Kompaktkamera Digitalkameraer(225)

Kompaktkamera

Et kompaktkamera er et digitalkamera. Det er ikke at forveksle med et spejlreflekskamera. Kameraet er ikke ret stort – deraf navnet kompaktkamera. De er meget kompakte. Med dette menes der, at de har indbygget et utal af funktioner, men uden at kameraet fylder meget. Kompaktkameraer er derfor nemme at have med sig. På denne måde skal du ikke medbringe et stort assortiment, hvis du skal ud.

Kompaktkameraer har alle zoom, og de er i stand til at optage videoer – nogle i HD-kvalitet. Fordelen ved de fleste kompaktkameraer er, at de har en funktion kaldet IS. Denne står for ”image stabilisation”. Det betyder med andre ord, at kameraet kan billedstabilisere. Det vil sige, at kameraet kan modvirke håndens bevægelser og på denne måde sikre, at man undgår rystede billeder som følge af håndbevægelser.

Næsten alle kompaktkameraer, der er på markedet, har en indstilling, hvor kameraet selv finder fokus og den optimale oplysning.

Det er ikke usædvanligt at kompaktkameraer har touchscreen. Dette er til tider en nødvendighed, da producenten får minimeret antallet af knapper, og kameraet bliver derfor mindre og mere kompakt. Selvom det er så lille, så har det mange funktioner. I nogle af kompaktkameraerne findes der er en projekter. Denne kan bruges til at skalere billederne op, så de vises i stor format på en væg eller et lærred. Andre har ansigtsgenkendelse, mens nogle har trådløst internet. Med trådløst internet er der mulighed for at sende billeder direkte fra kameraet og til eksempelvis din mail.

Kompaktkameraerne har sine helt klare fordele i størrelsen. Nogle af kameraerne er så lille som en mindre mobiltelefon. Det er derfor nemt at have kameraet med i inderlommen.

Filter1