Hvorfor er sports-bh’er vigtige?

Hvorfor er sports-bh’er vigtige?

Brystet er desværre ikke indrettet så smart i forhold til løb og hop, så derfor er det vigtigt at bruge en god sports-bh. Der er ikke nogen knogler eller muskler i brystet, så derfor er det op til ledbåndene at tage imod stødene. Sammenlign sports bh priser på PriceRunner.

Uden støtte vil brysterne hoppe op og ned og til siderne, uden noget til at stoppe dem. Derfor kan mange kvinder også berette om smerter i brysterne efter ’vild’ sport, som løb og zumba. Når ledbånd bliver udsat for sådan en belastning vil de med tiden bliver slappere – og ja, kære medsøstre, dette vil betyde slappere bryster!

Er en almindelig bh ikke nok?

Nej, en almindelig bh er ikke nok, selvom den stopper brystets bevægelser med op til 40%. I hvert fald ikke hvis man sammenligner med en sports-bh, der kan reducere brystet bevægelser med op til knapt 80%, og hvis man tænker på at det – alt afhængig af barmstørrelse – er mange centimeter brystet kan bevæge sig, så behøver man vel snart ikke flere grunde til at anskaffe sig én?

En lille barm behøver vel ikke en sports-bh?

Jo! Det gør den faktisk. For uanset hvor lille barmen er, så bevæger den sig stadig. Den behøver naturligvis ikke lige så meget støtte som en stor barm, og derfor er det også vigtigt man køber en sports-bh, der opfylder de behov man har.

Gode råd

  • Først og fremmest er det ikke her man skal spare på pengene, for da den sidder helt ind til kroppen skal den kunne lede varme og sved væk fra kroppen, og det vil discount-udgaverne ikke kunne klare.
  • Dernæst skal man følge vaskeanvisningen. Ellers risikerer man at den ændrer sig i størrelse og ikke sidder rigtigt længere. Uanset hvad skal den skiftes ud efter max. 12 måneder, fordi den så vil miste elasticiteten og dermed også den vigtige støtte. Derudover kan ens egne behov ændre sig, så man skal ikke bare købe den samme igen og igen, fordi den plejer at være god.
  • Når man prøver den på i butikken er det vigtigt at man lave de samme bevægelser som i den sport man udøver, for ellers vil man ikke kunne mærke om den virkelig sidder ordentligt i de situationer.
  • Brug butikkens personale. En stor barm skal have mere støtte end en lille, og gerne have skåle så brysterne forbliver adskilt. Samtidig skal bh’en gerne have brede stropper, der kan justeres i længden.

Kommentarer til