Concealeren

Concealeren

En concealer bruges typisk til at dække mørke rander under øjnene og skjule urenheder, røde områder eller ar i ansigtet. Concealeren er dermed et godt supplement til foundation for dig, der ønsker en jævn og fejlfri hud.

Dit valg af concealer afhænger af, hvad du primært skal bruge den til. Der er mange forskellige typer af concealere på markedet.

En concealer i creme-form er nem at bruge, men kun let dækkende. Den egner sig derfor bedst til at skjule mindre bumser, knopper eller lignende i ansigtet.

En flydende concealer fås i en beholder med en tilhørende applikator-pen eller pensel, som du bruger til at påføre concealeren med. Flydende concealer dækker godt både under øjnene og andre steder i ansigtet, og så er den velegnet til at tage med i håndtasken eller toilettasken, når du er på farten.

Den velkendte dækstift egner sig fint til at dække bumser og mindre ar, men den er ofte for tung til at dække mørke rander under øjnene. Her kan det anbefales at bruge en lettere form for concealer som for eksempel den flydende.

Til at dække de helt små ’skønhedsfejl’ kan man bruge en concealer-blyant. Den er nem at anvende og giver et præcist resultat.

En del makeup-producenter laver desuden concealere, der effektivt dækker rynker og fine linjer i ansigtet, for eksempel Cliniques Line Smoothing Concealer, som giver huden et mere glat og fast udtryk.

Concealeren skal matche din hudfarve

Når du vælger farven på din concealer, bør du gå efter en tone, der kommer så tæt på din egen hudfarve som muligt. Hvis du er mere solbrændt om sommeren, betyder det måske, at du bør bruge en mørkere concealer om sommeren end om vinteren. Heldigvis laver mange producenter deres concealere i mange forskellige farvenuancer, så der er noget for en enhver hudfarve.

Uanset hvilken concealer, du foretrækker, gælder det, at en god concealer skal dække ujævnheder pænt, uden det kan ses, at man har concealer på. Man bør altid kun smøre et tyndt lag på for at undgå, at concealeren klumper og gør rynker og ujævnheder endnu tydeligere end før.

Sådan påfører du concealeren

Hvis du ikke bruger foundation under din concealer, bør du tage en god fugtighedscreme på, inden du påfører concealeren. Først fordeler du concealeren som små prikker under øjnene. Derefter udjævner du ved at duppe forsigtigt under øjnene med en fingerspids. Undgå at gnide på concealeren. Det samme gælder, når du vil dække urenheder og ujævnheder andre steder i ansigtet. Du får størst glæde af din concealer, hvis du afslutter med at tone makeuppen ud med en gang løs pudder, som du fordeler med en blød makeup-børste. Vil du klare det nemt, kan du bruge Bobbi Browns concealersæt Creamy Concealer Kit, der både består af en cremet concealer og tilhørende løs pudder.

Concealere fås også til mænd

Concealere er ikke kun for kvinder. Flere og flere mænd har taget produktet til sig, og blandt andre Biotherm har udviklet en concealer særligt til mænd, nemlig Homme Power Bronze Instant Dark Circle Concealer.

Kommentarer til