Kogeplader(1 782)

At finde den rette kogeplade kan være en forvirrende og frustrerende proces. Hos os har vi samlet markedets bedste kogeplader i en overskuelig oversigt, så du altid har det største udvalg at tage udgangspunkt i, inden du gør dit køb. Her kan du blandt andet finde kogeplader fra producenter som; Bosch, Electrolux, Gram, Siemens og Voss. Er du på udkig efter en bestemt kogeplade? Så kan du benytte vores søgefunktion her på siden som hurtigt og nemt finder det du søger. Slutteligt kan du lade dig inspirere af vores mange brugeranmeldelser, som er tilgængelige på de forskellige produkter eller prissammenligne et hav af forskellige kogeplader. Populære mærker: Bosch, Electrolux, Gram, Siemens, Voss.

...

Kogeplade køberåd

Sådan vælger du en kogeplade

En kogeplade er området øverst på et komfur, der som regel er en del af et komfur og består af 4 ringe, eller opvarmningsenheder i forskellige størrelser.

Typer

Gas

Gaskogeplader producerer flammer, der er lette at justere, hvilket gør dem til et populært valg. Den gennemsnitlige gaskogeplade har en stor, intens flamme, to medium blus, og et mindre blus til at simre på. De er ofte billigere end elektriske kogeplader: de billigste kan fås for under 900,-, hvorimod de dyreste i top kvalitet koster 10000,-. De er også mere energieffektive end størstedelen af elektriske kogeplader. Gas på Glas Gas på glas kogeplader er lettere at rengøre end normale gaskogeplader, da de er monteret på keramisk glas. Selvom de er dyrere end konventionelle gaskogeplader, og ikke opvarmer ligeså hurtigt som elektriske, keramiske kogeplader, er det lettere at kontrollere varmen via gas på glaskogeplader.

Elektrisk Keramisk

Elektriske keramiske kogeplader opvarmer under glat glas, hvilket gør dem lette at rengøre. De opvarmer hurtigt, men distribuerer ikke varmen ligeså hurtigt og jævnt som gaskogeplader. De kommer ofte med berøringsfølsomt kontrolpanel, med priser der varierer fra 800,- helt op til 16500,- for en fuldt udstyret elektrisk model.

Elektrisk Plade og Elektrisk Spole

Disse traditionelle kogeplader er generelt billigere, men ikke så effektive eller energibesparende som andre moderne kogeplader. Elektriske plader og spoler er hverken særligt udbredte eller populære, men promoveres heftigt af retro brands såsom Smeg.

Elektrisk Induktion

Induktions kogeplader benytter elektromagnetisme til udelukkende at opvarme specielle induktions gryder eller pander placeret på kogepladerne. Dette minimerer tilberedningstiden og sparer energi endnu mere end gaskogeplader. Med priser, der starter fra 4500,- er de dyrere end andre elektriske kogeplader, og du vil blive nødsaget til at købe ekstra udstyr såsom specielle induktions gryder og pander.

Funktioner

Varme Indikatorer

Dette kan benyttes til at afgøre kogepladens temperatur, efter at den er blevet slukket, hvilket hjælper dig til at vide, hvornår du kan rengøre den uden at brænde fingrene.

Timer

Timere på elektriske kogeplader gør det muligt for dig at programmere dem til at opvarme til en specifik temperatur for en forudbestemt tidslængde, og slukke automatisk når opgaven er færdig.

Sikkerhed

Flow failure er en funktion, der er tilgængelig på de dyrere gaskogeplader: den slår automatisk tilførslen af gas fra, når varme ikke længere generes. Flow Supervision Devices (FSD) er lignende apparater, der afbryder tilførslen af gas, hvis flammen ikke bliver antændt, eller går ud. Induktions kogeplader med berøringsfølsomme kontrolpaneler har børnesikring.

Wok Burners

Nogle kogeplader, især kogeplader med 5 blus, har en wok funktion indbygget, der sørger for intens, hurtig varme. Denne funktion opvarmer hurtigere end gennemsnitlige kogeplader, og er derfor perfekt til stegning samt andre retter, der kræver intens varme.

Størrelse og Pasform

De fleste kogeplader har 4 runder kogeplade elementer, der er designet til at passe til standardstørrelsen på køkkenborde, der er 60cm dybe, med en bredde på mellem 50 og 70cm. Den mest populære konfiguration er et stort blus, to medium blus, og et simreblus. Store kogeplader, som dem der findes på visse sortimenter, kan have op til otte blus og tilbyder specialblus til at håndtere forskellige tilberedningsmetoder.

Filter

Vis