SLR Bedst i test

SLR

Her har vi samlet alle vores test af digitale systemkameraer (DSLR). Vi udnævner de systemkameraer, der bliver Bedst i Test i flere forskellige kategorier. Testen er udført under tilsyn af vores in-house fotograf Henrik, der har stor erfaring med digitalkameraer. Derfor kan vi bedømme systemkameraernes ydeevne, billedkvalitet og brugervenlighed samt holde produkterne op mod hinanden i en sammenlignelig test. Det gør det nemmere for dig som forbruger at vælge den model, du ønsker – uanset hvilken prisklasse, du har budget til.

I vores test af digitale systemkamerar katagoriserer vi kameraerne i forskellige kategorier. Kategorierne er: semi-professionelle modeller til seriøse fotoentusiaster, mellemklassemodeller til avancerede fotoamatører og begynder-modeller til, ja, begyndere. Spejlløse spelrefkelskameraer har sin egen kategori. Et systemkamera i hver kategori bliver nomineret som Bedst i Test. Vi tester løbende nye kameraer.

Semi-professionelle modeller

Her tester vi digitale systemkameraer (DSLR) til seriøse fotoentusiaster. Kameraerne har den funktionalitet, billedkvalitet og byggekvalitet på et niveau med de krav, som professionelle fotografer stiller. Kameraets avancerede indstillinger giver næsten ubegrænsede muligheder for fotografen. Indlæringskurven er dog høj.

Det digitale systemkamera Nikon D7000 bliver udnævnt som Bedst i Test i kategorien. Kameraet har meget god billedkvalitet og autofokus, som låser sig fast på objekter i hurtig bevægelse – selv i svag belysning. I den samlede bedømmelse ligger Canon 60D og Pentax K-5 kun en brøkdel efter testvindende; begge er således meget kompetente digitale systemkameraer.

Mellemklassemodeller

I denne kategori indgår test af systemkameraer til avancerede fotoamatører. Prisklassen byder  ofte på god kvalitet i forhold til prisen. Ofte findes der mange forudindstillede motivprogrammer, der hurtigt og enkelt gør det muligt at skyde billeder. Kameraerne mangler imidlertid de nyeste innovationer, som de semi-professionelle modeller er udstyret med. Vi arbejder på at teste flere systemkameraer i denne kategori.

Del testen