Horetelefoner Daekkende bedst i test

Over-ear Høretelefoner

Vi har testet høretelefoner til daglig allroundbrug. Anmeldelsen er udarbejdet af to musikproducenter, der udpeger de høretelefoner, der er bedst i test inden for to kategorier, dækkende høretelefoner og høretelefoner med bøjle. Deres købsråd for 2014 er Sennheiser Momentum On-Ear og Koss iPorta Pro. Alle modellerne kræver relativt lav effekt og er således velegnede til mobiltelefoner, computere, medieafspillere og bærbare spillekonsoller. De billige modeller, der leveres sammen med din iPhone eller Samsung Galaxy, er i orden, men det er afgjort pengene værd at lægge et par ekstra hundredkronesedler til et nyt par gedigne høretelefoner for at opnå den større, naturligere stereolyd.

I de senere år har de klassiske audio-producenter som f.eks. AKG, Koss og Sennheiser fået konkurrence fra nicheopkomlinge og tøjfirmaer som Skullcandy, WeSC, Urbanears og Beats by Dr. Dre. De har forandret og udvidet markedet med nytænkning, så høretelefoner nu ikke kun er beregnede til at lytte på musik, men også er et designprodukt, accessory og fashion statement. Det nye marked for street-høretelefoner er en god ting, for både HiFi-audiofile og modebevidste får nu mulighed for at opleve den større og mere naturlige lyd, man får ved at købe et par høretelefoner, der dækker øret, sammenlignet med en in-ear-model.

Forskellen på åbne og lukkede høretelefoner

Åbne høretelefoner spiller både med luften inden og uden for membranen, hvilket bidrager til en naturlig, åben og luftig lyd. På den anden side kommer der mere lyd både ud til og ind fra omgivelserne igennem høretelefonernes bagside. Lukkede høretelefoner fungerer i princippet som en højttaler med et tæt kabinet, når de trykkes mod øret. Teknikken skaber en velafbalanceret og transparent stereolyd med god basgengivelse, samtidig med at den lukker mindre lyd ud og ind. I denne test er Sennheiser PX100 II/IIi, Koss iPorta pro og WeSC Oboe åbne modeller, mens de øvrige er lukkede.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2015 DK.png

Sennheiser Momentum On-Ear

Stilrent designede høretelefoner med fantastisk lydkvalitet og udskifteligt lydkabel


Bedste pris hos:

Bedste pris hos:

Street-høretelefoner er vanvittig populære, men deres seje ydre skjuler ofte en middelmådig lydkvalitet. Derfor er de blevet underkendt af musikalske feinschmeckere – indtil nu. Med Momentum On-Ear viser tyske Sennheiser, at man ikke længere er nødt til at vælge mellem bærbart, trendy design og høj lydkvalitet. Disse høretelefoner har nemlig en forbilledlig lyd med et klart og meget velafbalanceret lydbillede. Bassen er potent, men til forskel fra de fleste konkurrerende street-høretelefoner – for eksempel Beats – så er bassen hele tiden under kontrol og drukner ikke de lysere toner. Designet er stilrent, og høretelefonerne fås i en række trendy farver. Byggekvaliteten er meget høj med robuste bøjler i rustfrit stål og lydkabel, der kan udskiftes. Da dette er On-Ear-høretelefoner, er afskærmningen fra omgivende lyd er begrænset. Høretelefonerne varmer, men i den kolde del af året, bliver det nok positivt. Den endelige karakter bliver derfor helt i top, og Sennheiser Momentum On-Ear udpeges til bedst i test.

 • Forbilledlig lydkvalitet, stilrent design, høj byggekvalitet, lydkabel kan udskiftes
 • Begrænset lydafskærmning, lidt varme om sommeren
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Jabra Evolve 75

Mageløs lydkvalitet møder meget god støjreduktion


Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv/passiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (USB) Rækkevidde: 30 meter (målt) Headset: Ja (med mikrofonarm) Batteritid: 30 h Vægt: 177 g Øvrigt: Ladesokkel

Jabra Evolve 75 bliver bedst i test, da de kombinerer meget god lyd, lækkert design og imponerende støjreduktion.Støjreduktionen fjerner stort set alt uden at forringe lydkvaliteten nævneværdigt. Selv som mobilt headset leverer disse højretelefoner hele vejen, med uovertruffen lydkvalitet i begge ender af samtalen. Der er ikke mindste antydning af artefakter eller forvrængning. Og der er en ting mere, der taler for disse høretelefoner som headset, nemlig deres fantastiske rækkevidde. I vores indendørstest kunne vi ikke kun gå de krævede 10 meter for et godkendt resultat, vi måtte ud i opgangen og lidt mere end en etage ned, inden signalet så meget som begyndte at knirke. Den angivne rækkevidde er 30 meter, og det passer. Hvis man skal sætte fingeren på en mangel, er det nok at knapperne kan være lidt svære at finde på kopperne, men det er på den anden side nærmere en vanesag.

Jabra Evolve 75 har et forholdsvis anonymt udseende. De er bestemt ikke grimme, de har bare et enklere design end de fleste andre produkter i dette segment. De har også forholdsvis små kopper. Det gør, at de sidder utrolig behageligt, uden at de klemmer eller gnaver nogen steder. Det burde rimeligvis medføre en dårligere lyd end høretelefoner med større kopper er i stand til. Men her forbløffer Jabra virkelig. Evolve 75 tilbyder nemlig en enorm lytteoplevelse af den type, som man primært forbinder med større kopper. Vi føler os virkelig omgivet af lyden. Diskanten er ekstremt veldefineret, og bassen har en virkelig imponerende spændstighed. Mellemregisteret er muligvis en smule tilbageholdende, men det føles mere som en tanke end en mangel, da det giver en behagelig lyd. Desuden medfølger en fin ladesokkel, der kan sluttes til en USB-port.

 • Vidunderlig lydkvalitet, lækker pasform, god handsfree-ydeevne, god støjreduktion
 • Kedeligt udseende, lidt malplacerede knapper
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Bose QC35

Imponerende lyd og fantastisk støjreduktion


Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Headset: Ja Batteritid: 20 h Vægt: 234 g Øvrigt: NFC, FM-radio, vendbare kopper

Bose QC35 har næsten ingen mangler at bemærke, det må vi indrømme, et par over ear-høretelefoner i denne prisklasse bliver simpelthen ikke meget bedre. Høretelefonerne har exceptionelt god støjreduktion. Alle de mest irriterende frekvenser holdes effektivt ude af modsignalet. Lydkvaliteten er også superb. Bose har forstærket basfrekvenserne lidt, hvilket giver en spændstig men ikke overdrevet bas. Detaljegengivelsen er virkelig imponerende og diskanten velbalanceret. Selvfølgelig kan man finde høretelefoner med lidt finere opløsning i de højeste frekvenser, men så må man også et par trin længere op prismæssigt. For en normal musikforbruger, ja tilmed for en kræsen musikforbruger, er det ikke noget man lægger mærke til. De mest hærdede hifi-nørder reagerer nok, men ville de overhovedet ville være interesserede i trådløse hovedtelefoner med støjreduktion i første omgang?

QC35 fungerer også glimrende som handsfree-høretelefoner, og kombineret med støjreduktionen giver de faktisk en bemærkelsesværdigt god telefoni-oplevelse. Vi hører helt enkelt ting, vi ellers ikke hører, og det føles næsten som om, at vi står lige ved siden af den vi taler med. Vi har ikke oplevet problemer med bluetoothsignalet, før vi er kommet godt ti meter væk fra vores tilkoblede smartphone. Som prikken over i'et er høretelefonerne desuden utrolig bekvemme. Bøjlen mærker man næsten ikke, og kopperne hviler så blødt mod hovedet, at vi næsten glemmer, at vi har dem på. En varm dag kan de selvfølgelig blive varme, men det må man nok finde sig i, hvis det skal være rigtig bekvemt. Hvis man ikke vil lægge flere tusind kroner for et par høretelefoner, skal man ikke prøve et par QC35. Når man først har prøvet dem, er det nemlig svært at vælge et andet alternativ.

 • Lyder godt, sidder dejligt, støjreduktion i verdensklasse
 • Pebret pris
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

AKG K 518 LE

Prisgunstige høretelefoner med vild lyd og naturlig støjreduktion


AKG K 518 LE har en kortere ledning end AKG K 518 DJ og er derfor mere velegnet til mobiltelefoner. Lyden er kraftfuld og kontrolleret med en distinkt bas, der samtidig lader resten af lydbilledet komme til udtryk. Det giver en komplet lydbillede med både rummelighed og nærhed. Høretelefonerne sidder tæt til ørerne, hvilket afskærmer omgivelserne og gør dem perfekte til busturen. Byggekvaliteten er høj med godt materialevalg og bøjelighed i tre aksler. Bedst i test blandt de dækende høretelefoner.

 • Billige, imponerende lyd, naturligt støjreducerende, kan foldes helt sammen
 • Hvis man har et stort hoved, kan de sidde for stramt, når man har lyttet i en times tid
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Koss iPorta Pro

Høretelefoner til enhver situation, både løb og iPhone, har livstidsgaranti


Dette er egentlig de samme høretelefoner som den hyldede Koss Porta Pro, men Koss iPorta Pro har også en håndfri-mikrofon til iPhone på ledningen. De leverer en forbløffende stor lyd i forhold til størrelse og pris. Lydbilledet er luftigt og transparent, samtidig med at bassen er distinkt uden at være påtrængende. Høretelefonerne kan derfor både spille tung og akustisk musik. Komforten er helt i orden, og høretelefonerne kan reguleres både i højden og i hårdhed mod ørerne. Livstidsgaranti!

 • Duer til det hele: løb, shoppingturen eller iPhone-headset, naturlig lyd, livstidsgaranti
 • Lidt skrøbelig konstruktion og tynde, filtrede ledninger
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

AKG N60NC

Imponerende lyd og støjreduktion i kompakt format


Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.0 aptX), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Frekvensomfang: 10-22.000 Hz Impedans: 32 ohm Headset: Ja Batteritid: 15 h (støjreduktion og trådløs) 30 h (ANC) Vægt: 150 g Øvrigt: Kan klappes sammen

AKG N60NC er et par høretelefiner, der nærmest oser af kvalitet over hele linjen, lige fra lydbilledet til støjreduktionen. Lydkvaliteten er direkte fantastisk, på det område matcher de faktisk mange dyrere høretelefoner. Især imponerer den fine diskant, men også mellemregister og bas er af utroligt høj klasse. Man kan næsten gå ud fra, at lydgengivelsen er ret "ærlig" når man tænker på AKG's studiearv. Selv støjreduktionen er af højeste klasse. Det lykkes med bravur at eliminere påtrængende og støjende frekvenser. Omvendt lukker høretelefonerne en del lyd ud, så omgivelserne kan blive forstyrret, hvis du er typen, der gerne vil skrue op for lydstyrken. Det forstyrrer måske ikke så meget i kollektiv trafik, men hvis du sidder i stillezone på toget, lækker de nok til at andre vil reagere.

AKG N60NC kategoriseres af producenten som høretelefonre, men de har også indbygget mikrofon. Som headset fungerer N60 helt okay. Modtagerne af vores testsamtaler bemærkede, at lyden virkede en smule indelukket, men det var først da vi spurgte, om de oplevede mangler i lyden – ikke spontant. Høretelefonerne er forholdsvis lette af deres størrelse og også ret bekvemme at have på i lang tid. Derudover er de meget kompakte, når de er klappet sammen, hvilket man bestemt ikke må undervurdere. AKG oplyser ikke nogen bluetoothrækkevidde i specifikationerne, men vi kan konstatere, at den først begynder at miste forbindelsen efter cirka ti meter, hvilket er godkendt. Knapper m.v. er intuitivt placeret og er nemme at nå med høretelefonerne på, når man først ved, hvor de sidder.

 • God lydkvalitet, god støjreduktion, meget kompakte klappet sammen
 • Slipper lyd ud, lidt indelukket samtalelyd på modtagersiden
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Sennheiser PX 100-II

Stabile og letanvendte høretelefoner, der giver et nuanceret lydbillede


Bedste pris hos:

Bedste pris hos:

Lydbilledet har en generøs rummelighed og giver god nærhedsfornemmelse. Bas, mellemregister og diskant kommer fuldt til sin ret, og med denne velafvejede balance får man et par rigtig gode allroundhøretelefoner. Komfortmæssigt sidder de ikke lige så behageligt på hovedet som Koss Porta Pro. Konstruktionen føles relativt stabil på trods af bøjledesignet. En af Sennheiser PX100's signaturer er, at de kan foldes helt sammen og nemt kan være i lommen. Høretelefonerne er blandt de mindst effektkrævende i testen, så batteriet i mp3-afspilleren holder længere.

 • Velafvejet, unuanceret lyd, stabile på trods af bøjledesignet, lavt effektbehov
 • Stor lydlækage
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Skullcandy Hesh

Behagelige høretelefoner, der sidder behageligt på både ører og hoved til en lav pris


Bedste pris hos:

Bedste pris hos:

Skullcandy er pionererne inden for cool, designede street-høretelefoner og fås i utallige farver og kombinationer, hvide, pink, behårede, you name it! De store, bløde kapper medvirker til, at høretelefonerne sidder behageligt, men de slipper alligevel lyd både ud og ind. Høretelefonerne leverer en kraftfuld lyd, selvom de forskellige frekvensområder ikke er lige så adskilte, som vi kunne tænke os. Det bidrager til, at lydbilledet mangler rummelighed og nærhed. Høretelefonerne er billige, men materialevalgene føles ret plasticagtige.

 • Billige, sidder behageligt over ørerne og mod hovedet
 • Plasticagtig, umedgørlig og skrøbelig byggekvalitet, uskarp lydkvalitet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Sony MDR-XB950N1

Tunge og heftige med meget dyb bas


Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Headset: Ja Batteritid: 22 h Vægt: 290 g Øvrigt: NFC, kan klappes sammen, app med equalizer

Sony MDR-XB950N1 er et par flotte høretelefoner med rigtig heftig bas. De er også ret store og tunge, men det betyder ofte, at lyden også er utrolig god. At vi tidligere er blevet forkælede med gode Sony-høretelefoner bidrager sikkert til det høje forventninger, men MDR-XB950N1 bliver faktisk lidt af en skuffelse. De lyder ikke dårligt, men dog ikke helt så godt som de burde i denne prisklasse. Der mangler den helt fine luksusdiskant, og mellemregisteret føles en smule tilbageholdende. Det store problem er imidlertid bassen, for trykket fra den virker lidt for højt. Forestil dig så vores overraskelse, når vi prøver at slå ekstrabassen fra for at opdage, at den faktisk allerede er slået fra. Med Bass Effect-knappen trykket ind, er lyden ganske vist meget basfyldt, og havde lyden samtidig været balanceret havde vi sat pris på funktionen, men man kan ikke sige, at lyden er god. Er man derimod ude efter en ekstremt dominerende bas, bliver man nok tilfreds. 

Støjreduktionen i MDR-XB950N1 fungerer rimeligt, men ikke imponerende. Der slipper en hel del lyd igennem. Som headset fungerer højretelefonerne derimod godt. Desuden sidder de behageligt på hovedet, selvom størrelsen kan blive lidt af et problem, hvis man for eksempel vil læne sig mod væggen på flyet eller toget, mens man lytter. De er også ret tunge, hvilket er ærgerligt hvis man for eksempel skal have dem med i håndbagagen, og hvert gram tæller. Rækkevidden passer meget godt med det oplyste, og bluetooth-signalet begynder første at hakke, når vi er kommet godt ti meter væk fra den tilkoblede telefon. Et stort plus for Sonys høretelefoner er deres udseende, især den militærgrønne version, som vores testeksemplar er i.

 • God headsetfunktion, lækker ergonomi
 • Ubalanceret lyd, middelmådig støjreduktion
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

WeSC Maraca

Unikt designede høretelefoner med flotte farver, forlængerledning medfølger


Lyden i WeSC Maraca er relativt åben og klar, selvom mellemregistret til noget musik får en lidt nasal og anstrengt karakter. Bassen er godkendt, men den træder først i karakter, når høretelefonerne sidder virkelig tæt mod øret, hvilket ikke lykkedes for en af testpersonerne. Konstruktionen og designet er nyskabende og cool, så du kommer garanteret til at skille dig ud fra mængden i byen. Høretelefonerne fås i adskillige flotte farvekombinationer, men koster også en del.

 • Forlængerledning medfølger, unikt design med flotte farvevalg
 • Alt for dyre
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Urbanears Plattan

Flot og smart designede høretelefoner i mange forskellige farver, god byggekvalitet


Urbanears Plattan har et flot skandinavisk, rent street-design og håndfri-mikrofon på ledningen. Desværre er lydbilledet fladt og en smule dåseagtig. Hverken diskant eller dyb bas får plads, og lyden mangler derfor rummelighed og nærhed. Ørepuderne kan justeres i højden, men er ret hårde. Derfor slutter de ikke helt tæt mod ørerne, og lydlækagen bliver relativt stor. Som et rent fashion statement er Urbanears dog blandt de mest cool høretelefoner på markedet.

 • Flot, smart design og byggekvalitet, utallige farvemuligheder, mikrofon til mobiltelefoner
 • En ret så tam lydoplevelse
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

WeSC Oboe

Billige høretelefoner med god ledning og holdbar, flot konstruktion


Bedste pris hos:

Bedste pris hos:

WeSC Oboe er billige, populære street-høretelefoner i flotte farver med lækre detaljer. Konstruktionen er let, enkel og holdbar med en rigtig god tekstilledning, der ikke bliver filtret. Lyden er imidlertid ret så unuanceret, ukontrolleret og mangler dynamisk dybde. Derfor bliver lydbilledet lidt dåseagtigt og kedeligt. Ørepuderne sidder hårdt og kontrolleret mod hovedet, men komforten kan skifte til ubehag efter en times tid på grund af trykket mod ørerne.

 • Billige, god ledning, holdbar, flot konstruktion
 • Lidt unuanceret lyd
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
Del testen