Sådan vælger du et komfur

Komponenter

Ordet ”komfur” betyder nogle gange blot et sæt kogeplader, som monteres i et køkkenbord, men her skal det handle om hele komfurer, som både indeholder kogeplader og ovn. Komfurer kan koste alt mellem 1500 kr. og 5500 kr.

Kogeplader

Kogepladerne sidder ovenpå ovnen og har normalt 4 ringe eller brændere. Der er forskellige gasvariationer, men de almindelige typer af elektriske kogeplader er masseplader, keramiske kogeplader og indkutionsplader.

Ovn

Du kan få en enkelt ovn eller flere ovne i én enhed. Ovne kommer i mange forskellige variationer og tilbyder en bred vifte af funktioner.

Typer

Elektrisk komfur

Elektriske komfurer er fleksible at sætte op, tilbyder en masse funktioner og tilbereder maden jævnt. De skal opvarmes i forvejen, hvilket gør temperaturen lidt sværere at kontrollere.

Gaskomfur

Gaskomfurer bruger naturgas eller flydende propangas og er billigere og laver mad hurtigere end elektriske komfurer. De er varmere for oven end i bunden, hvilket er grunden til at det er bedst at få en ovn med blæser. De tilbyder en fugtig atmosfære, der gør dem ideelle til at lave mad uden at udtørre maden.

Gaskomfur med elektrisk ovn

Gaskomfurer med elektrisk ovn kombinerer en elektrisk ovn med gaskogeplader, der muliggør god madlavning og større kontrol over temperaturen på kogepladerne. Disse modeller er mindre populære og derfor er udvalget normalt mindre.

Modeller

Fritstående komfurer

Fritstående komfurer består af en ovn, en rist og fire kogeplader. Fritstående komfurer har færre funktioner end de store komfurer Fritstående gaskomfurer med elektrisk ovn er normalt dyrere end fritstående elektriske komfurer og gaskomfurer.

Store komfurer

Store komfurer er større end fritstående komfurer og har flere funktioner. De er bredere end 70 cm, har en stor ovn eller flere ovne. Andre funktioner inkluderer 6 eller flere ringe på kogepladen, opbevaringsskuffer, varmeområder, langsomme komfurer, varmeplader, wok-pande og separate grillrum. Store komfurer starter ved omkring 6000 kr.

Funktioner

Grill

Grill bruger varme fra den øverste del af ovnen til at bage eller brune mad, enten indeni ovnen eller i et separat rum. En elektrisk grill har tendens til at fordele varmen mere jævnt end gas.

Rengøring

Nogle ovne er behandlet katalytisk for at hjælpe med at absorbere fedt og oxidere det. Andre har et pyrolytisk program der intens varme til at brænde fedtet væk. Disse ”selv-rensende” programmer tager omkring 2 timer. De bedste komfurer har et hydro-clean program, der bruger vand og damp til at rengøre.

Størrelse

Et gennemsnitligt fritstående komfur er mellem 50 og 60 cm bredt. Alle fritstående komfurer er mellem 60 og 65 cm. dybe.

Energieffektivitet

Komfurer i Europa har et standard bedømmelsessystem, der går fra A til G, hvor A er de mest effektive. Dobbelte ovne vil have en særskilt bedømmelse for hver ovn. Du kan spare energi på kogepladen ved at bruge den rigtige størrelse pande til hver ring og dække dine pander, for at holde på varmen. Du skulle også prøve ikke at åbne ovnen for ofte, for at se til maden; de fleste pakninger giver meget nøjagtig madlavningsinstruktioner.

Læs udvidet Komfur køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Produktgruppe ?

Energiklasse

Farve

Standard bredde

Antal kogezoner ?

Mærke

Antal ovne

Ovn volume

Tændingssystem

Kontrolpanel

Effekt

Spænding (volt)

Type af sikring

Højde (Max)

Højde (Min)

Dybde

Bredde

Vægt

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 24