Bedst i test Plaeneklippere 2016

Plæneklippere

Vi har testet 9 af de populæreste plæneklippere på markedet for at finde ud af, hvilke modeller der er de bedste. Forskellige forbrugere har forskellige behov, så vi har også udpeget kategorivindere som f.eks. bedste lavprisvalg og bedste batteridrevne plæneklipper. Som tidligere er der stor forskel på de forskellige modeller. Det er både naturligt og ventet, da forskellige plæneklippere passer til forskellige typer af græsplæner og brugere. De mest åbenbare forskelle ses på styrke og brugervenlighed. Det vil sige, hvor gode forskellige modeller er til at klippe højt, kraftigt og vådt græs, og hvor lette de er at håndtere. Der er betydelige forskelle på, hvor lang tid det tager at klippe et givet areal, hvor meget det koster i brændstofforbrug, hvor godt klipperesultatet bliver, og ikke mindst hvor brugervenlig plæneklipperen er. Nogle modeller kan for eksempel nemt komme til omkring rabatter, stakitter og træer, mens andre ikke er så gode til det. Indstilling af klippehøjde og manøvredygtighed, og hvor gode de er til at klare ujævnt underlag og hældninger, varierer også fra model til model.

Køb af plæneklipper på nettet

Stadig flere opdager fordelene ved at købe havemaskiner – for eksempel plæneklippere – på nettet. De to vigtigste grunde til det er:

            1. Lave priser. Netbutikkernes priser er meget vanskelige at slå. For det første fordi de holder omkostningerne nede ved at slippe for leje af butikslokaler og ved at købe store partier hjem fra producenterne. For det andet på grund af hård konkurrence mellem netbutikkerne indbyrdes.

            2. Gratis levering. Hvis du køber plæneklipperen i en netbutik, er levering til skellet som regel inkluderet, så du slipper for selv at transportere den hjem fra forhandleren. Dette må ikke undervurderes, da en almindelig benzindrevet plæneklipper kan veje over 40 kilo og desuden kræver et rummeligt bagagerum.

Man kan altså ofte spare både tid og penge på at købe sin plæneklipper på nettet.

Håndskubber eller robotplæneklipper?

Selvom den konventionelle håndskubber stadig er helt dominerende i danske haver, er interessen for robotplæneklippere øget eksplosivt i de senere år. Det er på trods af, at de billigste robotplæneklippere stadigvæk er flere gange dyrere end en almindelig håndskubber. På grund af den store interesse for robotplæneklippere har vi valgt at give dem deres egen test, som du kan se her.

De bedste plæneklippere 2016

I vores opdaterede test af plæneklippere har vi ud over testvindertitlen "bedst i test" også udpeget to kategorivindere, nemlig "bedste lavprisvalg" og "bedste el-plæneklipper". Bedst i test bliver Stigas Multiclip 50 Plus, en veldesignet benzinplæneklipper med meget kraftfuld motor, der kan holde til hårde belastninger og klipper hurtigt. Bedste lavprisvalg bliver AL-KO Highline 51.3 SP-A Edition, der giver rigtig meget plæneklipper for pengene. Bedste el-plænekipper bliver Bosch Rotak 43 Li, der imponerer på flere punkter og løfter overliggeren for, hvad man kan forvente af en batteridrevet plæneklipper.


Produkter i testen

Badge-Bedst-i-test.dk 2016 DK

AL-KO Silver 524 SP-A Premium

Højtydende plæneklipper med kraftfuld motor og gode terrænegenskaber


Motor: Pro 160 Quick Start Kraftkilde: Benzin Motoreffek (kontinuerlig): 2300 W (ved 2800 rpm) Tankvolumen: 1,2 l Klippehøjde: 30-80 mm (7 trin) Klippebredde: 51 cm Vægt: 38,5 kg Støjniveau: Meget højt (ca. 82 dB*1) Styrvibrationer: Moderate Selvkørende: Ja Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: 70 l

Silver 524 SP-A Premium fra tyske AL-KO udnævnes til bedst i test i kraft af dens kombination af ydeevne, komfort og funktionalitet til en overkommelig pris. Plæneklipperen er robust konstrueret med en kraftig motor, hvilket også kan mærkes, når man kører med den. Den klipper højt og tykt græs effektivt uden at sætte farten ned, da motoren kan klare høj belastning. Derved holdes benzindampene på et minimum. Det er ingen overraskelse, at den kraftige motor desværre medfører et støjniveau langt over middel. Håndtagene er polstrede, og det giver et behageligt greb og mindsker styrvibrationerne, men også risikoen for at komme i klemme i bøjlerne. Klippehøjden er nem at indstille centralt og har mange forskellige niveauer. Baghjulsdriften kombineret med de store baghjul giver god fremkommelighed og øger mulighederne for at anvende fremdriften. Opsamleren er lidt plasticagtig, men vi kan virkelig godt lide, at den medfølger uden meromkostninger.

I lighed med andre benzindrevne plæneklippere egner denne sig bedst på ukomplicerede og lidt større græsplæner, da den let opleves som ret kluntet i små haver med mange vendinger og mange kantarealer ved træer, buske og mure.

 • Kraftfuld motor, robust, gode terrænegenskaber, fremdrift, polstrede håndtag, enkel indstilling af klippehøjde
 • Meget højt støjniveau, lidt plasticagtig opsamler, ret kluntet på små og komplicerede arealer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5

Badge Bedste budgetvalg.dk 2016

AL-KO Silver 460 BR-A Bio

Selvkørende plæneklipper til konkurrencedygtig pris og med store hjul til terræn


Bedste pris hos:

Motor: AL-KO Pro 140 Quick Start Kraftkilde: Benzin Motoreffek (kontinuerlig): 2100 W Tankvolumen: 1,0 l Klippehøjde: 30-85 mm (4 trin) Klippebredde: 46 cm Vægt: 31 kg Støjniveau: Højt (ca. ? dB) Styrvibrationer: ? Selvkørende: Ja Multiclip: Ja Opsamler: Nej

Bedste pris hos:

AL-KO Silver 460 BR-A Bio er en benzinplæneklipper, der leverer masser af kraft og høj byggekvalitet til en lav pris, og den udpeges derfor til bedste lavprisvalg. Tysk-østrigske AL-KO er en mindre kendt producent i Danmark, men store syd for grænsen, hvor de rødfarvede maskiner er forbundet med høj kvalitet. Plæneklipperen er selvkørende, hvilket gør klipningen hurtigere og mindre anstrengende. Karakteristisk for prisklassen har fremdriften dog kun én hastighed. Denne er på den anden side velafbalanceret med tanke på, at motoren også skal kunne klippe højere græs uden at blive overanstrengt og få motorstop. Plæneklipperen har også et sideudkast, der er nemt at åbne, for at gør det lettere at klippe højt græs. Fremdriften reguleres via en styrebøjle, som desværre mangler gummihåndtag for at mindske risikoen for at komme i klemme. Noget som desværre stadigvæk er standard i denne prisklasse. En moderat maskinvægt kombineret med forhjulsdrift og store hjul giver Silver 460 BR-A gode terrænegenskaber. Klippehøjden indstilles problemfrit med et greb, hvilket både sparer tid og skåner ryggen.

Bedste pris hos:
 • Konkurrencedygtig pris, kraftfuld motor, selvkørende, gode terrænegenskaber
 • Styrebøjlen mangler gummihåndtag
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Bedste pris hos:

Bosch Rotak 43 Li

Let og praktisk plæneklipper med stor klippebredde, lavt støjnivaeu og ingen udstødning


Motor: Elektrisk Kraftkilde: Batteri Motoreffek (kontinuerlig): 2700 W (ved 2900 rpm) Tankvolumen: 0,95 l Klippehøjde: 20-70 mm (10 trin) Klippebredde: 43 cm Vægt: 14 kg Støjniveau: Under middel (ca. 66 dB*1) Styrvibrationer: Lave Selvkørende: Nej Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: Ja Energikilde: Benzin Klippekapacitet: ca. 700 m²/tank Batteri: Type: Lithium-ion | Kapacitet: 2,6 Ah/36 V Opladningstid: ca. 60 min (80 % opladet efter ca. 30 min) Ladeindikator: Ja

Batteridrevne plæneklippere er mere populære end nogensinde før, og Bosch Rotak 43 Li er den model, der bidrager mest til succesen. Klippebredden er meget stor for en elplæneklipper, men det er den kraftfulde motor, der imponerer os mest. Rotak 43 Li hæver nemlig overliggeren for, hvad man kan forvente af en batteriplæneklipper. Den tygger sig helt enkelt igennem alt det, man kan forlange, og mere til. Den kan klare både fugtigt, kraftigt og langt græs, selv større ukrudtsplanter som skvalderkål og vild kørvel. Samtidig er både lydniveau og maskinvægt lave, og plæneklipperen kan nemt bæres af en middelstærk kvinde. Det bidrager til, at Rotak 43 Li er rigtig praktisk ved kanter og under buske, men overflødiggør også en selvkørende klipper. Derudover kan styrrammen foldes sammen, så den kræver mindre opbevaringsplads om vinteren. Bosch inkluderer to batterier og en lynoplader ved levering, hvilket i praksis næsten tredobler driftstiden sammenlignet med ét batteri. Dette gør Rotak 43 Li til en udmærket plæneklipper til små og middelstore græsplæner.

Hvis man derimod har en stor græsplæne med store, åbne områder, så passer en benzindrevet plæneklipper formentlig stadigvæk bedre i kraft af sin større klippebredde og ubegrænsede driftstid. Samlet set er Rotak 43 Li et både prisgunstigt og formidabelt energibundt, der udnævnes til "bedste elplæneklipper".

 • Relativt stor klippebredde, kraftfuld, let og fleksibel, lavt støjniveau, ingen udstødning, ekstra batteri medfølger
 • Smal klippebredde til store græsplæner
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Honda HRX 476 VY


Motor: GCV160 Brændstof: Benzin Motoreffek (kontinuerlig): 2700 W (ved 2800 rpm) Tankvolumen: 0,93 l Klippehøjde: 25-79 mm (7 trin) Garanti: 5 år Klippebredde: 47 cm Vægt: 42 kg Støjniveau: Højt (ca. 82 dB*1) Styrvibrationer: ? Selvkørende: Ja Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: 69 l

Premiummodellen HRX 476 VY fra japanske Honda er en velbygget arbejdshest med meget kraftig motor. Den betaler prisen med en høj maskinvægt, som gør det relativt tungt at parkere og bakke med den. Den kraftfulde motor giver samtidig et udmærket drev, og så længe man kan anvende fremdriften, arbejder den forbilledligt. Baghjulsdrift og regulerbar hastighed gør, at HRX 476 håndterer kuperet terræn, ujævnt underlag og kraftig hældning elegant. Komforten er høj, og såvel klippehøjde som håndtagshøjde er nemme at justere. Desuden kan man slå klippeaggregatet fra uden at slukke for motoren. Opsamlingsposen af tekstil kan klappes sammen, så den er lettere at opbevare. Samtidig er den besværlig at rengøre, og luftgennemtrængningen kunne have været bedre. Dette forringer udføringen, hvilket medfører at plæneklipperen ikke klipper nær så godt som uden opsamler. Klipper man derimod uden opsamler, kan den klare rigtig hård modstand, såsom tykt, højt og vådt græs. HRX 476 klarer sig overordnet bedst på store, lidt vildtvoksende græsplæner, hvor græsset når at vokse sig højt mellem klipningerne.

 • Fortræffelig byggekvalitet, kraftfuld motor, høj komfort, gode terrænegenskaber
 • Opsamleren sænker klippekapaciteten
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Klippo Champion

Pålidelig og holdbar plæneklipper med god klippebredde, en tro tjener


Motor: Briggs & Stratton 625e Motoreffek (kontinuerlig): 2700 W (ved 2900 rpm) Tankvolumen: 0,95 l Klippehøjde: 30-60 mm Klippebredde: 48 cm Vægt: 29 kg Støjniveau: Meget højt (ca. 77 dB(A)) Styrvibrationer: Betydelige (5,1 m/s²) Selvkørende: Nej Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: Ja Energikilde: Benzin Klippekapacitet: ca. 700 m²/tank

Klippos plæneklippere er kendte for deres holdbarhed, og vores Klippo Champion har nu klaret hele fem sæsoner uden behov for reparation. Champion har Klippos særprægede røde farve og giver et robust indtryk. Motoren er stabil og har en god ydeevne under normale klippeforhold. Er græsset derimod vådt eller op mod 10 cm højt, kæmper plæneklipperen hårdt, og der opstår hurtigt motorstop, hvis man ikke går meget forsigtigt hen over græsplænen. Så længe græsset ikke er for langt, gør den gode klippebredde imidlertid, at plæneklipningen går ret hurtigt.

Fleksibiliteten for klippehøjden er glimrende med flere mulige højdeindstillinger, der er lette at skifte imellem. Styrvibrationerne er ret kraftige, og støjniveauet ligger over gennemsnittet, selv for en benzinplæneklipper. Dette har dog mindre betydning, da man altid skal bære høreværn, når man klipper med en benzinplæneklipper. Hvis man først og fremmest er ude efter en langtidsholdbar tro tjener, der kan anvendes år efter år, er Klippo Champion et interessant alternativ.

 • Meget god holdbarhed, god klippebredde
 • Højt støjniveau, relativt kraftige styrvibrationer
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Stiga Turbo 48 S B

Moderne designet plæneklipper, der klipper hurtigt og har en meget kraftfuld motor


Motor: Briggs & Stratton 675 EX Kraftkilde: Benzin Motoreffek (kontinuerlig): 1900 W (ved 2950 rpm) Tankvolumen: 0,8 l Klippehøjde: 25-90 mm (6 trin) Klippebredde: 46 cm Vægt: 27 kg Støjniveau: Højt (ca. 74,5 dB) Styrvibrationer: Betydelige (7,7 m/s²) Selvkørende: Ja (3,6 km/h) Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: Ja Energikilde: Benzin Klippekapacitet: ca. 300 m²/tank

Stiga Turbo 48 S B er en eksklusiv premium-plæneklipper med høj ydeevne og funktionalitet samt et attraktivt, moderne design. Den kraftfulde motor er fremstillet af Briggs & Stratton, der for plæneklippermotorer, hvad Rolls Royce er for flymotorer. Klipperen gnaver sig således igennem såvel højt som tykt græs uden bekymringer, også i selvkørende tilstand. Turbo 48 S B er også kendetegnet ved sin høje komfort, der kommer til udtryk i stort som småt. Med tanke på motorens høje ydeevne er maskinvægten moderat. Sammen med f.eks., at den er baghjulsdrevet, gør det plæneklipperen relativt let at manøvrere, så længe plænen ikke er alt for lille eller slingret. Styret kan hæves og sænkes og har l lighed med styrebøjlen gummihåndtag, hvilket giver et behageligt greb og mindsker risikoen for at komme i klemme. Startsnoren har et godt håndtag, der giver et udmærket greb, når man starter, og det bidrager måske til, at det føles nemt at starte Turbo 48 S B. Chassiset er udstyret med et hul, hvor man kan tilslutte en almindelig haveslange til praktisk rengøring af kappen. Opsamleren er af tekstil og i høj kvalitet. Den kan foldes sammen, og en markør viser, når den er ved at være fyldt op. Vi har endnu ikke kunnet identificere nogle egentlige mangler hos Turbo 48 S B, og på trods af sin relativt saftige pris er den rigtig prisgunstig. Samtidig er der dog andre plæneklippere, der giver endnu mere plæneklipper for hver spenderet krone.

 • Meget kraftfuld motor, høj komfort, praktisk rengøring, udmærket opsamler, moderne design
 • Kluntet på små arealer, hastighed kan ikke justeres
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5

Electrolux Flymo Turbo 400

Kompakt plæneklipper med lav pris, lav vægt og lave driftsomkostninger, god i terræn


Motor: ? Motoreffek (kontinuerlig): 1500 W Klippehøjde: 15-41 mm Klippebredde: 40 cm Vægt: 7,8 kg Støjniveau: Højt (ca. 82,7 dB(A)) Styrvibrationer: Moderate (2,72 m/s²) Selvkørende: Nej Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Nej Opsamler: Nej Energikilde: Netstrøm

Electrolux Flymo Turbo 400. Den klassiske luftpudeklipper Flymo blev opfundet allerede i 60'erne af svenskeren Karl Dahlman og var inspireret af datidens nymodens luftpudebåde. Teknikken er baseret på, at rotorblade danner en luftstrøm, der skaber en luftpude under plæneklipperen og får den til at svæve stabilt hen over jorden. Dette giver Flymo en række unikke fordele, der sandsynligvis er årsagen til, at denne anderledes plæneklipper har overlevet stort set uforandret i næsten 50 år.

Flymo er glimrende til kuperede græsarealer, hvor almindelige plæneklippere let skærer græsplænen i stykker. Da Flymo ikke har nogen hjul, kan den let bevæges i alle retninger, hvilket er fantastisk i haver med mange forhindringer som f.eks. planter, stolper eller krinkelkroge. Den lave maskinvægt og det, at den kan foldes sammen, gør den pladsbesparende og nem at hænge op på væggen. Flymo præsterer bedst, når græsset klippes regelmæssigt, og har en tendens til ligesom en helikopter at bøje græsstråene nedad, når de har vokset sig lange. Samtidig får den ikke motorstop, men klipper langsomt men sikkert også højt græs ned. Ledningen giver den naturligvis en begrænset rækkevidde, men for lidt mindre haver er Flymo virkelig god til prisen.

 • Lav pris og vægt, billig i drift, god på græsplæner, der er ujævne eller har mange forhindringer, fylder kun lidt
 • Ledning, langsom til højt græs
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

AL-KO Gudenaa L45-7

Unik, selvkørende cylinderplæneklipper, der klarer højt og kraftigt græs


Bedste pris hos:

Motor: Briggs & Stratton Series 550 Kraftkilde: Benzin Motoreffek (kontinuerlig): 2300 W Tankvolumen: - l Klippehøjde: 15-40 mm (7 trin) Klippebredde: 45 cm Vægt: 34 kg Støjniveau: Højt (ca. - dB*1) Styrvibrationer: Moderate Selvkørende: Ja Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Nej Opsamler: Tilvalg

Bedste pris hos:

Gudenaa L45-7 fra tyske AL-KO er noget så usædvanligt som en motordrevet cylinderklipper, og hensigten er at forene det bedste fra to verdener. Hånddrevne plæneklippere er af cylindertypen, og cylinderknivene giver et skarpere snit, hvilket er mere skånsomt for græsset. Der er imidlertid en ulempe ved denne kombination, og det er vægtfordelingen. Selvom maskinvægten i sig selv er normal for en motordrevet plæneklipper, så fremstår Gudenaa tung i mange situationer, da hele vægten er fordelt på blot to hjul og en kort maskinkrop. Det gør, at plæneklipperen risikerer at køre fast i ujævnheder eller flå græsset i stykker i blød jord. Forudsat at underlaget er tilstrækkeligt jævnt og fast, så præsterer Gudenaa imidlertid godt, og følelsen af at feje hen over græsset med en selvkørende cylinderklipper er virkelig skøn. Vi havde derimod gerne set flere gear, især til lavere hastigheder. Gå derfor ud fra, at det tager nogle klipninger at lære at håndtere plæneklipperen optimalt. Gudenaa har ingen multiclip-funktion, hvilket gør, at den lettere kan tygge sig igennem højt og tykt græs. Hvis man ikke vil have græs liggende på plænen efter klipning, bør man dog købe en opsamler som tilbehør.

Bedste pris hos:
 • Selvkørende cylinderklipning, kan klare højt og tykt græs
 • Kræver jævnt og fast underlag, den kan af og til føles lige lovlig hurtig
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:

Stiga Combi 40 AE

Kraftfuld og letmanøvreret batteridrevet plæneklipper med lav egenvægt


Bedste pris hos:

Motor: Elektrisk Kraftkilde: Batteri Klippehøjde: 25-75 mm (6 trin) Klippebredde: 36 cm Vægt: 16 kg Støjniveau: Under middel (ca. 66 dB(A)*3) Styrvibrationer: 1,5 Selvkørende: Nej Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: 40 l Klippekapacitet: 2,6 Ah/36 V | Batteri: Type: Lithium-ion Kapacitet: 2,6 Ah/36 V Opladningstid: ca - min Ladeindikator: Ja

Bedste pris hos:

Den batteridrevne plæneklipper Stiga Combi 40 AE kan med sin kraftfulde motor klare både højt græs og ukrudt på afveje. Den lave vægt gør det nemt at styre og manøvrere, og du kan nemt komme til, hvor det er nødvendigt, så det er overflødigt, at den er selvkørende. Den lave vægt gør også, at du sikkert har kræfter til at bære plæneklipperen et stykke. Takket være elmotoren larmer Stiga Combi 40 AE ikke alt for meget. Batteriindikatoren viser batteriets status, og når det er tid til opladning, er det nemt at tage batteriet med ind og lade det op. Klippebredden er knapt så god. Den holder dog standarden for en batteriplæneklipper, men den klipper ikke lige så bredt som en benzindrevet maskine. Hvis du har en stor græsplæne, får du desuden brug for at oplade batteriet, inden du er færdig med at klippe. Vi anslår, at du kan klippe 200-300 m2, inden batteriet skal genoplades. Der medfølger kun et batteri ved købet. Prisen er lidt høj med tanke på ydeevnen. Combi 40 AE passer således bedst til mindre mindre kuperede arealer, hvor den lydløst og problemfrit kan hjælpe dig med sommerens græsklipning, uanset om du har ladet ukrudtet gro vildt et stykke tid.

Bedste pris hos:
 • Kraftfuld, lav maskinvægt, let at manøvrere, batteriniveauindikator
 • Lidt høj pris, begrænset klippebredde
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:
+ Vis også udgåede produkter

McCulloch M53-500 CMW

Prispresset plæneklipper, der hurtigt klarer store arealer og er god til terræn


Motor: Briggs & Stratton Motoreffek (kontinuerlig): 1900 W Tankvolumen: 0,8 l Klippehøjde: 30-80 mm Klippebredde: 53 cm Vægt: 27 kg Støjniveau: Højt (ca. 71 dB(A)) Styrvibrationer: Betydelige (7,7 m/s²) Selvkørende: Ja Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: Ja Energikilde: Benzin Klippekapacitet: ca. 300 m²/tank

McCulloch M53 500CMW

McCulloch M53-500 CMW er en kombi-plæneklipper med en konkurrencedygtig pris, hvis størrelse giver et kraftfuldt indtryk. Måske netop derfor føles motoren noget underdimensioneret og klejn. Allerede ved en græslængde på ca. 10 cm er man nødt til at gå langsomt frem, for at motoren ikke skal blive overbelastet og få motorstop. Styrets vibrationer er moderate, men benzindampene kan være generende, når plæneklipperen må arbejde hårdt. Man får let fingrene i klemme på koblingsgrebet, hvilket er lidt irriterende.

Den store klippebredde giver et stort klippeareal. så det går hurtigere at klippe græsset. Opsamleren er også stor, så det ikke er nødvendigt at tømme den så ofte. Plæneklipperen har kraftige bagdæk, som giver et godt greb og gør, at den lettere kan klare ujævnheder i græsplænen. I betragtning af hvor stort stellet er, har M53-500 en forbavsende lav vægt og er desuden nem at folde sammen. Dette gør den ualmindeligt let at bære og nem at pakke sammen. M53-500 passer til omkostningsbevidste forbrugere med større græsplæner, der klippes regelmæssigt og derfor ikke har så langt græs.

 • Relativt lav vægt, god terrænevne, stort klippeareal, stor opsamler
 • Lidt klejn motor, benzindampe kan genere ved hård belastning

Stiga Multiclip 50 Plus (S)


Motor: SA 45 OHV Motoreffek (kontinuerlig): 2220 W Tankvolumen: 1,0 l Klippehøjde: 30-75 mm (4 trin) Klippebredde: 48 cm Vægt: 41 kg Støjniveau: Højt (ca. 72 dB(A)) Styrvibrationer: Moderate Selvkørende: Ja Justerbart håndtag: Ja Multiclip: Ja Opsamler: Nej Energikilde: Benzin Klippekapacitet: ca. 700 m²/tank

Stiga Multiclip 50 Plus S

Multiclip 50 S Plus er den mest veludstyrede model i Stigas meget populære "Multiclip 50"-serie og udpeges til bedst i test. Det stilfulde design udstråler kvalitet og styrke. Denne plæneklipper er også en rigtig kraftkarl, der kan klare det meste og næsten aldrig får motorstop ved for kraftig modstand. Den drøner frem over groft, højt græs som en kampvogn, hvor andre plæneklippere må liste sig frem.

Den kraftfulde motor giver en høj maskinvægt, men såvel brændstofforbrug som støjniveau er derimod moderat. Desuden er styrvibrationerne små og benzindampene minimale, også ved hård belastning. Maskinvægten udlignes betydeligt af, at Multiclip 50 S Plus er selvkørende. Motoren og de kraftige hjul trækker plæneklipperen effektivt selv i bakket terræn, hvilket sparer føreren for en betydelig anstrengelse. Vægten og det faktum, at den er selvkørende, gør ydeevnen bedst på større græsplæner, og det gør den også ret klodset i små haver med mange vendinger og mange kantarealer mod træer og mure. Hvis du er ude efter en pålidelig og omkostningseffektiv muskelmaskine, er Multiclip 50 S Plus et glimrende køb.

 • Meget kraftfuld motor, klipper hurtigt, minimale benzindampe
 • Høj vægt, klodset på små arealer
Del testen