Barbermaskiner

Barbermaskiner

Tidligt op om morgenen, og så af sted på job. Kaffe og måske lidt morgenmad, en hurtig skyller, og så lige barberingen. Dette morgenscenarie kender mange mænd, endvidere kender mange det, at man gerne vil spare tid om morgenen.

Nybarberet skæg hver dag med barbermaskiner

Hvorfor sådan noget som barberingen gerne må gå lidt tjept, hvilket er lige hvad det gør med barbermaskiner. Nu om dage er det meget svært at forestille sig, at man var nødsaget til at gå til en barber hver dag for at få ordnet skægget, men sådan har det ikke altid været.

Barberen, en velbesøgt herre inden barbermaskinen kom til

Frem til år 1901, hvor King Camp Gillette opfinder barberbladet, og det såkaldte sikre vådbarberingssystem, hvor barberbladet er omsluttet af en skraber, gik man til Barber, for at få ordnet skægget. Barberen barberede med sirlig hånd, ragekniv, vand og sæbe sine kunder dag efter dag. At være nybarberet var et udtryk for status og soignering, hvorfor mange mænd lagde timer og penge hos deres Barber. Da Gillette opfinder det smarte barberblad og skraber, går det dog hurtigt tilbage for Barbererne. Faktisk går udviklingen rigtig stærkt, og den elektriske barbermaskine bliver der eksperimenteret med mange steder. Det er dog først i 1928 at den Amerikanske Jacob Schick for patent på den første elektriske barbermaskine, der er forløber for de barbermaskiner vi kender i dag.

Historien om barbermaskinen

Jacob Schick for i 1928 patent på hans opfindelse, den elektriske barbermaskine. I 1931 bliver den sendt på markedet, og salget går stærkt. I 1950erne er det ikke længere barberen man går til for at få ordnet skægget, men den lokale isenkræmmer. I 1939 lancerer Phillips ligeledes deres første elektriske barbermaskine. Efterfølgende i 1940erne og 50erne går udviklingen stærkt, også inden for elektriske barbermaskiner. Phillips opfinder i denne tid, det roterende skærehoved, der den dag i dag bliver brugt i moderne elektriske barbermaskiner.

Barbermaskiner i dag

Markedet for barbermaskiner er i konstant udvikling. Der er ingen tvivl om at barbermaskinen er kommet for at blive. Den daglige barbering, eller barbering i det hele taget, er blevet meget lettere, efter den elektriske barbermaskine blev opfundet. Om man vælger en maskine med roterende skærehoved, eller en med knive der skærer fra side til side er en smagssag, ifølge forbrugertest, virker begge lige godt. Der er selvfølgelig forskel på kvalitet, design etc. så når der skal shoppes efter en ny maskine, må man ud og se sig omkring. Internettet er en udmærket kilde, når der skal købes ny maskine, og man kan ligeledes, med ro i sindet, købe sin nye maskine på internettet, og spare både tid og penge.

Kommentarer til