Vendbar siddevogn: 5 modeller i test

Forældre, som ønsker en mindre, mere fleksibel vogn end deres første duo- eller kombivogn, bliver ofte mødt af en stort udvalg af klapvogne eller rejsevogne. Hvis man fortsat vil kunne have sit barn bagudvendt mod den, der kører vognen, så bliver udvalget væsentligt mindre. Og blandt de tilgængelige barnevogne ender man ofte med at gå på kompromis på et eller flere punkter. Men de senere år er antallet af små, vendbare vogne steget noget, og valgmulighederne er blevet bedre. De fleste vendbare siddevogne gør sig stadig bedst på fladt underlag i bymiljø, da de hverken er robuste eller har tilstrækkelig affjedring til brug i terræn, men der lanceres hele tiden nye modeller, og efterspørgslen på fleksible, vendbare siddevogne stiger.

For at blive regnet som en vendbar siddevogn i vores test skal sædet kunne monteres på chassiset både fremad- og bagudvendt. Vognen skal desuden have en praktisk bredde og længde, når den er klappet ud og i brug, og være mere kompakt i sammenklappet stand end en duo- eller kombivogn i normal størrelse.


Produkter i testen

Easywalker Mosey

Vendbar, terrænvenlig siddevogn med stort sæde, god liggestilling og lang kaleche


Maks. vægt sæde: 20 kg Vognens vægt med sæde: 11 kg Størrelse klappet sammen: 94 x 54,5 x 28 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes for 1595 kr Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Mange vendbare vogne i mindre størrelse har desværre også tendens til at have ret små hjul og dårlige terrænegenskaber. Easywalker Mosey er det friske pust, som med sine punkteringsfri hjul både kan klare lidt terræn, en del sne, og som håndterer grus med bravur. Mosey klarer sig alligevel bedst på plane underlag, men virker tilstrækkelig alsidig til at kunne bruges året rundt. Der er ikke så meget gyngen i chassiset, men Mosey føles ikke stiv. Køreoplevelsen er meget god, og vognen både ruller godt og er nem at dreje. Sædet har en maksimumsvægt på 20 kg og virker rummeligt, siderne er med stretch, og kalechen kan forhøjes ca. en decimeter. Som solbeskyttelse er kalechen i top. Den har både en rigtig stor solskærm og kan åbnes med lynlås og forlænges. Fempunktsselen er nem at anvende, selvom selve spændet virker lige lovlig stort. Sædet har en god swing away-bøjle, og fodstøtten har to indstillinger. Ryglænet har fire stillinger, heriblandt en helt oprejst siddestilling og en flad liggestilling. Ryglænet reguleres ved at presse to metalpinde på bagsiden af ryglænet sammen.

Easywalker Mosey virker meget solidt bygget. Det er en vogn, der tåler at blive brugt, og som man ikke behøver at være forsigtig med. Vognens eneste svage punkt er bagagekurven. Dels er en lille og ikke så nem at komme til, selv om siderne er elastiske. Desuden sidder den kun fast på chassiset med burrebånd, og hvis man overbelaster den, går den løs. Håndtaget er et kapitel for sig med dets finurlighed. Det er lækkert at holde i og har to smarte kroge til at hænge lette poser eller en pusletaske i, og så kan håndtaget gøres så kort, at det ikke rager længere ud fra vognen end bøjlen. Dette gør, at Mosey er meget praktisk at have med i kollektiv trafik. Sammenklappet bliver Mosey flad men ret lang. Den klappes sammen i flere trin, og det kan gøres uanset sædets retning. Hvis man ikke skal købes stort ind med barnevognen, kan man klare sig fint igennem hele barnevognsperioden med Mosey. For mange andre er den helt perfekt som en ekstra, solid vogn at have i bilen og tage med, når man skal bruge en vogn, der er både robust og praktisk.

 • Meget praktisk i kollektiv trafik, rummeligt sæde, let at køre
 • Lang klappet sammen, lille bagagekurv
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5

Cybex Balios M

Rummelig, vendbar siddevogn med gigantisk bagagekurv og kompakt sammenklapning


Bedste pris hos:

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 10,6 kg Størrelse klappet sammen: 84 x 57 x 37 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes for 1500 kr. Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 indstillinger, ergonomisk sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Medfølger

Bedste pris hos:

Cybex Balios M er en vendbar siddevogn, der i ikke virker meget mindre end en normal duovogn, men som bliver kompakt, når den er klappet sammen. Det, kombineret med en et vendbart sæde og noget højere maksimumsvægt end standarden, har medvirket til, at Balios M hurtigt blev populær. Balios M kan fungere godt både som bil- og shoppingvogn, men også på rejser, hvis man overvejer at checke vognen ind. Liggedel kan købes som tilbehør. Det ergonomiske sædet har sidde-, hvile- og liggestilling både fremadvendt og bagudvendt. Sædet er nemt at vinkle med et enhåndsgreb om låseanordningen øverst bag på ryglænet. Sædet er rummeligt, og selv lidt større børn sidder godt i vognen. Bøjlen er swing away og nem at bruge. Kalechen kan åbnes med lynlås og forlænges. Forlængelsen er dog kun af mesh, så om vinteren kan det føles lidt for koldt at lukke op, og om sommeren må man regne med at både luft og solskin slipper igennem nettet.

Bagagekurven på Cybex Balios M er enorm, der er plads til både madpose, indkøb og en stor pusletaske, uden at den bliver fyldt. Håndtaget kan hæves og sænkes, og forhjulene kan låses i fast stilling. Hjulene er relativt store og punkteringsfri, så de kan holde til ujævnheder i underlaget. Det er dog ingen direkte affjedring i chassiset, så Balios M er behageligst på plant underlag og virker ret bumpet i skoven og ret tung at køre i sne. Vognen klappes sammen i tre trin: Først foldes sædet sammen, derefter låses chassiset op, og derefter løfter man vognen, så den klappes sammen. Dette kan gøres uanset sædets retning, og Balios M bliver meget kompakt med automatisk lås, så den er desuden nem at håndtere, når den skal løftes ind i en bil. Så længe man holder sig i byen eller på andre plane underlag, så er Cybex Balios M en meget praktisk vogn med mange gode kvaliteter, hvor det rummelige, vendbare sæde og den store bagagekurv er blandt de bedste.

Bedste pris hos:
 • Vendbart sæde, stor bagagekurv, kompakt sammenknappet
 • Lidt stiv i chassiset, bred som vogn i normal størrelse
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Bugaboo Bee3

Vendbart sæde med god liggestilling, teleskophåndtag og udvidbar kaleche.


Bedste pris hos:

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 8,7 kg Størrelse klappet sammen: 85 x 45 x 32 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes for 2450 kr Regnslag: Medfølger Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Bedste pris hos:

Bugaboo Bee har været på markedet i forskellige versioner siden 2008, Bee3 er den tredje i rækkefølgen og blev lanceret i september 2014. Bee3 er hverken den mindste eller letteste vogn på markedet, men hvis man vil have en vogn, der ikke går på kompromis med funktionerne, så er dette et af de mere kompakte alternativer. Bee3 har vendbar siddedel, både sædet og ryglænet kan reguleres i højde/længde, og siddedelen har sidde-, hvile- og liggestilling uanset retningen. Bagagekurven er rummeligere på Bee3 end på de tidligere modeller, og kalechen kan nu åbnes med lynlås og forlænges yderligere, hvilket giver en markant bedre solbeskyttelse. Håndtaget på Bugaboo Bee3 kan reguleres trinvis i flere forskellige højder og fungerer godt for både høje og lave forældre. Vognen har en maksimumsvægt på 17 kg og en meget rummelig siddedel, der ved behov også har plads til en seksårig i normal størrelse. Bee3 klappes sammen med et enkelt tohåndsgreb, og det kan gøres uanset om siddedelen vender fremad eller bagud. Vognen klappes sammen i 3 dimensioner, så den bliver mindre på alle leder, også i bredden, når den klappes sammen.

Bee3 er en vogn, der uden tvivl ligger i den højere prisklasse, men hvis budgettet er på plads, bliver prisen retfærdiggjort af de mange smarte funktioner og en meget god køreoplevelse og rulleevne. Selvom vognen er maksimalt belastet med barn og oppakning, så kan Bee3 både køres og løftes med en hånd, og den polstrede siddedel giver dog komfort, selv for et mindre barn. Bee3 har svingbare hjul foran, der kan låses. Siddedelen kan i liggestilling kombineres med en blød lift eller Bugaboos Cocoon, men der fås også en separat liggedel til vognen. Der findes som altid med Bugaboos vogne et væld af yderligere tilbehør, deriblandt en opbevaringstaske, der kan købes som supplement til vognen.

Bedste pris hos:
 • Rummelig siddedel, kaleche med forlængelse, justerbart håndtag
 • Høj pris
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Bedste pris hos:

Quinny Zapp Xtra

Praktisk, vendbar siddevogn. Er lille sammenklappet, har delt håndtag og ruller godt


Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 8,7 kg Størrelse klappet sammen: 95 x 42 x 29 cm Vendbar: Ja Liggedel: Nej Regnslag: Medfølger Ryglæn: 3 positioner fremadvendt, 2 bagudvendt, ergonomisk sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Ikke justerbart, todelt Adapter til babyautostol: Medfølger

Quinny Zapp Xtra er en meget lille og smidig vendbar siddevogn, der er udviklet i en række forskellige varianter. På Zapp Xtra er sædet vendbart, men skal tages af, inden chassiset kan klappes op. Der findes også en senere version, kaldet Zapp Xtra 2.0, hvor vognen kan klappes op med sædet på. Zapp klappes sammen på en måde, der varierer en del fra andre vogne og skal gøres i flere trin. Det er ikke svært, når man først har lært det, og som belønning bliver vognen også meget kompakt – både smallere, kortere og selvfølgelig også fladere. Sædet kan i fremadvendt stilling vinkles i tre indstillinger: liggestilling, hvilestilling og oprejst siddestilling. Bagudvendt har vognen ingen siddestilling, en kun ligge- og hvilestilling. Quinny Zapp Xtra har et ergonomisk sæde, så siddefladen er altid skålformet. Vognen kan derfor ikke anvendes til nyfødte, men anbefales fra 6 måneder. Til vognen medfølger dog adaptere til babyautostole, så på den måde kan Zapp anvendes med baby allerede fra dag 1. Vognen er meget let og virker nem at håndtere, når den skal lastes ind og ud af en bil.

Nøjagtig som mange andre vogne, der bliver små i sammenklappet tilstand, har Zapp Xtra et todelt håndtag. Det er praktisk at holde i, men kan ikke justeres i højden, og hvis man vil køre vognen med kun én hånd, er den ikke let at styre som med et helt håndtag. Tværdrageren mellem håndtagene er OK at holde i, men et tohåndsgreb giver den bedste køreoplevelse. Bagagekurven er meget lille og har kun plads til det væsentligste, men en lille pose til et par bleer og skiftetøj er der plads til. Hjulene på Quinny Zapp Xtra er små, men af god kvalitet og kan også klare lidt grusvej. Kalechen er passende lang med en solskærm, der kan foldes ud. På Zapp Xtra 2.0 kan kalechen forlænges med lynlås, men i begge tilfælde virker den lidt for kort i liggestillingen. Quinny Zapp Xtra er en praktisk vogn, og Xtra 2.0 i højere grad takket være den forbedrede sammenklapning. Vi mangler en siddestilling, når vognen er bagudvendt, og et helt håndtag havde ikke skadet, men med tanke på, hvordan vognen er at bruge og dens funktioner, virker Zapp Xtra alligevel god til prisen.

 • Kompakt klappet sammen, triller let
 • Ikke siddestilling bagudvendt, delt håndtag, lille bagagekurv
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5

Greentom Upp Reversible

Miljøvenlig vendbar siddevogn fremstillet af genbrugsmateriale, flad klappet sammen


Bedste pris hos:

Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 8 kg Størrelse klappet sammen: 83 x 55 x 27 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, kan købes i pakke med vognen til i alt ca. 4000 kr. Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 positioner fremadvendt, 2 bagudvendt, ergonomisk sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Helt, ikke justerbart Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Bedste pris hos:

Økologisk, organisk og miljøvenligt – disse egenskaber prioriteres stadigt højere af forbrugerne. Så det er ikke så underligt, at selv barnevognsbranchen er begyndt at blive påvirket. Den stærkeste profil i denne niche netop nu har Greentom, som fremstiller deres barnevogne af genvundne materialer og baner vej for, at flere overvejer, hvordan deres køb af børneudstyr kan være en del af en bæredygtig livsførelse. Greentoms barnevognsmodel hedder Upp og fås som klapvogn og vendbar siddevogn. Uanset hvad anvender man det samme chassis, men hvor klapvognens betræk fastgøres direkte på det, så har Upp Reversible en vendbar ramme. Det gør også, at klapvognen kan holde til 17 kg, mens den vendbare vogn kan klare 15 kg. Greentom lancerer nye modeller i fremtiden, men Upp Reversible som den er nu, er mere funktionel end man skulle tro. Chassiset er lidt blødt, hvilket får det til at gynge lidt, men det er alligevel meget holdbart. Vognen har et helt håndtag, der ikke kan justeres i højden. Hjulene er af normal størrelse, men især forhjulene kunne godt have været større for at øge fremkommeligheden. Som den er nu, klarer Upp sig bedst i bymiljø og på asfalt. Bagagekurven er meget lille, og man kan knapt få plads til en pusletaske. Upp er helt enkelt ikke beregnet til shopping. Som klapvogn klappes den sammen i et stykke og bliver flad, med Upp Reversible skal sædet først tages af, inden vognen kan klappes sammen.

Greentom Upp Reversibles sæde har tre stillinger fremadvendt. Bagudvendt kan man anvende ligge- og hvilestilling, men der er ingen oprejst siddestilling. For et barn i etårsalderen, som man måske stadig gerne vil have bagudvendt, opleves hvilestillingen af og til frustrerende. Sædet er ergonomisk og kræver to hænder at indstille. Det er ikke så stort, men fungerer indtil 1-1,5 års alder, klapvognens sæde er betydelig rummeligere, og der kan selv en 3-4-årig sidde godt. Som klapvogn har Greentom Upp et almindeligt sæde, der trinløst kan lægges ned til hvilestilling. Betrækket på Upp virker hyggeligt og rart. Det er fascinerende at tænke på, at kalechen består af materiale fra PET-flasker. Det havde været endnu bedre, hvis kalechen havde haft en større solskærm eller kunnet forlænges. Som den er nu, er den lidt for kort, når sædet er i liggestilling. Tanken bag Greentoms barnevogne er virkelig god, og Upp er en god start. Før den virkelig begynder at føles som en konkurrencedygtig barnevogn, ønsker vi os en noget forbedret køreoplevelse, hvilket vi tror, at større hjul kan bidrage til, og en siddestilling, når sædet er bagudvendt. Vi ser frem til kommende barnevognsmodeller fra Greentom.

Bedste pris hos:
 • Fremstillet af genvundet materiale, hyggeligt sæde, flad klappet sammen
 • Fast håndtag, meget lille bagagekurv, kort kaleche, ikke siddestilling bagudvendt
Bedste pris hos:
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Bedste pris hos:
Del testen