LED TV

 
Samsung UE55HU7505

Populære TV

  1. Samsung UE55HU7505
Vis alle TV

Vil du finde det helt rigtige LED eller 4K TV?

Relaterede kategorier: Blu-Ray Afspiller, DVD Afspiller, Hjemmebiograf

LED TV

LED er en forkortelse for det engelske ord for lysdioder (Light Emitting Diode), som kan udsende lys i alle regnbuens farver. I halvfjerdserne blev LED teknologien mest brugt i lommeregnere og digitalure, men i løbet af halvfemserne fik vi også LED cykellygter, udrykningsblink og trafiklys. På sportsstadier og ved rockkoncerter ses ofte storskærme, der anvender lysdioder. Lysdioderne er for store til at kunne bruges direkte på skærmen i tv af almindelig størrelse, men LED teknologien anvendes til bag- eller kantbelysning af LCD tv-skærme. Forskellen mellem LCD og LED tv er blot, at LED tv anvender lysdioder til at belyse LCD tv skærmen.

De baggrundsbelyste LED tv bruger omkring 1000 lysdioder til at lyse skærmen op. LED lamperne kan dæmpes de steder på skærmen, hvor der skal gengives mørke farver. LED skærme er derfor bedre til at gengive dyb sort, hvilket giver bedre kontraster. Teknologien bag de kantbelyste LED tv minder om de baggrundsbelyste LED tv, men kantbelyste LED tv kan blive endnu tyndere. De tyndeste LED tv er blot få centimeter tykke.

Selvom et LED tv er lidt dyrere i indkøb, er der mange fordele ved det. Lysdioder bruger 10 – 40% mindre strøm end de traditionelle glødelamper, og et LED tv er derfor også mere energibesparende end andre typer tv. LED tv har forventeligt en længere levetid, og farverne på skærmen falmer ikke så meget. Et LED tv forårsager mindre miljøforurening, når det sendes til affaldspladsen. Da LED tv-skærmen er ekstrem tynd, er der mulighed for et kompakt og flot design.

Hos PriceRunner kan du sammenligne priser på LED fladskærms TV. Find dit nye LED TV her.

Flere produkter under denne reklame

55 tommer, LED, 2160p (4K UHD), 3D, Smart TV, Local Dimming, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, WiDi, Miracast Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 79 Brugeranmeldelser

40 tommer, LED, 2160p (4K UHD), Smart TV, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, WiDi, Miracast Mere Info

Middelbedømmelse: 4

Filter

Pris

  • -

Producent

Skærmstørrelse

TV Type

Buet skærm

Billedformat

Forhandler

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 41