Historien om eltandbørsten

Historien om eltandbørsten

En god mundhygiejne er alfa omega for en sund og god hverdag. Problemer med tænderne er en forfærdelig pine, mange mennesker drøjer med. En god daglig mundhygiejne kunne betyde, at mange ikke ville få disse problemer. Endvidere er vores tids forhøjede brug af sukkerholdig mad og drikke, medvirkende til at flere mennesker, ikke mindst børn, får problemer med tænderne. Derfor bliver det igen ekstremt vigtigt at holde en god mundhygiejne.

Perfekt mundhygiejne med eltandbørster

Med eltandbørster letter man det daglige arbejde med tandbørstningen, og forsikrer sig selv at man får gjort arbejdet ordentligt. Før eltandbørsten blev opfundet brugte man selvfølgelig almindelige tandbørster, dem er der stadig rigtig mange mennesker der bruger, hvilket også er helt fint. Der er dog rigtig mange undersøgelser der tyder på at elektriske tandbørster er de bedste til at holde tænderne rene og sunde.

Eltandbørsten så dagens lys

i 1954 opfandt Dr. Philippe Guy-Woog fra Schweiz den første elektriske tandbørste. Tandbørsten blev i starten opfundet med henblik på at hjælpe mennesker med motoriske problemer, til at få børstet tænder. Det skulle dog vise sig at interessen for tandbørsten ligeledes var der fra mange andre mennesker. I 1060erne kom den automatiske elektriske tandbørste på markedet i USA. Det er denne tandbørste der er forløber for dem vi kender i dag. En stående tandbørste med batterier eller elektrisk lader.

Hvordan virker eltandbørster?

Eltandbørsten virker i regel som den manuelle tandbørste. Ved hjælp af roterende bevægelser, renser den tænderne for skidt og bakterier. Det roterende hoved sørger for at komme rundt og børse tænderne rene over det hele. Forskellige undersøgelser har vist, at eltandbørster kommer bedre rundt og renser tænderne bedre end manuelle tandbørster, da de sikrer en korrekt bevægelse.

I dag findes der rigtig mange forskellige eltandbørster. Hvilken man vælger kommer naturligvis an på behov, stil og smag. Der er ligeledes mange forskellige funktioner og tilbehør til de moderne eltandbørster. Eksempelvis Oral-B Professional care 2000, denne elektriske tandbørste har to forskellige børstefunktioner, daily clean og sensitive. Desuden har den en timer indstalleret i håndtaget så man sikrer at tænderne bliver børstet i to minutter, hvilket er anbefalet af specialister.

Moderne tandhygiejne med eltandbørster

at det er klinisk bevist at elektriske tandbørster renser bedre end manuel tandbørstning, er forbrugerens sikkerhed og grundlag for at investere i en elektrisk tandbørste. Den daglige mundhygiejne er uhyre vigtig, især i vore tid, hvor sukker- og syreholdig mad er blevet en større del af hverdagen.

Kommentarer til