IPad Mini

 

ipad mini

Det ligger i navnet. Mini. Men navnet refererer alene til iPad’ens størrelse, og har altså intet med gørelsen at gøre. På iPad’ens lillebror, iPad Mini, er skærmstørrelsen nemlig skrumpet fra 9,7 tommer til 7,9 tommer, så den lille sag kan holdes i én hånd, mens man kan bruge fingrene på den anden til at skrive med og surfe med på nettet. Batterilevetiden på 10 timer og ydeevnen er altså på niveau med de større Apple-tablets, men trods sin performance var fødslen af den nye iPad Mini i efteråret 2012 ikke udpræget positiv. Skærmen var nemlig den samme som på iPad 2, mens storebrødrene iPad 3 og iPad 4 var udstyret med den skarpe Retina-skærm – og det fik Apple nogle hak i tuden for af forbrugerne. Senere kom Apple dog på markedet med en iPad Mini 2, der var markant kraftigere og med en Retina-skærm, hvorfor den ofte blot omtales som ”iPad Mini med Retina-skærm”.

iPad Mini

Lille og let udenpå, fuld af indhold indeni. iPad Mini er en lille let tavlecomputer, der er behagelig at holde i hånden og med sin blot 7,9” store skærm ikke fylder meget. Skærmen er en LED-baggrundsbelyst Multi-Touch-skærm, som kun vejer 312g og er 7,2 mm tyk.

Kamera til billeder, video og Facetime

iPad Mini er udstyret med et fremragende iSight kamera, der tager 5 megapixel billeder og har både autofokus og ansigtsgenkendelse. Desuden har kameraet belysningssensor på bagsiden, optik med fem linser og infrarødt hybridfilter alt sammen for at sikre god billedkvalitet. Med FaceTime HD-kameraet i iPad minien får brugeren 1,2 megapixel billeder, 720p HD-video, ansigtsgenkendelse og mulighed for FaceTime videoopkald via for eksempel Wi-Fi. Med iPad minien er det også muligt at optage videofilm i god kvalitet. Den har hele 1080p HD-videooptagelse samt videostabilisering og ansigtsgenkendelse.

Alle de kendte tjenester

Med iPad mini betaversion fås også en intelligent assistent ved navn Siri. Når der er internetadgang, er det muligt at bruge Siri til for eksempel at sende beskeder. På iPad mini er der naturligvis e-mail, Safari, Calendar og Noter til notater og huskelister. Med kort-funktionen er der med Google-tjenester mulighed for gadekort, satellitfotos og navigation fra ét sted til et andet. Med iPad minien er det også let at tage sine digitale bøger med sig på rejsen, hvad enten det er rejsen til arbejde eller i skole, eller det er den store jordomrejse. I Apples app-store ligger der tusinder af apps og programmer, der kan bruges i dagligdagen, på jobbet eller i undervisningen.

iPad mini har Bluetooth 4.0-teknologi og fås med 16 GB, 32 GB eller 64 GB Wi-Fi eller 16 GB, 32 GB eller 64 GB Wi-Fi + Cellular. Batteritiden er helt op til 10 timers internetbrug via Wi-Fi og op til 9 timers internetbrug via mobilnetværk.

Sammenlign priser på iPad Mini.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Mærke

3G

4G (LTE)

Operativsystem

Skærmstørrelse

Skærmopløsning

Hukommelsestørrelse

RAM

Processorkerner

USB

802.11ac

Vægt

Sider: 1 2

Total antal sider: 2