Tørretumblere

 

Tørretumblere

Stadig flere danskere er lykkelige ejere af en tørretumbler, som gør livet en smule lettere. Det er hurtigt at få store stakke vasketøj til at tørre. Og man undgår at ærgre sig over for lidt plads og det lunefulde vejr. Der findes to typer tørretumblere: Med aftræk eller kondens. Der bliver solgt flest tørretumblere med kondens. De recirkulerer luften, og kræver ikke aftræk gennem et hul i muren. En tørretumbler med aftrækskanal fører luften direkte fra tumbleren og ud af dit hjem. Tørretumblere fås med forskellig kapacitet. Energimærkningen på tørretumblere strækker sig fra A+++ ned til G.

Hvordan du vælger tørretumbler

Typer

At tørre sit tøj indendørs har aldrig været lettere. Tørretumblere tilbyder en hurtig, effektiv løsning, der kan efterlade dit tøj blødt, rent og luftig.

Du kan købe en ny tørretumbler fra så lidt som 900 kr., hvorimod modeller i topkvalitet koster mere end 9000 kr. Gennemsnitsprisen er lige under 2500 kr.

Tørretumblere kommer i tre forskellige typer, men de fungerer alle ved at cirkulere varm luft igennem deres tromler:

Aftrækstørretumbler

Disse udleder varmluft igennem en plastic slange, enten igennem en væg eller ud af et vindue. Du vil blive nødt til at have direkte adgang til et udendørsområde, hvis du ønsker en luftventileret model. Luftventilerede modeller er de mest energieffektive.

Kondenstørretumbler

En kondenserende tørretumbler kondenserer dampen som produceres igennem tørreprocessen. Dette vand løber derefter til en tank eller direkte i afløbet.

Vaske- og tørremaskiner

Hvis du ikke har plads til separat vaskemaskine og tørretumbler, så er en vaske- og tørretumbler din bedste valgmulighed. Vaske- og tørremaskiner kondenserer, og kan installeres i de fleste vel ventilerede rum. De vil være ude af stand til at håndtere større påfyldninger, tørretiden vil være længere, de er ikke lige så energieffektive og er også dyrere. Dog er de belejlige for mindre husholdninger.

Funktioner

Sensorer

Alle tørretumblere indeholder sensorer, der lader dig indstille, hvor tørt du ønsker tøjet skal være ved at indstille tørreprocessen. Du kan indstille dette i forhold til, om dit tøj er bomuld, syntetisk eller delikate tekstiler.

Varm og kølig tørretumbling

Tørretumblere benytter varmluft op til afslutningen på tørrecyklusen, hvor luften køler ned. Dette hjælper med at reducere krøllet tøj, imens den kølige tørretumbling hjælper med at tørre delikate tekstiler.

Omvendt tørring

Omvendt tørring er, når tromlen drejer i begge retninger for at separere tøjet, og for at tørre alt ligeligt og hurtigt. Det hjælper også med at reducere forekomsten af krøllet tøj.

Filter

Tørretumblere vil altid have et filter, som regel lokaliseret på indersiden af døren, der opsamler diverse fibre. Du vil lejlighedsvist være nødt til at fjerne og rengøre filteret for at sikre at din tumbler fortsætter med at fungere effektivt.

Størrelse og Tilpasning

Tørretumblere har normalt kapacitet til at indeholde påfyldninger på 6kg – så de matcher vaskemaskinerne – men de vil have en større tønde til at cirkulere luften. De er designet til at kunne placeres ovenpå de fleste vaskemaskiner, og ligesom vaskemaskiner kan de enten være fritstående eller integreret ind i køkkenenheder.

Energieffektivitet

Tørretumblere koster mere at køre end vaskemaskiner, men du kan holde prisen nede ved kun at fylde den halvt og tørre ens tekstiler sammen. Energieffektivitet ved tørretumblere måles i kilowatttimer (kWh). Alle tørretumblere i EU tildeles en vurdering imellem A og G, der indikerer deres energieffektivitet; den gennemsnitlige tørretumbler vurderes til C.

Læs udvidet Tørretumbler køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Type ?

Energiklasse

Kapacitet

Bredde (standard)

Mærke

Konstruktion

Tørretid

Kapacitet

Lydniveau

Betjeningspanel

Tilslutningseffekt

Spænding

Energiforbrug (kWh/år)

Højde

Dybde

Bredde

Vægt

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 18