Tremmeseng / bedside crib 

En tremmeseng er en seng i lille model, som er beregnet til barnets første 1-2 år. De fleste tremmesenge minder om hinanden med ens mål og en bund, der kan hæves og sænkes. De senere år er markedet for senge blevet udvidet med en model, der ofte kaldes for "bedside crib". Dette er en særlig form for tremmeseng, normalt i lidt spinklere format, der er beregnet til at stille side om side med forældrenes seng. Tanken er, at en bedside crib skal gøre det lettere for forælderen at komme til barnet om natten uden at skulle stå op eller løfte barnet over kanten på tremmesengen. Dette kan være til særligt stor gavn, hvis man er blevet forløst ved kejsersnit og så vidt muligt bør undgå løft. 

En bedside crib er en seng med mange flere funktioner end de fleste almindelige tremmesenge. En del af dem har hjul, så de nemmere kan flyttes rundt i hjemmet eller placeres på forskellige sider af sengen. En del har også en ekstra langside, der kan tilkøbes ved behov, så sengen også kan anvendes fritstående. Brugstiden for en bedside crib er kortere end for en tremmeseng, fordi sengebunden er væsentlig mindre. Samtidig gør en bedside crib ofte mest nytte i babyens første seks måneder. Man bør dog være opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at supplere med yderligere en tremmeseng, inden barnet er klar til en juniorseng eller anden soveløsning.   

En bedside crib bør kunne forhøjes og sænkes, så den kan tilpasses efter forælderens seng. Tremmesengens bund skal være i niveau med forælderens, så babyen ikke kan falde eller sidde fast mellem sengene. Det varierer fra model til model, hvor meget en bedside crib kan justeres i højden, og derfor er det vigtigt at kontrolmåde både sin egen seng og tremmesengen inden køb. En bedside crib skal også kunne forankres ved forælderens seng. Hvis tremmesengen kan glide væk, er der fare for, at babyen kan komme alvorligt til skade hvis den falder med på gulvet eller sidder fast i sprækken mellem sengene. Afhængigt af udseendet på sengerammen, kan forskellige forankringstyper være mere eller mindre velegnede. I de fleste tilfælde er det nødvendigt med en form for sengeramme for at kunne lave en forankring, men der fås også varianter af en bedside crib, der i basisversionen er mere fritstående.

Del testen