Elsker du neglelak?

Elsker du neglelak?

Elsker du – som jeg – farverige negle? Negle, som kan matche eller mismatche tøjet? Negle, der kan afspejle dit humør?

Neglelakmærker

Der findes lige så mange mærker i neglelak som der gør i sko, og ikke alle er enige om hvilke mærker der er de bedste. Nogle synes bedst om de helt dyre mærker, som for eksempel Chanel, og andre kan bedst lide de billigere mærker som for eksempel Essie, Opi osv.
Hvilke mærker man bedst kan lide, er en smagssag. Nogle kan bedst lide neglelakker der er tykke i konsistensen, nogle vil helst bruge dem der er mere flydende og …ja, det er vist bedst at prøve sig frem og danne sin egen mening!

Neglelaktyper

Efterhånden som neglelak blev mere og mere populært, kom der også nye typer på markedet. Den almindelige, som ikke har nogen former for glimmer eller andre effekter, kaldes en ’creme lak’. De kan også fås med en smuk perlemoreffekt, hvilket navnet også antyder: ’perlemor lak’.
Så kan man få neglelakke der glimrer og glitrer. Hvis neglelakken har en meget fin glimmer, kaldes det en ’shimmer lak’. Den fås ofte som klar lak, som så kan lægges ovenpå en creme neglelak for et lidt mere festligt udseende. Hvis glimmeret er større, kaldes lakken for en ’glitter lak’. Den lidt mere avancerede lak er en holografisk lak, der har store regnbuefarvede glimmer, som skifter farve i sollys og ellers giver en fed 3D effekt.
De lidt mere anderledes lakke er for eksempel neonlakkene. De har ikke anden effekt end selve neonfarven, men er til gengæld meget opsigtsvækkende! ’Metallic lakke’ giver – som navnet – antyder, en fed metallic effekt.
Normalt går man efter en skinnende overflade på neglelakken, som er sikret med en overlak (der også giver ekstra holdbarhed til neglelakken), men nu kan man også få en overlak der gør neglelakken mat. Det er overraskende og ser ret fedt ud!

Tips!

Når du lægger neglelak gælder det altid, at flere tynde lag er bedre end få tykke!
Husk i øvrigt at bruge underlak, for at undgå at dine negle bliver misfarvede - og overlak for at neglelakken holder længere! Negleolie er godt for neglerødderne og en god fed håndcreme er et must for sunde og smukke hænder!

Kommentarer til