Rejsevogn bedst i test

Rejsevogn

En rejsevogn er en barnevognstype, der skal være særligt tilpasset til at tage med på rejsen. Hvilken barnevogn, der passer dig bedst, afhænger af dine ønsker og det rejsemål, I skal besøge. Man behøver en type vogn til en storbyweekend, og en anden til gåture på stranden eller i sneen. Men fælles for alle rejsevogne er normalt, at de skal være lette og fylde så lidt som muligt, når de er klappet sammen. En rejsevogn skal være nem at klappe sammen og have med både i bilen, på toget eller når man skal ud at flyve. Rejsevogne kan både være af paraplymodel, hvor vognen klappes sammen i bredden, men forbliver forholdsvis lang. Rejsevogne kan også minde mere om klapvogne. Så foldes vognen sammen i længderetningen, så den danner en kortere og mere kompakt pakke. Til en del rejsevogne medfølger en særlig taske til at opbevare dem i under transport. Til visse vogne er det muligt at købe en taske separat, og andre har slet ingen rejse- eller opbevaringstaske. Hvis man skal have vognen med ud at flyve, så anbefales en form for taske til at beskytte vognen mod skader ved uforsigtig håndtering. Kan vognens hjul tages af, bør de fjernes og pakkes separat i opbevaringstasken.

Der findes rejsevogne i alle prisklasser, såvel lavpris som premium. De senere år er der også kommet et større udvalg af rejsevogne, der enten har vendbar siddedel eller et håndtag, som kan vendes, så barnet kan sidde både fremad- og bagudvendt. Der er også begyndt at dukke rejsevogne op på markedet med separat liggedel, hvilket gør det muligt for en nyfødt baby at ligge i vognen vendt mod forælderen. Mange rejsevogne har en mere eller mindre flad liggestilling, men nogle har kun hvilestilling eller har et ryglæn, der slet ikke kan justeres. Inden man vælger vogn, bør man bestemme sig for, hvilke hvile- og sovemuligheder barnet skal have i vognen. Hvis vognens siddedel har en liggestilling, så kan den kombineres med en blød lift fra fødslen, selvom det betyder, at barnet er fremadvendt, medmindre siddedel eller håndtag kan vendes.

Ved valg af rejsevogn skal man også være klar over en del andre, vigtige faktorer. Maksimumsvægten for rejsevogne varierer. Hvis man vil kunne køre med et tungere barn på rejsen, kan det være en god idé at vælge en rejsevogn, der er godkendt til mere belastning end standarden på 15 kg. Det er også forskelligt, om rejsevogne har delt eller helt håndtag, og sidstnævnte kan være at foretrække, hvis man ved, at man ofte kører vognen med kun én hånd. Det er mest almindeligt, at rejsevognen har et fast håndtag, men der er undtagelser. Det varierer også fra model til model, om fodstøtten på en rejsevogn kan justeres. På en solferie kan det være godt at kigge nærmere på, hvor god solbeskyttelse vognens kaleche kan give. Skal vognen tit klappes sammen, så kan det være værd at prioritere, at sammenklapning af vognen sker i få trin.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2016 DK.png

Babyzen Yoyo+

Kan tages med som håndbagage, kan klappes op med én hånd og har en god hvilestilling


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 18 kg Vognens vægt med sæde: 6,2 kg Mål sammenklappet med hjul: 52 x 44 x 18 cm. Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Ja, tilkøbes separat. Kuffert: Medfølger, kraftigere taske kan købes separat. Regnslag: Medfølger Sovestilling: Hvilestilling. Vægt i kg: 5,8 Håndtag: Helt, kan ikke justeres i højden. Adapter til babyautostol: Ja, tilkøbes separat.

Bedste pris hos:

Babyzen indleder år 2016 med at lancere en helt ny version af deres umådelig populære barnevogn, Yoyo. Den nye model hedder Yoyo+ og fås med bagudvendt liggedele til spædbørn under navnet 0+ og med fremadvendt siddedel til børn over 6 måneder under navnet 6+. Den tidligere model hed bare Yoyo. Alle betegnelserne er ikke helt gennemskuelige, men vognen går lige til sagen, og Yoyo+ er udstyret med en lang liste over forbedringer. Chassiset er lavet om, dels så man kan fastgøre adaptere til babyautostole på den, men også så det kan tåle en større belastning. Maks. vægt for Yoyo+ er nu 18 kg, og vognen virker faktisk robust på trods af sin størrelse. Bagagekurven er blevet 60 % større, og det kan mærkes med det samme. Der er ikke bare plads til mere, men det er takket være de større åbninger også blevet lettere at pakke den.

Sædet på Babyzen Yoyo+ har fået en forbedret polstring og virker betydelig blødere. Barnet sidder rart, og der er uden problemer plads til børn op til 2-3 år i vognen, men selv større børn, der ikke behøver lige så meget nakkestøtte, kan køre komfortabelt. Betrækket har fået nyt stof med forbedret pasform, og det medfølgende regnslag dækker nu hele vognen. Sammenklapningen er lige så hurtig og enkel, som den altid har været hos Yoyo, og på trods af de mange forbedringer, er størrelsen i sammenklappet stand uændret. Yoyo+ kan gå som håndbagage hos langt de fleste flyselskaber og kan virkelig være en ven i nøden på en mellemlanding med småbørn. En enkel opbevaringstaske følger med vognen, og på chassiset sidder en polstret bærerem. Men selv i hverdagen har Yoyo+ mange praktiske anvendelsesmuligheder, og i den nye version kan vi mere end nogensinde anbefale Babyzen Yoyo til alle, der har brug for en god vogn, der fylder minimalt.

 • Meget lille sammenklappet, god maksimumsvægt, ruller godt og god køreoplevelse
 • Har kun hvilestilling
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Baby Jogger City Tour

Meget prisgunstig og let rejsevogn med enkel sammenklapning og stabil køreoplevelse


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem. Maks. vægt sæde: 20,5 kg. Vognens vægt med sæde: 6,5 kg. Mål sammenklappet med hjul: 56 x 45 x 23 cm. Vendbar: Nej. Liggedel (+ pris): Nej. Kuffert: Medfølger. Regnslag: Købes separat. Sovestilling: Liggestilling. Håndtag: Helt, kan ikke justeres i højden Adapter til babyautostol: Nej.

Bedste pris hos:

Baby Jogger City Tour er et nyt indslag i udbuddet af barnevogne, der er små nok sammenklappede til at kunne medbringes som håndbagage på flyet. På de officielle udvendige mål kan City Tour være på grænsen til at blive godkendt, men til forskel fra mange af sine konkurrenter har denne model aftagelige hjul. Når man hurtigt klikker baghjulene af, bliver City Tour flere cm mindre og holder sig inden for grænsen. Til vognen medfølger en opbevaringstaske med to skulderremme, så City Tour kan bæres på ryggen som en rygsæk – uden at ens tøj bliver snavset. City Tour er en fast fremadvendt siddevogn, hvor ryglænet kan klappes trinløst ned til liggestilling med en svag hældning. Sædet virker rummeligt i forhold til vognens størrelse, og sammen med maksimumsvægten er det ikke noget problem for en normalt stor treårig at køre komfortabelt. Kalechen dækker barnet godt med sin udklappelige solskærm. Solbeskyttelsen er tilstrækkelig god også til solferier.

De fire hjul på Baby Jogger City Tour er små men robuste, og vognen er stabil nok til lidt brosten, en græsplæne og lettere grusvej. Forhjulet kan låses fast. Den ruller dog bedst på plane overflader. Vognen har et helt håndtag, og City Tour er så let at styre, at den nemt kan køres med én hånd. Bagagekurven er i normal størrelse, og for enden er der også et rum beregnet til opbevaringstasken. City Tours sele kan tages af i fem dele, hvilket er praktisk, hvis vognen skal anvendes med siddehynde eller kørepose. Sammenklapningen er meget enkel og sker i tre trin med en lås, en knap på håndtaget og sammenklapningsremmen i sædet. Den er lige så enkel og hurtig af klappe ud. Baby Jogger City Tour kan klare det meste, og udfordrer sine konkurrenter ved at blive solgt til en virkelig god pris. Det eneste der mangler i øjeblikket er en løsning til spædbørn i form af en liggedel eller autostolsadaptere, men til det siddende barn og dets familie, er City Tour et fremragende alternativ som rejsevogn.

 • Meget prisgunstig, enkel sammen- og udklapning, stabil og let at køre
 • Mangler liggedel og autostolsadaptere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Baby Jogger City Mini Zip

Kompakt, stor bagagekurv, god liggestilling og rummeligt sæde med høj maksimumsvægt


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 25 kg Vognens vægt med sæde: 7,3 kg Mål sammenklappet med hjul: 32x25x75 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Kan købes som tilbehør Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Fast, helt. Adapter til babyautostol: Købes separat

Bedste pris hos:

Baby Jogger City Mini Zip er Baby Joggers seneste model, og da barnevognsmærket er kendt for smarte løsninger i kategorien rejsevogne, så er der store forventninger til Zip. Og det lever vognen i høj grad op til. Ved første øjekast ligner Zip enhver anden paraplyklapvogn, men den typiske sammenklapning har Baby Jogger kombineret med deres egen Quick Fold-teknik. Det gør, at vognen bliver mindre både i bredden, længden og højden. Sammenklappet er Zip en kompakt og lethåndterlig pakke med automatisk låsning af chassiset. BJ Zip vejer 7,3 kg, så den er ikke den letteste i testen, men den virker alligevel nem at håndtere, og hvis man ønsker det, er det muligt at købe en opbevaringstaske til vognen, så den kan bæres som en rygsæk.

Sædet på Zip er meget rummeligt, og vognen har en høj maksimumsvægt. Ryglænet kan lægges ned til fuld liggestilling, og fodstøtten er justerbar. Håndtaget er fast, men behageligt at holde i. Baby Jogger City Mini Zip har enkelthjul af robust plastic, som grus og småsten ikke sidder fast i, og vognen ruller virkelig let. Det hele gummihåndtag gør det nemt at køre vognen med én hånd uden større besvær. Hjulene egner sig bedst til bymiljø eller andet plant underlag. Vognen klappes sammen i to trin. Først trykker man på en pal under en klap i håndtaget – som i øvrigt er svær ikke at pille ved, mens man kører med Zip – og derefter løfter man op i vognen i en rem placeret midt i sædet. Sammenklapningsmekanismen er lidt træg og behøver ofte lidt hjælp for at virke. Det går lettere at klappe vognen op. Baby Jogger City Mini Zip har en håndbremse, der sidder på højre side af chassiset. Den er nem at bruge, og det virker som om, at den tager godt ved. Det er en bonus, at den er så let at komme til. Vognen har en stor bagagekurv og en lang kaleche. Overordnet virker Baby Jogger City Mini Zip som en velgennemtænkt vogn med mange forskellige anvendelsesområder. Desuden kan den anvendes i lang tid takket være den høje maksimumsvægt og det rummelige sæde, som en femårig i normal størrelse også sidder behageligt i.

 • Høj maks. vægt, kompakt sammenklappet, let at køre med
 • Træg sammenklapningsmekanisme
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Carena Kobbe

Letstyret rejsevogn, der bliver meget lille klappet sammen og har en smart bøjle


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem. Maks. vægt sæde: 15 kg. Vognens vægt med sæde: 5,9 kg. Mål sammenklappet med hjul: 52,5 x 45,5 x 23,5 cm Vendbar: Nej. Liggedel (+ pris): Nej. Kuffert: Kan tilkøbes separat Regnslag: Kan tilkøbes separat. Sovestilling: Liggestilling. Håndtag: Helt håndtag, kan ikke justeres i højden. Adapter til babyautostol: Nej.

Bedste pris hos:

Carena Kobbe er en rigtig lille rejsevogn, der tager kampen op mod sine dyrere konkurrenter. Den kommer tæt på, men holder ikke rigtigt hele vejen, men med tanke på Kobbes prisniveau får man meget vogn for pengene. Carena Kobbe har bevægelige forhjul og en bagagekurv, der er normal for vognens størrelse og er bedst tilgængelig bagfra. Dette er ikke en vogn til terrænkørsel, men på asfalt og butiksgulve ruller Kobbe meget let, og hvis den endelig skal, kan den sagtens klare en gang grusvej. Den har dog ikke så meget affjedring, og hjulene bumper lidt ved ujævnheder, men køreoplevelsen er helt klart bestået. Kobbe har et helt håndtag, hvilket gør det lettere at køre den med én hånd. Det forstyrrer dog lidt, at der sidder en ret stor plasticknap til sammenklapning midt på håndtagets underside. Den sidder lige der, hvor man egentlig gerne vil holde sin hånd. Håndtaget kan ikke justeres i højden, men vognen er også fin at gå med, hvis man er lige over 180 cm høj.

Carena Kobbes sæde er af normal størrelse og har uden problemer plads til en 2-3-årig. Ryglænet kan lægges ned i flere trin, og liggestillingen er så godt som flad – et stort plus, da mange børn bliver ekstra trætte, når de er ude at rejse. Med ryglænet i liggestilling virker Kobbes kaleche dog lidt for kort. En stor solskærm havde været godt, især hvis vognen skal med på solferie. En smart funktion hos Kobbe er bøjlen, der kan foldes til side og endda tages helt af, hvis man vil. Børn der bliver kørt, skal selvfølgelig altid have sele på, men bøjlen er rar for barnet at holde fast i og holder barnet bedre på plads. For at klappe Carena Kobbe sammen skal man gennemgå fire trin. Lidt omstændeligt, men det er det værd – når den først er klappet sammen, er den rigtig kompakt, men en anelse for stor til IATAS officielle regler for størrelse på håndbagage ombord på fly. Med sin bærerem er Kobbe nem at få med over skulderen. Carena Kobbe er samlet set meget vogn for pengene, eller i netop dette tilfælde – meget lidt vogn for pengene. Og det er en god ting.

 • Lille klappet sammen, god liggestilling, let at køre
 • Mange trin til sammenklapning, knap midt på håndtaget, kort kaleche
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Carena Yxlan

Letanvendt paraplyvogn, der klappes sammen til en smal pakke, har god liggestilling


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 8,6 kg Mål sammenklappet med hjul: 111 x 30 x 30 cm. Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Kuffert: Nej Regnslag: Nej. Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Todelt, kan ikke justeres i højden. Adapter til babyautostol: Nej.

Bedste pris hos:

Carena Yxlan er den klassiske paraplyklapvogn, og man får hverken mere eller mindre, end man forventer. Men med tanke på prisen virker Yxlan alligevel som et godt køb, hvis man skal bruge en rejsevogn eller ekstra vogn, der kan løse opgaven, men som man ikke behøver at være så øm over. Når man har brugt vognen et stykke tid, indser man desuden, at dens største ulemper er egenskaber, som næsten alle paraplyklapvogne kæmper med. Selve vognens konstruktion gør, at der altid er begrænset plads til forælderens ben, når man er ude at gå. Og et todelt håndtag medfører ofte, at det er besværligt, på grænsen til umuligt at køre vognen med én hånd – især hvis man har fyldt godt på med barn og oppakning. Bagagekurven på Carena Yxlan er af normal størrelse, fremstillet af netstof med sider, der kan bøjes ned, så den er lettere at komme til. Der er også en mindre opbevaringslomme på bagsiden af vognens ryglæn.

Carena Yxlans styrke er først og fremmest to funktioner. Dels er forhjulene enkelte i stedet for dobbelte, og det gør mere for køreoplevelsen og bevægeligheden, når man styrer vognen, end man nok skulle tro. Derudover har sædet en god siddestilling, men først og fremmest en næsten flad liggestilling. Kombineret med den justerbare fodstøtte kan man således få en rigtig god liggeflade til et barn, der skal sove i vognen. Kalechen på Yxlan er ikke noget specielt. Havde den været lidt længere, havde det været perfekt, men den skygger tilfredsstillende på vognen. Kalechen har også et vindue i klar plast med forhæng, så man bedre kan se ind til barnet, mens man kører vognen. Yxlan klappes sammen som andre paraplyklapvogne, og den bliver smal og lav, men ret lang. Det fungerer helt okay at køre med Carena Yxlan. Det er ikke en vogn til terræn eller sne, men på tørt, fladt underlag, kører den godt og løser sin opgave uden bemærkninger.

 • Billig, god liggestilling og justerbar fodstøtte, praktisk med enkelte forhjul
 • Kort kaleche, todelt håndtag
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Mountain Buggy Nano v2

Letkørt rejsevogn med helt håndtag og ryglæn, der kan klappes ned til blød lift


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 20 kg Vognens vægt med sæde: 5,9 kg Mål sammenklappet med hjul: 52 x 54 x 29 cm Vendbar: Nej. Liggedel (+ pris): Nej, men kan anvendes med blød lift. Kuffert: Medfølger. Regnslag: Medfølger ikke. Sovestilling: Hvilestilling Håndtag: Fast, helt. Adapter til babyautostol: Medfølger.

Bedste pris hos:

Med Nano er det lykkedes for Mountain Buggy at udvikle en meget lille vogn, der falder lige inden målstregen for at kunne medbringes som håndbagage på flyet. I 2016 er vognen opdateret til Nano v2 med bedre og mindre hjul, der også gør vognen mindre i sammenklappet stand. Kalechen er forlænget, og Nano har nu en flad stilling, så vognen kan anvendes med blød lift. Som lille rejsevogn skiller Nano sig ud fra mængden med sin lidt større maksimumsvægt på 20 kg og meget rummelige sæde – på trods af de små mål. Vognen er således glimrende som reserveklapvogn til et lidt større barn, der kan have brug for et lille hvil nu og da på en varm solferie eller på meget lange gåture. MB Nano har justerbar fodstøtte og en både rummelig og lettilgængelig bagagekurv. Sædet er fast fremadvendt og har ryglæn med trinløs indstilling, der kan lægges ned til en godkendt hvilestilling. Den flade liggestilling kan kun anvendes sammen med Mountain Buggys bløde lift. Kalechens forlængede solskærm på Nano v2 er absolut mere dækkende end på den tidligere model, men der er stadig plads til forbedring.

Mountain Buggy Nano har svingbare forhjul af plastic, en såkaldt badesandal-venlig bremse, der aldrig skal trykkes opad, og et fast håndtag. Nano kan godt klare lidt terræn, men er klart bedst på asfalt eller andre jævne underlag. Køreoplevelsen er god, og vognen er let at styre, men kan af og til føles lidt bumpende. For den der søger en lille vogn med god plads til anden bagage i bilen, eller som kører i en syvsæders bil med meget begrænsede pakkemuligheder, så er Nanoen særdeles praktisk. Den klappes sammen i få trin, og vognen bliver meget kompakt, når den er klappet sammen. Opbevaringstaske medfølger, og Nano har en bærerem, der gør det nemt at tage den over skulderen, når den ikke skal bruges. Bæreremmen kunne godt have været kraftigere eller bedre polstret. Hvis minimale mål ikke er den højeste prioritet, så er MB Nano en god kandidat for dem, der søger en lille rejsevogn til et lidt større barn.

 • Rummeligt sæde, høj maks. vægt, lille sammenklappet, kan anvendes med blød lift
 • Lidt bumpet køreoplevelse
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Chicco Liteway

Paraplyklapvogn med delt håndtag, liggestilling og enkle forhjul, god køreoplevelse


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 6,9 kg Mål sammenklappet med hjul: 29x25x105 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Nej Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Fast, delt Adapter til babyautostol: Kun til Chiccos egne babyautostole

Bedste pris hos:

Chicco Liteway er en klassisk paraplyklapvogn, der er blevet et almindeligt syn på gaderne, da dens popularitet er vokset de seneste år. Vognen udmærker sig ikke sig ikke specielt i forhold til lignende vogne, men har alligevel nogle egenskaber, der antagelig er grunden til, at mange, der er på udkig efter en rejsevogn, vælger netop Liteway. Først og fremmest er det vognens enkelte forhjul, der skiller sig ud. Normalt har paraplyklapvogne dobbelte forhjul, hvilket teoretisk set skal forbedre vognens stabilitet. Men det gør også en vogn vanskeligere at styre og knap så sjov at manøvrere, det kan også gøre den lidt skramlende. Chicco Liteway er med sine enkelte forhjul meget let at både køre og dreje med og føles ikke skramlende, selvom den naturligvis klarer sig bedst på plane underlag.

Chicco Liteway har et fast fremadvendt sæde. Ryglænet kan med et enkelt enhåndsgreb lægges ned til fuld liggestilling. Kalechen er af normal længde og er udstyret med et lille kighul. Materialevalget er ikke det mest eksklusive, men det opfylder sin funktion. Liteway har et delt håndtag, der ikke kan reguleres i højden. Den er bedst at køre med to hænder, men da den er let at styre, fungerer det også rimeligt, hvis man kortvarigt er nødt til kun at bruge én hånd. Bagagekurven er i normal størrelse for en paraplyklapvogn og er tilgængelig fra flere sider. Sædet er rummeligt og har justerbar fodstøtte samt fempunktssele. En etårig sidder godt i vognen, men den duer også til en treårig i normal størrelse. Liteway klappes sammen som andre paraplyklapvogne ved at man trykker en pal op, en anden ned, og derefter klapper vognen fremad. Den bliver lang i sammenklappet stand, men smal. Chassiset låses automatisk. Vognen vejer lige under 7 kg og er nem at løfte og tage med, men den mangler underligt nok et håndtag at bære vognen i, når den er klappet sammen. Chicco Liteway er en praktisk udformet paraplyklapvogn, der er godt at have med i bilen eller som ekstra vogn, og sædet kan både anvendes til et lille sovende barn og et lidt større barn, der bare trænger til at sidde ned af og til.

 • God til prisen, fuld liggestilling, nem at køre
 • Lang sammenklappet, delt håndtag
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Quinny Yezz

Fast siddestilling, lav vægt og kompakt sammenklapning og enkelthjul, let at køre med


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 5 kg Mål sammenklappet med hjul: 23,5x27x68,5 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Medfølger ikke Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Kun siddestilling Håndtag: Fast, helt Adapter til babyautostol: Nej

Bedste pris hos:

Quinny Yezz er en utrolig let rejsevogn, der oven i købet bliver meget lille og kompakt, når den klappes sammen. Yezz har et særpræget udseende og er opbygget på en helt anden måde end de fleste andre rejsevogne. I stedet for to parallelle bagstivere har chassiset på Yezz en zigzaglignende form. Chassiset er fremstillet af en særlig slags letvægtsplastic, som betrækket hænger direkte på, så totalvægten er på blot 5 kg. Yezz har tre små inline-hjul, en hjultype der er meget robust, men samtidig også rulle meget let. Vognen er nem at klappe sammen med en hånd, og chassiset låses automatisk. Derudover kan vognen stå selv på højkant. Yezz fylder næsten ingenting i et bagagerum, og hvis man vil have den med, er det nemt gjort, da den har en lækker, elastisk bæresele, der kan tages over skulderen.

Vognens lave vægt og lille volumen sammenklappet er mulige på bekostning af andre funktioner. Eller det er nok nærmere sådan, at Quinny Yezz ikke har så mange funktioner. Sædet er fremadvendt, og ryglænet kan slet ikke justeres. Vognen mangler bagagekurv. I stedet er der en opbevaringslomme på bagsiden af ryglænet. Kalechen er kort, men har en lille solskærm. Fodstøtten er fast, og vognens håndtag kan heller ikke justeres i højden. Sædet er dog rummeligt, og selv en normal fire- eller femårig kan sidde komfortabelt i Quinny Yezz. Det gør vognen perfekt som ekstra, rullende hvilested for børn, der ikke behøver at ligge ned for at sove, eller måske slet ikke sover i vognen længere. Uanset barnets størrelse er Quinny Yezz meget let at køre og enkel at have med at gøre. Håndtaget er formet som en nedadgående bue, hvilket måske ikke passer til alle hænder, men inline-hjulene gør Yezz så let at styre, at den uden problemer kan køres med én hånd.

 • Let, lille sammenklappet, ruller let
 • Sædet kan ikke lægges ned, mngler bagagekurv
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Baby Jogger Vue


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 25 kg Vognens vægt med sæde: 7,9 kg Mål sammenklappet med hjul: 87,5x49,5x53,5 cm Vendbar: Ja Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Medfølger ikke Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Fast, delt Adapter til babyautostol: Kan købes som tilbehør

Bedste pris hos:

Baby Jogger Vue er noget så usædvanligt som en paraplyklapvogn med vendbart sæde. Øverst på ryglænet er der et håndtag. Ved at trykke det ind kan man både klappe siddedelen ned til liggestilling og ændre siddedelens retning. Vue er baseret på en anden barnevognsmodel, men har fået en ny finish og er testet med højere maksimumsvægt, så den nu er godkendt op til totalt 25 kg. BJ Vue har justerbar fodstøtte i begge retninger. I fremadvendt stilling er der også fast fodstøtte på stellet, hvilket giver lidt bedre støtte til fødderne for børn med lange ben. Samtidig er siddedelen på Vue konstrueret, så siddefladen bliver mærkbart større bagudvendt. Fremadvendt er fladen kortere, og barnet sidder mere på end i vognen. Bagudvendt føles siddedelen desuden hyggeligere med kanter på siderne. Det er et plus ved vognen, at den føles bedre i bagudvendt stilling. Der er masser af paraplyklapvogne med en god, fast fremadvendt siddedel, og vendefunktionen er det, der gør Baby Jogger Vue værd at bemærke i konkurrencen.

Uanset siddedelens retning har Baby Jogger Vue fuld liggestilling og kan anvendes fra fødselen og op til cirka 3 år. Kalechen er konstrueret i et elastisk tekstil og vendes mellem ret og vrang, når siddedelens retning ændres. Kalechen har en solskærm og yder en god solbeskyttelse, når den er foldet ud Den er placeret højt, så der er plads til selv høje børn under den. Vue har faste baghjul, og paraplyklapvognens karakteristiske, dobbelte, svingbare forhjul. Håndtaget er delt og kan ikke indstilles i højden. Bagagekurven er ret lille, men er tilgængelig fra siderne. Både frem- og bagudvendt klappes Baby Jogger Vue sammen efter samme princip som andre paraplyklapvogne, og den bliver heller ikke hverken større eller mindre end dem. Når den er klappet sammen, kan den låses med en pal. Baby Jogger Vues styrke er uden tvivl den bagudvendte siddestilling, mens køreoplevelsen ikke er helt så stabil. Vognen er lidt vanskelig at styre og tåler ikke terræn, den klarer sig bedst og nemmest på helt jævne overflader.

+ Vendbart sæde, høj kaleche, fuld liggestilling
– Træg styring

 • Vendbart sæde, høj kaleche, fuld liggestilling
 • Træg styring
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Joie Mirus


Vendbar: Ja Liggedel (+ pris): Nej Vægt i kg: 6,8 Mål sammenklappet: 32 x 46 x 95,5 Taske medfølger: Nej Maks. vægt kg: 15 Liggestilling/hvilestilling: Liggestilling

Til forskel fra de fleste andre rejsevogne, der tilbyder både fremad- og bagudvendt kørsel, er det ikke selve siddedelen man vender på Joie Mirus. Det er i stedet håndtaget, der kan løsnes og foldes over i modsat retning. Det er nemt at ændre håndtaget, og det kunne være en smart løsning for at undgå problemet med, at vendbare vogne kræver et mere avanceret stel og dermed ofte er både tungere og større. Med siddedelen på Mirus fremadvendt er forhjulene svingbare og baghjulene faste, men hvis man vender håndtaget, er forhjulene faste. Det er muligt at køre vognen med bevægelige baghjul, men den bliver svær at styre, så i bagudvendt stilling er det bedst at låse alle hjulene i fast stilling. Vognen ruller godt og har lidt affjedring i stellet. Sammenklapningen er nemt klaret, og vognen bliver lille og kompakt. Den kan klappes sammen uanset håndtagets retning. Bagagekurven på Mirus er både stor og let at komme til, og kalechen giver god beskyttelse mod solen, når den er klappet ud.

Mirus' siddedel har sidde-, hvile- og liggestilling og kan anvendes fra fødslen med en blød lift, da liggestillingen er helt vandret. Ryglænet klappes og og ned med et enhåndsgreb. Vognen har en bøjle, der sidder ret lavt, men da den er af swing away-typen, er det alligevel nemt at få barnet i og ud. Siddedelen passer bedst til lidt mindre børn, og når man begynder at nærme sig 1 meter så, så er ryglænet ved at være for lille. Overordnet er vognen størrelsesmæssigt bedst egnet til børn fra 0 til godt 1 år. Det er en fordel, at vognen er lille, hvis den skal anvendes på en rejse, men de små mål gør også, at vognen er svær at køre for voksne, der er højere end gennemsnittet. Håndtaget er kort, og det er svært at gå med den skridtlængde, man gerne vil. For mindre børn og knap så høje forældre kan Joie Mirus være et godt valg, men der kræves en del ændringer, før vognen kan blive et alternativ for den brede masse.
Tegn: 1872

 • Vendbar siddedel, fuld liggestilling, rummelig bagagekurv
 • Lille siddedel, lavt håndtag, svær at køre
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Mountain Buggy Nano

Kompakt sammenklappet, kan bæres over skulderen, rummeligt sæde med høj maksimumsvægt


Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Vægt i kg: 5,9 Mål sammenklappet: 56 x 31 x 51 Taske medfølger: Ja Maks. vægt kg: 15 Liggestilling/hvilestilling: Liggestilling

Mountain Buggy Nano

Nano er Mountain Buggys version af en vogn, der skal kunne tages med overalt, og det er lykkedes for dem at udvikle en meget lille vogn, der falder på målstregen for at kunne tages med som håndbagage på flyet. Men Nano har mange andre gode kvaliteter som lille rejsevogn og skiller sig ud fra mængden med sin lidt større maksimumsvægtpå 20 kg og meget rummelige siddedel – på trods af de små mål. I Nano er der god plads til et barn på 110 cm, og der er stadig luft op til kalechen. Vognen er således glimrende som reserveklapvogn til et lidt større barn, der kan have brug for et lille hvil nu og da på en varm solferie eller på meget lange gåture. MB Nano har justerbar fodstøtte og en både rummelig og lettilgængelig bagagekurv. Siddedelen er fast fremadvendt og har ryglæn med trinløs indstilling, der kan lægges ned til en godkendt hvilestilling. Kalechen er lidt kortere, end vi kunne ønske os, også når man medregner den lille solskærm.

MB Nano har svingbare forhjul af plastic, en såkaldt badesandal-venlig bremse, der aldrig skal trykkes opad, og et fast håndtag. Nano kan godt klare lidt terræn, men er klart bedst på asfalt eller andre jævne underlag. Køreoplevelsen er god, og vognen er let at styre, men kan af og til føles lidt bumpende. For den der søger en lille vogn med god plads til anden bagage i bilen, eller som kører i en syvsæders bil med meget begrænsede pakkemuligheder, så er Nanoen særdeles praktisk. Den klappes sammen i få trin, og vognen bliver meget kompakt, når den er klappet sammen. Opbevaringstaske medfølger, og Nano har en bærerem, der gør det nemt at tage den over skulderen, når den ikke skal bruges. Bæreremmen kunne godt have været kraftigere eller bedre polstret. Hvis vognens mål ikke er den højeste prioritet, så er MB Nano en god kandidat for dem, der søger en lille rejsevogn til et lidt større barn.
Tegn: 1783

 • Rummelig siddedel, høj maksimumsvægt, lille sammenklappet
 • Lidt bumpet køreoplevelse

Njoy Bubble


Vendbar: Ja Liggedel (+ pris): Nej Vægt i kg: 8 Mål sammenklappet: 34 x 42 x 108 Taske medfølger: Nej Maks. vægt kg: 15 Liggestilling/hvilestilling: Liggestilling

Njoy Bubble

Njoy Bubble er noget så usædvanligt som en paraplyklapvogn med vendbar siddedel. Øverst på ryglænet er der et håndtag. Ved at trykke det ind kan man både klappe siddedelen ned til liggestilling og ændre siddedelens retning. Njoy Bubble har justerbar fodstøtte i begge retninger. I fremadvendt stilling er der også fast fodstøtte på stellet, hvilket giver lidt bedre støtte til fødderne for børn med lange ben. Samtidig er siddedelen på Njoy Bubble konstrueret, så siddefladen bliver mærkbart større bagudvendt. Fremadvendt er fladen ret kort, og barnet sidder mere på end i vognen. Bagudvendt føles siddedelen desuden hyggeligere med kanter på siderne. Det er et plus ved vognen, at den føles bedre i bagudvendt stilling. Der er masser af paraplyklapvogne med en god, fast fremadvendt siddedel, og vendefunktionen er det, der gør Njoy Bubble værd at bemærke i konkurrencen.

Uanset siddedelens retning har Njoy Bubble fuld liggestilling og kan anvendes fra fødselen og op til cirka 3 år. Kalechen er konstrueret i et elastisk tekstil og vendes mellem ret og vrang, når siddedelens retning ændres. Kalechen har en solskærm og yder en god solbeskyttelse, når den er foldet ud Den er placeret højt, så der er plads til selv høje børn under den. Njoy Bubble har faste baghjul, og paraplyklapvognens karakteristiske, dobbelte, svingbare forhjul. Håndtaget er delt og kan ikke indstilles i højden. Bagagekurven er ret lille, men som et plus er den også tilgængelige via lynlåsåbninger i siderne. Både frem- og bagudvendt klappes Njoy Bubble sammen efter samme princip som andre paraplyklapvogne, og den bliver heller ikke hverken større eller mindre end dem. Når den er klappet sammen, kan den låses med en pal. Njoy Bubbles styrke er uden tvivl den bagudvendte siddestilling, mens køreoplevelsen desværre ikke lige så positiv. Vognen er lidt vanskelig at styre og tåler ikke terræn, den klarer sig bedst og nemmest på helt jævne overflader.
Tegn: 1916

 • Vendbar siddedel, høj kaleche, fuld liggestilling
 • Vanskelig at styre
Del testen