Internationale butikker
Pris inkl. fragt
Cool Computer.dk

Sony PlayStation V... x 1080 HDMI 120Hz

Sony PlayStation VR 5... 20 x 1080 HDMI 120Hz

Sony PlayStation VR 5.7" 1920 x 1080 HDMI 120Hz

2.325 kr.
Fri fragt
Til butik
Jumbo Computer

SONY Playstation VR-Brille für PS4

SONY Playstation VR-Brille für PS4

SONY Playstation VR-Brille für PS4

2.360 kr.
2.300 kr. ekskl. fragt
Til butik
etube

Sony PlayStation V... ay 610g Sort, Hvid

Sony PlayStation VR D... play 610g Sort, Hvid

Sony PlayStation VR Dedicate... nted display 610g Sort, Hvid

2.618 kr.
2.559 kr. ekskl. fragt
Til butik
AJ Data

Sony PlayStation VR

Sony PlayStation VR

Sony PlayStation VR

4.256 kr.
4.227 kr. ekskl. fragt
Til butik

Når de store tech-producenter vælger at sætte det helt store skyts ind, kan forbrugere som regel se frem til spændende produkter. Og sådan er det med PlayStation VR - Sonys bud på Virtual Reality til PlayStation 4.

Facebook er på markedet med Oculus Rift, og taiwanske HTC har skabt VR-headsettet HTC Vive i samarbejde med computerspilsvirksomheden Valve. Nu er turen så kommet til Sony og deres bud på Virtual Reality til PlayStation 4: Mød PlayStation VR!

Modsat konkurrenterne skal PlayStation VR blot sluttes til Sonys egen PS4-spillekonsol, og så kan magien, der opstår i forbindelse med Virtual Reality, ellers opleves hjemme i stuen eller på værelset. Nu rykker Virtual Reality for alvor ind.

Sådan virker PlayStation VR

Inden du trækker VR-headsettet fra Sony ned over øjnene, er du dog nødt til at købe et PlayStation Kamera, der sælges separat for omkring 500 kroner. PlayStation VR er nemlig udstyret med dels en bevægelsessensor, dels ni LED-lys, som er placeret forskellige steder på VR-headsettet. Når du bevæger dig og flytter på hovedet, er det noget, dit PlayStation Kamera registrerer i real-tid og formidler videre til den virtuelle verden, du nu befinder dig i. Om du så er i det ydre rum, i en jungle eller på en racerbane.

Læs også – Sådan bliver du klar til PlayStation VR

På samme måde vil din PlayStation 4 og dit PlayStation Kamera i fællesskab registrere den controller, du bruger til spilstyringen – uanset om det er en DualShock 4 Controller eller en PlayStation Move Motion Controller, du bruger i et specifkt spil til PlayStation VR.

Flere PS VR-spil undervejs

Allerede ved Sonys lancering af PS VR-headsettet 13. oktober 2016 var det muligt at opleve PlayStation VR og spille i alt 12 titler.

Flere PS VR-spil er dog i støbeskeen, og ved udgangen af 2016 skulle op mod 50 spil således være klar til brug, har det tidligere lydt fra Sony.

Overblik: Disse spil kan du bruge med PlayStation VR

Det er altså tale om spil, der er udviklet direkte til brug sammen med Sonys VR-headset. Det til trods vil det dog også være muligt at spille klassiske spil som FIFA 17 iført VR-headsettet – dog uden Virtual Reality-effekten, forklarer producenten, ligesom du vil kunne se DVD og Blu-ray iført PS VR-headsettet.

En OLED-skærm til begge øjne

VR-headsettet fra Sony består i øvrigt af én OLED-skærm på 5,7 tommer, mens konkurrenterne HTC Vive og Oculus Rift har udstyret sine VR-headset med to skærme – én til hvert øje.

Læs også – Sony: Her er alt du bør vide om PlayStation VR

Opløsningen er desuden lidt lavere på PlayStation VR end hos konkurrenterne. Skærmopløsningen er helt præcist 1920 x 1080 pixels, og af anmelderne er det blandt andet blevet bemærket, at billedkvaliteten på PS VR-headsettet indimellem kan opleves lidt uskarp og mørk.

Dog roses PlayStation VR for alligevel at klare sig godt i forhold til konkurrenterne, der som nævnt skal kobles til en PC med en høj ydeevne, der af gode grunde en helt anden end på en PS4.

  • Nu rykker den virtuelle virkelighed ind i stuen.

Fakta om PlayStation VR

Produkttype: VR-headset. Udvikler: Sony. Vægt: Omkring 610 gram. Pris ved lancering: 3.800 kroner. Skærmteknologi: En 5,7” OLED-skærm. Synsfelt: 100 grader. Opløsning: 1920 x 1080 pixels Opdateringshastighed: Op til 120 Hz (120 gange i sekundet). Lyd: VR-headset med 3D-effekt. Positiontracking: PlayStation Kamera. *Controller: DualShock 4 Controller og PlayStation Move Motion Controller.

Produkt

Produktnavn
Playstation VR

Produktegenskaber

Type
Virtual reality headset
Platform
Sony Playstation 4
Headsettype
Integreret skærm

Tilslutninger

Headset tilslutninger
3.5mm in
Link box tilslutninger
USB, HDMI

Display

Skærmopløsning
960x1080 Megapixels
Skærmtype
OLED
Opdateringshastighed
120 Hz
Skærmstørrelse
5.7 "
Synsfelt
100 °

Lyd

Lyd
Hovedtelefonstik
Mikrofon
Integreret mikrofon

Størrelse

Headset bredde
187 mm
Headset længde
277 mm
Headset højde
185 mm
Headset vægt
610 g
Link box højde
36 mm
Link box bredde
143 mm
Link box længde
143 mm
Link box vægt
365 g