Sommerdæk

 

Sommerdæk

Hvis man vil have gang i diskussionen rundt omkring i de danske hjem, når familien eller vennerne er samlet, skal man bare starte en snak om fordelene og ulemperne ved henholdsvis helårsdæk, vinterdæk og sommerdæk. Der er mange meninger om emnet, og det er et emne, der kan få bølgerne til at gå højt. Nogen sværger til helårsdæk og mener, at det er det mest rigtige, og i øvrigt noget, som bilisterne i mange andre lande vælger. Andre mener, at vi med det omskiftelige danske vejr og de store temperaturforskelle mellem sommer og vinter absolut er nødt til at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk, så vi altid kører med de mest optimale dæk på bilen.

Der er altså mange holdninger til, om man skal vælge det ene eller det andet. Men uanset hvilken dæktype man vælger, kan det være svært at vide, hvad der er godt. Man kan for eksempel prøve at kigge på forskellige dæktests, så man på den måde kan danne sig et overblik. I en dæktest tester man typisk dækkene på både tør og våd vej, og man tester støjniveau, slidstyrke og rullemodstand. I et land som Danmark, hvor det ofte regner, er det ikke mindst vigtigt at se på, hvordan sommerdækkene klarer sig på våd vej.

Man kan også vælge at spørge i det lokale havecenter, hvor de forhandler sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk. De giver gerne et godt råd med på vejen. Der er et væld af forskellige mærker at vælge imellem, og der er dæk i mange prisklasser. Typisk følges pris og kvalitet jo ad. Men så enkelt er det alligevel ikke. Så derfor er det godt at spørge en fagperson til råds. De billigste dæk kan også ende med at blive de dyreste i længden, fordi de ikke har så lang en levetid som de dyrere dæk.

Sammenlign priser på sommerdæk.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Type af køretøj

Mærke

Bredde

Tommer

Belastningsindex

Brændstofeffektivitet

Vådgreb

Ekstern dækstøj

Rulleomkreds

Egenskaber

Hvid dækside ?

Forhandler

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 3700