Mikrobølgeovne

 

Mikrobølgeovne

En mikrobølgeovn kan bruges til det meste. Hurtig optøning af kødet til hakkebøffer. En varm færdigret på få minutter. Opvarmning af den kolde kaffe eller tilberedning af babymad. En mikrobølgeovn er velegnet til optøning, opvarmning og som en hjælp til at tilberede måltider. Hvis du skal købe en mikrobølgeovn, skal du overveje, hvad du vil bruge mikrobølgeovnen til. Der er mikrobølgeovne, som kun har mikrobølgefunktion til optøning, opvarmning og genopvarmning. Andre mikrobølgeovne har en grillfunktion. Desuden kan du købe mikro/kombiovne. Den type mikrobølgeovn kan bruges til stegning og bagning, men kan også bruges til optøning og hurtig opvarmning med mikrobølger. Mikroovne fås i størrelser fra omkring 15 til 32 liter.

Værd at overveje før du vælger mikrobølgeovn

Mikrobølgeovne i korte træk

Mikrobølgeovne benytter mikrobølge stråling til at tilberede eller opvarme mad ligeligt. De kan varme, tilberede eller optø hurtigt, men kan ikke brune, karamellisere eller gøre mad sprød.

Pris

Små, kompakte mikrobølgeovne, som du kan bruge til genopvarmning eller let tilberedning, koster mindre end 450,-.

Konvektionsovne har en tendens til at være dyrere, da det er et kombineret husholdningsapparat. Priser for disse starter typisk ved 550,- og går helt op til 3700,-.

Indbyggede mikrobølger er generelt dyrere, da de nødvendigvis er specialfremstillet og specifikt tilpasset. Priser starter fra omkring 4600,-.

Typer

Kun mikrobølger (Solo)

Disse tilbyder generelt som udgangspunkt muligheder for optøning samt opvarmning. De er billige, lette at navigere, men de kan ikke stege mad.

Mikrobølge og Grill

Mikrobølger med grill bruger et varmeelement til at skabe en brunende effekt. Disse mikrobølger kommer med et metal stativ, der derved gør at maden kan grilles.

Indbygget (Integreret)

Denne type mikrobølgeovn er indbygget i et udstyret køkken, og er skærmet af koordinerede skabskabinet døre. Nogle indbyggede mikrobølgeovne inkluderer også udluftningsventilation.

Kombination

Kombination mikrobølgeovne benytter varme og mikrobølgeteknologi samtidig. De tilbyder generelt flere funktioner, såsom knapper til automatisk opvarmning. Disse tillader dig at indtaste vægten på din mad, hvorefter mikrobølgeovnen udregner, hvor længe det vil tage at tilberede.

Konvektion

Konvektionsmikrobølgeovne er en kombination af en mikrobølgeovn og en konvektionsovn. Disse ovne kombinerer hurtig tilberedning, som det kendes fra konvektionsovne, for at opnå en sprødere effekt.

Størrelse og Tilpasning

Mikrobølgeovne varierer fra transportable (de mindste på markedet) op til stor kapacitet, der kan indeholde over 60 liter.

Transportable

Målene for transportable mikrobølgeovne er normalt 30cm i højden, 38cm i bredden, og 25cm i dybden. Der findes også nogle eksperimental modeller tilgængelige, der er så små som 19cm i højden, 6cm i bredden, og 15cm i dybden. Transportable mikrobølgeovne bruger mindre energi end større modeller og har et energiforbrug på under 500 watt.

Kompakt

Den populæreste størrelse, kompakte mikrobølgeovn, er 30cm i højden, 50cm i bredden, og 35cm i dybden. De har en kapacitet på mindre end 28 liter, og har et energiforbrug på mellem 500 og 1,000 watt. De genopvarmer og tilbereder hovedsageligt måltider og popcorn, men kan ikke bruges til større portioner mad.

Medium kapacitet

Mikrobølgeovne i medium kapacitet er kun marginalt større målt i højde og dybde sammenlignet med kompakte mikrobølgeovne, men de er meget bredere. Deres kapacitet er normalt mellem 30 og 45 liter, og energiforbruget mellem 1,000 og 1,500 watt. Disse er den typiske størrelse mikrobølgeovn for familier og har som regel flere automatiske tilberednings funktioner, samt yderligere valgmuligheder.

Stor kapacitet

Designet specifikt til at tilberede større måltider, mikrobølgeovne i stor kapacitet kan præcist tilberede stege via adskillelige kontrolfunktioner. Disse mikrobølgeovne har en kapacitet på over 60 liter, og deres energiforbrug ligger normalt over 2,000 watt. Mikrobølgeovne i stor kapacitet er 30cm i højden, 50cm i bredden, og 50cm i dybden.

Energieffektivitet

Mikrobølgeovne er langt mere energieffektive end ovne i komfurer, og bruger mindre end halvt så meget energi som konventionelle ovne. Dette er takket være den relativt korte tid, der bruges energi, og fordi det er en mere ensartet opvarmningsmetode.

Mikrobølgeovne er vurderet fra A til E i energiforbrug, hvor A indikerer det laveste energiforbrug, og E svarer til det højeste. En E energi mikrobølgeovn er det mest udbredte. Disse tilbereder maden hurtigere, og derfor er en mikrobølgeovn med et højere energiforbrug mere energieffektive end modeller, der bruger mindre energi.

Sammenlign priser på Mikrobølgeovn.

Medium, Fritstående, 800W, 23L , Egenskaber: Optøningsfunktion, Autoprogram, Dampfunktion Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 17 Brugeranmeldelser

Flere produkter under denne reklame

Lille, Fritstående, 800W, 18.5L , Egenskaber: Roterende tallerken, Optøningsfunktion, Grill Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 11 Brugeranmeldelser

Medium, Fritstående, 900W, 30L , Egenskaber: Roterende tallerken, Optøningsfunktion, Grill... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv revision

Medium, Fritstående, 1000W, 31L , Egenskaber: Roterende tallerken, Optøningsfunktion, Grill Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv revision

Medium, Fritstående, 1000W, 23L , Egenskaber: Roterende tallerken, Optøningsfunktion, Gril... Mere Info

Middelbedømmelse: 3.7 1 Brugeranmeldelser

Pris

Volume

Mærke

Størrelse

Farve

Effekt ?

Grilleffekt

Antal effektrin

Drejetallerken (diameter)

Højde

Dybde

Bredde

Vægt

Forhandler

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 26