Multimaskine bedst i test

Multimaskine

Et multigym er såvel klassisk som populær træningsmaskine, der har fået sit navn på grund af sin multifunktionalitet, der indebærer, at man kan udføre flere forskellige typer af styrketræningsøvelser på den samme maskine. Multigym er faktisk blevet et så populært indslag til træning i hjemmet, at ordene multigym og hjemmegym stort set er blevet synonyme. 

Fordele ved multigym

Multigymmet har flere fordele, der gør det ekstra velegnet til styrketræning i hjemmet.

 • Udnyttelse af pladsen: Plads er ofte den mest begrænsende faktor for dem, der vil lave et træningslokale derhjemme. Multigymmet er meget pladsbesparende, da det muliggør flere forskellige styrketræningsøvelser på den samme maskine.

 • Omkostningsbesparende: Eftersom et multigym anvender den samme stålramme til en række øvelser, koster det mindre at fremstille og distribuere end flere forskellige styrketræningsmaskiner ville gøre. Derfor er det billigere at købe et multigym end flere forskellige styrketræningsmaskiner.

 • Høj sikkerhed: Et korrekt konstrueret multigym er meget sikkert, både at anvende og at have stående i hjemmet. Multigym er sikrere end frie vægte, hvis man træner alene, da man kan presse sig hårdere uden at have en buddy til at hjælpe. Desuden er risikoen mindre for forkerte bevægelser med et multigym, da træningsbevægelserne er mere styrede. Sammenlignet med frie vægte er risikoen betydeligt mindre for, at uvedkommende kommer til side på et multigym. Beskyttelsespladerne omkring multigymmets vægtmagasin gør det vanskeligt at få fingre og andet i klemme, hvilket er ekstra vigtigt, hvis børn opholder sig i træningslokalet.

Udover disse egenskaber har multigymmet yderligere en vigtig fordel til fælles med alle andre former for hjemmegym.

 • Tilgængelighed: Et hjemmegym findes per definition i hjemmet, så man slipper for at bruge tid på transport til og fra et motionscenter. Det frigør tid til andre formål – for eksempel at træne mere – og gør det lettere i det hele taget at få tid til at træne. Et hjemmegym lukker heller aldrig, og kan kan derfor træne, når man kan og vil. Hjemmegymmet har heller ingen myldretid med tilhørende køer, såfremt der ikke er andre familiemedlemmer, der skal træne samtidig selvfølgelig. Mange multigym kan dog anvendes af 2-3 brugere samtidig, så dette er også muligt at undgå.

Bedste multigym 2016

I denne købsguide sammenligner vi to gode multigym til prisen fra Titan Fitness og Adidas.


Produkter i testen

Inspire Fitness Bodylift 1

Multigym i høj kvalitet med innovativ, vægtløs modstand


Prisklasse: Premium Vægtmagasin: Egen kropsvægt Hynder: 2 stk. Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 Maskinvægt: 92 kg Maksimal brugervægt: 136 kg Mål (LxBxH): 135x105x204 cm Inkluderet tilbehør: Korttrækshåndtag

Inspire Fitness BodyLift 1 (BL1) er et kvalitetsmultigym, hvor udøveren benytter sin egen kropsvægt som modstand i stedet for et magasin med vægte. Denne nyskabelse har flere fordele, herunder en lav maskinvægt og en støjsvag, fleksibel træning med en behagelig blødhed i modstanden. Fraværet af vægte mindsker desuden risikoen for at komme i klemme, ikke mindst for nysgerrige børn. Det er nemt at regulere modstanden – med en hånd – fra 10 % til 150 % af kropsvægten, og den maksimale modstand er faktisk rigeligt stor, selv for rigtig veltrænede personer. BL 1 giver mulighed for et stort antal øvelser for hele kroppen. Den leveres med en udførlig brugsanvisning og en planche, hvor øvelserne præsenteres tydeligt. Noget som er værdifuldt for nybegyndere. Derudover er der en gratis app med øvelsesanvisninger, men denne er desværre ustabil. I stort set alle øvelser bliver multigymmets maksimumshøjde ca. 10 cm højere end angivet i specifikationerne, men det er stadigvæk lavt nok til de fleste kældere. Multigymmet skal desuden stå ca. 20 cm fra væggen ved øvelsen siddende roning, fordi trækstangen går denne længde bagud.

Dette bør imidlertid ikke være noget problem, da BL 1 takket være sin lave maskinvægt er let at flytte omkring. En trinløs justering af sædet havde været at foretrække for at kunne placere sig optimalt i maskinen. Inspire Fitness' maskiner har generelt en høj byggekvalitet, og det er også tilfældet med BL 1. Den er både eksklusiv og gedigent med udsøgte materialevalg, fint metalarbejde og lækre hynder. Den eneste undtagelse er sædet, der føles en smule ustabilt uden belastning, men man bemærker det heldigvis ikke under selve træningen. Inspire Fitness er et premiummærke og normalt er deres multigym' prissat efter det. BL 1 er dog i øjeblikket kraftigt nedsat og derfor også meget prisgunstigt. + Innovativ og kraftig modstand, lav maskinvægt, udførlig brugsanvisning - Ikke trinløs justering af sædet, ustabil app

 • Innovativ og kraftig modstand, lav maskinvægt, udførlig brugsanvisning
 • Ikke trinløs justering af sædet, ustabil app
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Inspire Fitness M1


Prisklasse: Pro Vægtmagasin: 68 kg Hynder: 2 stk. Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24+ stk. Medfølgende greb: 6 stk. Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 174 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 188x87x214 cm Medfølgende tilbehør: 6 stk. D-håndtag: 1 stk. fodmanchet

Inspire Fitness M1 er et innovativt hjemme-gym, der videreudvikler det traditionelle multigym ved at muliggøre en mere funktionel træning. Til forskel fra traditionelle multigym med faste trækstænger, så er M1 nemlig udstyret med fleksible håndtag og drejelige swivel-led. Det gør, at man med blot seks trækpunkter kan udføre et utal af varianter af gymmets forskellige standardøvelser. Dermed undgår man den fikserede træning fra det traditionelle gym, som kroppen ikke har lige så stor gavn af i hverdagen, og som kan give ubalance i muskulaturen. Konstruktionen muliggør også træning af en side ad gangen samt skiftevise øvelser. Inspire Fitness er et premium-mærke, der forbindes med træningsmaskiner af høj kvalitet, og M1 er ingen undtagelse. Designet er flot, og konstruktionen er stabil, pladseffektiv og robust med udmærkede materialevalg. Ikke mindst siddehynderne, der er både behagelige og slidstærke. Kablerne er føjelige og kan trækkes langt ud, hvilket giver flere trækvinkler. Vægtene følger med smidigt, blødt og lydløst i alle øvelser. Det er faktisk svært ikke at føle sig forkælet af muligheden for selv at vælge bevægelsesretningen. Det er nok at flytte vinklen nogle grader, så belaster træningen en anden del af musklen, så M1 også er velegnet til genoptræningsøvelser. 

Även om M1 möjliggör en stor övnings-variation är det fortfarande lätt att använda för standard-övningar av överkroppen. För ben och stuss krävs dock mer teknik än för en vanlig benpress eller bencurl. Den inkluderade träningsplanschen är föredömligt tydlig och visar 24 olika övningar, samt tipsar om hur du kan lägga upp din träning. Det finns dessutom instruktionsvideos på Youtube. Sitsen är aningen ostadig när den inte belastas, men som väl är försvinner ostadigheten under själva träningen. Ryggstödet går enkelt att fälla ner och ger då en helt plan träningsbänk, vilket möjliggör både sittande och liggande övningar. Montageinstruktionen är ovanligt detaljerad.

 • Usædvanligt mange øvelsesmuligheder, funktionel træning, føjelig modstand, høj kvalitet
 • Relativt tekniske underkropsøvelser
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Inspire Fitness M2

Traditionel og funktionel styrketræning i samme multigym i høj kvalitet


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Vægtmagasin: 73 kg Hynder: 3 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk. med vejledning Medfølgende greb: 10 stk. Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 165 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 180x100x198 cm Medfølgende tilbehør: 1 stk. lats-stang, 1 stk. bicepshåndtag og 3 stk. fleksible håndtag

Bedste pris hos:

Inspire Fitness M2 er et multigym i premiumklassen, hvor brugeren opmuntres til at kombinere funktionel træning med den traditionelle variant med faste håndtag. Det giver mulighed for stor variation og kan løfte din træning op på et nyt niveau. Hvis I derudover er flere, der har planer om at anvende multigym'et, kan det være et stort plus, at det kan anvendes til begge disse former for styrketræning. I lighed med andre multigyms fra Inspire Fitness er M2 kendetegnet ved eksklusive materialevalg, et gennemtænkt design og praktisk tilbehør. Hynderne er forførende behagelige og kan tages af, så de er lette at vaske eller skifte ud, hvis de mod forventning skulle gå i stykker. Endvidere medfølger en planche med tydelige øvelsesanvisninger for samtlige muskelgrupper. Sædets højde justeres nemt med en metalpal.
 

Ryglænet kan hældes, men desværre ikke skubbes frem og tilbage, hvilket oftere havde givet en optimal siddestilling. M2 kræver lidt mere plads i siden end sin billigere søstermodel, Inspire Fitness M1. For eksempel er det nødvendigt med godt en meter fri plads til højre ved bicepsøvelser. M2 tilbydes samtidig betydeligt bedre træningsmuligheder til for- og bagsiden af lårene. Man skal dog ikke have alt for korte ben, da man så ikke kan få en god position til bencurl-øvelserne. Man kan købe et modul til benpres som tilvalg.

 

Bedste pris hos:
 • Tilbyder både traditionel og funktionel træning, høj byggekvalitet, gode træningsanvisninger
 • Ryglænet kan kun hældes, bencurl-øvelserne passer ikke til korte ben
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Titan Homegym - 100 kg

Kompakt multigym med mange kilo vægte for pengene, yder god modstand


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 stk Maksimal brugervægt: 120 kg Mål (LxBxH): 172x119x205 cm Medfølgende tilbehør: Rygstang, korttrækshåndtag og fodstrop Lydniveau: Middel

Bedste pris hos:


Titan Homegym 100 kg er et afskrællet multigym, der giver bemærkelsesværdigt mange kilo vægte for pengene. Normalt koster et multigym med 100 kg vægte nemlig det dobbelte. Det kommer næppe som en overraskelse, at en så lav pris medfører visse kompromisser, når det gælder byggekvalitet og funktionalitet. Vægtenes præcision kunne for eksempel have været bedre, og hvis man kører med kun en vægt på, så rammer stangen nemt vægtmagasinet, hvis den ikke rammer helt lige ned i hullet. Derudover har vægtene tendens til enten at blive lidt slappe eller spændt ved brystøvelser. Denne problematik er imidlertid også meget almindelig på betydeligt dyrere multigym. Titan Homegym 100 kg leveres med tre forskellige greb: Bred trækstang, kort trækstang og fodstrop. De kan bruges til at udføre en række forskellige øvelser for at træne forskellige muskelgrupper. Der er dog visse mangler i funktionerne. Hvis man for eksempel kører biceps helt forfra, bliver maskinen nemt løftet. Ser man bort fra denne akilleshæl, er konstruktionen stabil. Sædet kan heller ikke indstilles ret højt, så det vanskeliggør benløft for personer over ca. 180 cm. Desuden er "håndtagene" til brystøvelser for brede til den gennemsnitlige bruger, og ryglænet kan ikke hældes bagud. Trækstængerne fungerer derimod godt til både ryg- og tricepsøvelser. Vægtmagasinbeskyttelsen yder en grundlæggende sikkerhed, men afskærmer ikke vægtene fuldstændig fra f.eks. nysgerrige børnefingre. Vægtene har ingen vægtangivelser. Multigymmet er kompakt, hvilket gør det lettere at placere. Titan Homegym 100 kg har unægtelig sine funktionsmæssige skavanker, men er alligevel et alternativ, der virkelig giver værdi for pengene, hvis man arbejder med et lavt budget og først og fremmest ønsker et multigym, der kan give ordentlig modstand.

Bedste pris hos:
 • Mange kilo vægte for pengene, kompakt
 • Manglefuld vægtpræcision, visse funktionelle skavanker
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Adidas Homegym - 100 kg

Flot designet multigym med høj maks. vægt og mange mulige øvelser


Prisklasse: Mellem Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 3 stk. Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 stk Maskinvægt: - kg Maksimal brugervægt: 135 kg Mål (LxBxH): 183x105x212 cm Medfølgende tilbehør: Lats-stang, korttrækshåndtag, fodmanchet Lydniveau: Middel

Adidas forbinder de fleste nok med tøj, men de sælger faktisk også en del træningsudstyr. Dette omfatter multigym'et Adidas Homegym – 100 kg. Dette er den højeste vægt på markedet og noget over standardvægten for vægtmagasiner, der er 90 kg. Derved er der mulighed for en meget kraftig maksimumsmodstand, der er tilstrækkelig for langt de fleste. Konstruktionen er stabil og står fast, når den belastes fra forskellige retninger. Multigym'et muliggør øvelser, der grundlæggende dækker alle de store muskelgrupper. Det omfatter for eksempel knøstrækning, preacher curl, bryst- og skulderpres og pec fly. Maskindelenes præcision er, som man kan forvente i mellemprisklassen. Selvom præcisionen er bedre end på lavprismodeller, så er den stadig ikke lige så nøjagtig som på premiummodeller. Dette giver sig hovedsagelig til kende ved, at kablerne har tendens til at slække lidt i begyndelsen af trækket. Det medfører, at træningsbevægelsen ikke bliver så fuldstændig, som den kunne have været. Multigym'ets design er smagfuldt sort og passer godt ind i Adidas' formsprog. Vægtmagasinbeskyttelsen dækker ikke 100 procent, men yder overordnet en god beskyttelse mod klemskader. Prismæssigt ligger Adidas Homegym i mellemklassen, hvilket stemmer nogenlunde overens med ydeevnen. Det er vores indtryk, at man betaler en del ekstra for varemærket Adidas.

 • Flot design, høj maksimumsvægt, muliggør mange øvelser
 • Lidt høj prissætning
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5

Del testen