Mikrobølgeovne(620)

En mikrobølgeovn er måske ikke det vigtigste at have i et køkken, men til gengæld er den god til rigtig mange ting. En mikrobølgeovn kan varme madvarer op på rekordtid, og du kan tilberede alt fra popcorn, kakao, grøntsager og ris, ligesom du kan varme madrester og tø kød op på kort tid. Du kan også få mikrobølgeovn som kombiovn, hvor der er indbygget grill. Mikrobølgeovne fås desuden i forskellige styrker, og de fleste er fine nok – men jo færre watt, jo længere tid tager opgaverne. En drejetallerken er en dejlig detalje ved en mikrobølgeovn, for på den måde fordeler varmen sig mere jævnt. Mikrobølgeovne fås både som fritstående og integreret og i mange forskellige størrelser – altså lige efter dine behov. Populære mærker: Bosch, Electrolux, OBH Nordica, Panasonic, Whirlpool.

...

Mikrobølgeovn køberåd

Værd at overveje før du vælger mikrobølgeovn

Mikrobølgeovne i korte træk

Mikrobølgeovne benytter mikrobølge stråling til at tilberede eller opvarme mad ligeligt. De kan varme, tilberede eller optø hurtigt, men kan ikke brune, karamellisere eller gøre mad sprød.

Pris

Små, kompakte mikrobølgeovne, som du kan bruge til genopvarmning eller let tilberedning, koster mindre end 450,-.

Konvektionsovne har en tendens til at være dyrere, da det er et kombineret husholdningsapparat. Priser for disse starter typisk ved 550,- og går helt op til 3700,-.

Indbyggede mikrobølger er generelt dyrere, da de nødvendigvis er specialfremstillet og specifikt tilpasset. Priser starter fra omkring 4600,-.

Typer

Kun mikrobølger (Solo)

Disse tilbyder generelt som udgangspunkt muligheder for optøning samt opvarmning. De er billige, lette at navigere, men de kan ikke stege mad.

Mikrobølge og Grill

Mikrobølger med grill bruger et varmeelement til at skabe en brunende effekt. Disse mikrobølger kommer med et metal stativ, der derved gør at maden kan grilles.

Indbygget (Integreret)

Denne type mikrobølgeovn er indbygget i et udstyret køkken, og er skærmet af koordinerede skabskabinet døre. Nogle indbyggede mikrobølgeovne inkluderer også udluftningsventilation.

Kombination

Kombination mikrobølgeovne benytter varme og mikrobølgeteknologi samtidig. De tilbyder generelt flere funktioner, såsom knapper til automatisk opvarmning. Disse tillader dig at indtaste vægten på din mad, hvorefter mikrobølgeovnen udregner, hvor længe det vil tage at tilberede.

Konvektion

Konvektionsmikrobølgeovne er en kombination af en mikrobølgeovn og en konvektionsovn. Disse ovne kombinerer hurtig tilberedning, som det kendes fra konvektionsovne, for at opnå en sprødere effekt.

Størrelse og Tilpasning

Mikrobølgeovne varierer fra transportable (de mindste på markedet) op til stor kapacitet, der kan indeholde over 60 liter.

Transportable

Målene for transportable mikrobølgeovne er normalt 30cm i højden, 38cm i bredden, og 25cm i dybden. Der findes også nogle eksperimental modeller tilgængelige, der er så små som 19cm i højden, 6cm i bredden, og 15cm i dybden. Transportable mikrobølgeovne bruger mindre energi end større modeller og har et energiforbrug på under 500 watt.

Kompakt

Den populæreste størrelse, kompakte mikrobølgeovn, er 30cm i højden, 50cm i bredden, og 35cm i dybden. De har en kapacitet på mindre end 28 liter, og har et energiforbrug på mellem 500 og 1,000 watt. De genopvarmer og tilbereder hovedsageligt måltider og popcorn, men kan ikke bruges til større portioner mad.

Medium kapacitet

Mikrobølgeovne i medium kapacitet er kun marginalt større målt i højde og dybde sammenlignet med kompakte mikrobølgeovne, men de er meget bredere. Deres kapacitet er normalt mellem 30 og 45 liter, og energiforbruget mellem 1,000 og 1,500 watt. Disse er den typiske størrelse mikrobølgeovn for familier og har som regel flere automatiske tilberednings funktioner, samt yderligere valgmuligheder.

Stor kapacitet

Designet specifikt til at tilberede større måltider, mikrobølgeovne i stor kapacitet kan præcist tilberede stege via adskillelige kontrolfunktioner. Disse mikrobølgeovne har en kapacitet på over 60 liter, og deres energiforbrug ligger normalt over 2,000 watt. Mikrobølgeovne i stor kapacitet er 30cm i højden, 50cm i bredden, og 50cm i dybden.

Energieffektivitet

Mikrobølgeovne er langt mere energieffektive end ovne i komfurer, og bruger mindre end halvt så meget energi som konventionelle ovne. Dette er takket være den relativt korte tid, der bruges energi, og fordi det er en mere ensartet opvarmningsmetode.

Mikrobølgeovne er vurderet fra A til E i energiforbrug, hvor A indikerer det laveste energiforbrug, og E svarer til det højeste. En E energi mikrobølgeovn er det mest udbredte. Disse tilbereder maden hurtigere, og derfor er en mikrobølgeovn med et højere energiforbrug mere energieffektive end modeller, der bruger mindre energi.

Filter

Vis