Nintendo Spillekonsoller

Flere produkter under denne reklame

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Type

Lanceringsår

Farve

Samleudgave

Internetkompatibel

Multiplayer Support

VR-kompatibilitet

Bagudkompatibilitet

Support for fjernbetjening

Support for trådløse kontroller

Trådløst kontrollerinterface

Support for kablede kontroller

Kablet kontrollerport

Tilgængelige tjenester

Klokkefrekvens

RAM

Intern hukommelse

GPS

Højde

Dybde

Bredde

Vægt

Antal USB-porte

HDMI-udgang ?

HDMI-indgang

Digital optisk ud ?

Digital optisk ind

S-Video ud

S-Video ind

Komposit ud

Komponent ud

SCART ud

VGA ud

Ethernet-tilslutning

Wi-Fi ?

Mobiltilsutning

Bluetooth

NFC

Display

Antal displays

Skærmstørrelse ?

Skærmopløsning

Videoopløsning ?

Touchskærm

3D ?

HDR

Hovedtelefonsudgang

Indbyggede højtalere

Surround Sound

Indbygget kamera

Megapixel

Kamerablitz/lygte

Billedopløsning

Videoopløsnng

Strømtype

Batteritid ?

Mærke 1

Sider:  1 2

Total antal sider: 2

Nintendo

Nintendo er en japansk koncern, der blev grundlagt i 1889. Indledningsvis producerede firmaet håndlavede hanafuda-kort til det japanske spil af samme navn. I 1960’erne begyndte Nintendo at fabrikere moderne legetøj ligesom alle andre japanske producenter på den tid, og det første spil var en slags elektronisk bowling.

Nintendo blev i 1980’erne berømt i Europa for de populære Game & Watch-spil, og firmaet var også det første til at producere en digital pistol, som selv kunne regne ud, om man havde peget på det rette sted på skærmen. Nintendo satsede hårdt på videospilmarkedet og blev forholdsvis hurtigt en af de største i branchen.

Da Nintendo i 1982 skabte Donkey Kong var en af de største succeser grundlagt. Spillets helt er en lille og tyk blikkenslager, som skal redde sin kæreste Pauline fra en gal abe. Helten kom senere til at hedde Mario, og han kendes også fra Super Mario-spillet. The Legend of Zelda er en anden succesrig spilserie. I begyndelsen eksisterede Pokémon kun som et spil til Nintendo, men det kom hurtigt til at omfatte legetøj, kortspil og meget andet.

Nintendos spillekonsoller har fulgt med udviklingen gennem 1980’erne og frem til i dag. Mest kendt er måske den håndholdte Game Boy fra 1989 og Wii, som har været en stor succes siden 2006. Wii har faktisk revolutioneret den måde, vi spiller videospil på, idet det ikke længere handler om at beherske de mange facetter på en indviklet spillekonsol, men om at leve sig ind i spillet og fokusere så lidt som muligt på betjening af konsollen. Nintendo Wii har gjort videospil tilgængelig for de ældre aldersgrupper, hvor motorikken ikke længere er så præcis og hurtig, og Nintendo Wii tiltaler i høj grad de kvindelige forbrugere, fordi fokus ligger på spillet og ikke på betjening af en indviklet konsol.

Nintendo DS er en fleksibel, lille konsol, som både findes i en Lite og en XL-udgave. Efterfølgeren er Nintendo 3DS, der giver en fantastisk brillefri 3D-effekt, som ikke kan beskrives i ord. Sidste skud på stammen er Nintendo Wii U.

Senest har Nintendo sågar indtaget Legoland med en Nintendo Game Zone, hvor de besøgende kan spille på alle de konsoller, som Nintendo har i handlen. Selvom børn og unge fristes til at tilbringe mange timer foran de fængende compterspil, skal forældre og undervisere ikke fortvivle. Computerspil stimulerer nemlig indlæring og sikrer kompetencer som strategisk refleksion, kreativitet, samarbejde og innovation, viser en EU-rapport.