A++ Vaskemaskiner

 

Energiklasse

Enhver vaskemaskine, der sælges i EU, skal have et energimærke, så man kan se, hvilken energiklasse, den tilhører.

Energiklassen er et bogstavsystem bestående af bogstaverne A, B, C, D, E, F og G. En vaskemaskine i energiklasse A har lavt energiforbrug, mens en maskine i energiklasse G har meget højt forbrug.

Der findes også energiklasse-mærker til andre husholdningsmaskiner, men man kan ikke sammenligne på tværs af maskintyper. En vaskemaskine kan altså sammenlignes med en anden vaskemaskine, men ikke med for eksempel en tørretumbler.

Formålet med EU's obligatoriske energimærkeordning er, at forbrugerne skal have en klar og sikker mulighed for at vælge de mest miljøvenlige og energirigtige produkter. På den måde sparer samfundet og verden på CO2-udslippet, mens forbrugeren sparer penge.

Langt de fleste vaskemaskiner har energimærke A. Derfor har man tilføjet mærkningen mulighed for at opnår indtil tre plusser. I praksis betyder det, at vaskemaskiner på det danske marked kan have fire forskellige energimærker: A, A+, A++ og A+++. Jo flere plusser, en vaksemaskine har, des bedre er dens energieffektivitet.

Hvis det ikke er nok for dig at sammenligne vaskemaskinens energiklasse, viser er mærke på hver enkelt maskine præcis hvor stort maskinens vand- og strømforbrug er på et år ved normal brug. Disse mærkninger er lavet helt sammenlignelige, således at alle maskiner mærkes ud fra de samme forudsætninger. Hvis én maskine er mærket med et forbrug på 240 kWh pr. år og en anden er mærket med 220 kWh pr. år, er den anden altså mest energieffektiv. Også selvom de to måske er havnet i den samme energiklasse.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Betjeningspanel ?

Energiklasse 1 ?

Vaskekapacitet

Farve

Centrifugering (omdr./min)

Spin Drying Efficiency Class

Mærke

Noise Level

Lydniveau (Centrifugering)

Drum Volume (L)

Programme Time (min)

Controls

Energy Consumption (kWh/wash)

Spænding

Bredde (standard)

Højde

Dybde

Bredde

Vægt

Sider: 1 2 3 4

Total antal sider: 4