Furby

Ingen kan stå for den søde hamsterlignende robotdukke, som sidst i halvfemserne invaderede legetøjsmarkedet. Siden er blevet fast inventar på legetøjsbutikkernes hylder og i børneværelser over hele kloden.

Stort udvalg af Furby-dukker Furby findes i flere udgaver. Den oprindelige udgave taler kun ”furbish”, når man først sætter batterierne i den, men med tiden begynder den at bruge flere og flere engelske ord, indtil den til sidst har lært at tale engelsk. Furby har en lille elektrisk motor, der bevæger dens øjne, mund og ører. Den kan også rejse sig på tæerne, så det ligner et lille hop. Furby Babies er mindre end den originale Furby, taler i et højere toneleje og kan ikke danse. Til gengæld lærer de hurtigere at tale engelsk. Furby Friends er dukker inspireret af film som Gremlins og E.T. samt dukken Shelby. I 2012 og 2013 lanceredes nye udgaver af Furby med andre farvekombinationer samt tilhørende iOS eller Android apps..

Interaktiv leg Det sjoveste ved Furby er dens sjove mimik, uforståelige sprog og egen personlighed. Over tid udvikler Furby nemlig sine helt egne karaktertræk afhængig af den interaktion, som den har med mennesker. Hvis den primært bruges som bamse, bliver personligheden tilsvarende afdæmpet. Hvis legen med Furby er lidt vildere, bliver Furby også mere grinende og krævende. Heldigvis falder Furby i søvn, hvis den ikke bliver leget eller talt med i et lille stykke tid.

Furby blev til sidst en succes Furby var lang tid undervejs. Det var svært for opfinderne at designe, producere og sælge idéen om en robotdukke. Heldigvis var der til sidst et stort legetøjsfirma, som så mulighederne i en robotdukke, og Furby kom på markedet i 1998. Furby blev hurtigt et eftertragtet stykke legetøj, og på kun et år blev der solgt mere end 27 millioner Furby-dukker. I henholdsvis 2005 og 2012 fik Furby fornyet popularitet, og i dag findes der over 40 millioner Furby-dukker i hjem over hele kloden. Med tiden er Furby produceret i mange forskellige udgaver og farvekombinationer.

Filter1

Vis