Selvbruner creme bedst i test

Selvbruner creme

Om sommeren vil mange gerne have en solbrun farve på huden. Stadig flere vælger dog andre alternativer end at være ude i solen, så det nu er muligt at have en frisk brun hudfarve året rundt. Tidligere har man ofte kunnet se, om farven kom fra selvbruner eller var naturlig, da den kunstige nuance havde et orange skær, og resultatet ofte var plettet. I dag findes der mange gode alternativer, der giver en flot, solbrun farve, hvor det er umuligt at se, om solbrændtheden er naturlig eller ej. En stor, medvirkende faktor til dette er, at forskere har fundet ud af, at det aktive stof DHA (dihydraoxiacetone) får en orange tone i basiske opløsninger, mens det får en brun tone i sure opløsninger.

Selvbruner fås i flere forskellige varianter såsom gel, spraytan, creme og mousse. Hvad der giver det bedste resultat afhænger af, hvad man er vant til at bruge. Generelt tørrer mousse og spray hurtigere, mens creme ofte er federe og tager længere tid for huden at absorbere. Mousse og spray kan også være noget lettere at fordele jævnt på huden.

Hvordan fungerer det?

DHA reagerer med aminosyrerne i hudens proteiner, hvilket skaber den mørkere nuance. Fra begyndelsen kan man ikke se, hvordan nuancen bliver. Det kan tage op til 6 timer, inden reaktionen er færdig, og den mørkere nuance er trådt frem. Så det er bare at vente mindst 6 timer inden man går i bad, for ikke at risikere, at den brune farve bliver skyllet af. Da det tager så lang tid for produktet at blive absorberet af huden, er der risiko for at få pletter på lyst tøj og sengetøj. Disse pletter går dog oftest af ved almindelig vask. Selvbruner sætter sig kun i det alleryderste hudlag og forsvinder derfor naturligt, når huden falder af i løbet af en uges tid. Hvis man vil have farven væk hurtigere, findes der særlige removere, men det kan alligevel være svært at genskabe den naturlige hudfarve.

Mange oplever, at selvbruner har en ret speciel duft. Denne duft dannes ved den reaktion, der sker på huden, og det er således ikke muligt at fremstille et lugtfrit produkt. Det som flere producenter i stedet har gjort er, at forsøge at skjule duften med forskellige sammensætninger af dufte, hvor vores lugtesans har sværere ved at skille den ud. Dette er blevet udviklet mere i løbet af de senere år, og i dag findes der mange gode alternativer, som dufter rigtig lækkert.

Eftersom produktet kun sætter sig i det yderste hudlag, kan man sagtens opholde sig i solen med selvbruner på. Naturlig solbrændthed påvirker dybere hudlag og bliver derfor også siddende i længere tid. Det kan dog være en god ide at vente mindst otte timer inden solbadning, da reaktionen på huden gør den ret sårbar. Det er heller ikke godt at svede direkte efter påføring af selvbruner, da det kan gøre resultatet plettet.

Vejledning: Påføring af selvbruner

En af udfordringerne ved brug af selvbruner er at få et ensartet resultat, der ser naturligt ud. For at lykkes med det er det vigtigt at anvende en peeling først for at fjerne døde hudceller. Det mindsker risikoen for mørke pletter. Et andet tip er at fugte tørre partier som neglebånd, albuer, knæ, hænder og fødder. inden man påfører selvbruner. Disse parter risikerer ellers at opsuge meget af cremen og blive mørkere end den omkringliggende hud. Tag en federe bodylotion på, og vent til den er trængt godt ind i huden.

Når cremen derefter skal påføres, hjælper det meget at bruge en påføringshandske. Den gør det lettere at sprede cremen ud på huden og dermed få en større chance for et resultat uden pletter og rande. Brug lidt mindre af produktet de steder, der naturligt bliver mindre solbrændte, såsom armhuler og indersiden af armene. Ryggen er altid vanskelig at få jævn. Det er afgjort lettest at bede nogen om hjælp. Har man ikke mulighed for dette, kan en påføringshandske i det mindste hjælpe med at glatte kanterne ud.

For at få et godt resultat i ansigtet er det vigtigt at man ud over peeling og fugtighed også anvender et produkt, der er beregnet til ansigtet eller kan anvendes på både krop og ansigt. Produkter der er beregnet til kroppen, er nemlig ofte lidt federe og kan medføre urenheder i ansigtet.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Decléor Aroma Sun 125ml

Selvbruner der giver en naturtro solbrændthed, nem at få jævn og holder længe


Bedste pris hos:


Bedste pris hos:

Det er en rigtig varig og god tekstur af fløde, ikke løbende , men let og nem at få endnu . Brun farve ser godt ud , naturlige og holdbare. Den ultimative selvbruner creme , ikke ligefrem billige , men klart den bedste i testen.

 • Faithful tan , lugter svagt
 • Ikke billig ( men værd hver krone )
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Nem at påføre og giver et virkelighedstro resultat med meget farve


Formel: Mousse Forpakning: Pumpeflaske Farveniveau: Meget farve

Denne selvbruner giver en dejlig gylden og virkelighedstro nuance. St. Tropez er hurtigt blevet en af de mest populære producenter på området, og det er ikke uden grund. Resultatet er ganske enkelt rigtig godt. Til påføring anvendes en applikatorhandske, som gør det nemt at fordele moussen på huden. Væsken har en brunlig tone, som gør det lettere at få et ensartet resultat, da man kan se, hvor man allerede har smurt. Denne Bronzing Mousse giver stor effekt allerede efter en gangs brug, så man skal være ekstra omhyggelig med at få dækket al huden. Overser man noget, kan det garanteret ses dagen efter.

Det er lykkedes for St. Tropez at skjule den typiske duft af selvbruner relativt godt i deres produkt. Når moussen påføres, tager det lidt tid for den at tørre, så det er bedst at gøre om aftenen. Den brunlige farve gør dog, at hvidt sengetøj risikerer at blive lidt misfarvet, men farven går af i vask. Produktet kan ved første øjekast virke dyrt, men takket være dets drøjhed holder det længe. Dette kombineret med den enkle påføring og det fantastiske slutresultat gør, at St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse får en topplacering.

 • Virkelighedstro, gyldent resultat, enkel at påføre, meget farve
 • Klatter en del
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Dove DermaSpa Summer Revived

Brugervenlig, glansgivende, giver et naturligt resultat og dufter godt


Bedste pris hos:

Formel: Creme Forpakning: Blød tube Farveniveau: Gradvis opbygning

Bedste pris hos:

Doves creme skaber gradvist en smuk og naturlig, solbrun nuance. Da farven opbygges gradvis over flere påføringer, bliver der ingen rande eller mørke pletter. Dette kombineret med den lette konsistens gør cremen nem at anvende. Doves selvbruner kan med fordel anvendes på allerede naturligt solbrun hud for at forstærke solbrændtheden og give mere glans. Da cremen klatter en del efter påføring, bør man vente til den er absorberet helt, inden man tager tøj på, hvis man vil undgå grimme pletter.

En positiv egenskab er, at det i det store hele er lykkedes for Dove at skjule den karakteristiske duft af selvbruner. DermaSpa Summer Revived duftar i stedet behageligt af mild parfume. Cremen fås i to forskellige nuancer, så farven bedre kan tilpasses til ens egen hudtone. Den giver en svag brun nuance, så den mørke nuance også kan anvendes til lysere hud, hvis man vil have et mere intenst resultat.  At Dove DermaSpa Summer Revived så nemt kan tilpasses efter, hvor kraftig effekt man vil have, er blot en af denne selvbruners mange stærke sider. Den har desuden en meget lav pris sammenlignet med tilsvarende produkter, hvilket gør den til et meget prisgunstigt alternativ. 

 • Giver et naturligt resultat, glansgivende, er brugervenlig og dufter godt
 • Lang tørretid
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Yves Rocher Express Body Mist Botanical Self-Tanner 150ml

Prisbillig spray der er meget nem at påføre og tørrer hurtigt


Formel: Spray Forpakning: Sprayflaske Farveniveau: Middel

Sprayformatet gør denne selvbruner fra Yves Rocher let at påføre og få jævn over hele kroppen. Da konsistensen er så tynd, kan væsken nemt stryges ud med hånden, når den er sprayet på kroppen. Den trænger hurtigt ind i huden og tørrer hurtigt. Det gør, at man kort tid efter påføring kan tage tøj på igen uden at bekymre sig om, at der kan komme pletter. Som med alle selvbrunere er indsmøring om aftenen inden sengetid dog det sikreste trick til at få en ensartet farve. Den hurtige tørretid gør, at personer med tør hud eller tørre partier bør smøre sig med almindelig bodylotion på forhånd. Ellers er der risiko for, at den tørre hud suger for meget farve til sig, og resultatet bliver ujævnt.

Yves Rocher har haft succes med at skjule duften af selvbruner, når væsken påføres på huden. I stedet har den en sød og blomsteragtig sommerduft, men den er også kraftig. Efter at produktet har virket i nogle timer, trænger lugten af selvbruner desværre en smule igennem. Farven man får, er frisk, men passer bedst, hvis huden er lidt solbrun i forvejen, da den ellers kan få en lidt orange tone. Den enkle påføring kombineret med prisen gør alligevel Yves Rocher Express Body Mist til et rigtig godt valg til en flot sommerfarve.

 • Meget enkel påføring, tørrer hurtigt, prisbillig
 • Ret kraftig duft, lidt orange farve
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

N.d. Bare Minerals Faux Tan

Holdbar selvbruner, der giver en naturligt ssolbrændt farveCremen er farvet , så du kan se snavs brun ud før brusebad . Slutresultatet vil være stor og længe, ​​så hvis du er bleg , start forsigtigt. Teksturen er tyktflydende , men stadig falder hurtigt ind i huden, så sørg for at vaske dine hænder straks efter SMØRING .

 • Prøv naturligt SunKissed farve dagen efter
 • Svært at få de sidste ud af flasken
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE BUDGETVALG 2017 DK.png

L' Oreal Sublime Bronze Self Tanning Gel 150ml

Selvbruner, der bliver flot både på krop og ansigt, giver hurtigt en gylden farveL' Oréal er nem at sætte det på , men er også ret klistret. Det leverer præcis som det lover en smuk gylden farve bronsig et snuptag. Sure lugter det, men lugten minder mere om solcreme. Selvbrunende creme er virkelig overkommelig og er den bedste budget i denne test.

 • Bare se på hendes ansigt på kroppen
 • Temmelig korte brænde
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Piz Buin Self Tan Lotion 150ml

Prisbillig selvbruner, der fås i forskellige nuancer til forskellige hudfarverFås i forskellige styrker , der passer til forskellige hudfarver , vælg max , hvis du er mørke og lysere du er blonder . Piz Buin kan selvbrunende produkter, og vores test viser, at resultatet er meget godt, det eneste negative er den meget stærk duft , der holder.

 • Billig og god
 • Smells (for) meget
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Tan Can Sun Spray 250ml

Holdbar selvbruner, der påføres ved at spraye den på huden, flasken holder længeMed denne spray undgår du rodet cremer , der er perfekt til begynderen. Spray sparsomt fordi ellers brun tone for tunge og unaturligt. Selv om det er en spray , kan det være vanskeligt at få , selvom du ikke er forsigtig.

 • God til begyndere
 • Farven forsvinder hurtigt
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5

Clarins Liquid Bronze Self Tanning 125ml

Selvbruner, der kræver flere påføringer, men giver en blød, flot solbrændthedDet tager lang tid at træde i kraft og kræver flere lag . Men det er let at administrere og tilpasse til din egen hudfarve. Det er mere overkommelige sunless garvning produkter ovenfor i denne test , men vi absolut forstå, hvorfor Clarins har mange loyala fans.

 • Blød pæn brænde
 • Kræver flere lag
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Nivea Sun Self Tan LotionDette er et budget creme, som i vores test viser, at der desværre ikke giver en forestilling pengene værd , når cremen giver en unaturlig farve. Det kræver masser af frakker og er også vanskeligt at få endnu.

 • God container
 • Ikke godkendt farve , meget stærk duft
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5 Karakter 1.5/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

1.5 af 5

Del testen