Køle/Fryseskabe

 

Værd at overveje før du vælger en køleskabsfryser

Størrelser i forhold til køkkener

Køleskabsfrysere er ideelle, hvis du ikke har nok plads til separat køleskab og fryser. Der er tre hovedkategorier af køleskabsfrysere at vælge imellem:

Amerikansk stil

Køleskabsfrysere i Amerikansk stil er populære på grund af deres kapacitet, opbevaringsmuligheder og ekstra funktioner. Da de kan indeholde helt op til 650L, har de dobbelt så meget plads som konventionelle modeller – men fylder derfor også dobbelt så meget. Fryseren udgør omkring 45%, hvor køleskabet udgør 55%, så det kan være svært at opbevare brede ting. De er dyrere end fritstående modeller og prisen varierer fra 4650 kr. 12400 kr. og har også højere driftsomkostninger.

Fritstående

Fritstående frysere kan fås fra 9300 kr. for de mest basale modeller. De er mindre end køleskabsfrysere i Amerikansk stil og kommer med færre funktioner, men er populære valg og kan let passe ind i dit køkken.

Integrerede

Integrerede køleskabsfrysere er designet til at passe ind i dit køkkens æstetiske udtryk og kommer i tynde, kompakte designs. De koster mere end fritstående modeller eftersom de er bygget til at passe ind i mindre plads med begrænset ventilation. Priser starter fra omkring 2350 kr. og op til 8850 kr.

Kapacitet

Kapaciteten, eller volumen, på din køleskabsfryser måles i liter, snarere end i hvor meget plads hvert enkelt rum har. Normalt reflekterer disse mål ikke helt præcist, hvor meget plads der er til opbevaring. Køleskabsfrysere i Amerikansk stil kan især have en betydelig forskel mellem de givne mål og den totale opbevaringskapacitet, hvilket skyldes plads optaget af funktioner såsom fx skuffer og is dispenser.

Funktioner

De fleste gode køleskabsfrysere kommer udstyret med de følgende funktioner, og køleskabsfrysere i topkvalitet, såsom dem i Amerikansk stil, indeholder dem alle.

Justerbare hylder

Disse forøger opbevarings fleksibiliteten ved at lade dig skabe din egen hyldeplads.

Automatisk afrimning / Frostfri

Automatisk afrimning, eller frostfri funktionen forebygger opbygningen af is via temperatur regulering.

Termostat

Basale køleskabsfrysere vil have en enkelt termostat, hvilket kan være problematisk, når du ønsker at indstille den rette temperatur for henholdsvis køleskab og fryser. Mere avancerede køleskabsfrysere vil have to termostater med separate køle sektioner, hvilket fx er nyttigt, hvis du vil afrime fryseren imens køleskabet køler videre.

Temperatur advarselslampe

Temperatur advarselslampen tændes, hvis køleskabstemperaturen overstiger 5°C.

Super-køling

Du kan indstille dit køleskab til hurtigt at afkøle et fuldt køleskab over en indstillet periode.

Is og vand dispensers

Disse er tilgængelige på de fleste køleskabe I Amerikansk stil og producerer isterninger, knust is og afkølet vand. Integrerede vandfiltre hjælper med at forebygge ophobningen af urenheder i de indre rør.

Elektronisk Kontrol Panel

Topkvalitets modeller plejer at have elektroniske kontrolpaneler til at indstille temperaturen for forskellige afdelinger samt styre andre funktioner.

Energieffektivitet

En køleskabsfryser er den største energisluger i husholdningen næstefter centralvarmen, siden det bruger meget energi på at holde temperaturen for begge afdelinger. Nye køleskabsfrysere er markeret A++ (mest energibesparende) til C (mindst energieffektiv). Køleskabsfrysere i Amerikansk stil bruger mere energi end fritstående eller integrerede modeller, og driftsomkostningerne rangerer mellem 300 kr. og 850 kr. pr år, sammenlignet med så lidt som 200 kr. pr år for fritstående modeller.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at spare på energien:

  • Køb et køleskabstermometer, hvis dit køleskab ikke har en termostat. Termostaten bør være indstillet på mellem 0°C og 5°C for dit køleskab, og på -18°C for din fryser, så du er sikker på at maden opbevares under sikre temperaturer.
  • Undlad at åbne køleskabsfryseren oftere end højt nødvendigt, og at have døren åben af for lange perioder, hvilket resulterer i spildt energi og tvinger termostaten til at arbejde hårdere.
  • Rens fryseren jævnligt og afrim eventuel ophobet is.

Klima Klasse

Klima klassen indikerer den optimale temperatur som din køleskabsfryser bør holdes på. De to mest udbredte er N og NS klasserne, som begge fungerer effektivt ved stuetemperatur op til 32°C. Dog er N klassen ikke så effektiv under 16°C, og det same gør sig gældende for NS under 10°C.

Læs udvidet Køle/Fryseskab køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Filter

Pris

  • -

Producent

Energi effektivitetsklasse

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 56