Oversigt over hurtiglån

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, man tager med den hensigt at forbruge pengene. De lånte penge er altså ikke beregnet til en bil eller et hus, men i stedet til for eksempel en ferie, et bryllup eller et fjernsyn.

For at kunne tage et forbrugslån skal man opfylde visse betingelser. Helt grundlæggende skal man have bopæl i Danmark for at kunne tage dette lån. Derudover skal man være fyldt 25 år, og man må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret (registre over dårlige betalere). Det sidste kriterium er, at husstandsindkomsten skal være over 225.000 kr., og dermed skal man altså også have fast arbejde, være på efterløn eller være pensioneret for at kunne tage et forbrugslån. Dog kan kriterierne godt variere fra pengeinstitut til pengeinstitut.

Mere information omkring forbrugslån

Man kan låne mellem 5.000 og 250.000 kr., og der er masser af banker, der tilbyder sådanne lån. Naturligvis skal man være opmærksom på, at man vælger det forbrugslån, der passer til ens situation, så man på den måde sikrer sig, at renterne ikke er alt for høje.

For at få et forbrugslån skal man sende en ansøgning, der skal vurderes, og derefter får man efter kort tid svar om, om man kan få lov at tage lånet eller ej. Et forbrugslån er aldrig billigt, da der ikke investeres i noget, men penge ”bare” bruges på et (måske endda unødvendigt) forbrug. Derfor er renterne på mange af forbrugslånene også ret høje i forhold til billån eller huslån. Men hvis man laver lidt research og finder ud af, hvordan de forskellige rentesatser ser ud, er det muligt at finde et forbrugslån med en rente, der faktisk er til at have med at gøre. Og hvis man får afslag det ene sted, kan man bare prøve et andet sted, hvor kriterierne ser anderledes ud.

Et forbrugslån er et relativt nemt og hurtigt lån at tage, da der ikke er de store kriterier for at få det bevilget. Desuden bliver låneransøgningen behandlet hurtigt, så der ikke går længe, før man har de lånte penge i hænderne. Og mange pengeinstitutter behøver ikke engang vide, hvad pengene skal bruges til, da det er kundes private forbrug og ikke nogen stor investering som bil eller hus. Det skal også nævnes, at det er et lån for både virksomheder og privatpersoner. I flere tilfælde vil man også selv kunne være med til at bestemme løbetiden, så man kan betale tilbage på en måde, der passer til ens egen økonomi. Så hvis man har råd til at kunne betale lånet af hurtigt, kan man sætte den månedlige ydelse på et højt niveau og dermed efter kort tid være gældfri. Passer det derimod bedre at betale af over en længere periode, er det også en mulighed.