Solbriller

Solbriller er en finurlig størrelse; skal de bare se smarte ud, eller skal de rent faktisk holde generende stråler væk fra øjnene? Heldigvis fås der solbriller i alle prisklasser, modeller, farver og funktioner. Du kan få solbriller med styrke. Eller nogle, hvor du selv skifter glassene ud. Du kan få smalle stel, tykke stel, stel af stål og stel af plastik. Du kan få runde glas, firkantede glas, smalle glas og store glas. Det afhænger bare af, om solbrillerne skal passe til din hovedform. Hvad enten man skal stå på ski, køre bil, ligge på stranden eller bare se smart ud, findes der et par solbriller til alle!

Ray-Ban Round Metal RB3447 001

UV-Beskyttelse, Stelfarve: Guld, Glasfarve: Grøn, Model: Run... Mere Info

fra kr 679

 Sammenlign priser

Ray-Ban Wayfarer RB2140-901

Stelfarve: Sort, Glasfarve: Grøn, Model: Wayfarer, Herre sol... Mere Info

fra kr 662

 Sammenlign priser

Rudy Project Rydon SN797306

Udskiftelige linser, Stelfarve: Sort, Glasfarve: Grå, Model:... Mere Info

fra kr 1.049

 Sammenlign priser

Flere produkter under denne reklame

Ray-Ban Erika RB4171 622/8G

Stelfarve: Sort, Glasfarve: Grå, Model: Cat Eye, Dame solbrille Mere Info

fra kr 679

 Sammenlign priser

Polaroid Pld 1017/S

Polariseret, Stelfarve: Guld, Glasfarve: Grøn, Model: Pilot,... Mere Info

fra kr 335

 Sammenlign priser

Ray-Ban Shooter RB3138 181

Stelfarve: Guld, Glasfarve: Grøn, Model: Pilot, Herre solbrille Mere Info

fra kr 773

 Sammenlign priser

Carrera New Safari KME/J6

Stelfarve: Skildpadde, Glasfarve: Brun, Model: Pilot, Herre ... Mere Info

fra kr 490

 Sammenlign priser

Carrera Carrerino 14 KRD/Z9

Stelfarve: Blå, Glasfarve: Grøn, Model: Rund, Børne solbrille Mere Info

fra kr 381

 Sammenlign priser

Ray-Ban Clubround RB4246 901

Stelfarve: Sort, Glasfarve: Grøn, Model: Rund, Herre solbril... Mere Info

fra kr 552

 Sammenlign priser

Ray-Ban RB4181 710/51

Stelfarve: Skildpadde, Glasfarve: Brun, Model: Kvadratisk, H... Mere Info

fra kr 723

 Sammenlign priser

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Mærke

Målgruppe

Stelfarve

Glasfarve

Stel materiale

Stel type

Butik

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 3419

Solbriller

Solbriller blev opfundet til at lette orienteringen og undgå skader på nethinden i omgivelser med stærkt sollys. Og selvom mange hårdnakket ville påstå, at det stadig var hovedformålet, er solbrillen i dag en af de mest udbredte smykkegenstande til både ham og hende. Solbriller er et modeobjekt og et statussymbol, som er et must have i enhver garderobe. Man finder ganske enkelt ikke en hollywoodstjerne eller fan, som ikke ejer et sæt solbriller.

Det var i øvrigt eskimoerne, der opfandt den første udgave af solbrillen. Det var primitive, men effektive solbriller, der bestod af smalle spalter skåret i træ, ben eller hvaltand. Det hjalp eskimoerne til at færdes i det arktiske vinterlandskab uden at blive sneblinde.

Moderne solbriller er typisk lavet af plastik. Solbrilleglassene er tonede, det betyder, at en vis del af sollyset absorberes inden det rammer øjet. Mange solbrilleglas indeholder også et polarisationsfilter, som absorberer polariseret lys. Det betyder, at du kan kigge på en blå himmel og en skarp sol, der spejler sig på havoverfladen, uden at skade dine øjne.

Solbriller kommer i mange størrelser, design og former. Man kan finde solbriller, der er formet som rumraketter, slikkepinde og togkupeer. Elton John er en foregangsmand inden for solbrilledesign. Han har sin egen samling og har så mange, at han bliver nødt til at bestille et separat hotelværelse til sin samling, når han er på turne.

Blandt de mest populære modeller finder man solbrilledesignet ved navn ”Wayfarer”. Det er en firkantet, nærmest kasseformet brille, som har været eftertragtet i en menneskealder. Sammen med sin slægtning, ”Aviator” eller ”pilotbrillen”, nyder disse to modeller stor anseelse blandt verdens solbrilleelskere.

Når man er på jagt efter solbriller, skal man huske at se om, de har et indbygget UV-filter. Når man kigger igennem et par solbriller, udvider pupillerne sig på grund af den reducerede lysintensitet. Øjet er derfor særligt udsat for solstrålingens indhold af ultraviolet lys, som ikke bremses af brilleglassene.

Læs udvidet Solbriller køberåd.