Brænde

 

Brænde

Sammen med vinteren hvert år kommer også kulden. Den forfærdelige bidende kulde som udfylder hele huset og absorberer alt varme, der nu måtte være tilbage. I en sådan stund er der ikke noget bedre end at sidde og varme sig foran brændeovnen. Den dejlige varme, der bare bliver ved med at stige ud fra brændeovnen, udfylder rummet og gør tilværelsen behagelig. For at en brændeovn kan varme, skal den selvfølgelig have noget brænde. Brænde er jo et helt naturligt produkt, som endda virker rigtig godt. Fra man henter en brændeknude fra den smukke brændestabel og lægger den på ilden, kan der gå mange timer før en ny skal hentes ind og erstatte den gamle. Brænde er oven i købet også fuldkommen CO2 neutralt, da det kommer direkte fra træerne.

Der er noget rigtig jordnært og livsbekræftende ved at sidde og stirre ind i ilden. Det er utroligt fascinerende at betragte de destruktive krafter, som er så livsnødvendige for os. Alt imens ilden fortærer brændeknuden, laver den også de smukkeste mønstre og formationer i luften. Det er rigtig nemt bare at sidde og falde i staver ved at kigge på brændet og ilden.

Brugen af brænde kan være et projekt, som indebærer hele familien. Det er jo et stort og krævende projekt at fremstille en brændestabel. Det kan være rigtig svært og uoverkommeligt for en person alene, men hvis hele familien bliver taget med i det, bliver det meget mere overkommeligt. Og når projektet så er færdigt, kan alle nyde godt af synet af den smukke brændestabel. Når vinteren så kommer, og brændet skal tages i brug, kan hele familien mærke resultatet af deres fælles indsats. Om aftenen kan familien så samles omkring den hyggelige brændeovn.

Brænde kan altså virke som meget mere end bare brændsel. Det er meget effektivt, og det kan samle en familie omkring et fælles projekt.

Brænde skal der til i den kolde sæson, som jo strækker sig over mange måneder i det kolde nord. Populære opvarmningsmetoder er afbrænding af træbriketter eller træpiller. Træbriketter fremstilles af savspåner og/eller høvlespåner, som presses under ekstremt højt tryk. De mest anvendte træsorter er fyrretræ, bøgetræ, egetræ og robinietræ. Brændværdien afhænger dels af den anvendte træsorts brændværdi og dels af det øvrige indhold i briketten. Hvis den indeholder bark eller vand, er brændværdien lavere. Desuden har hårdt pressede træbriketter længere brændetid. Træpiller produceres af hårdt sammenpressede træfibre og er typisk et restprodukt fra træforarbejdning. Alle slags træarter kan anvendes til produktion af træpiller. Træpillers kvalitet bestemmes af råvarernes renhed, vandindhold, presningsgrad og smuldprocent. Transport og opbevaring af træpiller kan have stor indflydelse på træpillernes kvalitet. Der findes ikke en standard, som angiver en minimumskvalitet, men der arbejdes i EU på en ny fælles norm. Andre populære typer brænde er ovn- eller lufttørret ask, bøg eller eg, som typisk anvendes i traditionelle pejse.

Sammenlign priser på Brænde.

Flere produkter under denne reklame

Filter

Pris

  • -

Forhandler

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 7