Bjørn Wiinblad

Dansk keramik, der er både stilfuldt og fantasifuldt: Bjørn Wiinblad. Både museer og private hjem har været prydet med de smukke, karakteristiske værker fra Bjørn Wiinblad - den internationalt anerkendte, danske keramiker og maler. Efter hans død i 2006 genopstod brandet i 2014 med nyfortolkninger af Bjørn Wiinblads orginale kunst. De nye kollektioner er en hyldest til Wiinblads fantastiske univers af kunstneriske farver og former. Samtidig appellerer de nye Bjørn Wiinblad-værker til både de oprindelige købere samt de nye generationer.

Stort billede
Den ovale Rose Garden platte tilfører med sine smukke farver noget helt unikt til hjemmet. Platten kan både hænges på væggen, den kan bruges som tallerken til brød, smør, pålæg eller til desserten.
Stort billede
Rosalinde vasen er kendt for kvinden med de udstrakte hænder og den smukke blomsterkrone. Vasen pynter både med eller uden blomster i. Den kan sågar også bruges i køkkenet til køkkenredskaber.
Stort billede
Det smukke Rosalinde krus fås i seks forskellige farver, som alle vil pryde ethvert hjem. Krusene kan enten købes i samme farve, eller de kan blandes for at skabe mere liv på et veldækket bord.
Stort billede
En Felicia termokop leverer smukke detaljer samtidig med, at den holder på de varme drikke. Den fås i seks forskellige farver, og koppen kan rumme 25 cl, men fås også i en større udgave (31 cl) under navnet Celia.
"  ”Nyfortolkningen af Bjørn Wiinblad lever i høj grad op til de nye forbrugertendenser, og kollektionen kan mixes og matches med alskens produkter. Kun fantasien sætter grænser. Kollektionen er ikke bare smuk, farverig og kreativ, den er også praktisk i brug. Der er ikke kun tænkt over de kunstneriske detaljer, men også brugeroplevelsen i form og funktion er i højsæde,” fortæller skaberne bag det nye Bjørn Wiinblad.  "
Stort billede
Den smukke, karakteristiske runde bakke fås i en dyb blå farve. Bakken er lavet i formbøjet finér belagt med folie. Ud over det flotte design tåler bakken både en våd klud samt en tur i opvaskemaskinen.
Stort billede
Den smukke kvinde med hatten kendetegner denne flotte lysestage. Lysestagen er beregnet til kronelys, og den er 19,5 cm høj. Felicia lystestagen findes i rosa, blå, grøn og guld. Stagerne kan også fås i en mindre udgave, som hedder Rosalinde.
Stort billede
Lysestagen som sagtens kan stå og pynte helt uden lys. Rosalinde er lillesøster til stagen Felicia og måler 16,5 cm. Den fås i øvrigt i flere farver. Lysestagen kan enten stå alene, eller den kan blandes med andre stager i forskellige farver.
Stort billede
Juliane urtepotteskjuler er på fod og står derfor som en piedestal, når planter eller krydderurter skal vises frem på bordet, i vinduet eller i køkkenet. De langhalsede blomsterdamer har været samlerobjekter i mange år og er nu tilbage i nye farver.
Stort billede
En Amelia vase har med sine 21 cm en rigtig god størrelse til blomsterbuketten, når der skal pyntes op. Vasen fås også i en mindre udgave. Den kan enten stå alene, eller man kan blande den med andre, når der skal pyntes op til fest.
Stort billede
Den 16 cm store urtepotteskjuler fås i forskellige farver og størrelser og kan lyse ethvert hjem op med sit smukke historiefortællende mønster. Bye Bye Butterfly urtepotteskjuleren kan også bruges til tusser i børneværelset og kan uden problemer gå i opvaskemaskinen.
Stort billede
Den smukke jomfruelige Cecilia pryder dette finurlige krus, som fås i flere forskellige farver. Kruset har et lækkert slankt design med et dobbelt-kammerprincip. Dette gør, at et Cecilia termokrus brillerer ved at holde indholdet varmt, mens ydersiden forbliver lun.
Stort billede
Wiinblads Rosamunde skål har en omkreds på 15,7 cm, hvilket gør den ideel som skål til morgenmad, slik og nødder. De smukke blå og røde blomster er lidt mere afdæmpede end i Wiinblads andre design. Ikke desto mindre pynter de i al deres enkelthed.
"  Det nye Bjørn Wiinblad er ikke gået ubemærket hen blandt ladets største boligblade. I 2014 valgte de tre store bolig- og designmagasiner BoBedre, Bolig Magasinet og Costume Living således Wiinblad-kollektionen som en af seks nominerede i kategorien ”Årets Comeback” ved Design Awards 2004. ”Det er vi rigtig stolte af!” hedder det fra skaberne af Bjørn Wiinblad 2.0.  "
Stort billede
De dekorative grydelapper er lavet i bomuld med polyestervattering. På ydersiden findes en fin lomme, som gør det nemt at tage lapperne af og på og som sikrer, at du ikke bliver brændt. Lapperne kan vaskes ved 60 grader.
Stort billede
Rosalindeserien byder på denne opsats, som fås i sort eller blå. Rosalinde etagere kan bruges både til hverdag og fest. Det er den perfekte gave, som kan udsmykkes med cupcakes, grøntsager, frugt eller boller. Rosalinde etagere er lavet i formbøjet finér.
Stort billede
Bjørn Wiinblad var kendt for, at være en mester til borddækning. De karakteristiske stofservietter tilfører ikke blot noget sjovt til borddækningen. De kan også foldes, så man ser mønstrene fra forskellige vinkler. Servietterne findes med to motiver: Circles og Birds.
Stort billede
Roses Ovale Platte er skabt i porcelæn i Wiinblads genkendelige blå farve. Den kan end sættes sammen med andre af Wiinblads mørkeblå design, eller den kan blandes med alle de andre finurlige, friske farver, så hverdagen ikke er så trist og grå.
Stort billede
Porcelænsplatten Victoire Oval med den fine orange farve viser endnu et forelsket par på en af Wiinblads platter. Platterne var i mange år utrolig populære, hvorfor de nu er genopstået. Platterne kan bruges som ophæng, til pålæg eller til en lille frokostanretning.
"  ”Bjørn Wiinblads myldrende dekorationer i en stil som persisk ornamentik var altid variationer over de samme motiver: haremskvinder med mandeløjne, små mænd med danseben på karruselheste, og damer, der går rundt med levende blomster i hatten. Internationalt fik hans frodigt fabulerende stil gennemslagskraft. På verdensplan blev han den mest solgte danske kunstner i historien - måske bortset fra H. C. Andersen” (Berlingske - 09.06.2006)  "
Stort billede
De fine lågkrukker i porcelæn er udsmykket meget generøst og dekorativt. Lågkrukkerne kan bruges som sukkerskåle, til flødeskum, snacks, dressing eller blot som en fryd for øjet i det nordiske hjem. Lågene fås i forskellige udgaver under navnene Mascarade, Narcisse og Aida.