Pas på huden i solen

Pas på huden i solen

Vi har nu bevæget os ind i den tid på året, som rigtig mange danskere har længtes efter: foråret! Flere lyse timer i døgnet, varmere temperaturer og muligheden for at nyde det hele udendørs. Men som mange ved, så kan vi ikke bare gå ud i solen og nyde den uhæmmet. Sammenlign Solcreme priser på PriceRunner.

Solens stråler er farlige. Faktisk så farlige at kræft i huden er blevet den hyppigste form for kræft i Danmark. Der bliver registreret over 9000 nye tilfælde hvert år og dødsfald næsten hver dag pga. vores dårlige sol- og solarievaner.
Solen er dog ikke kun dårlig, for ikke bare påvirker solens stråler vores humør i en positiv retning, men de får også kroppen til at danne D-vitamin, som er en vigtig kilde til at kunne optage kalk og opbygge og danne sunde knogler resten af livet.
En almindelig dansker danner en dagsdosis af D-vitamin ved at opholde sig både i solen og i skyggen i løbet af dagen. Henover sommeren fyldes vores depoter helt op, så vi har D-vitamin nok til om vinteren, hvor solens stråler ikke kan få os til at danne vitaminet. Vi optager D-vitamin selvom vi bruger solcreme, og når depoterne er fyldt, danner kroppen ikke mere. Det er da smart!
De fire S’er er solkampagnen fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, der bruger sloganet ”Skru ned for solen mellem 12 & 25”:

1. Siesta

Ligesom de holder siesta sydpå, er det en god idé herhjemme også. Solens stråler er mest skadelige mellem kl. 12-15, så derfor er det bedst at undgå dem i det tidsrum.

2. Solhat

Hvis du alligevel er ude i det tidsrum, så er det en god idé at bruge solhat evt. med en bred skygge, så du dækker så meget af huden som muligt.

3. Solcreme

Vælg minimum faktor 15 og brug rigeligt! En god tommelfingerregel er at bruge én håndfuld til én krop og gør det 20 minutter før du skal ud i solen.

4. Sluk solariet

Ved at gå i solarium bare én gang i måneden, øger man risikoen for at udvikle modermærkekræft med omkring 150%! Desuden er uv-strålingen sammensat forskelligt i solarier, og derfor kan man ikke sige med sikkerhed om de bidrager til optagelse af D-vitamin eller ej – men hvorfor tage chancen når man i stedet kan sætte sig ud i haven og nyde foråret og sommeren med alle deres skønhed, lyde og dufte?

Så nyd solen med omtanke! Det er slet ikke svært at forebygge de skadelige bivirkninger af solens stråler, så begynd allerede nu, og find den bedste pris på solcreme og andre ting, der ikke bare beskytter dig, men også resten af din familie.

Kommentarer til