Parfume

Parfume

Parfume er i dag en fast bestanddel i de fleste kvinders toiletskabe, men allerede i oldtiden brugte egypterne det velkendte duftevand. Parfume består af en blanding af vand, alkohol og duftolier.

Der findes en række forskellige parfume typer, som adskiller sig fra hinanden ved at være mere eller mindre koncentrerede. De mest kendte typer er ren parfume, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne og body spray. Ren parfume er mest koncentreret og derfor dyrere end for eksempel en eau de toilette, som dufter mindre kraftigt end den rene parfume.

Sådan bruger du parfume

Ren parfume bliver normalt solgt i en flaske uden spray-funktion. Du dupper den på huden i små mængder, hvorefter du kan gnide den let ud med fingrene for at fordele duften.

Eau de parfum er en forholdsvist koncentreret parfume, selvom den er mildere end ren parfume. Det er en god idé at sprøjte den på kroppen de steder, hvor din puls slår kraftigt. Her bliver parfumens duft nemlig forstærket af varmen fra pulsen. Du kan for eksempel spraye din eau de parfum på kravebenet, på håndleddene, i knæhaserne eller et helt fjerde sted, hvor din puls er tydelig.

Leder du efter en elegant eau de parfum, kan du prøve Eau de Vie Eau de Parfum, som tv-baronessen Caroline Fleming har udviklet i samarbejde med Gosh.

Hvis du kunne tænke dig en mindre koncentreret parfume, kan du vælge en eau de toilette, der dufter mildere end eau de parfum. Du kan roligt spraye dig et par gange med en eau de toilette, uden du risikerer at komme til at dufte for kraftigt af parfume. Sprøjt for eksempel et par gange op i luften foran dig og træd ind i duftskyen, så parfumen fordeler sig mildt over både dit hår, brystet, skuldrene og armene.

Nogle foretrækker en parfume, der er endnu svagere end eau de toilette, nemlig en eau de cologne. Endelig kan du få en body spray, som kun dufter mildt af parfume og kan bruges på hele kroppen.

Find din duft

Husk, at din parfume skal passe til din personlighed. Hvis du er den sporty type, vil en frisk duft af citrus eller havluft være den perfekte for dig. Er du mere romantisk anlagt, skal du måske vælge en blomsterduft. En anden grundduft finder du i de forførende og sensuelle orientalske parfumer, der dufter krydret af for eksempel amber. Der findes også parfumer med en træagtig duft af musk eller med en sød duft af vanilje eller frugt.

DKNY Be Delicious Eau de Parfum Spray findes i flere lækre duftudgaver. Du kan blandt andet få den med en frisk og frugtagtig duft af æble, agurk og grapefrugt. Hvis du er mere til blomsterduft, kan du vælge DKNY Be Delicious Fresh Blossom Eau de Parfum Spray, der dufter af rose og jasmin.

Foretrækker du en unisex-parfume, kan for eksempel gå efter én af Dolce & Gabbanas fem unisex-parfumer fra duftserien D&G Anthology Collection.

CK One Eau de toilette fra Calvin Klein er også et bud på en unisex-parfume med en ren og frisk duft.

Kommentarer til