Tendens til tør hud?

Tendens til tør hud?

Nu er vinteren så småt over os og det bliver koldere. Mange oplever at især hænderne, men også hår, læber og negle, tørrer ud på denne årstid, og hvad skal man så gøre?

Hænder, krop og negle

Først og fremmest er det vigtigt at bruge en god, fed creme, der lægger en hinde om hænderne, så de bliver beskyttet mod kulden. Resten af året er det en god idé at bruge solcreme med høj faktor til hænderne, for på den måde at beskytte dem mod at blive hurtigt ældet af solstrålerne.
I badet kan du bruge en god skrubbecreme til at skrubbe alle de døde hudceller af kroppen, så den kan ånde igen og se frisk ud. Derefter smører du dig ind i en fugtighedscreme der passer til din hud. Det giver et godt grundlag for en gennemfugtet hud – over det hele.
En god aftenrutine er at smøre hænderne ind i creme lige inden sengetid. På den måde har cremen tid til at trække ind i huden og bliver ikke vasket af ved for eksempel håndvask, og hænderne er bløde og gennemfugtede, når man vågner op til en ny dag.
Tørre neglebånd er bestemt heller ikke et kønt syn, så her kan det være en god idé at bruge en blødgørende negleolie.

Hår

Hvis du vil undgå tørt og glansløst hår, så er det en god idé at lade være med at vaske håret mere end 2-3 gange i ugen. For meget shampoo og balsam udtørrer håret, og det samme gør brug af føntørreren, glattejernet og krøllejernet. Sørg for at bruge produkter, der beskytter håret mod varmen.
Skift din yndlingsshampoo og -balsam ud en gang imellem. Det er nemlig sådan at håret vænner sig til det, og derfor ikke gør brug af de plejende elementer. Samtidig kan du med fordel bruge en hårkur et par gange om måneden – og hvis du ikke har tålmodighed til det, kan en god hårolie også tilføje fugt til dit skadede hår.

Læber

Læbernes tynde hud har det svært det meste af året. Derfor er det godt altid at beskytte dem med læbestift, gloss, læbebalsam eller vaseline. Hvis du har tendens til tørre og sprukne læber, kan du blødgøre dem og fjerne de døde hudceller, ved forsigtigt at børste dem med en tandbørste. Herefter skal de smøres grundigt med læbebalsam.
Skal du på skiferie? Så vær opmærksom på at din læbepleje ikke er vandbaseret, idet vand fryser til is.

Kommentarer til