MP3-afspillere og tilbehør

 

MP3-afspillere og tilbehør

Med en MP3-afspiller i hånden kan du lægge dagen ud med god musik, og takket være MP3-afspillerens mobile størrelse kan du tage lyden med på farten. Hvad end du er på cyklen, i bussen, ude at løbe eller et helt fjerde sted, så er MP3-afspillere med til at sikre dig timevis af god musik lige efter din smag og dit humør. Nogle MP3-afspillere er mere avancerede end andre, og de kommer derfor med ekstra funktioner såsom Wi-Fi, kalender, touch screen, mikrofon og kamera. MP3-afspillere fås i øvrigt i forskellige størrelser og prisklasser, og valget af MP3-afspiller afhænger derfor af dit budget og dine behov. Her på PriceRunner finder du mange forskellige MP3-afspillere fra populære producenter – blandt andre Apple, Sony og Philips.

Flere produkter under denne reklame

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Type

Skærm

Mærke

Touchscreen

FM radio

Kamera

Integreret mikrofon

Signal til støj-forhold (SNR)

Opladningstid

Indbygget hukommelse

Wi-Fi

Bluetooth

Line-In

Vægt

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 6

Hvordan vælger du en MP3 afspiller

Hvad er en MP3 afspiller?

Kompakte, lette og nemme at bruge er MP3 afspillere fantastiske musikopbevaringsenheder, der gør, at du let kan lytte til tusindvis af sange, imens du er på farten.

En MP3 (Motion Picture Experts Group 1, Audio Player 3) afspiller er et lille elektronisk apparat, der opbevarer komprimerede musikfiler. Eftersom MP3 filerne er komprimerede, kan du opbevare hele din musiksamling på en MP3 afspiller.

MP3 filer kan downloades fra Internettet, eller du kan konvertere sange til MP3ere fra ældre musikfiler eller apparater.

Pris

Prisen på en MP3 afspiller svinger markant. Fra meget overkommelige 450,- til svimlende 50.000,-. Du kan finde en udmærket model for omkring 1.400,- – det afhænger helt af hvilken opbevaringskapacitet, du er interesseret i.

Opbevaring

Opbevaringsstørrelsen på din MP3 bestemmer antallet af sange dit apparat kan opbevare. Plads måles i megabytes (MB), eller gigabytes (GB). Mindre MP3 afspillere har mindre hukommelse, hvilket betyder, at du oftere ville skulle ændre din playlist på din computer først, og opdatere din MP3 afspiller.

Ekstra hukommelse gør det også muligt for brugere af visse modeller at opbevare og se fotos og videoer. Den komplette liste over hukommelsesstørrelse og mængden af MP3ere, der følgende kan opbevares, er vist i det følgende:

MP3 afspillere med lav opbevaringskapacitet

 • 128MB – 40 MP3 filer
 • 256 MB – 80 MP3 filer
 • 512 MB – 170 MP3 filer
 • 1GB – 250 MP3 filer

MP3 afspillere med medium opbevaringskapacitet

 • 4GB – 1,000 MP3 filer
 • 10GB – 2,500 MP3 filer
 • 20GB – 5,000 MP3 filer

MP3 afspillere med høj opbevaringskapacitet

 • 40GB – 10,000 MP3 filer
 • 60GB – 15,000 MP3 filer
 • 80GB – 20,000 MP3 filer
 • 160GB – 40,000 MP3 filer

‘Flash’ hukommelse MP3 afspillere har en indbygget hukommelse, der opbevarer MP3 filerne og ikke kræver nogen ekstra hukommelseskort eller apparater. Disse typer afspillere er ganske holdbare og meget kompakte, hvilket gør, at de let kan bæres eller opbevares.

Harddisk MP3 afspillere har en tendens til at være lidt dyrere, da de har en høj opbevaringskapacitet, meget i stil med en PC. Nogle harddisk MP3 afspillere kan vise farve fotos, CD covers og videoer.

Andre funktioner

LCD Display

Større MP3 afspillere vil have et baggrundsbelyst LCD display, eller et LCD display i farveskærm med scrolle funktion, samt information om sang, kunstner, albums samt musiklængde, hvilket gør det lettere for dig at holde styr på dit musikbibliotek. Mindre MP3 afspillere vil ikke have et stort display, men vil i stedet give dig basal information om, hvad du lytter til.

Portabilitet

Du vil muligvis ønske at tage din MP3 afspiller med rundt omkring, når du fx shopper, jogger, eller er til fitness. Mindre apparater vil have en klips til transportbrug, men du kan også købe et armbånd, som du kan fastgøre din afspiller til.

Fjernbetjening

Nogle MP3 afspillere kommer med fjernbetjening, hvilket gør det muligt for dig at afspille din musik fra en docking station. Det vil muligvis også være muligt for dig at kontroller din MP3 afspillers funktioner via dine høretelefoners kabel.

Ekstrafunktioner

Nogle har også en tid og dato funktion, en alarm, kalender, indbygget FM radiomodtager, adressebog, stemmeoptagelse funktionalitet, samt spil.

Læs udvidet MP3 afspiller køberåd.