Shaver bedst i test

Barbermaskine

Vores eksperter har udpeget barbermaskinen Braun Series 3 3020s som Bedst i Test og som vores købsvejledning for 2017. Den barberer meget tæt på huden og giver en effektiv barbering resultat uden at forårsage hudirritation. Testen af barbermaskinerne er udført af to barberer på en barbershop i Stockholm, og flere forsøgspersoner med forskellige typer ansigtsbehåring og hudfølsomhed er blevet barberet med barbermaskinerne. På den måde er det muligt at sammenligne barbermaskinernes effektivitet og fleksibilitet og også se, om barberingen forårsager eventuel hudirritation, rødme eller svie.

Forskelle mellem Philips og Braun

Herhjemme dominerer Philips og Braun markedet for barbermaskiner. Remington og Panasonic har en meget lille del af markedet, og det kan derfor være svært at få nye knive og dele til disse barbermaskiner. Af den grund har vi fokus på Philips og Braun i denne test.

Begge producenter sælger barbermaskiner med skærehoveder med flere skæreblade, der kapper hårene under en fintmasket tynd plade. Philips’ teknologi anvender tre runde skærehoveder, hvor knivene roterer. Brauns barbermaskiner har to aflange parallele skærehoveder, hvor bladene bevæger sig frem og tilbage. Mellem Brauns skærehoveder findes desuden en saks, som klipper længere hår. Philips’ teknologi er mærkbart mere stille. På den anden side er skærehovederne runde, hvilket gør det noget sværere at præcisionsbarbere overskæg og bakkenbarter.

Sådan barberer du dig med barbermaskine

Når der barberes med en Philips barbermaskine, bør det ske i en cirkulær roterende bevægelse langs huden. Brauns barbermaskiner anvendes mere som en barberkniv, hvor man barberer mod hårene i en 90 graders vinkel på ansigtet. Efter en periode vænner man sig til begge teknikker, og det kan ikke siges, at den ene måde er bedre end den anden.

Undgå svie og hudirritation

Mange, der bruger barbermaskiner ved, at de kan forårsage svie og gøre huden irriteret – uanset varemærke. Både Philips og Braun har derfor arbejdet med skærehovedernes følsomhed for at modvirke dette problem. Vi har kun testet barbermaskiner med fjederbelastede skærehoveder, da de følger ansigtsformen bedre. Generelt har en dyrere maskine en mere avanceret affjedring og dermed også bedre følsomhed. Hvis du har følsom hud, anbefaler vi at købe en elektrisk barbermaskine med separate fjedrende skærehoveder for at undgå hudirratation og rødme. Det gør en stor forskel.

Rengøring og vedligeholdelse

Alle barbermaskiner i testen er vandtætte og kan skylles under vandhanen. Man kan tænke, at de rengøringsstationer, der følger med som tilbehør til de dyrere barbermaskiner, blot er en gimmick. Faktum er dog, at den specielle rensevæske er at foretrække i stedet for rengøring under vand for at holde barbermaskinens skæreblade skarpe. Den minieralfrie rensevæske forhindrer nemlig, at barbermaskinens kant oxiderer, hvilket sker, hvis barbermaskinen efterlades våd efter rengøring under vandhanen.

Det er altså ikke hyppig brug, der gør skærebladene sløve, men derimod almindelig korrosion. Rengøringsstationerne forlænger dermed skærebladenes levetid markant og er på lang sigt en god investering. 


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2017 DK.png

Braun Series 3 3020s

Robust konstruktion med brede barberflader, giver en effektiv barbering med utrolig glat resultat


Vandafvisende: Ja Batteritid: 45 min Opladningstid: 1 h 45 min

Glat, glattere, glattest! Denne barbermaskine giver et fantastisk resultat. Almindelige hårstrå, liggende eller med en anden vækstretning spiller ingen rolle. Denne kampvogn skraber nemt hvert eneste hår væk og efterlader et fantastisk velbarberet resultat.  Denne maskine er således særlig velegnet til personer med meget eller kraftig skægvækst. 

Konstruktionen er gedigen, og barbermaskinen føles tung i hånden. Den er bred, så det er nødvendigt at holde godt fast for at få en stabil barbering, hvilket kan føles anderledes, hvis man er vant til en slankere variant. Den robuste udformning gør også, at det kan være lidt svært at barbere partierne omkring munden, da de kræver større præcision. Apparatet kan også være lidt barsk ved modermærker og blærer i huden. Rengøringen er lidt af en udfordring, da der er mange små åbninger. Dette opvejes dog af de brede, effektive barberflader. Helt klart en god barbermaskine for pengene.

 • Effektiv barbering, brede barberflader, robust konstruktion, glat resultat
 • Svær at rengøre, lidt klodset omkring munden
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE PREMIUMVALG 2017 DK.png

Philips Series 7000 S7510

Nem at styre og giver en skånsom, tæt barbering


Vandafvisende: Ja Batteritid: 50 min Opladningstid: 1 h

Af og til lanceres et produkt, der tager tar skægverdenen med storm. Philips S7510/41 får maksimumpoint på stort set alle punkter undtagen prisen. Denne barbermaskine er utrolig skånsom og forsigtig mod huden. Hele barberingen bliver en behagelig oplevelse, uden at give køb på effektiviteten. Hverken hårstrå med andre vækstretninger eller liggende hårstrå er noget som helst problem. Philips S7510/41 har en imponerende tæt barbering, der også går hurtigt, da der ikke er brug for mange strøg. Knapperne er nemme at komme til, og grebet er godt, så maskinen er let at styre. Barberingen bliver præcis, da apparatet følger ansigtets konturer på en tilfredsstillende måde.

Når barberingen er overstået, går det hurtigt at skylle maskinen af under rindende vand, så selv rengøringen får topkarakter. Dette er bestemt en dyr barbermaskine, men med tanke på at Philips S7510/41 leverer en rigtig god barbering, bliver den alligevel et yderst prisgunstigt valg.

 • Tæt barbering, skånsom, let at rengøre, nem at betjene
 • Dyr
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Braun Series 5 5030s

Giver en skånsom barbering med få strøg, klarer liggende hårstrå godt


Vandafvisende: Ja Batteritid: 45 min Opladningstid: 1 h

Når tiden er en vigtig faktor, opfylder Braun 5030S behovet godt. Denne barbermaskine kræver nemlig færre strøg end de fleste andre maskiner, så det går meget hurtigere at blive færdig. Både hår med forskellige vækstretninger og liggende hårstrå klares uden problemer. Barbermaskinen føles også meget skånsom og blød mod huden. Grebet er ret stort og kan virke klodset, hvis man har små hænder, men med lidt øvelse får man snart det rette håndelag.

Rengøringen af Braun 5030S går nemt. Det er bare at skylle barberhovedet under rindende vand, hvilket også sparer meget tid. For at barbermaskinen skal holde længere, anbefaler Braun, at man smører med lidt maskinolie en gang om ugen. Braun 5030S kræver således lidt ekstra omtanke samt en mindre omkostning til vedligehold. Dette er dog et yderst lille minus for et i øvrigt meget prisbilligt apparat. Konklusionen bliver, at Braun 5030S er hver eneste krone værd.

 • Skånsom barbering, god til liggende hårstrå, få strøg, enkel rengøring
 • Ret stort greb, kræver maskinolie for længere holdbarhed
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Philips S728

En tæt barbering med god præcision og en glimrende medfølgende bodytrimmer


Vandafvisende: Ja Batteritid: 40 min Opladningstid: 1 h

S728 er en to-i-en-variant med både barbermaskine og bodytrimmer i samme maskine. Og faktisk lykkes Philips godt med kombinationen. Bodytrimmeren har en glimrende effektivitet og er smidig at bruge. Barbermaskinen giver en skøn og tæt barbering og kan både klare hår med andre vækstretninger og liggende hårstrå. Den har dog kun to hoveder i stedet for de klassiske tre, der normalt er på Philips' modeller. Barberingen tager betydeligt længere tid end med konkurrerende barbermaskiner, og det er nødvendigt med flere strøg. Philips S728 er ikke det rette valg, hvis man skal hurtigt ud ad døren. Det gør også, at den passer bedst til personer med mindre skægvækst, da mange eller kraftige hårstrå bliver en udfordring.

Det mindre design gør, at barberingen bliver meget præcis, og den er let at anvende ved kæbelinje, mund og hage. Håndtaget er også lidt mindre og nemt at styre. Selvom barberingen tager længere tid, går rengøringen betydelig hurtigere. Barbermaskinen er nem at skylle af og tørrer hurtigt. Den enkle styring kombineret med, at det faktisk er lykkedes for Philips at udvikle en to-i-et-løsning, der fungerer, gør denne barbermaskine meget prisbillig.

 • Tæt barbering, god præcision, glimrende bodytrimmer, nem rengøring
 • Lille barberflade
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Philips S5110/06

Nem at rengøre med et godt greb, der gør det lettere at få en præcis barbering


Vandafvisende: Ja Batteritid: 40 min Opladningstid: 1 h

Philips S5110/06 har et greb, der er udformet til håndens fingre, hvilket gør den behagelig at holde og let at styre. Dette kombineret med barberhovedets form gør det let at følge ansigtets konturer, så man kan få en meget præcis barbering. Desværre bliver resultatet ofte ujævnt, og det er nødvendigt med flere strøg for at kompensere for det. Hårstrå med forskellige vækstretninger er ikke noget problem, men liggende hårstrå er en udfordring for Philips S5110/06. Trods den ujævne barbering irriterer barbermaskinen ikke huden mærkbart, men føles relativt skønsom.

Denne maskine er meget nem at rengøre. Barberhovedet åbnes let med et trykpå en knap og kan derefter skylles under vand, så alle de små hårstrå forsvinder. Dette sammen med at barbermaskinen er nem at styre, er desværre ikke nok til at løfte Philips S5110/06. Det er nødvendigt med et jævnere resultat efter første barbering for at kunne give en højere karakter.

 • Godt greb, præcis barbering, nemt rengøring
 • Ujævnt resultat, svært ved liggende hårstrå
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5 Karakter 2.5/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2.5 af 5


Udvalgte priser:

Remington Aqua Plus PR1350

Let at styre med enkel konstruktion, der er nem at rengøre


Vandafvisende: Ja Batteritid: 40 min Opladningstid: 4 h

Aqua Plus PR1350, der kan anvendes både med og uden vand, har en let konstruktion, der er nem at styre. Den passer bedst til lidt større hænder, da håndtaget er ret tykt. Desværre leverer den ikke helt på det ønskede niveau. Barbermaskinen barberer ikke særlig tæt og misser nemt både liggende hårstrå og hår med en anden vækstretning. Derfor er det nødvendigt med mange strøg, hvilket gør huden irriteret. Den følger ansigtets konturer til en vis grænse, men ved skarpere linjer bliver den store konstruktion et problem. 

Efter barberingen er rengøringen dog meget enkel. Låget kan åbnes uden at tage det helt af og kan derefter nemt skylles af under rindende vand. Selvom Aqua Plus er en barbermaskine i den nedre prisklasse, havde vi gerne set en mere gennemtænkt konstruktion.

 • Enkel konstruktion, let at styre, nem rengøring
 • Ikke tæt barbering, irriterer huden, misser hårstrå
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

2 af 5


Udvalgte priser:
Del testen