Overvågningskameraer(10 362)

Om produktet

Overvågningskameraer er nyttige, hvis du føler dig utryg, eller hvis du har oplevet tyveri i eller andre ulovligheder omkring dit hjem. Dels har overvågning en præventiv effekt på forbrydelser, men skulle du være så uheldig at blive udsat for tyveri eller lignende, vil det altid gavne dig og politiet, at du har overvågningsbilleder i forbindelse med efterforskningen.

Hvordan fungerer overvågningskameraerne, og hvad kan de typisk?

Langt de fleste nye kameraer er IP-kameraer. Disse kameraer kan tilsluttes et netværk. Der er indbygget en lille computer i disse kameraer, som gør det muligt at streame videosignalet over nettet til en ekstern server, en pc eller en anden netværksmodtager, såsom tablets eller smartphones. De gamle traditionelle overvågningskameraer fungerer ikke helt på samme måde. Disse tilsluttes direkte til en harddiskoptager eller et tv. Ønsker man et funktionelt, smart og fleksibelt kamera med mange funktioner, skal man vælge et IP-kamera. Disse er efterhånden også ved at konkurrere de ældre kameratyper af markedet. De fleste overvågningskameraer, der er på markedet i dag, er yderst funktionelle. Stort set alle modeller har infrarøde bevægelsessensorer. Dette betyder, at hvis der sker bevægelse i nærheden af kameraet, vil kameraet opfatte bevægelsen, hvorefter kameraet selv vil dreje hen på begivenhederne og filme dem. Kameraerne kan i mange tilfælde også filme i komplet mørke. Dette er normalt angivet i kameraets beskrivelse, hvis dette er en mulig funktion. Man skal dog være opmærksom på, at når kameraet filmer i mørke, sker det ofte ved hjælp af infrarøde dioder, der generer en form for usynligt lys. Infrarød belysning genspejles dog i reflekterende genstande og overflader. Det er derfor ikke muligt at filme ud gennem et vindue om natten, da vinduets overflade vil være for spejlende. Mange af kameraerne har også en funktion, der hedder email-alarmering. Dette betyder, at hvis kameraet opfanger noget, der virker mistænkeligt, kan kameraet indstilles til at sende en mail til brugeren med et billede. Hvis kameraet for eksempel opfanger bevægelse i løbet af en ellers rolig nat, vil kameraet kunne tage et billede af denne bevægelse og sende det til brugeren. På den måde kan man også undgå en forbrydelse ved at forhindre den i opløbet. Hvis for eksempel nu forbryderne er ude at lave research, vil kameraet sandsynligvis opfange det. Der findes også nogle kameraer, som man kan kommunikere med ved hjælp af apps. I disse tilfælde vil man ved hjælp af en særlig app kunne tage styringen over kameraet. Man vil ved hjælp af appen kunne bevæge kameraet i forskellige retninger samt gøre andre ting.

Både udendørs- og indendørskameraer

Man skal gøre op med sig selv, hvor man har brug for overvågningen henne, for det er ikke ligegyldigt, om man skal anskaffe et udendørs- eller indendørskamera. Der produceres dog mange kameraer, der både kan fungere som udendørs- og indendørsovervågningskameraer. Der findes dog en del kameraer, der specifikt er lavet med det formål, at de skal bruges indendørs, og dette skal man overholde, da sådanne kameraer simpelthen går i stykker, hvis de bruges udendørs. Det er heldigvis ikke så svært at skelne, da det enten vil indgå i kameraets navn eller beskrivelse, hvorvidt det er et udendørs- eller indendørskamera.

Filter