Opvaskemaskine

En opvaskemaskine gør køkkenlivet en del lettere, og hvis du først har haft en opvaskemaskine, så vender du aldrig tilbage til at vaske op i hånden. Markedet er fyldt med opvaskemaskiner, men der er hjælp at hente. Hvis du tjekker brugeranmeldelserne på PriceRunner, får du en god fornemmelse af, hvad der er en god opvaskemaskine. Det er typisk Bosch og Siemens, der får de bedste anmeldelser - de har dog ofte den samme teknik, så hvis du skal vælge mellem to ens opvaskemaskiner fra de to, så kan du blot vælge den billigste. En af de vigtigste specifikationer, du skal tage højde for, er lydniveauet på din opvaskemaskine, især hvis du har åbent køkken. Men ellers kan du også overveje energiforbruget og energiklassen.

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A+++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 234, Ku... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A+, Opvaskeevne A, Tørreevne A, Energiforbrug (kW... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 2 Brugeranmeldelser

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A+++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 234, Ku... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Flere produkter under denne reklame

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 262, Kuv... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A+, Opvaskeevne A, Tørreevne A, Energiforbrug (kW... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 40 Brugeranmeldelser

Integrerbar Opvaskemaskine, Energiklasse A++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 258, Kuv... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Integrerbar Opvaskemaskine, Energiklasse A+++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 234, Ku... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Bordopvaskemaskine Opvaskemaskine, Energiklasse A+, Opvaskeevne A, Tørreevne A, Energiforb... Mere Info

Middelbedømmelse: 3.8 11 Brugeranmeldelser

Integrerbar Opvaskemaskine, Energiklasse A++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 266, Kuv... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 262, Kuv... Mere Info

Middelbedømmelse: 5 1 Brugeranmeldelser

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A+, Opvaskeevne A, Tørreevne A, Energiforbrug (kW... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.5 6 Brugeranmeldelser

Underbygget Opvaskemaskine, Energiklasse A+++, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 237, St... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Fritstående Opvaskemaskine, Energiklasse A+, Energiforbrug (kWh/år) 295, Kuverter 13, Støj... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 3 Brugeranmeldelser

Integrerbar Opvaskemaskine, Energiklasse A+++, Opvaskeevne A, Tørreevne A, Energiforbrug (... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Semi-integrerbar Opvaskemaskine, Energiklasse A++, Opvaskeevne A, Tørreevne A, Energiforbr... Mere Info

Middelbedømmelse: 5 2 Brugeranmeldelser

Bordopvaskemaskine Opvaskemaskine, Energiklasse A+, Tørreevne A, Energiforbrug (kWh/år) 17... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 9 Brugeranmeldelser

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Energiklasse ?

Farve

Antal kuverter

Standard bredde

Egenskaber ?

Støjniveau (db) ?

Opvaskeevne

Tørreevne

Programstyring

Temperaturindstillinger

Bestik placering

Antal programmer

Energiforbrug (kWh/år)

Energiforbrug pr. opvask(kWh)

Vand forbrug per år(L/år)

Vandforbrug pr. opvask(L)

Effekt ?

Type af sikring

Tilslutningslednings længde

Tilløbsslange længde

Afløbsslange længde

Højde

Dybde

Bredde

Dybde med lugeåbning

Nichehøjde

Nichedybde

Nichebredde

Vægt

Mærke

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 75

Opvaskemaskiner

Hvordan vælger du opvaskemaskine?

En opvaskemaskine er både økonomisk og miljøvenlig, da den bruger meget mindre vand, end hvis man vasker op i hånden. Desuden er det jo utroligt bekvemt bare at fylde opvaskemaskinen efter et måltid og trykke på en knap for at få rent service en time senere - uden at skulle løfte en finger! I dag er opvaskemaskiner ikke længere noget, som kun velhavende har råd til, opvaskemaskinen er et bekvemt hjælpemiddel, som findes i over halvdelen af danske husholdninger. Der er et stort udbud af opvaskemaskiner, og for den, som skal købe en ny opvaskemaskine, kan det være svært at vide, hvilken model som er den bedste. Når man starter jagten på en ny opvaskemaskine, gælder det om at vide, hvilke opvaskeegenskaber man ønsker sig, så man kan finde en god maskine, som passer ens behov.

Forskellige opvaskemaskiner

Opvaskemaskinens vigtigste opgaver er at rengøre tallerkener, glas, bestik og andet køkkengrej ved madlavning, og når man spiser. De opvaskemaskiner, som bruges i almindelige hjem, kaldes for husholdningsmaskiner og skal ikke forveksles med opvaskemaskiner, som bruges i restauranter og storkøkkener. De almindelige opvaskemaskiner kan inddeles i to forskellige typer: gulvmaskiner, som er større opvaskemaskiner, der placeres på gulvet, samt bordmodeller, som er mindre og passer godt i små køkkener, hvis der er begrænset plads.

Størrelse og vaskekapacitet

En af de første ting, man skal overveje, når man vælger opvaskemaskine, er, hvad man har tænkt sig at bruge den til. Hvor mange personer er der i husholdningen, og hvor ofte skal man vaske op med opvaskemaskinen? Er opvaskemaskinens indretning praktisk med tanke på ens egne køkkenredskaber og service? En stor opvaskemaskine på 60 cm i bredden kan rumme 12-14 personers service, mens en smal opvaskemaskine på 45 cm kun rummer 7-9 personers service. Små bordopvaskemaskiner rummer for det meste 4-6 personers service.

Opvaskeprogrammer

Mange moderne opvaskemaskiner er udstyret med flere forskellige opvaskeprogrammer, men behøver man virkelig alle? For opvask efter en almindelig middag er det ofte nok med et almindeligt standardprogram, mens man kan få brug for et specielt grydeprogram, når man skal vaske gryder og pander med fastsiddende smuds, som er lidt sværere at få væk. Ud over disse er det også ganske almindeligt med forskellige specialprogrammer, som for eksempel et kort program og et program for ekstra skånsom opvask.

Indretning og stil

Selvom hvide opvaskemaskiner stadig er det mest almindelige, kan man også finde smarte designermodeller i andre farver eller vælge en integreret opvaskemaskine, som passer ind i resten af køkkenindretningen. Dette er et spørgsmål om smag. Indretningen af selve opvaskemaskinen spiller også en rolle. Der findes mange forskellige varianter af kurve og bestikbokse at vælge imellem, så her skal man tænke på, hvilken slags service, man selv bruger, og om man har behov for meget plads til store gryder og kasseroller eller ikke.

Energibesparende

Opvaskemaskiner klassificeres ofte efter, hvor energibesparende de er. Energiklassificeringen går i en skala fra A til G, hvor opvaskemaskiner, som er mærket i A-klasse, er de mest energibesparende.
Klassificeringen angiver helt enkelt energiforbruget i forhold til middelværdien for apparatgruppen. Indimellem kan man også støde på klassificeringerne AA, AAA og AAAA, som klart er de mest energibesparende. Ved at købe en energibesparende opvaskemaskine kan man spare mange penge, men det kan betale sig at kontrollere, om elforbruget er forskelligt i de enkelte opvaskeprogrammer i én og samme maskine.

Effektivitet og vandforbrug

Ved hjælp af en lignende skala kan man også måle, hvor effektiv opvaskemaskinen er. En vaskemaskine med kortere programmer vasker ofte mere effektivt end opvaskemaskiner med længere programmer, og derfor er det også vigtigt at tænke på. At købe en effektiv opvaskemaskine sparer både energi og skåner miljøet. Opvaskemaskiner, som bruger mindre vand for at vaske rent, er et miljøvenligt valg, som forbrugeren også sparer penge på i det lange løb.

Lydniveau

Man kan tænke, at opvaskemaskinens lydniveau måske ikke spiller så stor en rolle, men har man for eksempel et kombineret køkken/alrum, er det ikke så sjovt, hvis opvaskemaskinen står og buldrer, når man forsøger at læse avis eller se TV. Derfor kan det betale sig at kontrollere opvaskemaskinens lydniveau, inden man bestemmer sig, især hvis man er følsom over for lyd. Lydniveau måles i decibel, og et lydniveau på under 50 decibel regnes for godt. En del opvaskemaskiner har et særligt stille program, som kan bruges, hvis man vil vaske op om natten.

Placering og installation

Noget, som mange glemmer at tænke på, når de skal købe en opvaskemaskine, er de rent praktiske spørgsmål, som for eksempel hvor opvaskemaskinen skal placeres, og hvordan den skal installeres. For det meste plejer opvaskemaskinen at blive placeret enten til højre eller venstre for skabet med køkkenvasken, men husk at kontrollere, at de nødvendige stikkontakter findes. Lad en professionel håndværker installere opvaskemaskinen for at være sikker på, at opvaskemaskinen bliver korrekt installeret, og kontroller også at installatøren er ansvarsforsikret.

Pris

Der findes et utroligt stort udbud af opvaskemaskiner fra forskellige producenter, og også prisen kan variere meget mellem forskellige modeller fra samme producent. Selvom det kan være tillokkende at købe markedets billigste opvaskemaskine, betaler det sig ofte at investere i en lidt dyrere opvaskemaskine, som har en høj energiklasse. I det lange løb sparer man penge på det, eftersom energibesparende opvaskemaskiner bruger mindre energi og ofte er mere holdbare. En god opvaskemaskine skal fungere og holde til brug i mange år fremover. Derfor er det klogt både at sammenligne opvaskemaskiner og priser i ro og mag, inden du køber en opvaskemaskine.