iPhones

Stilrent og eksklusivt design, innovativ teknologi og høj ydeevne. Det har været kendetegnene ved iPhones, siden Steve Jobs og Apple lancerede den første iPhone i 2007, som på mange måder revolutionerede markedet og også har gjort Apples iPhone til en af verdens mest populære og hypede smartphones.
iPhone 3G var navnet på den første Apple-telefon, som de danske forbrugere kunne købe 11. juli 2008, og så var den ”blot” udstyret med et kamera på to megapixels. Siden er tallet, hvad angår megapixels, vokset, og i den seneste iPhone 7 kan der tages knivskarpe fotos med 12 megapixels. iPhones er i øvrigt ganske nemme at gå til, og de nyeste modeller tilbyder banebrydende teknologi som fingeraftryksscanner og 3D touch-teknologi, der kan mærke, hvor hårdt du trykker på skærmen. Se udvalget af iPhones her på siden.

Apple iPhone – Telefonen der revolutionerede markedet

"Every once in a while, a revolutionary product comes along and changes everything".

Med de ord indledte Apples administrerende direktør, Steve Jobs, præsentationen af Apples første mobiltelefon, Apples iPhone, der siden skulle vise sig at revolutionere markedet – nøjagtig som Steve Jobs 9. januar 2007.

Siden er der sket et væld af innovative tiltag, når det gælder markedet for mobiltelefoner, og det, som vi siden lanceringen af Apples iPhone har omtalt som smartphones. Smarte telefoner uden klassiske tastaturknapper og med en trykfølsom skærm, hvorfra vi kan styre alskens ting og sager blot med vores pegefinger.

- We are all born with the ultimate pointing device—our fingers—and iPhone uses them to create the most revolutionary user interface since the mouse, sagde Steve Jobs, da den nye sensation inden for mobilteknologi blev vist frem.

Og så sendte Steve Jobs (1955-2011) ellers en skarp kommentar af sted mod 00’ernes øvrige mobilproducenter, der kaldte sine telefoner for smarte – men ”de er slet ikke så smarte og nemme at bruge”, mente Steve Jobs.

Det er da også den enkle og smarte brugerflade, der fremhæves hos mange mobilbrugere – og selv for uøvede iPhone-brugere er en iPhone super enkel at bruge.

- We gonna take it to the next level, understregede Steve Jobs.

Steve Jobs viser iPhone 4 frem
Steve Jobs præsenterer her iPhone 4. Foto: en.wikipedia/Matthew Yohe.

iPhone - hype og indflydelsesrigt produkt

Siden er der som sagt sket meget og udviklingen har taget fart. For Apple ramte med sin iPhone, der var verdens første smartphone med touchskærm-tastatur, noget hos folk verden over. Flere hundrede personer lå således i kø foran butikkerne flere dage op til salgsdagen for den første iPhone – og samme hype har gjort sig gældende de senere år.

År efter år ender Apples iPhone med at indtage titlen som den mest solgte smartphone i Danmark. Og her på PriceRunner stryger enhver nylanceret iPhone hurtigt ind på listen med de 10 mest populære produkter netop nu – sådan som det senest ses med iPhone 7.

Tæt på hver anden dansker ejer i øvrigt en iPhone, har tidligere undersøgelser slået fast, og iPhonen er – måske ikke overraskende – blevet en af æblefirmaets mest succesfulde produkter.

Det skinner også igennem på oversigten over verdens 50 mest indflydelsesrige gadgets, som amerikanske TIME Magazine står bag. Her har de i 2016 udpeget Apples iPhone som det mest indflydelsesrige produkt – foran blandt andre VR-headsettet Oculus Rift, telefonen Nokia 3210 og spillekonsollerne Sony PlayStation og Nintendo Wii. Apples iPhone har med andre ord skrevet sig ind i historiebøgerne.

Prøv at kast et blik på vores interaktive tidslinje herunder, hvor du kan få et overblik over de forskellige iPhone-modeller, der siden 2007 er sendt på markedet verden over:

Den første iPhone og flere generationer frem

Hver gang, der er lanceret en ny iPhone, har æblevirksomheden lagt vægt på, at den nye smartphone – naturligvis – er den hidtil bedste, der er udviklet og nu lanceres. Andet ville også være mærkeligt.

Der er i det hele taget sket meget med Apples iPhone, når vi taler design, specifikationer og ekstra funktioner. Den allerførste iPhone fra Apples hånd blev således fremhævet som et 3-i-1 revolutionerende produkt, der både inkludede en telefon, musikafspiller og internetadgang.

2007-modellen var udstyret med et 2 megapixels kamera og en ”fantastisk 3,5 tommer widescreen-skærm”, der bød på ”den ultimative måde at se TV-serier og film på en transportabel enhed”. Og så var den første iPhone ”tyndere end alle andre smartphones på markedet”, som Steve Jobs konstaterede for små 10 år siden.

Den første iPhone
Sådan så Apples første iPhone ud. Foto: Apple

Til sammenligning har den nyeste iPhone 7 en 4,7”-skærm med en opløsning på 750 x 1334 pixels (326 pixels pr. tomme), hvilket er markant mere end den første Apple-telefon, der blot havde 163 pixels pr. tomme. Kameraet i den første iPhone kunne i øvrigt heller ikke optage video, ligesom den interne hukommelse blot bød på 128 MB, som sammenlignet med de 128 GB i en iPhone 7 jo stort set ikke er noget.

Den teknologiske udvikling går med andre ord lynhurtigt, og skærmen på en iPhone, der siden iPhone 4 er kaldt for ”Retina Display”, er krystalklar, og så har telefonen en lynhurtig ydeevne og grafikoplevelse, der er oplagt til både film og mobilgaming.

Via denne video fra YouTube-kanalen EverythingApplePro er det muligt at se en sammenligning og udvikling af iPhones gennem tiderne:

Speed, Siri og Security – og nu uden lydstik

Med de nyeste iPhone 7 og iPhone 7 Plus skrottede Apple sin iPhone-model med 16 GB lagerplads, ligesom Apple sagde endegyldigt farvel til minijack-stikket, der bruges ved tilslutning af høretelefoner. Det er fremtiden, mener Apple, da lyden ligeså godt kan fungerer trådløst.

– Hvorfor har vi gjort det? Vi har gjort det, fordi vi har modet. Smartphones er i dag fyldt med teknologi, og vi vil alle have mere. Bedre skærm, hurtigere processorer og meget mere, og det kæmper alt sammen om pladsen på en smartphone, lød forklaringen fra Apple i september.

Ved de tidligere iPhone-modeller er det snarere gået den anden vej; i stedet for at fjerne teknologi har Apple almindeligvis føjet ny til. Det er tidligere blevet markeret med tilføjelsen af et bogstav i nogle af iPhone-navnene, taler flere iPhone-fans om:

  • "iPhone 3Gs blev lanceret i 2009 og markedsført som endnu hurtigere. S’et står derfor for ’Speed’, altså hastighed."
  • "Med iPhone 4s introducerede Apple i 2011 Siri, Apples taleassistent, der siden marts 2015 har kunnet forstå og tale dansk."
  • "iPhone 5s er udstyret med den sikre fingeraftrykslæser (det, som Apple kalder ”Touch ID”), så du kan låse telefonen op alene ved at lægge din finger på Hjem-knappen. Siden 2013 har Touch ID været en fast del i Apples iPhone, og netop Touch ID har også fundet frem til 2016-udgaven af Apples MacBook Pro."

Det er dog kun ved iPhone 3Gs, at Apple officielt har forklaret, hvad S’et står for. Ved de øvrige modeller har bogstavets betydning været op til fri fortolkning – dog giver ovenstående meget god mening, mens ’S’et ved iPhone 6S er lidt mere tricky.

Det står måske for sensitivity, altså følsomhed, som kan knytte sig til telefonens 3D Touch-funktion, der kan mærke, hvor hårdt man trykker på skærmen. Eller også står det blot for successor – efterfølger, den næste iPhone i rækken.

iPhones – det fulde overblik

Siden lanceringen af den første Apple-smartphone i 2007 har Apple lanceret 14 telefoner på det danske marked … og i 2017 kan vi se frem til Apples 10-års iPhone-jubilæum. Gad vide, hvad Apple disker op med i den anledning, når vi hilser på iPhone 8?

Flere produkter under denne reklame

Pris

Operativsystem

Mærke

Skærmopløsning

Skærmstørrelse

Intern hukommelse

Farve

Materiale

Udgivelsesår

Senior telefon

Built-in Camera

Front Camera

Antal kameraer

Bagside kamera (Megapixel)

Front kamera (Megapixel)

Billeder per sekund (FPS)

Video opløsning

Flash/lys

Autofokus

Max billedopløsning

Max videoopløsning

Optisk billedstabilisering

Kamera sensor

Integreret Geotagging

Panel type

Skærmtype

Pixeltæthed (PPI)

Antal farver (Skærm)

Sekundær skærm

Hovedtelefon indgang

RAM

Processorkerner

CPU

Processor hastighed

USB

USB-Type

USB Version

USB On-The-Go

Batteritype

Batterikapacitet (mAh)

Udskifteligt batteri

Trådløs opladning

Standby-tid (2G)

Taletid (2G)

Standby-tid (3G)

Taletid (3G)

Surf-tid (3G)

Standby-tid (4G)

Surf-tid (4G)

Vandafvisende

Water Proof

Shock Resistant

Scratch Resistant Display

IP-klassificering

Høretelefon stik

Kommunikationsstandard

Bluetooth Profil

Bluetooth Version

Wi-Fi standard

4G hastighed (Mbit/s)

HSDPA Download hastighed

HSUPA Upload hastighed

GPS type

Satellitnavigationssystem

Dual-SIM

Triple-SIM

SIM-kort Type

Mulighed for flashkortudvidelse

Memory Card Included

Memory card type

Understøttede filformater

Home Button

Fingertryksaflæser

Fysisk tastatur

Touch screen

Touchskærms teknologi

Antal trykpunkter

Aktiv digitizer inkluderet

Video udgang

SAR-værdi ?

Højde

Bredde

Dybde

Vægt

Sider: 1 2 3

Total antal sider: 3