Silver shampoo

Silver shampoo er et produkt, som mange elsker! Det anvendes til at neutralisere gule eller orange toner i blondt, hvidt eller gråt hår, og skabe det populære, kølige resultat. Produktet kan også anvendes til brunt eller rødt hår for at få en anden nuance, men så skal man være ekstra opmærksom på, at shampooen ikke får lov til at virke for længe, dat det kan give et uheldigt resultat.

Silver shampoo tørrer håret noget ud, men der er de senere år udviklet mange rigtig gode produkter. Nogle hævder, at det slider og er skadeligt, og tidligere efterlod shampooen ganske rigtigt et større aftryk på håret, men nu er det meget skånsommere. Det er dog en god idé at afslutte med et plejende produkt såsom en almindelig indpakning. Hvis man ønsker en meget hold nuance på sit hår, fås både silver balsam og silver indpakning. Resultatet bliver ikke lige så intenst, da deres funktion er at lukke hårstråene igen og derfor ikke tilfører lige så meget pigment, men det kan helt klart være en flot finish.

Det er vigtigt at huske på, at silver shampoo ikke fjerner de gule toner i håret eller bleger det. Er man ikke tilfreds med farven, når man går fra frisøren, skal man gå tilbage og få det lavet om. Dette er kun en måde at holde håret pænt mellem besøgene. Silver shampoo er heller ikke det samme som en farvebombe, der også er blevet meget populært. Farvebomben er som en slags toning med meget mere pigment i, der giver et mere holdbart resultat.

Hvordan anvendes silver shampoo?

Silver shampoo kan anvendes til såvel farvet, affarvet som naturligt hår. Det var fra begyndelsen tænkt til personer med naturligt gråt eller hvidt hår for at fjerne gule eller gyldne nuancer uden at skulle farve det, men nu anvendes det hyppigst af blonde personer. Når man shamponerer håret, åbnes hårstrået, så det lilla pigment i produktet kan sætte sig fast, hvilket giver det kølige resultat. Med visse silver shampooer kan det være hensigtsmæssigt at vaske med almindelig shampoo en gang inden påføring. Håret optager mere, når det er tørt, så pres vandet grundigt ud af håret, og smør shampooen på i stedet for at lade det skumme op som med en almindelig shampoo. At tørt hår tiltrækker mere pigment, gør også, at shampooen kan virke forskelligt på forskelligt hår. Afbleget hår er oftest tørrere, hvorved det tiltrækker pigmentet hurtigere og i større grad. Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, hvis man har afbleget eller tørt hår, for at undgå at farven skifter over mod lilla  og i stedet standser ved en flot, askeblond nuance.

Hvor ofte man skal anvende silver shampoo varierer, men frisører anbefaler 1-2 gange om ugen, hvor man lader den virke i 3-5 minutter. Et tip er at forlænge virketiden til 10-15 minutter ind imellem for at få meget effekt med et intenst resultat. Dette er dog meget individuelt afhængigt af hårtype og det anvendte produkt.

Mange spørger, om man kan anvende silver shampoo i parykker. Og ja, parykker er jo egentlig bare almindeligt hår, hvis det er ægte, så det er naturligvis muligt at bruge. Man skal dog huske, at det måske ikke reagerer på samme måde, som når man anvendes shampooen i sit eget hår. Det er svært at vide, hvordan en paryk er blevet behandlet, inden man får den, og derfor kan man få et uventet resultat. Vær derfor ekstra opmærksom ved påføring for ikke at risikere en uønsket effekt.

Hold øje med siden, vi opdaterer denne test i løbet af marts 2017!

Del testen