Plasma TV

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Skærmstørrelse

Type 1 ?

HD/SD format ?

Opløsning

Skærmform

Tilslutninger ?

Højde uden stand

Bredde

Dybde uden stand

Vægt uden stand

Mærke

Forhandler

Sider:  1

Total antal sider: 1

Plasma

Plasma skærmen har været kendt siden tresserne, men er først rigtigt kommet i handlen sidst i halvfemserne. Plasma skærmen er opbygget over to gasarter, xenon og neon, og anvendes mest til fjernsyn over tredive tommer. De to gasarter bruges til at tegne et billede på et fosforlag ved hjælp af en række elektriske impulser og ionisering af gasser. Plasmateknologien anvendes fortrinsvist til store skærme. Plasma skærmen består af pixels, som hver har tre subpixels i farverne rød, grøn og blå. Det menneskelige øje kan ikke opfatte de enkelte subpixels, men ser dem som en farvenuance. Plasma skærmen styres af to elektroder. Ved at ionisere de to gasarter, frigives ultraviolette fotoner, som aktiverer de tre subpixels og skaber lysintensitet i dem. Plasma skærmen skaber selv lys inde i de enkelte pixels og skal altså ikke belyses af en anden lyskilde.

Da plasma skærme bruger fosfor, er der en risiko for, at billedet kan brænde fast (såkaldt burn-in), hvis det står for længe på skærmen, men man kan naturligvis tage sine forholdsregler. Plasma skærmene har en lang række fordele. Blandt andet har plasma skærme en meget høj kontrast, hvis det anvendes i forholdsvis mørke rum. Plasma skærme er også gode til at gengive hurtige bevægelser.

Plasma skærme bruger lidt mere strøm, men er dog stadig forholdsvis energibesparende i forhold til gammeldags fjernsyn med billedrør. En af de største fordele ved plasma skærme er, at de kan fremstilles i meget store størrelser og er meget lysstærke. De egner sig helt perfekt til f.eks. hjemmebiografer.