Om produktet

Det er dejligt at have frugttræer i haven. De er smukke at se på, når de blomstrer i foråret, og i løbet af efteråret kan man så høste årets udbytte af frugter.

Store gamle frugttræer med krogede grene hører sig næsten til i en gammel have, men også i nye og mindre haver kan det godt lade sig gøre at få plads til et par frugttræer, hvis bare man vælger de rigtige sorter, der ikke bliver helt så store.

Beskæring af frugttræerne

Frugttræer skal beskæres. Og her har du brug for de rigtige redskaber som en beskæresaks, en grensaks og måske en podekniv.

Når du skal nå de højtsiddende grene, er det nødvendigt med en beskæresaks med langt teleskopskaft. Med en Fiskars universalsaks, enten lang model eller med teleskopskaft, kan du nå toppen af træet uden at skulle balancere på en stige. Vælger du et QuikFit teleskopskaft fra Fiskars, har du et enkelt skaft, der kan bruges til mange forskellige redskaber. Du sætter blot forskellige redskabshoveder på, og så har du et redskab, der kan bruges også i de øverste grene. Du kan for eksempel sætte en frugtplukker, en beskæresaks eller en sav på teleskopskaftet. En sikkerhedslås sørger for, at redskabshovedet sidder sikkert fast.

Pas på, når du plukker frugt

De bedste frugter hænger ofte øverst i træet. Men det kan være både vanskeligt og farligt at få fat i frugterne på de øverste grene. Har du en Fiskars universalsaks, kan du hurtigt skifte saksen på skaftet ud med en Fiskars frugtplukker, og så kan du nå frugterne i toppen af træet uden at gøre det med helbredet som indsats. Frugterne opsamles i den vaskbare bomuldspose på frugtplukkeren, og på den måde kan du få frugterne ned fra træet uden at beskadige dem. Og frugt skal som bekendt plukkes med forsigtighed.

Når du har plukket frugterne og fået dem forsvarligt ned, skal du tænke over, hvordan du bedst kan opbevare dem, så de holder så længe som muligt, for det er de færreste, der kan nå at spise hele høsten i løbet af kort tid. Et koldt og mørkt sted med god luftfugtighed er det bedste opbevaringssted.

Filter1

Vis