Stationære Computere

 

Stationære Computere

Er du på udkig efter en billig og funktionel stationær computer? Så kan du her finde en overskuelig oversigt over de mest populære stationære computere. Gå på opdagelse i vores store udvalg og find den bedste stationær computer som passer perfekt til dit behov, hvad enten det er til arbejde eller gaming.
Her på siden har du mulighed for, at sammenligne de mange forskellige computere – så er du altid sikker på, at du finder den skarpeste pris på markedet. Derudover kan du i følgende oversigt finde forskellige stationære computere i forskellige prisklasser, så er du altid er sikker på, at du finder den ideelle stationære computer til dit behov.

Sådan vælger du en stationær computer

Det grundlæggende

Stationære computere bliver hovedsagligt brugt til kontor- og hjemmebrug. De er en fornuftig løsning, hvis du vil have en stationær løsning, eller hvis du skal bruge mere end en skærm til at design, skrive, programmere eller spille. Der findes rigtig gode alt-i-en-pakker, men måske skal du købe skærm, tastatur, mus og anden ekstern hardware separat.

Nogle computere har operativsystemet (OS) og andre programmer installeret forud. Det er fornuftigt at vælge samme producent til din skærm og centralenhed (CPU), da dette kan hjælpe med at reducere opstartstid og problemer med kompatibilitetsproblemer.

Pris

Stationære pakkeløsninger begynder fra omkring 3000 kr. og fortsætter helt op til over 30.000 kr., hvilket efter et stort spænd i forhold til dit budget. En rigtig god handel med fornuftig hastighed og ydeevne, med alle basistingene inkluderet, koster omkring 4000 kr. Alt-i-en-løsninger er typisk billigere end at købe alting separat, selvom de begrænser dig til bare en producent.

Funktioner

Processor

Processoren er enhver computerens hjerne. Dens kraft er primært indikeret af dens hastighed, der måles i gigahertz (GHz). To af hovedproducenterne af processorer er Intel og AMD. Nogle processorer tilbyder fantastisk ydeevne og kan køre masser af programmer og downloade hurtigt og effektivt. Jo højere processorhastighed, jo bedre vil din computer yde.

Hukommelse (RAM)

Random Access Memory (RAM) gemmer midlertidig din data, mens du bruger det. Jo flere RAM din computer har, desto hurtigere vil din processor sandsynligvis køre. Din computer vil også generelt få en hurtigere ydeevne og en længere levetid. Stationære RAM begynder ved 512 megabytes (MB) og can være op til 8,192 MB.

Operativsystemer

Der er to hovedmodeller af computere: PC og Mac. De kører forskellige operativsystemer (OS), der jævnligt opdateres for at forhindre hacker- og virusangreb. Der er anti-virus og firewall-programmer tilgængelige, der understøtter dit operativsystem.

Kapacitet

Harddisklagerplads bliver målt i forhold til størrelse og hastighed. En harddisk med ens tørre lagerplads og en højere operationshastighed kører bedre.

Internetforbindelse

For at få en almindelig internetforbindelse skal du bruge et modem, der kan forbindes med kabel eller trådløst. De fleste stationære har Ethernet porte, FireWire-porte og flere USB-porte. Hurtige bredbåndsforbindelser understøttes bedst af hurtige processorer og vil lade dig udføre flere multimedieopgaver som for eksempel at streame videoer.

Periferiudstyr

Der er standardkomponenter, der udgør en stationær – skærm, tastatur, mus og printer – men du kan også få en USB-hub, der tillader dig at køre flere USB-forbindelser fra én USB-port på din computer. Du kan køre dit periferiudstyr trådløst, hvilket reducerer antallet af ledninger omkring din computer og giver dig en mere fleksibel arbejdsplads. Der er et stort udvalg i periferiudstyr, der inkluderer ergonomisk formede tastaturer, brede LCD-skærme og mus med touch-pad.

Energieffektivitet

Selvom din stationære computer har tilsluttet adskillige enheder, er energiforbruget normalt lavt og har en høj energieffektivitet. Nogle af disse enheder vil få strøm fra en USB-forbindelse, men mange har deres egen energikilder, der tilføjer lidt ekstra til din elregning. Generelt er stationære rimelig energieffektive, men du bør slukke din skærm, når du ikke bruger den.

Læs udvidet Stationær computer køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Type

Mærke

Processor hastighed

Processorkerner

RAM

Grafikkort

Harddisk type ?

SSD-størrelse

HDD-størrelse

Optisk drev ?

Wireless

Grafikkort hukommelse

Monitor

Skærmstørrelse

Touch Screen

Tilslutninger

USB-porte (total)

USB 3.0

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 126