Smart tv

 

smart tv

Smart tv kommer til at ændre måden, hvorpå man ser tv. Smart tv udvider nemlig forbrugerens muligheder foran skærmen. Smart tv er integreringen af apps til tv’et. Man kender apps fra både smartphones og tablets, og nu er det også muligt at installere en række forskellige applikationer på sit tv, hvis det er et smart tv. En række af de mest populær apps, man kan hente til et Smart tv, er Netflix, Viaplay og YouTube. Med disse apps kan man streame sine yndlings-tv-serier og -film, når man vil. Det kræver dog naturligvis, at disse serier og film er en del af enten Netflixs eller Viaplays udvalg. Ligeledes skal man som forbruger være opmærksom på, at Netflixs og Viaplays tjenester koster penge. Det er gratis at downloade appsne, men ønsker man få adgang til Netflixs eller Viaplays udvalg, kræver det et medlemskab. Man kan let oprette sig via appsne. YouTube derimod er gratis og præcis, som man kender det. Udover disse streaming-apps er det også muligt at få apps, der muliggør, at man kan bruge sit fjernsyn som sin computer og gå på nettet via forskellige browsere. For eksempel kan man hente en Internet Explorer-app. Smart tv åbner i den grad op for, at tv’et bliver hjemmets mediecentral med alle dets muligheder.

En kort gennemgang af nogle af de mest populær apps

Foruden streaming-appsne og Internet Explorer-appen er en række de mest populære Smart tv-apps til Facebook, Twitter, Skype og Google. Med Facebook-appen kan man konstant være i kontakt med sit netværk og følge med i, om det sker noget i ens venners og bekendtes liv. Med Twitter-appen kan man holde sig opdateret på alt, hvad man er nysgerrig på. Man afgør helt selv, hvem man følger. Skype giver forbrugeren mulighed for at føre samtaler gratis med hans/hendes venner. Google-appen er også ekstrem brugbar i mange situationer. Måske sidder man og ser en udsendelse, der giver anledning til, at man får en masse spørgsmål. Hvis disse ikke besvares i løbet af udsendelsen, kan man selv tage affære og få hjælp af Google, som man har lige ved hånden, hvis man har et Smart tv. Disse apps skulle gerne være mulige at få til samtlige typer af Smart tv uanset mærke og producent. Der er dog forskel på, hvilke apps man kan få udover disse, afhængigt af hvilket tv-mærke ens Smart tv tilhører.

De forskelle mærker

Der er mange forskellige producenter, der producerer fjernsyn, der falder ind under kategorien Smart tv. Samsung, LG, Sony, Philips og Panasonic er nogle af de store og kendte producenter, som laver Smart tv. Konkurrencen er yderst hård, og alle producenter kæmper hårdt for at ligge forrest i feltet. Det er naturligvis en smagssag, hvad man bedst man kan lide, men Samsung er kendt for at lave Smart tv’er med rigtig mange muligheder. LG derimod er kendt for at lave Smart tv’er, hvor brugervenligheden er i top.

Sammenlign priser på smart tv.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Paneltype ?

Skærmstørrelse

Skærmform

Mærke

Videoformat

3D ?

3D-teknologi

DVB

HDMI indgange

Antal USB-porte

Local Dimming

HDR (High Dynamic Range)

Quantum Dot skærm

Egenskaber ?

Trådløs teknologi

Wi-Fi standard

Wi-Fi enhed

Smart TV ?

Smart TV Apps

Energiklasse

Strømforbrug (Standby)

Strømforbrug (Drift)

Lanceringsår

Højde

Bredde

Dybde

Vægt

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 42