Øjencreme

Creme, serum, gel og roll on – i dag fås øjencremer i en række forskellige varianter til både mænd og kvinder. Der findes også cremer til forskellige slags formål, for eksempel til ung hud, moden hud eller til at modvirke mørke ringe og poser under øjnene. Ofte er cremen plejende og fugtgivende, men uden at være fedtet, fordi den ellers kan påvirke påføring af makeup. Øjencremer indeholder mindre molekyler end almindelig ansigtscreme. Fordi porerne omkring øjnene er små, kan de lettere optage og gøre brug af disse molekyler. Hvis man anvender en almindelig ansigtscreme eller bodylotion, lægger den sig som en hinde omkring øjet og kan medføre, at man får irriterede eller hævede øjne. Den forkerte produkttype omkring øjnene kan medføre forskellige former for hudproblemer, for eksempel milier, talgkugler der sætter sig fast i porerne, forårsager hvide prikker.

Øjencremer er beregnet til at modvirke hudens synlige ældningstegn og give anti age-egenskaber. Det gør de ved at udglatte rynker, give en opstrammende effekt, mindske mørke rande og dæmpe hævelse. Du ser helt enkelt lidt kvikkere og friskere ud. Cremerne indeholder flere forskellige ingredienser for at opnå disse resultater. Blandt de almindeligste er vitamin K, som modvirker mørke rande, og antioxidanter for at give ekstra beskyttelse. I de fleste cremer er der også en ingrediens, der giver fugt og beroliger huden, for eksempel aloe vera. For personer med meget trætte og kraftigt hævede øjne anbefales øjencreme, der indeholder koffein, da det både modvirker hævelse og udjævner huden omkring øjet. Plejer man at have hævede øjne, når man vågner, kan man prøve at opbevare cremen i køleskabet. Kulden fra cremen kan ved påføring hjælpe med at dæmpe hævelsen yderligere.

Hvordan anvendes øjencreme?

Øjencreme anvendes oftest om morgenen, inden man starter på dagens strabadser, og om aftenen, inden det er tid til skønhedssøvnen. Visse varemærker har dog cremer, der er udviklet specifikt til brug om natten og som er noget federe. De fleste øjencremer er meget drøje, så man kan nøjes med at anvende en meget lille mængde. Knap en halv lillefingernegl plejer at være nok til begge øjne.

Når du tager øjencreme på, er det vigtigt, at du ikke gnider for hårdt på den sarte hud omkring øjnene. Det er derfor en god idé at tage øjencremen på med ringfingrene, hvor du ikke har lige så mange kræfter som i pege- og langfinger. Så bliver du helt af dig selv mere forsigtig. Dup cremen let omkring øjenbenet, du behøver ikke at trække den ned på øjenlåget, huden suger selv fugtigheden til sig, og hele området omkring øjet får lidt efter lidt den nødvendige creme. Hvis du tager cremen på om morgenen, er det ekstra vigtigt, at du ikke lægger den på øjenlåget, da det kan blive fedtet, hvis du skal tage makeup på.

Hold øje med siden, vi opdaterer denne test i løbet af april!

Del testen