Stationære Computere

En stationær computer er en stor kasse, hvortil tastatur, skærm, mus og andre eksterne enheder er tilsluttet, men så stopper fællesnævnerne også. En stationær computer er nemlig ikke bare en stationær computer. Der findes kraftige stationære computere til de, der gerne vil spille de nyeste spil i den højeste opløsning. Der findes stationære computere til de, der blot vil gå på internettet fra tid til anden, men som ikke kan finde sig til rette med en bærbar computer. Endelig findes der stationære computere, der fungerer som kraftige workstations til de, der arbejder med 3D-grafik og andet tungt computerarbejde. Uanset hvilken slags stationær computer, du er på udkig efter, kan du dog være sikker på altid at kunne finde den bedste pris her på PriceRunner.

Flere produkter under denne reklame

Windows 10 Home, Tower, Intel Core i5 7400 3 GHz, 8 GB DDR4 RAM, GeForce GTX 4 GB, Bluetoo..., Desktop Mere Info

Middelbedømmelse: 4.6 28 Brugeranmeldelser

Windows 10 Home, Tower, AMD A6 7310 2 GHz, 8 GB DDR3 RAM, GeForce GT 2 GB, Bluetooth Mere Info

Middelbedømmelse: 4 8 Brugeranmeldelser

Ny! Windows 10 Home, Integreret, AMD A9 9430 3.2 GHz, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, Radeon , Blue... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 20 Brugeranmeldelser

Windows 10 Home, Mini PC, Intel Pentium N3700 1.6 GHz, 4 GB RAM, 256 GB SSD, Intel HD , Bl... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Windows 10 Home, Tower, Intel Core i5 7400 3 GHz, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, GeForce GTX 3... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.1 186 Brugeranmeldelser

Windows 10 Home, Desktop, Intel Core i5 7400 3 GHz, 8 GB DDR4 RAM, 128 GB SSD, GeForce GT ... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 4 Brugeranmeldelser

Windows 10 Home, Mini PC, Intel Core i5 i5-7400 3 GHz, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, GeForce ..., Desktop Mere Info

Middelbedømmelse: 4.2 14 Brugeranmeldelser

Ny! Windows 10 Home, Integreret, AMD A9 9400 2.4 GHz, 8 GB DDR4 RAM, Radeon , Touchscreen, Blu... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Type

Mærke

Processorkerner

RAM

Grafikkort

Harddisk type ?

SSD-størrelse

HDD-størrelse

Optisk drev ?

Grafikkort hukommelse

Skærm

Skærmstørrelse

Touch Screen

Wi-Fi

802.11ac

802.11n

802.11g

Bluetooth

Antal USB-porte

USB 3.0

HDMI

DVI

VGA

Thunderbolt

DisplayPort

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 96

Sådan vælger du en stationær computer

Det grundlæggende

Stationære computere bliver hovedsagligt brugt til kontor- og hjemmebrug. De er en fornuftig løsning, hvis du vil have en stationær løsning, eller hvis du skal bruge mere end en skærm til at design, skrive, programmere eller spille. Der findes rigtig gode alt-i-en-pakker, men måske skal du købe skærm, tastatur, mus og anden ekstern hardware separat.

Nogle computere har operativsystemet (OS) og andre programmer installeret forud. Det er fornuftigt at vælge samme producent til din skærm og centralenhed (CPU), da dette kan hjælpe med at reducere opstartstid og problemer med kompatibilitetsproblemer.

Pris

Stationære pakkeløsninger begynder fra omkring 3000 kr. og fortsætter helt op til over 30.000 kr., hvilket efter et stort spænd i forhold til dit budget. En rigtig god handel med fornuftig hastighed og ydeevne, med alle basistingene inkluderet, koster omkring 4000 kr. Alt-i-en-løsninger er typisk billigere end at købe alting separat, selvom de begrænser dig til bare en producent.

Funktioner

Processor

Processoren er enhver computerens hjerne. Dens kraft er primært indikeret af dens hastighed, der måles i gigahertz (GHz). To af hovedproducenterne af processorer er Intel og AMD. Nogle processorer tilbyder fantastisk ydeevne og kan køre masser af programmer og downloade hurtigt og effektivt. Jo højere processorhastighed, jo bedre vil din computer yde.

Hukommelse (RAM)

Random Access Memory (RAM) gemmer midlertidig din data, mens du bruger det. Jo flere RAM din computer har, desto hurtigere vil din processor sandsynligvis køre. Din computer vil også generelt få en hurtigere ydeevne og en længere levetid. Stationære RAM begynder ved 512 megabytes (MB) og can være op til 8,192 MB.

Operativsystemer

Der er to hovedmodeller af computere: PC og Mac. De kører forskellige operativsystemer (OS), der jævnligt opdateres for at forhindre hacker- og virusangreb. Der er anti-virus og firewall-programmer tilgængelige, der understøtter dit operativsystem.

Kapacitet

Harddisklagerplads bliver målt i forhold til størrelse og hastighed. En harddisk med ens tørre lagerplads og en højere operationshastighed kører bedre.

Internetforbindelse

For at få en almindelig internetforbindelse skal du bruge et modem, der kan forbindes med kabel eller trådløst. De fleste stationære har Ethernet porte, FireWire-porte og flere USB-porte. Hurtige bredbåndsforbindelser understøttes bedst af hurtige processorer og vil lade dig udføre flere multimedieopgaver som for eksempel at streame videoer.

Periferiudstyr

Der er standardkomponenter, der udgør en stationær – skærm, tastatur, mus og printer – men du kan også få en USB-hub, der tillader dig at køre flere USB-forbindelser fra én USB-port på din computer. Du kan køre dit periferiudstyr trådløst, hvilket reducerer antallet af ledninger omkring din computer og giver dig en mere fleksibel arbejdsplads. Der er et stort udvalg i periferiudstyr, der inkluderer ergonomisk formede tastaturer, brede LCD-skærme og mus med touch-pad.

Energieffektivitet

Selvom din stationære computer har tilsluttet adskillige enheder, er energiforbruget normalt lavt og har en høj energieffektivitet. Nogle af disse enheder vil få strøm fra en USB-forbindelse, men mange har deres egen energikilder, der tilføjer lidt ekstra til din elregning. Generelt er stationære rimelig energieffektive, men du bør slukke din skærm, når du ikke bruger den.

Læs udvidet Stationær computer køberåd.