og brugervenlig. Den maksimale modstand er meget kraftig og er endda passende til de stærkeste brugere. Samtidigt er denne motionscykel meget stille, på grænsen til lydløs. Det er ikke helt nemt at finde svagheder hos Infinity 1.1B. De få ting, som vi kan udpege, er transporthjulet, som kunne have været større, måske først og fremmest for at skåne skrøbelige gulve.

 • Stor prisværdi, stabil, stilrent design, stille, god træningscomputer
 • Små transporthjul
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Masterfit TP200

Funktionel motionscykel i lavprisklassen med en moderne, letnavigeret træningscomputer


Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 7 kg Display: LCD Træningsprogrammer: 16 stk Farve: Hvid | Antal Træningsprogram: Træningsprogrammer Modstandsniveauer: 35 kg Maks. brugervægt: 120 kg Mål (LxBxH): 91x58x152 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Garanti: 2 år

Masterfit TP200 er en letnavigeret og funktionel motionscykel i lavprisklassen. Den har et flot design og en for prisklassen stabil konstruktion. Det går hurtigt at komme i gang med træningen, selv for uvante brugere, da træningscomputeren er særdeles brugervenlig. Træningscomputeren er avanceret, men let at navigere i og har flere træningsprogrammer. Farvedisplayet er baggrundsbelyst og viser information om distance, fart, modstand, pulskontrol, recovery og fedtprocent. Den har derudover plads til fire forskellige brugerprofiler. Når du holder hænderne på pulsføleren på styret, finder træningscomputeren hurtigt den aktuelle puls. Derudover er styret bekvemt med et godt greb, og det er nemt at vinkle til den ønskede stilling. De mange modstandsniveauer gør det nemt at finjustere modstanden, og den maksimale modstand er også tilstrækkelig til veltrænede personer. TP200 mangler desværre plads til tablet og vandflaske. Det er nemt at justere den brede sadel både lod- og vandret. Manualen er på dansk og indeholder tydelige anvisninger til både montering og træningscomputer. Masterfit TP200

 • Brugervenligt styr, baggrundsbelyst display, træningscomputeren er let at bruge
 • Mangler hylde til tablet, ingen flaskeholder
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Casall EB200

God motionscykel i lavprisklassen med flot design og balancerede træningsprogrammer


Bedste pris hos:

Display: LCD Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: 16 stk Sædejustering: Lod- og vandret Maskinvækt: 36 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (LxBxH): 116x51x131 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Type: Motionscykel (ergometer)

Bedste pris hos:

Casall EB200 bliver bedst i test takket være sin vindende kombination af ydeevne, design og kvalitet til et meget god pris. Med en udførlig dansk brugsanvisning er den hurtigt samlet og klar til brug. Motionscyklens smagfulde, skandinaviske design udstråler kvalitet og giver et robust indtryk. EB200 er også stabil og behagelig at cykle på med en komfortabel sadel, der problemfrit kan justeres både lod- og vandret. Den kraftige maksimumsmodstand giver selv de stærkeste brugere en virkelig hård træning. Med et display, der er let at navigere på, og en intuitiv træningscomputer får man hurtigt styr på de forskellige funktioner. Træningsprogrammerne føles godt afbalancerede, og der er tilstrækkeligt mange til at give en varieret og udfordrende træning. EB200 har ikke mange svagheder, men vi havde gerne set kraftigere transporthjul og et baggrundsbelyst display.

 • God pris, robust og stabil, flot design, brugervenlig træningscomputer
 • Spinkle transporthjul, intet baggrundsbelyst display
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Abilica Stream RB X

Moderne og robust motionscykel med EMS-modstand og baggrundsbelyst display


Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul | Størrelse: 5,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: Type: EMS | Maksimal modstand: W Sædejustering: Lodret: - cm | Maskinvækt: 57 kg Maks. brugervægt: 200 kg Mål (LxBxH): 165x66x116 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (inkl. trådløs) Garanti: 2 år Type: EMS Svinghjulsmasse: 9 kg Antal niveauer: 32 stk

Abilica Stream RB X er en eksklusiv siddecykel til motionister, som vil have maksimal komfort under træningen, men den er også glimrende som genoptræningscykel. Den er velegnet til seniorer, gravide og overvægtige i kraft af sin robuste konstruktion, bagudlænede siddestilling , brede sadel og usædvanligt høje, maksimale brugervægt. Desuden gør den lave opstigning det lettere at stige af og på end på en almindelig motionscykel. Farvedisplayet med baggrundsbelysning er tydeligt og kan drejes lodret for at opnå den bedste betragtningsvinkel. Træningscomputeren er lidt omstændelig, men understøtter apps – både iOS og Android – via Bluetooth. App-udvalget er indtil videre ret begrænset, men er samtidig med til at fremtidssikre motionscyklen. Sadlen kan indstilles trinløst, og sammen med det behagelige ryglæn og de fleksible fodstøtter er dette unægtelig en meget komfortabel motionscykel.

RB X har den samme rene og stramme stil som de øvrige Stream-modeller, dog med et mere aflangt design. Dette medfører selvfølgelig, at den er relativt pladskrævende, især i hjemmet. Samtidig er transporthjulene store, så den er lettere at flytte. RB X har en eksklusiv EMS-modstand, som gør den så godt som lydløs og har en længere levetid end traditionelle, permanente modstande. Det begrænsede udvalg af siddecykler til under 10.000 kr. på det skandinaviske marked gør RB X til et særdeles interessant alternativ i sin genre.

 • Moderne design, stort svinghjul, robust og stabil, støjsvag, EMS-modstand, app-understøttelse via Bluetooth
 • Lidt omstændelig træningscomputer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Værd at vide om motionscykler

I vores test af motionscykler har vi taget hensyn til flere vigtige egenskaber. Nogle af disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Brugervægt

Brugervægten (eller egentlig dem maksimale brugervægt) er en vigtig faktor for tungere personer, der vejer omkring 100 kg. Det er fordi, at langt fra alle motionscykler er konstrueret til at kunne bære en person, der vejer mere end 100 kg. Hvis motionscyklen skal anvendes af flere forskellige brugere, er det naturligvis vigtigt, at den er tilpasset til også at kunne bære den tungeste bruger. Generelt gælder det, at jo mere robust (og dermed oftest dyr) motionscyklen er, desto højere brugervægt kan den holde til.

Byggekvalitet

En af de vigtigste egenskaber hos en motionscykel er dens byggekvalitet. En god byggekvalitet gør ikke bare træningsmaskinen mere robust, men forlænger som regel også dens levetid, da den kan holde til en større belastning. Dette gælder især godt brugte motionscykler, der anvendes hyppigt af tunge og/eller stærke motionister. Til forskel fra for eksempel en crosstrainer er robuste, mere stabile træningscykler normalt ikke meget større end billigere og mindre stabile modeller.

Miljobild DesignDesign

En træningsmaskines æstetiske design må ikke påvirke dens funktionalitet, i hvert fald ikke negativt. Designet opleves alligevel af mange som vigtigt, da motionscyklen ofte står fremme i hjemmet og næsten bliver en del af interiøret. De fleste vil gerne have et pænt indrettet hjem, og derfor er det vigtigt, at motionscyklen ser flot ud, eller i det mindste ikke er iøjnefaldende grim. Hvis man vælger kun at sætte motionscyklen frem, når man skal træne, og derefter stiller den væk igen, er designet naturligvis mindre vigtigt.

Display

En motionscykel har normalt et display, hvor man kan aflæse oplysninger om sin træning, og hvor man kan WinTech Display 125x150regulere de forskellige funktioner i træningscomputeren. Et godt display må også gerne have en visualisering over træningen i form af søjler eller lignende, hvor man kan se den tilbagelagte distance, hvor kraftig modstanden er osv. Træningscomputeren skal naturligvis være let at finde rundt på, så den kan komme til sin ret. Fordelen ved enkle træningscomputere med enkle funktioner er, at de lettere kan gøres brugervenlige, da brugeren ikke har så mange valgmuligheder. For avancerede træningscomputere er det derimod ekstra vigtigt, at producenten virkelig har gennemtænkt menusystemet, så brugeren ikke farer vild blandt alle funktionerne.

Garanti

En motionscykel koster normalt flere tusind kroner, og det er mange penge for de fleste. Derfor er det vigtigt at kunne stole på, at cyklen kan holde i flere år. Motionscykler kan gå i stykker ligesom andre produkter. Det kan for eksempel være et "mandagseksemplar" eller måske en ukendt konstruktionsfejl. I så fald er det vigtigt, at man har en garanti, så man kan få cyklen repareret eller måske endda få den erstattet. I Danmark yder købeloven en rimelig beskyttelse, men producenterne skal helst yde en endnu mere generøs garanti. Den garantiperiode en producent (eller forhandler) tør give på en motionscykel, kan være et fingerpeg om, hvor stor tillid producenten/forhandleren har til kvaliteten på sit eget produkt. Hvis garantiperioden er lang, måske 3 år, har man sandsynligvis stor tiltro til motionscyklens byggekvalitet. Er garantitiden kortere, kan man have mistanke om, at producenten/forhandleren ikke har nær så stor selvtillid.

Billigere motionscykler kan ofte også have lange garantiperioder, hvilket selvfølgelig er en god ting. Men husk, at man som kunde i tilfælde af en reklamation ofte selv skal dække transportomkostningerne til reparationsstedet. Det kan blive en dyr affære, hvis man ikke har bil eller bor langt fra det nærmeste servicecenter, og for eksempel er nødt til at sende motionscyklen med posten.

Lydniveau

Motionscyklen hører sammen med crosstraineren til de mere støjsvage træningsmaskiner. Og det er nok godt det samme, da motionscykelbrugere ofte gerne vil høre musik eller se tv, mens de træner. En fordel ved motionscyklen er, at også billigere modeller for det meste er relativt støjsvage. Udover irriterende støj er der en grund mere til, at en motionscykel ikke bør knirke. I lighed med andre mekaniske konstruktioner er knirkelyde et tegn på høj friktion, og høj friktion medfører høj slitage. Hvis motionscyklen begynder at klage, kræver den samme medicin som en almindelig cykel: olie på kæden.

Modstand

En motionscykel har enten en elektromagnetisk eller en permanentmagnetisk modstand. Elektromagnetisk modstand forkortes ofte EMS, hvilket står for Electro Magnetic Suspension – oversat til dansk, elektromagnetisk ophæng. Denne form for modstand er langt bedre end en permanentmagnetiskt, da holdbarheden er meget længere takket være, at den ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op. Permanentmagnetiske modstande er derimod billigere at fremstille, og de er derfor populære hos producenterne, da de på den måde kan holde salgsprisen nede. Permanentmagnetiske modstande dominerer i lavprisklassen og er almindelige i mellemklassen, mens man finder elektromagnetiske modstande i premiumklassen.

Størrelse

Motionscyklen er sandsynligvis den mindst pladskrævende af de almindeligste former for træningsmaskiner. Det er muligvis også den træningsmaskine, hvor størrelsesforskellen er mindst mellem dyre og billige modeller. Selvom motionscyklen ofte er mindre pladskrævende end for eksempel et løbebånd, kan den som regel ikke klappes sammen. Derimod kan de fleste motionscykler flyttes og er udstyret med transporthjul.

+ Vis også udgåede produkter

Schwinn 170i

Moderne motionscykel med praktiske finesser og en skøn træningscomputer


Prisklasse: Mellem Svinghjul: 6 kg Display: to blå, baggrundsbelyste LCD-vinduer Træningsprogrammer: 39 stk. Farve: blå Modstandsniveauer: 25 st Maskinvækt: 29 kg Maks. brugervægt: 136 kg Mål (LxBxH): 105x54x141 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Garanti: 2 år (hjemmebrug)

Schwinn 170i

Schwinn 170i er en flot og moderne motionscykel i mellemklassen. 170i er nem at indstille, så du hurtigt kan komme i gang med din træning. Træningscomputeren virker moderne og er æstetisk tiltalende med nogle praktiske finesser. Der er f.eks. støtte til en tablet, hvilket er standard på de fleste modeller. Forskellen er, at på 170i kan du stadigvæk læse vigtige træningsoplysninger, samtidig med at du kigger på din tablet. Det synes vi, er et stort plus. Under svedige og frem for alt varme træningspas kan du blive kølet af en justerbar blæser med tre forskellige styrker. Under styret sidder der en flaskeholder, og den er placeret, så nu nemt kan nå din vandflaske under træningen. Styret kan ikke justeres i højden, men det kan vinkles, hvilket forbedrer muligheden for at få netop den ønskede position. Specialdesignede armstøtter gør det også lettere at opnå en mere liggende position. Sadlen kan justeres både lodret og vandret, hvilket muliggør en bedre træningsstilling for motionisten, uanset højden. Man skal dog stramme justeringsskruen hårdt, hvis sadlen ikke skal opleves som noget ustabil. Det kan muligvis være svært for personer med ringe styrke i hænderne. 170i har kraftige og funktionelle transporthjul, der gør det let at flytte cyklen. Manualen er på engelsk, og monteringsanvisningerne er tydeligere end gennemsnittet. Det moderne design og de smarte funktioner til en meget konkurrencedygtig pris gør Schwinn 170i meget prisgunstig.

 • Flot design, gennemtænkte finesser, ergonomisk
 • Ret vanskelig sadeljustering, kun engelsk brugsanvisning

4.5Abilica ProSpin XP


Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lod- & vandret | Styr: Lodret Maskinvækt: 76 kg Transporthjul: Ja Garanti: 1 år Maks personvægt: 150 kg Dimensioner (LxBxH): 136x51x114 cm Type: Spinningcykel Svinghjulsmasse: 30 kg

Abilica ProSpin XP 250x350

Abilica ProSpin XP er en dyr spinningcykel i prof-klassen med et eksklusivt og stilrent design. Cyklen har en meget robust og stabil konstruktion, hvilket straks bliver tydeligt ved brug. Dette indebærer uundgåeligt en høj maskinvægt, men cyklen er dog overraskende let at flytte takket være de udmærkede transporthjul. Sadlen er tilstrækkelig hård, og styret har håndtag med et materiale, der giver et meget godt greb. Både saddel og styr kan justeres både lodret og vandret, hvilket gøres trinløst og nemt. Styrets udformning giver mulighed for forskellige håndtag, og gør det nemt at finde korrekte og skånende positioner. Denne indstilling garanterer, at både høje og lave brugere kan finde en god træningsstilling. Svighjulet er øget meget pålideligt og giver en modstand, som meget realistisk efterligner kørsel op ad bakke. Derudover giver bremsematerialet en meget ”behagelig” modstand.

 • Meget robust, let at justere, udmærket modstand, flot design
 • Høj maskinvægt

Udvalgte priser:

Abilica Winmag

Tegnebogsskånsom motionscykel med lav vægt, der er let at flytte omkring


Display: LCD Antal Træningsprogram: 6 st Modstandsniveauer: 8 st Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 40,5 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (tilbehør) Garanti: 1 år Maks personvægt: 140 kg Dimensioner (LxBxH): 110x54x133 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 7 kg

Abilica Winmag

Abilica Winmag er en ergometer-motionscykel i budgetklassen og Abilicas basismodel. Svinghjulet på 7 kg og træningscomputeren er helt på linje med, hvad man kan forvente med hensyn til prisen. Der er ikke mange træningsprogrammer og modstandsniveauer, men de er veltilpassede og fungerer for den gennemsnitslige motionist. Maskinvægten er meget lav, hvilket gør Winmag meget nem at flytte. Den maksimale brugervægt er imidlertid mere generøs end gennemsnittet for motionscykler i budgetklassen. Sadlen er behagelig og kan justeres både lodret og vandret for en bedre siddestilling. Så længe man ikke er lavere end 160 cm. Pedalerne er dog for små til fødder, der bruger over størrelse 45 i sko. Alt i alt er Winmag et skoleeksempel på, hvad man kan forvente af en god motionscykel i budgetklassen.

 • Tegnebogsvenlig pris, lav vægt og nem at flytte
 • Ikke justerbar for meget lave brugere

Christopeit Sport EM3

Letjusteret motionscykel med lav pris, lækkert greb på styret og pulsmåler


Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 8 Display: Type: LCD Farve: Monokrom | Størrelse: 5,5 tommer Antal Træningsprogram: 24 stk Modstandsniveauer: 24 stk Maskinvækt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 110x52x148 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 3 år Type: Motionscykel Indstilling: Sæde: Lod- og vandret Sæde: Lod- og vandret Styr: Hældning Digital brugsanvisning: PDF

Christopeit EM3

EM3 fra tyske Christopeit Sport er en prispresset motionscykel i lavprisklassen. Designmæssigt er EM3 ikke nogen skønhed, men i betragtning af at den er blandt de billigste modeller i testen, giver EM3 unægtelig valuta for pengene. Svinghjul, antal træningsprogrammer og modstandsniveauer er alle godkendte. Desuden kan sadlen indstilles både lod- og vandret for at opnå den bedste træningsstilling. Styret kan ikke indstilles vandret eller lodret, men kan derimod vinkles og har desuden indbygget pulsmåler. Derudover er styret blødt og behageligt at læne sig mod under træningen. Træningscomputeren er en billigere type, hvilket er rimeligt i betragtning af prisen. Den er ikke særlig intuitiv, men samtidig tilstrækkeligt enkel til, at den er let at bruge, når man først har lært den at kende. Displayet har ikke baggrundsbelysning, så det er svært at bruge træningscomputeren i et uoplyst rum, for eksempel foran fjernsynet. Brugsanvisningen er ganske vist detaljeret, men fås kun på engelsk og tysk.

 • Meget lav pris, lækkert styr, pulsmåler
 • Mindre intuitiv træningscomputer, ingen dansk brugsanvisning

Udvalgte priser:

Master Fitness B4140


Prisklasse: Mellan Display: LCD Antal Træningsprogram: 12 st Modstandsniveauer: 16 st Sædejustering: Vandret Maskinvækt: 36 kg Maks. brugervægt: 110 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 2 år Dimensioner (LxBxH): 103x50x136 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 9 kg 

Master Fitness B4140

Master Fitness B4140 er en ergometer-motionscykel, som prismæssigt ligger i den øverste del af budgetklassen. B4140 har fået en tiltrængt ansigtsløftning med et lidt mere moderne udseende, selvom grundmaskinen er den samme. Der kan dog stadig findes eksempler på den gullige, kedelige version i handlen. Sadlen kan justeres både lodret og vandret og styret lodret samt i vinkel. Svinghjulet har en god vægt, hvilket burde give et jævnt og fint glid, men vores testere syntes dog, at cyklen føltes lidt ”træg”. Den opdaterede træningscomputer er nemt at navigere rundt i og har flere træningsprogrammer, herunder kropsfedtmåler, recovery-test samt mulighed for trådløs pulsmåling, hvis man køber et brystbælte. Kraftigt overvægtige bør være opmærksomme på, at B4140 har en begrænset maksimal brugervægt.

 • Brugervenlig træningscomputer med mange træningsprogrammer, nyt design
 • Lidt ”trægt” glid, begrænset maksimal brugervægt

Master Fitness B430

Robust og stabil motionscykel med unikt design, perfekt til rehabilitering


Prisklasse: Proffs Display: Baggrundsbelyst LCD Antal Træningsprogram: 16 st Modstandsniveauer: 16 st Sædejustering: Säte: Lod- og vandret, Maskinvækt: 49 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 2 år Maks personvægt: 135 kg Dimensioner (LxBxH): 115x57x142 Styr: Nej Svinghjulsmasse: 7 kg 

Master Fitness B430

Master Fitness B430 er en ergometer-motionscykel i mellemklassen med et lidt anderledes design. Styret er ikke justerbart, men vi syntes dog, at det har en behagelig hældning. Derimod kan sadlen justeres både lodret og vandret. Vi oplevede B430 som meget solid og stabil, hvilket en pålidelig maksimal brugervægt kan bevidne. Testerne syntes også, at B430 har en pålidelig og god modstand. Træningscomputeren er relativt veludstyret med pulsmåler og mulighed for trådløs pulsmåling. Ulempen for den avancerede træningscomputer er imidlertid, at den i begyndelsen er temmelig svær at forstå. Man bør derfor bruge lidt tid på at lære menusystemet rigtigt for at få den bedste mulige brug ud af den. B430 er perfekt som en genoptræningscykel.

 • Meget robust og stabil, perfekt til genoptræning
 • Lidt indviklet træningscomputer
Del testen